דרוש מידע עפולה? מי מכיר מי יודע? כל הפרטים

shloimi

משתמש רשום
אתחיל במה שידוע לי.
עפולה עצמה זה עיר חילונית גמורה, כשיש 2 שכונות שקרובות לעפולה עצמה (כחצי שעה הליכה) בשם "גבעת המורה ו"עפולה עילית".
כל הדיבורים על הקהילה, על ועדת קבלה ופיקוח על מחירים הוא בגבעת המורה בלבד, שם יש קהילה אחת שבשביל לגור שם צריך לעבור ראיון כשהקבלה מותנית ברכישת דירה אך ורק דרך הקהילה בלבד ובמחירים שהם קובעים.
מחיר דירה 3 חדרים הוא בערך 420-470 אלף ש"ח תלוי ברמת השיפוץ.
מדובר בדירות ישנות מאוד בגודל של כ 55 - 60 מ"ר.
הציבור הכללי בשכונה מאוד מבוגר.
בעפולה עילית יש קהילה גדולה של ויז'ניץ, קהילה ספרדית גדולה וקהילה ליטאית שלאחרונה מתפתחת מאוד, בנוסף יוצאי סלבודקה פתחו שם קהילה משל עצמם.
המחיר של הדירות שם קצת יותר יקר ודירת 3 חדרים (הדירות שם יותר גדולות כ 70 מ"ר) בין 600-700 א"ש
בשכונה זו ישנם הרבה בתים פרטיים, צמודי קרקע וכדומה במחיר של כמליון ש"ח
יש לך מישהו שיודע על זזה פרטים ? יש לי מתעניין בבית פרטי או בדירת קרקע
אפשר בפרטי או במייל
motki1010 בגימיל

נחמה פנינה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
רחוב יעקב דורי בעפולה עילית,
מה את רוצה לדעת עליו?
אני מכירה...רחוב 5 דקות ממני

נחמה פנינה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מבחינת תעסוקה - מה הערים הקרובות אליה מבחינת מציאת מקום עבודה? היכן רובם עובדים?
מבחינת תעסוקה יש בעפולה לא מעט מעונות שמחפשים עובדות..יש משרדים כמו הנהלת חשבונות וכד..
יש את מכבי שרות לקוחות בפוריה ליד טבריה.

חוטיוטיק

משתמש פעיל
אני מחפש דירה למגורים,
הציעו לי לחפש בעפולה עילית
וראיתי דירות ברחוב יעקב דורי
אם אתה גר קרוב אני אשמח אם תוכל לומר לי מה האופי של הרחוב,
האם גרים בו חרדיים והאם האוכלוסייה באיזור היא טובה
ובאופן כללי על עפולה עילית-מה הסגנון,האם יש קשר לגבעת המורה בתקנון/מוסדות,וכמה משפחות בערך גרות באיזור
תודה רבה

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
אני מחפש דירה למגורים,
הציעו לי לחפש בעפולה עילית
וראיתי דירות ברחוב יעקב דורי
אם אתה גר קרוב אני אשמח אם תוכל לומר לי מה האופי של הרחוב,
האם גרים בו חרדיים והאם האוכלוסייה באיזור היא טובה
ובאופן כללי על עפולה עילית-מה הסגנון,האם יש קשר לגבעת המורה בתקנון/מוסדות,וכמה משפחות בערך גרות באיזור
תודה רבה
עפולה עילית כיום יש קהילה גדולה ויפה של חסידי ויז'ניץ, קהילה ליטאית קטנה שלאחרונה התחילה מאוד להתפתח (נראה לי שיש שם כיום כ 60-100 משפחות), קהילה חדשה של סלבודקה (אחרי שהגבילו אותם בהגעה לגבעת המורה) וקהילה ספרדית.
לאיזה קהילה אתה מרגיש מחובר ואתה רוצה לברר עליה ?

חוטיוטיק

משתמש פעיל
מה הסדר גודל של השכונה?
הכוונה שלי היא עד כמה משמעותית הנוכחות של החרדיים בשכונה?

נחמה פנינה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ספציפי ברחוב יעקב דורי יש כמה משפחות ויזניצאיות וכמה לטאיות אין הרבה...
ליד הרחוב קרוב ממש יש רחוב אסף שמחוני שמלאה בחסידי ויזניץ ליטאים ספרדים...
וגם רחובות ליד יש מלא חרדים שזה גלומב דולב ועוד

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
מה הכוונה ככל שהבנתי יש קבוצה מהם כן בגבעה והכולל שלהם בגבעה וכן הם לומדים במוסדות של הגבעה
הם הגיעו לגבעה כמו שהגיעו מכל מקום אחר, כשזה נהיה להיט אצלם והם פתחו כולל 'סלבודקה' והיה חשש שהקהילה תהפוך לקהילת יוצאי סלבודקה הגבילו אותם וכיום מאוד קשה להם להתקבל.
במקביל הם הגיעו להסכם עם הקהילה שהם פותחים קהילה בעפולה עילית ובתנאים מסויימים הם יכולים להיסמך על מוסדות הקהילה.

מה שאני

משתמש מקצוען
שמעתי בשם ועדת הדיור בגבעה מהימים האחרונים שיש להם תור של כ80 שוכרים שממתינים לקנות ועוד כ150 שלא מתגוררים כיום בעפולה מה שאומר שיש תור ארוך מאד וההצע כפי שהבנתי ממש נמוך יחסית (מה שכנראה הביא את האחראים על הקהילה בגבעה לנסות ליצור תחליף דומה בנוף הגליל עיין אשכול צמוד)
לעומת עפולה עילית שם יש יותר דירות כרגע להבנתי
מה שמחזיר את השאלה מה הסיבה ללכת דוקא לגבעה ולא ליצור באמת קהילה חזרה בעילית האם יש הטבות מהחברות בקהילה?

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה