מידע שימושי עזרו נא לאם מתחילה...

תותחינוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
קופצת על האשכול...
הבת שלי בת שלוש חודשים התחילה להתהפך מהגב לבטן, למרות שמהבטן לגב היא לא יודעת להתהפך.
ומה שעוד יותר מוזר זה שהיא לא מרימה את הראש משהו....

מישהי יכולה להחכימני בענין?
ילדה זריזה או טונוס גבוה?

לחמניה טריה

משתמש פעיל
קופצת על האשכול...
הבת שלי בת שלוש חודשים התחילה להתהפך מהגב לבטן, למרות שמהבטן לגב היא לא יודעת להתהפך.

לפעמים זה קורה להם "בטעות" (סוג של רפלקס)
מתהפכים פעם אחת וזהו.
לא יודעת מה אצלך, אם זה חוזר על עצמו אז כנראה באמת זריזות:)

תותחינוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לא יודעת מה אצלך, אם זה חוזר על עצמו אז כנראה באמת זריזות:)

חוזר בלי סוף...
אבל זה קצת מוזר שהיא עושה את זה וכמעט לא מרימה את הראש?

או שאני סתם מחפשת בעיות כמו איזה אמא פולניה?

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כל ילד זה משהו אחר,
ולכן קשה לתת כללים מאוד מדוייקים.
היו לי את הילדים שהתהפכו קודם מהבטן, היו את האלו שהתהפכו קודם מהגב,
היו את האלו שהתהפכו בגיל 3 חודשים, ואת האלו שרק בגיל 8 חודשים התחילו לחשוב על להתהפך.
ברוך ה' כולם בריאים ושלמים, חכמים ומוכשרים, טפו טפו בלי עין הרע.

אז לדעתי הכלל היחיד הוא-
לזכור שכל ילד הוא משהו בפני עצמו, עם הקצב שלו ועם האופי שלו
ולשחרר פשוט.

ב.כ

משתמש מקצוען
מוזר לי שבעולם של היום עם כל כך הרבה מידע נגיש, אף אחד לא טורח להנגיש מידע על התפתחות התינוק לאם מתחילה. או שהמשפט הראשון עונה על המשפט השני...
רק שאלות ותהיות לדוגמא-

* מאיזה גיל מותר לתת לתינוק מים בנוסף לחלב/מטרנה? אני מאמינה שבימים החמים האלו גם הוא צמא...

* מתי הוא אמור להתחיל להתהפך? (ואם תאמרו שאת זה מבינים מהברורים של הסבתות, אז גם אני התבלבלתי- כשאחת מהן אומרת שזה בדיוק הגיל והשניה מופתעת- מה, מוקדם מדי... ;) )

* כשהוא אוכל מבקבוק- כמה מ''ל הוא אוכל בכל גיל? (סתם לשם הדוגמא, אני הבנתי מהאחות בבי''ח שהוא הולך ועולה עם הכמות עד שמגיע ל150 מ''ל, אז בגיל 10 ימים נתתי לו 140 מ''ל והשמנצ'יק גמר הכל :rolleyes: )

* כמה שכבות מלבישים בחורף? (גופיה+בגד חורפי מספיק או 2 גופיות?) והאם בקיץ מספיקה שכבה אחת או שצריך גם גופיה?

ויש עוד כמה פנינים...

אני יודעת שאפשר לשאול את האחות בטיפת חלב, אבל לא נשמע לי לחכות חודשיים עד הביקור הבא כדי לשאול אותה אם מותר כבר לתת לו מים....
מותר לך לתת מים בכל גיל גם בגיל יום הענין היחיד שאת צריכה להרתיח ולקרר לפני השימוש
אל תסתכלי מתי הוא אמור לעשות מה תהני ממנו והוא יעשה בעזרת ה' הכל בקצב שלו אם את מרגישה שמשהו תקוע את יכולה להתיעץ עם רופאת המשפחה אבל תמיד לילדים ישיצר סקרנות רק במצב של משהו שחוסם את הילד מלהתפתח תקין אין התקדמות כגון טונוס שרירים(היפוטוניה )
ולילד נותנים כמה אוכל שהוא צריך ילד רעב אוכל ילד שבע לא אוכל שהוא צריך אצלי היה פעם אחת שילד בן שבועים אכל 300 מל' ולא מדובר בילד שמן
כמות האוכל שילד צורך משתנ הלפי הגיל והמשקל של הילד
הצורה הנכונה ביותר בהלבשת ילדים זה צורת הבצל -שכבה על שכבה שניתן להוריד לפי הצורך כלומר גופיה אחת מעליו בגד נוסף ומעליו אם צריך סוודר ואחכ מעיל ושמיכה
בקיץ יש ימים שמספיק אפילו רק גופיה ועליה שמיכה דקה או גופיה קצרה ומעל בגד דק
קחי בחשבון
תינוקות מגיעים לבתי חולים בחורף מהתיבשוב כתוצאה מלבישת יתר ובקיץ מגיעים עם דלקת ראות כתוצאה מהתקררות מזיעה שהורים מלבישים מידי והילד מזיעה והבגד סופג את הזיעה הוא נרטב יש מזגן דלוק והילד עם הבגד שרטוב מהזיעה מתקרר ומקבל נזלת ברונכית דלקת ראות ועוד
ותמיד תדעי שעדיף שיהיה יותר קר מאשר חם כי בקר את מוסיפה שכבה ובחם את לא תמיד יכולה לדעת שחם לילד כי הוא לא יודע לדבר

ואת יכולה לשאול כל מה שאת צריכה אם אוכל לעזור לך בכיף

Dvs

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
קופצת על האשכול...

הבת שלי גם התהפכה מהגב לבטן הרבה לפני שהרימה את הראש
וב"ה התפתחה מעולה!
לא חושבת שיש מה לדאוג..
הרבה נחת!

שרי ל

משתמש רשום
אפשר לקפוץ על ההזדמנות ולשאול גם?
כמה זמן בערך תינוקת בת חודשיים צריכה להיות על הבטן במהלך היום?
הבת שלי לא מרימה כמעט את הראש. האחות בטיפת חלב ממש הלחיצה אותי שאני חייבת לשים אותה כל הזמן על הבטן (פיתחה צד אחד שטוח קצת בראש) , ומאז אני מרגישה שאני כל היום במרדף אחרי זה.. במיוחד כי היא שונאת את זה ומתעייפת ממש מהר.
אשמח לדעת מה מסגרת זמן נורמלית שילד בגיל הזה צריך להיות על הבטן..(בכל המקומות שכתבתי ראיתי רק שכתוב להקפיד שיהיו על הבטן, בשומקום לא ציינו כמה זמן!)
אם רק צד אחד שטוח- זה כנראה טורטיקוליס וכדאי מאוד!! לטפל כמה שיותר מוקדם

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אפשר לקפוץ על ההזדמנות ולשאול גם?
כמה זמן בערך תינוקת בת חודשיים צריכה להיות על הבטן במהלך היום?
הבת שלי לא מרימה כמעט את הראש. האחות בטיפת חלב ממש הלחיצה אותי שאני חייבת לשים אותה כל הזמן על הבטן (פיתחה צד אחד שטוח קצת בראש) , ומאז אני מרגישה שאני כל היום במרדף אחרי זה.. במיוחד כי היא שונאת את זה ומתעייפת ממש מהר.
אשמח לדעת מה מסגרת זמן נורמלית שילד בגיל הזה צריך להיות על הבטן..(בכל המקומות שכתבתי ראיתי רק שכתוב להקפיד שיהיו על הבטן, בשומקום לא ציינו כמה זמן!)
לא רוצה להלחיץ אבל כמו שכתבה לפני
זה יכול להיות טורטיקוליס
ובזה חשוב לטפל במיוחד לאור העובדה שאם העצמות מתקשות בצורה מעוותת אז זה עלול להשאר ככה
(זה קורה בסביבות גיל שנה וחצי)

אם יהודיה

משתמש רשום
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
יש ספר של דינה כהן אני לא זוכרת את השם שלו בדיוק, ספר חרדי משלנו (אני מכירה את הכותבת) על כל שלבי ההתפתחות מה הילד אמור לעשות, מה לאכול וכדו'. יש לי אותו בבית, כרגע אני בעבודה אם תרצי אני יכולה לבדוק מה השם שלו. הוא ממש מעולה!

קפצתי על האשכול, כי אני מחפשת בחנויות את הספר של דינה כהן "גדלים ביחד" ולא מוצאת.
אולי את יודעת איפה אפשר להשיג אותו?

דובדבן לבן

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
@חנה בתיה האם תינוקת בת 5 חודשים אוכלת הנקה מלאה וכבר 5 ימים בלי יציאות
זה בסדר?
היא נראית רגועה ונינוחה כמו תמיד....

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה בסדר?

תנסי את לקחת מיץ שזיפים או שזיפים מיובשים
היתה לי עם התינוקת גם אבל בגיל כמה שבועות
אמרו לי שזה נורמלי כי חלב אם הוא נספג

חנה בתיה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום

דובדבן לבן

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
היא ממש בסדר ב"ה.
לביינתים עד שענית לי שאלתי את הרופאה... היא אמרה לתת מיץ שזיפים וב"ה בשבת השתחרר לה
אבל @חנה בתיה אין מילים על העזרה!!

חיהלה מהדרום

משתמש פעיל
זה בסדר?
יש עוד פיתרון...
כשרואים שתינוק סובל, לקחת מקל אוזנים, לטבול קצת בזמן זית\שקדים
להכניס לקצה למטה.
ומיד לסגור את הטיטול- עובד מיד

שקדי

משתמש מקצוען
יש עוד פיתרון...
כשרואים שתינוק סובל, לקחת מקל אוזנים, לטבול קצת בזמן זית\שקדים
להכניס לקצה למטה.
ומיד לסגור את הטיטול- עובד מיד
שכחת לכתוב שמוציאים מיד את המקל... ולא משאירים בפנים...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה