שדכן ממקודשת
משתמש רשום
א. אף פעם לא הייתי בקורסים שלו ,ואני לא יודע גם איך הוא בכלל נראה ,וגם הוא גובה מחירים יקרים לקורסים שלו ,ואני לא תלמיד שלו בכלל ,אלא רק נהנתי מהחוכמה ,של התובנות שלו ,שהם באמת ראויים להערכה ,שמעתי ממנו דברים שכמעט ואני לא שמעתי מאף אחד ... ,וגם ממליץ לך מאוד ,לקבל את התובנות גם של המחנך הרב משה קלצקין שליט''א ... ,אני חושב שממש תהנה גם לשמוע אותו ! ...לא יצאתי עם דברים ברורים מהתגובה,
האם זה שיעור איך מתחנפים לילדים ומגדלים אותם להיות אנשים בלי גב ובטחון?
או פרסומת סמויה לרב ישראל טאומן שליט''א?
תקרא עד הסוף ,משתלם לך מאוד ,ואם תנהג ,ע''פ זה ,כמה שתוכל ,ותתן לו דוגמא אישית של התנהגות לילד הקטן ,ותנסה להרגיש ,מה הוא מרגיש ,ותתייחס אליו ,כאל כמו בנאדם עם רגשות כאילו הוא מבוגר ,ותראה ,שהילד גם יתייחס אליך ככה ,גם בכבוד ,והוא יחזיר אליך בכפל כפליים הכרת הטוב ,ותמיד ינסה להשביע את רצונך ,כי הילדים הקטנים ,(לפחות עד גיל 6 !)לא עושים שום דבר בכוונה ! ,ואם נדמה לך שכן ,הייתי ממליץ לך ,לבדוק ברוגע ובנעימות עם פנים שלוות (לפני שאתה כועס - כי בלי זה הוא לא יגיב ... רק מהפחד ,ויש גם סיכוי שאולי תגרום לו מהפחד לשקר ! שה''י ! ),כל מקרה שהילד לא התנהג טוב ,וממש אתה תופתע מהתוצאות ,ומבירור לבירור ,אתה לא תאמין למשמע אוזניך ,תמיד הרבה פעמים כשאני רואה שמענישים ילדים ,מבלי לבדוק בדיוק מה קרה ,ומבלי לברר ... ,אלא מייד קבעו עובדה ,הילד היה ממש מתוסכל ! ,א. כי לא נתנו לו להוציא מהלב ,את מה שהוא עבר ... ,ב. וגם הוא הרגיש שהענישו אותו סתם ... ,לחינם ... , - כי אף פעם בד''כ ילד טוב ,לא עושה משהוא לחינם ,צריך לבדוק את הסיבות שגרמו לכך :א. אולי לא ידע שאסור ,ועשה זאת בתמימות ,כי אף אחד לא אמר לו שאסור לעשות כך ... ,ב. או שלא הזהרנו טוב מספ' ... ,יש להם לב טוב מאוד ,והם רק רוצים לעזור ,ולפעמים אנחנו מבלי משים לב ... ,גורמים להם להתנהג לא טוב ... ,וזה בכלל ,לא קשור אליהם ... , ג. לפעמים יש מורים ,שמשתמשים בביטויים מזעזעים ,ואומרים לילד משפטים כאלו :''אתה ילד רע !'' ... ,''גולם'' ! ... ,''רשע'' ... ,''גנב'' ... ,''חצוף'' ... ,וכו' ... וכו' ... ,ועוד ממש הרבה ביטויים מזעזעים ... ,מה אמר ע''ז הרב שטיינמן ... ,מה הם חושבים לעצמם ? ... ,מה הם רוצים שיצא מהילד ? ... ,הילד תמיד לוקח את האשמה אליו ,ואח''כ מרוב פעמים שאומרים לו שהוא ילד בעייתי ,ושמפריע ,ושלא ייצא ממנו כלום ... - הוא בסוף מאמין לזה ,שה''י ! ... ,ובסוף ככה הוא נהיה ... ,כי כך לימדו אותו ... ,וזה המבוגרים שהתנהגו אליו ,בחוסר רגש ,הם גרמו לזה ... ,ומיזה הם נהיו נחותים ,ובעלי ביטחון עצמי נמוך ,עם דימוי שלילי לכל החיים ,ופשוט קברו אותם מילולית ,והרסו להם את כל החיים ,ומיזה נהיה הבעיה של הנושרים ... , - כי המבוגרים האחראיים שהם היו בשליטתם ,דרשו כבוד לעצמם ... ,
והנה תגובה 1 שקיבלתי ממשהוא במייל :
וואי מאוד מרגש להתחבר בשיטה הזו לילדים דרך מקורית ואמיתית הלוואי שכל המחנכים והמחנכות היו משתמשים בטיפים האלה לומדים ומיישמים בשטח
אגב .. לא ידעתי שאתה מחנך אז בהצלחה והרבה סבלנות עם התלמידים .
ברכה והצלחה