דרוש מידע עפולה? מי מכיר מי יודע? כל הפרטים

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
בתוך כל האשכולות לאחרונה סביב קניית דירות, פריפריה, מחירים ועוד, עלה כמה פעמים הנושא של "עפולה".
בתגובות השונות נראה כי יש כמה שמועות על המקום ולכן אבקש שכל מי שיש לו ידע בעניין שיפרט מה קורה שם, וכן כאן המקום לשאלות בנושא.

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
אתחיל במה שידוע לי.
עפולה עצמה זה עיר חילונית גמורה, כשיש 2 שכונות שקרובות לעפולה עצמה (כחצי שעה הליכה) בשם "גבעת המורה ו"עפולה עילית".
כל הדיבורים על הקהילה, על ועדת קבלה ופיקוח על מחירים הוא בגבעת המורה בלבד, שם יש קהילה אחת שבשביל לגור שם צריך לעבור ראיון כשהקבלה מותנית ברכישת דירה אך ורק דרך הקהילה בלבד ובמחירים שהם קובעים.
מחיר דירה 3 חדרים הוא בערך 420-470 אלף ש"ח תלוי ברמת השיפוץ.
מדובר בדירות ישנות מאוד בגודל של כ 55 - 60 מ"ר.
הציבור הכללי בשכונה מאוד מבוגר.
בעפולה עילית יש קהילה גדולה של ויז'ניץ, קהילה ספרדית גדולה וקהילה ליטאית שלאחרונה מתפתחת מאוד, בנוסף יוצאי סלבודקה פתחו שם קהילה משל עצמם.
המחיר של הדירות שם קצת יותר יקר ודירת 3 חדרים (הדירות שם יותר גדולות כ 70 מ"ר) בין 600-700 א"ש
בשכונה זו ישנם הרבה בתים פרטיים, צמודי קרקע וכדומה במחיר של כמליון ש"ח

נערך לאחרונה ב:

שמש!

משתמש מקצוען
קצב הבניה בעפולה הוא הכי גדול בארץ
מה שגורם לעיר הזו להיות שונה מהערים הקלאסיות שאנחנו מכירים
כל תושב עפולה עם כמה שקלים, העדיף לעבור לדירה חדשה
ולמכור את הישנה
לכן המחירים של הדירות הישנות ירדו מאד מאד
ותואמות את המחיר שלפני 10 שנים
בעקבות הבניה המטורפת, וההיצע העצום -
בעיר יש כ-80 משרדי תיווך, התחרות ביניהם גדולה.

עפולה בשנים האחרונות גרועה להשקעה
כולם מעדיפים להתיישב בבניינים החדשים
ומשאירים את הישנים ריקים.
מסיבוב קל בעיר הוותיקה
אפשר לספור מאות שלטי 'למכירה' על חלונות של דירות.

מה שמדהים, שגם הבניינים החדשים לא מיושבים לגמרי
נותרו דירות ריקות רבות שעדיין בידי הקבלנים
ולכן המחירים שם נותרו כשהיו, בסביבות מיליון ₪.

החלום שלי - ואני לא תושבת העיר בכלל
שהחרדים יזהו את הפוטנציאל
וייסתערו על העיר הוותיקה
זו עיר מפותחת, עם אפשרויות תעסוקה רבות
היא גם לא כ"כ צפונית, יחסית לצפת / הר יונה
התחבורה בה מסודרת
ויש בסיס תורני נרחב ומוסדות מעולים

אתהלך

משתמש צעיר
ביקשו אם מישהו כאן יכול להשאיר פרטים בהודעה קולית לטובת אלו שאין להם גישה לפרוג, בקו שנפתח לצורך העניין:
מס' הקו 035465150 בשלוחה 9

מה שאני

משתמש מקצוען
כרגע המצב שבגבעה לפחות דרך הקהילה אין הרבה הצע של דירות לקניה מה שייצר תור ארוך מה שאומר שהאופציה לקנות דירה לפחות של 3 חדרים לא ריאלית בזמן הקרוב.
לעומת עפולה עילית בה ההצע גדול יותר וגם בקרוב אמור להיות אכלוס של כמה פרויקטים בשכונה דבר שודאי יעשה שינוי בכל מצב הדירות בשכונה הן לקניה והן לשכירות.
לידיעתי יש בעיה אחת בעילית והיא שכיום המוסדות (הליטאים) הם בגבעה ואין קו תחבורה נוח מעילית לגבעה רק קו שעושה הרבה סיבובים בדרך.

מה יש

משתמש מקצוען
העיר הוותיקה בעפולה-אין מקום להשוות בינה לבין השכונות בהן התישבו החרדים ולא סתם הם בחרו לגור שם..
א' מבחינת מראות ברחוב.. ב' אוכלוסיה יותר מבוססת שזה אומר יותר קשיים בחינוך הילדים
ג' מבחינת מזג אויר (יש פערי גובה של כמעט ק"מ זה משפיע על החום הנוף והרוחות לגור בגבעת המורה זה פלוס גדול לרב הדירות נוף מדהים לעומת זאת בעיר זה לא המצב.. ד' פערי מחיר של יותר מ200 אלף שח לאות הדירה- הרבה אנשים מוכנים להרחיק בשביל דירה בחצי מליון לעומת זאת בשביל דירה ב700 אלף זה פחות קורץ...

יש מצוקת דירות (חסר גדול) בגבעת המורה דירות נמכרות דרך הקהילה בשעות ספורות...הקהילה 'התרחבה' בשטחה על פני כל הגבעה כולל הרחובות החדשים יותר (שם גם הדירות יותר גדולות) אך עדיין רב הביקוש על ההיצע

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
לידיעתי יש בעיה אחת בעילית והיא שכיום המוסדות (הליטאים) הם בגבעה ואין קו תחבורה נוח מעילית לגבעה רק קו שעושה הרבה סיבובים בדרך.
קו 13 עולה ישר מעפולה עילית לגבעה,
הסיבובים הם בתחילת המסלול, בעיר עצמה.

רחלללל

משתמש פעיל
בעפולה יש את היתרונות ויש לה חסרונות כמו בכל מקום
דבר ראשון זה מקום שיש בו קהילה, ויש ש ם סוג של נהלים שצריך ללכת לפיהם
לגבי עבודה הם מסדרים כל אישה מהקהילה בעבודה, המחירים שם קצת יותר גבוהים ממה שהזכירו פה, הם נעים בין 500-700 אלף, השכונה גבעת המורה היא השכונה החרדית, יש בה מלא צעירים.

משתדל להיות יהודי טו

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
העיר הוותיקה בעפולה-אין מקום להשוות בינה לבין השכונות בהן התישבו החרדים ולא סתם הם בחרו לגור שם..
א' מבחינת מראות ברחוב.. ב' אוכלוסיה יותר מבוססת שזה אומר יותר קשיים בחינוך הילדים
ג' מבחינת מזג אויר (יש פערי גובה של כמעט ק"מ זה משפיע על החום הנוף והרוחות לגור בגבעת המורה זה פלוס גדול לרב הדירות נוף מדהים לעומת זאת בעיר זה לא המצב.. ד' פערי מחיר של יותר מ200 אלף שח לאות הדירה- הרבה אנשים מוכנים להרחיק בשביל דירה בחצי מליון לעומת זאת בשביל דירה ב700 אלף זה פחות קורץ...

יש מצוקת דירות (חסר גדול) בגבעת המורה דירות נמכרות דרך הקהילה בשעות ספורות...הקהילה 'התרחבה' בשטחה על פני כל הגבעה כולל הרחובות החדשים יותר (שם גם הדירות יותר גדולות) אך עדיין רב הביקוש על ההיצע
כל מילה נכונה

משתדל להיות יהודי טו

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
אתחיל במה שידוע לי.
עפולה עצמה זה עיר חילונית גמורה, כשיש 2 שכונות שקרובות לעפולה עצמה (כחצי שעה הליכה) בשם "גבעת המורה ו"עפולה עילית".
כל הדיבורים על הקהילה, על ועדת קבלה ופיקוח על מחירים הוא בגבעת המורה בלבד, שם יש קהילה אחת שבשביל לגור שם צריך לעבור ראיון כשהקבלה מותנית ברכישת דירה אך ורק דרך הקהילה בלבד ובמחירים שהם קובעים.
מחיר דירה 3 חדרים הוא בערך 420-470 אלף ש"ח תלוי ברמת השיפוץ.
מדובר בדירות ישנות מאוד בגודל של כ 55 - 60 מ"ר.
הציבור הכללי בשכונה מאוד מבוגר.
בעפולה עילית יש קהילה גדולה של ויז'ניץ, קהילה ספרדית גדולה וקהילה ליטאית שלאחרונה מתפתחת מאוד, בנוסף יוצאי סלבודקה פתחו שם קהילה משל עצמם.
המחיר של הדירות שם קצת יותר יקר ודירת 3 חדרים (הדירות שם יותר גדולות כ 70 מ"ר) בין 600-700 א"ש
בשכונה זו ישנם הרבה בתים פרטיים, צמודי קרקע וכדומה במחיר של כמליון ש"ח
יש בקהילה בגבעה שכונה שנקראת נוף יזרעאל בשכונה הזאת הדירות הם 100 -120 מטר ובמחיר של 750-900 אל"ש דירות שנבנו לפני כשלושים שנה, יש גם מרפסת או חצר, אבל גם בשביל זה צריך להתקבל לקהילה ויש גם תור

מה שאני

משתמש מקצוען
יש בקהילה בגבעה שכונה שנקראת נוף יזרעאל בשכונה הזאת הדירות הם 100 -120 מטר ובמחיר של 750-900 אל"ש דירות שנבנו לפני כשלושים שנה, יש גם מרפסת או חצר, אבל גם בשביל זה צריך להתקבל לקהילה ויש גם תור
פרויקט שנבנה במקור עבור חסידי גור כך שמותאם בגדול לחרדים מבחינת סוכה וכדו'
מדברים שאמור להיפתח בהמשך חיידר בעפולה עילית
קשור לקהילה או עצמאי כלומר האם יהיה אפשר לגור בגכעה ללא קבלה לקהילה ולשלוח לחיידר בעילית מה שיפרק את הכוח של הקהילה

מה שאני

משתמש מקצוען
לגבי עבודה הם מסדרים כל אישה מהקהילה בעבודה,
רק השאלה איזו עבודה
אבל זה שהקירבה להרבה מקומות בצפון נותנת הרבה אפשרויות יש לי חבר מעפולה שאשתו עובדת בחיפה ועם רכבת הדרך לוקחת לה פחות זמן מאשר כשגר בב"ב ואשתו עבדה בפתח תקוה
השכונה גבעת המורה היא השכונה החרדית, יש בה מלא צעירים.
משמעותי יותר מאשר בעילית

משבצת 2

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רק הערה לגבי הקהילה -
מרחוק זה נשמע שיש בגבעת המורה קהילה מגודרת עם כללים נוקשים ומלחיצים
(עד כדי שמישהי שאלה אותי אם בעלה יוכל להתפלל איפה שהוא רוצה....)
מנסיון רב שנים אני יכולה לומר שהשייכות לקהילה יותר נותנת מאשר מחייבת
כמובן שיש כללי קבלה ולכן ברוך ה' האוכלוסיה כאן מאד איכותית ורצינית
אבל יש כאן מכל הסוגים והסגנונות וכולם אוהבים את כולם
ויש חופש ורוגע ומלא בתי כנסת וכוללים ועבודות וכל אחד חי את חייו לפי מה שמתאים לו בלי לחץ ובלי סטיגמות

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
המחירים שם קצת יותר גבוהים ממה שהזכירו פה, הם נעים בין 500-700
ביררתי שוב, המחיר הנ"ל הוא ל4 חדרים או לדירות עם תנאים מעולים (דירות גדולות, חצרות גדולות וכדו')
לפני כשנה ידידי קנה דירת 3 חדרים, קומה 0.5 בבנין של 4 דיירים כששנים מתוכם חרדים, דירה משופצת ב 440K

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה