על חטא שחטאנו ... בזלזול שכנים ועוברי דרך אחרים

gg

משתמש מקצוען
אני מאד מסכימה שהדבר תלוי בתשומת לב וחינוך לנושא
בואו אלינו (אנגליה) תראו גינות עמוסות בילדים משלנו והמקום מצוחצח!

מירי ב

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
יש בניינים נקיים יותר ויש בניינים שנקיים פחות בצורה משמעותית.
הם יכולים להיות גם בניין סמוך לבניין.
תופתעו לגלות שבשני הבניינים הילדים שובבים כמו כל הילדים.

בבניינים הנקיים בד"כ יש למרבה ההלם שכן או שכנה או כמה כאלה שפשוט אכפת להם מהניקיון בצורה גבוהה.
הם מזכירים לילדים/להורים. מקימים ועדות. מרימים בעצמם עטיפות. מקציבים כסף לניקיון . אוספים יום אחד תילדים מחלקים להם שקיות ומבטיחים פרס למי שמילא הכי הרבה...
בבניינים שלא נקי פשוט לא זכו לשכנים האלה שיקימו פרויקטים שכאלה.

שירה בנט

משתמש צעיר

בואו תראו את הגינה מתחת לבית כל ערב זועהההה
נראה לי אני בין הנשים היחידות שמנקות אחריהן,מתאפקת לא להעיר:confused:.

ולהשאיר שקיות זבל מאחורי הדלת כמה ימים,איך אני אמורה להתמודד עם הדבר המגעיל הזה,יש דברים שבחיים לא אבין כנראה.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לעניין הבניין
אצלינו הוועד בית עוקב אחרי הטפטופי זבל שהוריד(יותר נכון) בן ה 5...
שגורם למריחות שחורות מכל עובר אורח
ומזמין אותו לנקות אחר כבוד...

שםמשתמש

משתמש פעיל
אותי מעניין מה חושבים האנשים שמוציאים שקיות זבל מחוץ לדלת.
מסריח אותם להריח ולהחזיק את זה בתוך הבית, אז יאללה שהשכנים יסבלו:confused:

מאיפה מגיע המנהג המגונה הזה?
למה אני צריכה להריח את כל מה שאכלתם היום ועוד כמה דברים על הדרך???

איש מצליח

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י nicky;n5108982:
רוצה לדון על משהו שמעסיק אותי כבר תקופה...
למה במרבית הריכוזים החרדיים קיים כזה זלזול בשמירה על הניקיון במרחב הציבורי?

אם להיות יותר ספציפית, יצא לי לאחרונה לבקר לראשונה בכמה שכונות חרדיות בירושלים.. הדברים שראיתי שם הדהימו אותי.. כ"כ הרבה אשפה מתגלגלת ברחובות, קרשים שנותרו ממשחקי ילדים זרוקים על הכביש ועל המדרכות, שקיות מפוזרות בגינות ובכל השטחים הציבוריים..
(וכמובן, זה ממש לא רק שם. סתם מציינת מקרה שקרה לאחרונה לצורך הדוגמא.)

אלו באמת היו שכונות שנראה שהשקיעו בהן, היו שם גינות נחמדות, הרבה פחי אשפה, ניכרת השקעה.. ברור לי שיש גם אשמה לעירייה - עליה לתגבר את כוחות הניקיון וכד'.
אבל- אי אפשר להתכחש לזה שקיים איזשהו זלזול, בין אם ישיר או מתחת לפני השטח, בכל הנושא הזה..

ראיתי אנשים יורדים עם שקיות האשפה, זורקים אותן *ליד* הפח וממשיכים הלאה.. מה קורה אח"כ? ילד עובר עם האופניים, השקית נקרעת וכל המדרכה מתמלאת אשפה, ילדים משחקים עם שקיות שוקו זרוקות ועושים מהן 'מזרקה', וכו'.. וכך מ 'בסה"כ שקית אחת' שניצבת לה מחוץ לפח - קיבלנו סביבה מזוהמת ומלאת מבקרים לא רצויים על 4...
ואלו דברים שבשגרה! אנשים פשוט לא מוכנים להפעיל טיפה מאמת לשמירה על הניקיון.. התנהגויות שיהיו לחלוטין לא מקובלות בתוך ביתם הנקי והמטופח , מקובלות ולגיטימיות בחוץ....

ואני שואלת למה??? למה דווקא בציבור הכי ערכי, מתחשב ומתבונן, הנושא הזה כ"כ מוזנח? הרי ברור שיש כאן פגיעה באנשים אחרים,שסובלים מהלכלוך וההזנחה. ואני לא פוסקת, אבל לדעתי ברור שיש כאן 'בור ברשות הרבים', ומן הסתם עוד המוני איסורים אחרים.. אז למה??

אשמח לשמוע דעות ותובנות...

בוקר טוב אליהו ....

שולמית אור

משתמש מקצוען
אם לאמא אכפת גם לילדים אכפת.

הילדים שלי יודעים שאם משהו נפל להם "בטעות" מהחלון. אפילו חתיכת נייר קטנה, הם ירדו למטה וישימו בפח.

אם הם אוכלים משהו בדרך, או מקנחים את האף בטישו, הם יחזיקו את הטישו באדיקות עד שנמצא פח.
כי אם הם רואים שזה אכפת לי ורואים שאני מזדעזעת (באמת) כשאני רואה ילדים (או אנשים) מטילים באדישות את אריזת החטיף אותו סיימו על המדרכה, זה נכנס להם עמוק עמוק לתודעה, והם לא מסוגלים לזרוק.

ועוד חורה לי מאד, תרבות ההשחתה.
ילדים משחיתים כל מה שהם רואים.
יש סככה לגינה - חייבים לטפס ולרקוד עליה עד שתקרע.
יש עגלה שלא עמדה בדיוק במקום המתאים, היא תקבל טיפול מסור.
יום אחד "בא להם" לתלוש ענף עבות מעץ שמצל על הגינה, למה? ככה!
יום אחד, מפרקים את אבני המדרכה.
וכשממש אין מה להרוס, עולים ומשחיתים את מחזורית הבקבוקים, למה לא??

זה נראה לי תעודת עניות גדולה יותר לציבור החרדי שאמור להיות אמון על "בל תשחית".

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שירה בנט;n5109663:
בואו תראו את הגינה מתחת לבית כל ערב זועהההה
נראה לי אני בין הנשים היחידות שמנקות אחריהן,מתאפקת לא להעיר:confused:.

ולהשאיר שקיות זבל מאחורי הדלת כמה ימים,איך אני אמורה להתמודד עם הדבר המגעיל הזה,יש דברים שבחיים לא אבין כנראה.

חברה סיפרה לי שהם עברו לבניין חדש, וכהרגלם מימים ימימה במקום הקודם שגרו - שמו את שקית הזבל מחוץ לדלת. אחרי כמה דקות דפק השכן בדלת, ושאל בנחמדות : "השקית הזו שלכם?", וכשענתה בחיוב - הוא לקח את השקית והכניס להם הביתה.......

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כתבו פה על תרבות ההשחתה-

אם הרכב שלנו חונה בחניה , מותר לבן שלך שאת עומדת סנטימטר לידו (ומפטפטת עם ידידה ב"כל נדרי") למלא אותו בחצץ ואבנים?

אם הילד שלך עובר ליד חנות הירקות זה נורמלי בעיניך שהוא תופס תפוח אדמה ומגלגל אותו לכביש ואת אומרת- "די, אני לא מרשה"...?

שירה בנט

משתמש צעיר
נכתב ע"י שירו;n5109813:
חברה סיפרה לי שהם עברו לבניין חדש, וכהרגלם מימים ימימה במקום הקודם שגרו - שמו את שקית הזבל מחוץ לדלת. אחרי כמה דקות דפק השכן בדלת, ושאל בנחמדות : "השקית הזו שלכם?", וכשענתה בחיוב - הוא לקח את השקית והכניס להם הביתה.......

אז כאן המצב הוא כזה שאני היא החדשה:rolleyes:בבנין

שרית ו

משתמש מקצוען
הבעיה היא לחלוטין באי החינוך לשמירה וכבוד לרכוש האחר,
דברים שלחלוטין קיימים במגזרים אחרים במיוחד הדתיים.

מישהי כתבה שהדתיים בקטע של ארץ ישראל במין נימת זלזלו.. למה?
ארץ ישראל זה לא הבית של ה'????? לא ככה אנחנו מלמדים אותם כל היום?
אז למה להשחית/ להרוס/ לטנף?

בנוסף- גם העיריות אשמות, בעיקר בבני ברק,
יצא לי פעם שהבן שלי היה עם חטיף וכשסיים רצה לזרוק את העטיפה, חיפשנו פח במשך שני רחובות!!!
פשוט לא היה!
בסוף שמתי בתיק של התינוק וזרקנו בבית.
לא בטוח שילד שהולך בלי הורה היה מתאזר בסבלנות...

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
את נוגעת בנקודה רגישה מאוד
גם לי זה מפריע.
אני גרה בשכונה מעורבת חרדים, דתיים וחילונים.
(נקיה מאוד, אגב!)

אני יכולה לספר לך שהשכנים הלא חרדים
משקיעים המון זמן וכסף ואנרגיות
בלטפח ולשמור על גינה ובנין נקיים ויפים.

אני הראשונה שאוהבת גינה יפה ובנין נקי.
וחונכתי מקטנות לשמירה על ניקיון סביבתי
ולהורי גם גינה שהם מטפחים.
אבל מה לעשות ,
יש לי סדר עדיפויות בחיים.
וברור שקודם אנקה את השרותים
ואח"כ אשתול גרניום באדנית.
אבל על הניקיון של החצר והמדרגות אשמור כמיטב יכולתי
וכמובן אזהיר את ילדי מלזרוק פסולת וחפצים.
אני גם מבקשת מהם לחזור אחורה ולהרים עטיפות שזרקו כשלא שמתי לב...

דא עקא, שבציבור שלנו לצערנו
הרבה אנשים לא קיבלו חינוך כמו שלי.
וקשה להם מאוד להבין שהסביבה החיצונית היא חלק בלתי נפרד ממקום המגורים.
סדר העדיפויות שלהם ברור מאוד-
קודם מנקים את הבית. מטפחים, משפצים...
את החצר והמדרגות רואים רק כשנכנסים וכשיוצאים.
ולכן- פחות מפריע.
ולכן - הכסף נגמר כשמגיעים לקירות החיצוניים של בית הכנסת המפואר שבנו ברחוב המרכזי.
ולכן הבית נראה כמו ארמון וחדר המדרגות כמו האורוות שלו.

עצוב מאוד.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אוי, נראה לי שאני הולך לכתוב פה מגילה.

רבותי! זה עניין של חינוך בלבד, דוגמא אישית של ההורים.

אין קשר למגזר כזה או אחר, רק הורים ששמים דגש על מה שחשוב להם ולא מתייחסים למה שלא חשוב בעיניהם

זכיתי וגדלתי בבית שחינך בקנאות של ממש בכל הנוגע לזולת, אבא שלי היה נחרד אם היה נדמה לו שהמוזיקה בבית גבוהה באופן שמישהו עלול לשמוע אותה מעבר לדלת (לא ברמה של הפרעה, רק לשמוע..) לא הגענו למצב של לזרוק עטיפה ברחוב כי מי בכלל אוכל ברחוב..?
בראש השנה האחרון התארחנו אצלו וזכינו לשמוע אותו בשולחן החג מרביץ מוסר בנכדים הצעירים ומדבר על שלל נושאים וביניהם על התנהגות ברשות הרבים, כשתיאר להם את הנערים הפוחזים באוטובוס שמרשים לעצמם לשים רגליים על המושב עמדו לו דמעות של ממש בעיניים כשהוא זעק 'גזל'! 'ברבריות'! וזה היה מעמד מרטיט ועוצמתי שאני בטוח שנחקק בלב המאזינים הקטנים לנצח.
אצל מי דיברו על הנושאים הללו בשולחן החג של ראש השנה!? (ובאופן שוטף כל השנה) בלי להמעיט כמובן באלף נושאים אחרים יקרים וקדושים

כשלאבא שלך אכפת - אתה לא תתנהג כך
יתכן ובציבור שלנו יש פחות אנרגיה לנושאים הללו מתוך גישה מוטעית שזה חשוב פחות מדברים העומדים ברומו של עולם ומוטב להשקיע בהם, אולי שכחנו שהדברים הללו הם לא נושא נפרד אלא הם חלק אינטגרלי שמשתלב בתוך מהותו של אדם ובוודאי מהותו של בן תורה

אם זה יהיה קודם כל אכפת לנו - נוכל לחנך גם את הילדים להקפיד על כך

אצלנו במשפחה נוהגים לצאת למפגש משפחתי בימי חופשות בפארק כזה או אחר, עשרות אנשים וילדים, עורכים ארוחה וכו' (משפחת אשתי.. אבא שלי לא מסוגל לחשוב על ארוחה מחוץ לבית..) והבלאגן חוגג.. עשיתי לי מנהג, בסיום המפגש אני מכריז בפני הילדים על מבצע נקיון, אני משלם שקל עבור 20 'ליכלוכים'.. תוך דקות השטח מבריק והילדים מתחילים לחפש ליכלוכים של אחרים.. הכל נארז בשקיות שאני כמובן הכנתי מראש ומונח במקום המיועד לכך, כמה זה עולה לי? אולי 20 שקלים, זה שוה עבורי הרבה יותר מזה.

אז קוראים לי במשפוחה 'הפקח'.. שוין
צוחקים עלי גם כשאני לא מסכים להשתתף במנגל אם הוא נעשה במקום האסור למנגלים
וכשאני עושה קניות עם הבת שלי ומישהו הפיל משהו מהמדף - אני מתכופף ומרים חזרה למקום כדי שהיא תדע שכן, אני מוכן להיות פראייר ובלבד שנחיה על פי קודים חברתיים נכונים, שנהיה מועילים לסביבתנו ולא נתייחס לכל חפץ וכל תשתית כמשהו שנועד לשרת אותנו ולזרוק בחזרה
הבת שלי כבר הבינה שלזרוק עטיפה ברחוב גרוע עשרת מונים מלזרוק אותה בבית באמצע הסלון
מצאת את עצמך מחייך לתיאורים הנ"ל? אתה חלק מהבעיה, אדוני! סליחה.

אז נכון שבתנאי צפיפות קשה יותר, ריבוי ילדים (כן ירבו) מוסיף לזה, אבל אם זה היה מספיק חשוב להורים - הילדים לא היו מעיזים
אז יאללה רבותי, בואו נחנך את עצמנו!
אם אני אתחשב בך ואתה בי - שנינו נרוויח
אם כל אחד ינסה 'לעקוץ' - כולם יפסידו (משל החבית והוויסקי)
כי בסופו של דבר אנחנו פוגעים רק בעצמנו!

(ועוד שורה אחת כואבת ואמיתית מאוד:
אם קצת קשה לעשות זאת במקום שיש בו מחלוקת והאוירה שהילדים סופגים היא שלילית כלפי הזולת... אכן, קומו ותברחו משם, ולא בגלל ה'ליכלוכים')

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ומה עם המזגנים שמטפטפים ברחובה של עיר????
מינימום מחשבה על האחר
למה אנשים צריכים לקבל את זה על הראש
כמה עולה עוד 2 מטר צינור והצמדה לקיר
ללכת ברחוב נהיה אקרובטיקה מסובכת...

4 לא ידעתים

משתמש רשום
משהו שאמרו לנו פעם בסמינר ( ואל תשאלו אותי אם זה נכון כי אין לי מושג ),
מי שמלכלך את ארץ ישראל תפילתו לא נשמעת 40 יום!

אז כל פעם שמתחשק לי לזרוק משהו על המדרכה, אני פשוט חושבת על כל הדברים שאני צריכה ולא אוכל לבקש ב40 הימים הקרובים.

זה עוזר לי לחכות עד הפח הקרוב או מקסימום לשמור בתיק עד הפח בבית.

63388

משתמש צעיר
כנראה שעוד לא הייתם באלפים השווייצריים. שם לא תמצאו פח אחד במשך שעות. גמרת את היוגורט? שמור אותו בתיקך, וכנ"ל כל אוכל שאכלת. לא מצאתי שם פח אחד! לפחות בארץ יש קצת יותר התחשבות בענין וכל כמה מטרים יש פח. כל כך קשה להגיע לשם?

saru

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שרית ו;n5110021:
בנוסף- גם העיריות אשמות, בעיקר בבני ברק,
יצא לי פעם שהבן שלי היה עם חטיף וכשסיים רצה לזרוק את העטיפה, חיפשנו פח במשך שני רחובות!!!
פשוט לא היה!
בסוף שמתי בתיק של התינוק וזרקנו בבית.
לא בטוח שילד שהולך בלי הורה היה מתאזר בסבלנות...

אכן!
מזדהה מאד!
בבני ברק את יכולה לפעמים ללכת 5 דקות בלי פח אחד לרפואה........

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה