נכתב ע"י nicky;n5108982:רוצה לדון על משהו שמעסיק אותי כבר תקופה...
למה במרבית הריכוזים החרדיים קיים כזה זלזול בשמירה על הניקיון במרחב הציבורי?
אם להיות יותר ספציפית, יצא לי לאחרונה לבקר לראשונה בכמה שכונות חרדיות בירושלים.. הדברים שראיתי שם הדהימו אותי.. כ"כ הרבה אשפה מתגלגלת ברחובות, קרשים שנותרו ממשחקי ילדים זרוקים על הכביש ועל המדרכות, שקיות מפוזרות בגינות ובכל השטחים הציבוריים..
(וכמובן, זה ממש לא רק שם. סתם מציינת מקרה שקרה לאחרונה לצורך הדוגמא.)
אלו באמת היו שכונות שנראה שהשקיעו בהן, היו שם גינות נחמדות, הרבה פחי אשפה, ניכרת השקעה.. ברור לי שיש גם אשמה לעירייה - עליה לתגבר את כוחות הניקיון וכד'.
אבל- אי אפשר להתכחש לזה שקיים איזשהו זלזול, בין אם ישיר או מתחת לפני השטח, בכל הנושא הזה..
ראיתי אנשים יורדים עם שקיות האשפה, זורקים אותן *ליד* הפח וממשיכים הלאה.. מה קורה אח"כ? ילד עובר עם האופניים, השקית נקרעת וכל המדרכה מתמלאת אשפה, ילדים משחקים עם שקיות שוקו זרוקות ועושים מהן 'מזרקה', וכו'.. וכך מ 'בסה"כ שקית אחת' שניצבת לה מחוץ לפח - קיבלנו סביבה מזוהמת ומלאת מבקרים לא רצויים על 4...
ואלו דברים שבשגרה! אנשים פשוט לא מוכנים להפעיל טיפה מאמת לשמירה על הניקיון.. התנהגויות שיהיו לחלוטין לא מקובלות בתוך ביתם הנקי והמטופח , מקובלות ולגיטימיות בחוץ....
ואני שואלת למה??? למה דווקא בציבור הכי ערכי, מתחשב ומתבונן, הנושא הזה כ"כ מוזנח? הרי ברור שיש כאן פגיעה באנשים אחרים,שסובלים מהלכלוך וההזנחה. ואני לא פוסקת, אבל לדעתי ברור שיש כאן 'בור ברשות הרבים', ומן הסתם עוד המוני איסורים אחרים.. אז למה??
אשמח לשמוע דעות ותובנות...
נכתב ע"י רק חיובי;n5109702:בוקר טוב אליהו ....
נכתב ע"י מרשמלו;n5109709:זה כבר הבוקר הבא...
נכתב ע"י שירה בנט;n5109663:בואו תראו את הגינה מתחת לבית כל ערב זועהההה
נראה לי אני בין הנשים היחידות שמנקות אחריהן,מתאפקת לא להעיר.
ולהשאיר שקיות זבל מאחורי הדלת כמה ימים,איך אני אמורה להתמודד עם הדבר המגעיל הזה,יש דברים שבחיים לא אבין כנראה.
נכתב ע"י שירו;n5109813:חברה סיפרה לי שהם עברו לבניין חדש, וכהרגלם מימים ימימה במקום הקודם שגרו - שמו את שקית הזבל מחוץ לדלת. אחרי כמה דקות דפק השכן בדלת, ושאל בנחמדות : "השקית הזו שלכם?", וכשענתה בחיוב - הוא לקח את השקית והכניס להם הביתה.......
נכתב ע"י שרית ו;n5110021:בנוסף- גם העיריות אשמות, בעיקר בבני ברק,
יצא לי פעם שהבן שלי היה עם חטיף וכשסיים רצה לזרוק את העטיפה, חיפשנו פח במשך שני רחובות!!!
פשוט לא היה!
בסוף שמתי בתיק של התינוק וזרקנו בבית.
לא בטוח שילד שהולך בלי הורה היה מתאזר בסבלנות...
נכתב ע"י 4 לא ידעתים;n5110462:אז כל פעם שמתחשק לי לזרוק משהו על המדרכה,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: