עיצוב פנים עיצוב אמבטיה ומטבח

יוסיK

משתמש מקצוען
מצאתי את התיק בנין והורדתי
יש שרטוט רק חיצוני ללא חלוקה פנימית של הדירות (רק היקף של כל דירה ומדידה בלי הקירות הפנימיים)
מה שמעניין אותי זה האם ע"פ השרטוט הנל אפשר לדעת אם יש או אין עמודיםצפה בקובץ המצורף 1820376
לא
א"א לנחש את מיקום העמודים מהשרטוט הזה
זה בניין על עמודים או שקומת הקרקע בנויה?
אם הוא על המודים תוכל למדוד בקומה התחתונה את מיקום העמודים וכן האם המידות נכונות, עדיין לא תהיה לך מידה מדויקת של החלוקה לחדרים, בשביל זה תצטרך להיכנס לדירה ולמדוד.
אבל, בהתחשב במה שכתבת שמורכב להיכנס אולי יהיה לך יותר קל למדוד בדירה אחרת בבניין [בתנאי שלא שינו שם קירות] בפרט אם מדובר רק על השירותים אמבטיה.
בהצלחה

גבר גבר

משתמש רשום
לא
א"א לנחש את מיקום העמודים מהשרטוט הזה
זה בניין על עמודים או שקומת הקרקע בנויה?
זה בנין על עמודים מצרף תוכנית קרקע
כל מקום שמסומן מלבן זה עמוד - א"כ זה אומר שאין בכלל עמודים בקירות פנימיים?
(זה נושא נוסף בדירה ללא קשר שאני יצטרך להביא מודד )
צילום מסך 2024-11-13 091837.png

יוסיK

משתמש מקצוען
זה בנין על עמודים מצרף תוכנית קרקע
כל מקום שמסומן מלבן זה עמוד - א"כ זה אומר שאין בכלל עמודים בקירות פנימיים?
(זה נושא נוסף בדירה ללא קשר שאני יצטרך להביא מודד )צפה בקובץ המצורף 1820653
יש כנראה עמודים על הקו של המקלט והמחסנים רק שבתשריט הם מובלעים בקירות.

גבר גבר

משתמש רשום
המטבח בדירה זה האזור שמסומן באדום
ואיפה שמסומן בירוק זה קיר שיוצר נישה למכונת כביסה שאני רוצה להוריד
מי שעשה שיפוץ קודם בדירה פחד לגעת כי זה עובי 15 וחשש שזה עמוד
לפי התשריט של העמודים נראה שאין שם כלום נכון?
1731495172683.png

גבר גבר

משתמש רשום
באמת כשהעלתי בקנווה את שתי התמונות מקבילות אחת על השניה זה נראה (לא בטוח)
שהקיר שסימנתי מקביל לקיר במקלט (אז זה עמוד?)
אני יאלץ להביא מהנדס בשביל לסיים בטוב...

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא אחראי ולא נכון לנסות להבין ככה מתוך שרטוט.
קיר 15 יכול להיות בגלל שהוא מבדיל בין שטח עיקרי לשירות, ולא קונסטרוקטיבי, אבל לפעמים גם קיר 10 יכול להיות קונסטרוקטיבי.
תביאו מהנדס שימפה לכם את כל העמודים, לא שווה לחסוך גם אם דורש זמן וכסף

נערך לאחרונה ב:

גבר גבר

משתמש רשום
לא אחרי ולא נכון לנסות להבין ככה מתוך שרטוט.
קיר 15 יכול להיות בגלל שהוא מבדיל בין שטח עיקרי לשירות, ולא קונסטרוקטיבי, אבל לפעמים גם קיר 10 יכול להיות קונסטרוקטיבי.
...

יוסיK

משתמש מקצוען
באמת כשהעלתי בקנווה את שתי התמונות מקבילות אחת על השניה זה נראה (לא בטוח)
שהקיר שסימנתי מקביל לקיר במקלט (אז זה עמוד?)
לא כל מה שמעל הקיר של המקלט זה בהכרח עמוד ותיאורטית יכול להיות עמוד גם לא בדיוק מעל המקלט [אם הציבו אותו על קורה - פחות מצוי]
אם זה היה בניין חדש יותר היה יותר קל למצוא את העמודים לבד וגם זה לא תמיד מוחלט, בבנייני שיכון הישנים הרבה פעמים העמודים כ"כ דקים שלא ברור איך הם מחזיקים משהו, לפעמים גם לא מוצאים בהם זכר לברזל.....
כמו ש @שיפי פוקסמן כתבה יתכן שהשטח של המכונת כביסה הופרד מהמטבח בקיר עבה היות ומבחינה תכנונית החשיבו אותו כשטח שירות ובודדו אותו מהבית עם קיר עבה [יתכן שבמקור ואולי עדיין, החלון של איזור השירות לא נסגר הרמטית]
מהנדס יעזור לך אבל כמו שכבר כתבת מורכב לך כעת להכניס אנשי מקצוע.....

יוסיK

משתמש מקצוען
הבאתי פעם מהנדס לדירת גג כדי שימצא לי את העמודים, בצד אחד הם היו די ניכרים אבל בצד השני גם אחרי בדיקה ארוכה ומייגעת שכללה גם גלאי מתכות, חציבות וכו' לא נמצאו עמודים, לא נותר לו אלא לשער שכנראה השתמשו בבלוקים כקונסטרוקציה לגג!!!
הוא נתן לי תכנית איך לתמוך את הגג כדי שיהיה אפשר להוריד את הקירות שרציתי.
בפועל כשהתחלנו לשבור את אחד הקירות גילינו עמוד חבוי בתוכו, הקיר היה בלוק 20 ובפינה החיצונית היה עמוד דק שהתחבא בתוך ומאחורי הבלוקים, גלאי מתכות לא צפצף גם כשעברנו ממש על הפינה.

גבר גבר

משתמש רשום
לא כל מה שמעל הקיר של המקלט זה בהכרח עמוד ותיאורטית יכול להיות עמוד גם לא בדיוק מעל המקלט [אם הציבו אותו על קורה - פחות מצוי]
אם זה היה בניין חדש יותר היה יותר קל למצוא את העמודים לבד וגם זה לא תמיד מוחלט, בבנייני שיכון הישנים הרבה פעמים העמודים כ"כ דקים שלא ברור איך הם מחזיקים משהו, לפעמים גם לא מוצאים בהם זכר לברזל.....
כמו ש @שיפי פוקסמן כתבה יתכן שהשטח של המכונת כביסה הופרד מהמטבח בקיר עבה היות ומבחינה תכנונית החשיבו אותו כשטח שירות ובודדו אותו מהבית עם קיר עבה [יתכן שבמקור ואולי עדיין, החלון של איזור השירות לא נסגר הרמטית]
מהנדס יעזור לך אבל כמו שכבר כתבת מורכב לך כעת להכניס אנשי מקצוע.....
להביא מהנדס יהיה קצת מורכב אבל אפשרי - העו"ד אמרה שתבקש אישור להביא (לא הרבה) בעלי מקצוע
בשביל לתכנן לפני המסירה כבר...
רק אציין שמדובר בקומה עליונה... (לא יודע אולי זה משמעותי עם העמוד...)
ותודה על כל העזרה!!!!!!!!!!!!

גבר גבר

משתמש רשום
הבאתי פעם מהנדס לדירת גג כדי שימצא לי את העמודים, בצד אחד הם היו די ניכרים אבל בצד השני גם אחרי בדיקה ארוכה ומייגעת שכללה גם גלאי מתכות, חציבות וכו' לא נמצאו עמודים, לא נותר לו אלא לשער שכנראה השתמשו בבלוקים כקונסטרוקציה לגג!!!
הוא נתן לי תכנית איך לתמוך את הגג כדי שיהיה אפשר להוריד את הקירות שרציתי.
בפועל כשהתחלנו לשבור את אחד הקירות גילינו עמוד חבוי בתוכו, הקיר היה בלוק 20 ובפינה החיצונית היה עמוד דק שהתחבא בתוך ומאחורי הבלוקים, גלאי מתכות לא צפצף גם כשעברנו ממש על הפינה.
אגב מה בערך העלות של מהנדס בכזה דבר?

יוסיK

משתמש מקצוען
אגב מה בערך העלות של מהנדס בכזה דבר?
תשאל אותו, הכי טוב!
בד"כ על ביקור לוקחים מינימום כמה מאות ש"ח [יש כאלו שגם יותר]
על תכניות וכו' תלוי לפי המורכבות וגודל העבודה.
קח בחשבון שכנראה אתה לא חייב מהנדס, יתכן שמספיק הנדסאי. [קצת פחות מוניטין - אולי קצת פחות כסף]

גבר גבר

משתמש רשום
תשאל אותו, הכי טוב!
בד"כ על ביקור לוקחים מינימום כמה מאות ש"ח [יש כאלו שגם יותר]
על תכניות וכו' תלוי לפי המורכבות וגודל העבודה.
קח בחשבון שכנראה אתה לא חייב מהנדס, יתכן שמספיק הנדסאי. [קצת פחות מוניטין - אולי קצת פחות כסף]
אם יש המלצות על מהנדס בנין / הנדסאי (מה זה אומר בעצם?)
אני אשמח מאוד!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה