עזרה על סף ייאוש! מה קניתם לאשה לחג?

מצב
הנושא נעול.

יהודה לייב

משתמש פעיל
הנה קישור למשהו מוצלח
מאז שיש לנו את המכונה הזו אשתי הפסיקה לקלף תפוחי אדמה
ה"תפקיד" עבר לבן החמש
הוא נהנה מזה מאוד
(וזה חוץ מהשקט ביום שישי )
מתאים גם להכין ציפס ארוך ארוך מתפוחי אדמה
https://www.zipy.co.il/p/אליאקספרס/4-colors-electric-peeler-for-fruit-vegetables-automatic-apple-peeler-kitchen-potato-cutter-machine-multifunctional-cutter/32961223469/?v%5BColor%5D=Green#https://www.zipy.co.il/p/אליאקספרס/office-staple-free-stapleless-stapler-home-paper-binding-binder-paperclip-new-size-5-5-7cm/32888152707/?v%5BColor%5D=1pc+random+color#df844rtruruu6r
התמונה מהמכשיר אצלינו בבית ולא מהאתר
IMG_5567.JPG
ביאור 3.png

פרוזן

משתמש מקצוען
אולי לשלוח אותה לקורס מענין ולדאוג לסידור לילדים אם צריך בזמן הזה
קורס כמו איפור,עיצוב מכל הסוגים כמו בפירות בפרחים בבארים וכו
או קורס יותר לימודי כמו יהדות פסיכולוגיה הנחית הורים ועל זו הדרך
כל קורס שמענין אותה
אפשר גם בקטע של חוג התעמלות שחיה וכדומה

פרוזן

משתמש מקצוען
הנה קישור למשהו מוצלח
מאז שיש לנו את המכונה הזו אשתי הפסיקה לקלף תפוחי אדמה
ה"תפקיד" עבר לבן החמש
הוא נהנה מזה מאוד
(וזה חוץ מהשקט ביום שישי )
מתאים גם להכין ציפס ארוך ארוך מתפוחי אדמה
https://www.zipy.co.il/p/אליאקספרס/4-colors-electric-peeler-for-fruit-vegetables-automatic-apple-peeler-kitchen-potato-cutter-machine-multifunctional-cutter/32961223469/?v%5BColor%5D=Green#https://www.zipy.co.il/p/אליאקספרס/office-staple-free-stapleless-stapler-home-paper-binding-binder-paperclip-new-size-5-5-7cm/32888152707/?v%5BColor%5D=1pc+random+color#df844rtruruu6r
התמונה מהמכשיר אצלינו בבית ולא מהאתר
צפה בקובץ המצורף 467657 צפה בקובץ המצורף 467656
זה יכול רק לקלף? וגם לחתוך?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני לא סבור ככה (אולי כי אני גבר.....), אני סבור שכשקונים משהו לבית זה בשבילה ולמה איכפת שזה "גם" בשביל כל בני הבית, הרי קנו את זה בשבילה ולכבודה.
חולקת.
אם בעלי יקנה לי שואב אבק כמתנה, זה לא ישמח אותי. אני עובדת מספיק קשה, ורוצה הערכה אישית. שואב אבק, בעבורי, לא משרת את המתנה, גם אם הוא מתכוון להקל בכך עלי בעבודותיי. בדיוק כמו שלא חושבת שגבר ירגיש שקונים לו מתנה, כשמדובר בסולם, לדוגמא....
חושבת ששואב אבק, אם אשה מרגישה שהוא באמת מסייע לה- צריך להיות ללא קשר למתנה אישית. האישה עובדת מספיק קשה, ואם יש משהו שיכול להקל עליה- למה שזה יהיה כהערכה ולא כמחויב המציאות?
מדברת רעיונית, כמובן, ומנקודת מבטי בלבד. לא רואה בשואב אבק הצלה, ובעלי לא רואה בזה כמתנה אישית...

יהודה לייב

משתמש פעיל
זה מקלף ואם רוצים אפשר לשים שוב את התפוח אדמה ואז זה עושה פסים ארוכים ארוכים מתפוח אדמה כמו שרואים בתמונה למעלה
מצורפת תמונה של ציפס שעשינו עם המכשיר.
התמונה למעלה זה הציפס לפני הטיגון והתמונה הזו זה הציפס המטוגן
IMG_5568.JPG

elishir

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה לא חוכמה לחפש עכשיו ברגע האחרון
כל הזמן מקשיבים לבקשות הסמויות של הבן זוג [אפשר לכתוב איפה שהוא]
ובזמן הנצרך יום הולדת\חג\יום נישואין קונים את זה
גיסתי אמרה לי שבעלה אף פעם לא קונה לה מתנות והיא תמיד עושה רשימות של מה שהיא רוצה (לעצמה) פעם אחת הוא נתן לה מזוודה עם כל מה שהיא רצתה....!!!

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אז אם כבר במתנות עסקינן.....
אני צריכה מתנה לבעלי משהו סמלי שיביע את הערכתי אליו
הוא מפיק השבוע בשבת (שבת הגדול) פרויקט חסד ענקי-----
אנחנו מוציאים עשרות משפחות של חולי סרטן לשבת נופש.
ומי שקצת מתמצה בעניין מבין באיזה סדר גודל של עבודה מדובר
וכמובן שהכל בהתנדבות!!!!! ב"ה
אז הבו לי עצה מה לקנות לו.
לא שאפשר להביע באמת את ההערכה במתנה בכל גודל שהוא משום ששום דבר לא יספיק
אבל פטור בלא כלום אי אפשר.
ממתינה לעזרה....
כוס של אליהו (מכסף כמובן..)

אסתי בראון

משתמש מקצוען
כל מה שקנתה אשה קנה בעלה
ולכן יש פה כבוד והחלטה לבעלים.

די להכניס פמיניזם לציבור החרדי!

חייבת להתערב
המשפט הזה נכון חלקית
חבל שמסכת קידושין אינה נלמדת בסמינר
יודעות נשים יקרות שע"פ ההלכה בעל ואישה יכולים להחליט על חשבונות נפרדים
ואז המשפט לעיל לא בתוקף- ואז הבעל לא מחוייב לה במדור ובלבוש ובמזון.
אשה יכולה לעבוד ולשמור את כספה לעצמה במידה והכנסותיו של הבעל מספקות להוצאות הבית שכן היא אינה מחוייבת לזה
ורק במידה והוא עובד קשה ואינו מצליח לשלם את ההוצאות שהתחייב עליהן בכתובתה- היא מחוייבת להביא את כספה להוצאות המשותפות
ירושה שאשה יורשת שייכת לה
ישנם נכסים שאשה מביאה אותם מבית אביה והם שלה בלבד
וזו הלכה
תורה
ולא פמיניזם
אז המשפט כל מה שקנתה אשה קנה בעלה
הוא נכון בתנאים מסויימים אבל הוא לא התמונה המלאה בכלל ובודאי בדורינו בו -מבחירה של שני בני הזוג- הבעל לרב אינו ממלא חובותיו הכלכליות כלפי אשתו והיא המפרנסת אותו.

שה נשואה שקיבלה מתנה מאמה ליום הולדתה כסף או תכשיטים או כסף לקנות תכשיטים - למי שייכת המתנה, לה או לבעלה? ומה דין מתנה שנתן לה בעלה?
ראינו בשבוע שעבר שישנם שני סוגי קניינים לבעל בנכסי אשתו - נכסי מלוג - שאחריותן עליה ונכסי צאן ברזל - שאחריותן עליו. ובשני סוגים אלו הבעל אוכל פירות.
במציאות בה הבעל ורק הבעל היה ממונה על הפרנסה ועל ניהול הענינים הכספיים של המשפחה, תיקנו חז"ל שכל מה שקנתה אשה קנה בעלה (גיטין עז) ויד אשה כיד בעלה (נדרים פח) ואין קנין לאשה בלא בעלה (קידושין כג).
פירוש הדבר שכל מה שמקבלת האישה בירושה או במתנה - הקרן שלה והפירות לבעל. (כן פסקו רמב"ם ותוס' ושאר ראשונים, דלא כר"י מקורביל ורש"י (סנהדרין עא) שסוברים שקנה הבעל לגמרי אף את הגוף).
אמנם מציאה שמצאה - הרי היא של הבעל לגמרי (אף הקרן). (כתובות מו.)
שני טעמים נאמרו בדין זה של מציאה:
א. משום איבה. שאם תשמור את הקרן לעצמה תהיה איבה ביניהם.
ב. שמא תקח משלו ותאמר מציאה מצאתי, ולמציאה אין קול משא"כ במתנה - לא תוכל לטעון מתנה מצאתי בשקר, שלמתנה יש קול.
אמנם, מצד שני ישנם כמה מצבים שבהם מה שקנתה או קיבלה האשה הכל שלה ואף פירות אין בעלה אוכל. נדון הפעם באופן אחד.
נתן הבעל מתנה לאשתו - הנותן בעין יפה נותן ומוחל על הפירות - ומתנה זו שלה לגמרי (ב"ב נא:) אמנם אינו אוכל את הפירות אבל ילקח בדמיהם קרקע ויאכל פירותיה - דהיינו שפירי פירות הוא אוכל, (ובתכשיטים וכד' אין פירי פירות וא"כ גם גוף התכשיט וגם השימוש בו הינם שלה).
האם רשאית האשה למכור את מה שקיבלה מבעלה - נחלקו בזה הראשונים. ר"ת סובר שאינה רשאית ומכרה בטל ואילו הרמ"ה סובר שמכרה קיים.
ובשו"ע (סי' פה) פסק כר"ת.
ויש לבאר טעם מחלוקתם - לר"ת, אמנם נתן בעין יפה, אבל פירוש הדבר שמעוניין שהיא תהנה ממתנתו ושימושיה ופירותיה אבל אינו נותן לה לחלוטין - והוי כשייר במתנתו, שרוצה הוא ליורשה ולא שיהנו מזה לקוחותיה או יורשיה. ואילו הרמ"ה סובר שעין יפה פירוש הדבר שנותן לה במתנה גמורה ובלב שלם ולא משייר בידו כלום.
ואם מתה האשה בעלה יורש מתנתה. ולר"ת מובן הדבר שאפי' לא היה לו דין יורש כלפיה כגון שכתב לה קודם נישואין דין ודברים אין לי בנכסייך בחייך ובמותך - כיוון שכל המתנה הינה מתנה משויירת - מיד כשמתה חזרה לבעל, ואילו לרמ"ה - יורשה מדין יורש.
כל זה במתנה שנותן לה אחר נישואיהם. אבל אם נתן לה קודם לנישואין דינה כנכסי מלוג והוא אוכל פירות ואם ימות תיטול היא מתנה זו יתר על כתובתה כשאר נכסי מלוג

אסתי בראון

משתמש מקצוען
וכמובן תמשיכו לענייני התכשיטים ושות
חברה קרובה שתפה שהיא אומרת לבעלה מה היא רוצה
ובא לציון גואל
אז במקום לייעץ שישאלו אותנו
אפשר לנסות לומר בכנות מה היינו שמחות לקבל

רחשי הלב

משתמש מקצוען
אז אם כבר במתנות עסקינן.....
אני צריכה מתנה לבעלי משהו סמלי שיביע את הערכתי אליו
הוא מפיק השבוע בשבת (שבת הגדול) פרויקט חסד ענקי-----
אנחנו מוציאים עשרות משפחות של חולי סרטן לשבת נופש.
ומי שקצת מתמצה בעניין מבין באיזה סדר גודל של עבודה מדובר
וכמובן שהכל בהתנדבות!!!!! ב"ה
אז הבו לי עצה מה לקנות לו.
לא שאפשר להביע באמת את ההערכה במתנה בכל גודל שהוא משום ששום דבר לא יספיק
אבל פטור בלא כלום אי אפשר.
ממתינה לעזרה....
מרגש לראות את הצורך שלכם בלתת לו מתנה על מעשי החסד שלו. אם כבר.... מאחורי כל אדם גדול עומדת אשה גדולה.

מחשבת מילים

משתמש פעיל
לא קראתי את כל התגובות
שמלת בית נראה לי כיפי עדיף ללכת עם האשה לקנות שתראה מה עומד עליה הכי יפה ומחמיא

אנונימי/ת

משתמש מקצוען
אז המשפט כל מה שקנתה אשה קנה בעלה
הוא נכון בתנאים מסויימים אבל הוא לא התמונה המלאה בכלל ובודאי בדורינו בו -מבחירה של שני בני הזוג- הבעל לרב אינו ממלא חובותיו הכלכליות כלפי אשתו והיא המפרנסת אותו
לכן לאשה אסור ללמוד גמרא
מה קשור אם הבעל ממלא חובתו או לא
ואין צורך לפתוח כעת את מעמד הבעל בבית היהודי
מה שהיום קצת מתערר
היום ,
פתאום רוצים שהבעל גם יהיה שותף בעבודות הבית חצי חצי (לא שלא צריך לעזור! , אבל לא מצב של , היום אני הורדתי פח מחר את/ה )
וזה תופעת ה פמיניזם !
ועל זה צריך להעמיד דברים על דיוקם
שאין זה רוח התורה

פשוש

משתמש מקצוען
אני לא סבור ככה (אולי כי אני גבר.....), אני סבור שכשקונים משהו לבית זה בשבילה ולמה איכפת שזה "גם" בשביל כל בני הבית, הרי קנו את זה בשבילה ולכבודה.
אני חושב שזה צריך להיות ה"בליק" הנכון על זה.
כמובן שזה אמור לגבי מתנה לחג, ויש הבדל בזה כשקונים מתנה ליום נישואין / הולדת, שאז כן צריכים לקנות משהו אישי בשבילה.
כך לעניות דעתי.
כל אישה ומה שמשמח אותה. מה שייך פה "אני סבור"? השאלה מה "היא סבורה".

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
שמלת בית נראה לי כיפי עדיף ללכת עם האשה לקנות שתראה מה עומד עליה הכי יפה ומחמיא
עדיף להביא את הבגד בית הביתה, ושם הבעל יראה...
רואים שאין לך חגורה אדומה, ב'חכמת נשים' היה אשכול זועם מאד על גברים שנכנסים לחנויות של נשים, ונשים צריכות למדוד בגדים לעיניהם.
אולי צריך להעביר את האשכול לכאן....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה