עזרה עם כרטיס עריכה של מטרוקס

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שלום
התקנתי במחשב כרטיס עריכה של מטרוקס RTX2 LE עם פרמייר CS3 ועם דריברים מגירסה 3.6 מתאימים.
עד כאן הכל בסדר.. כשאני משתמש באפקטים של מטרוקס או בהילוך איטי.. אני רואה תצוגה בזמן אמת בלי בעיות
אולם באפקטים חיצוניים כמו PRODAD או הוליווד וכדומה, ובמעברים אפילו של הפרמייר עצמו..אני לא רואה בזמן אמת, כלומר אני חייב לרנדר..
מה גם שייצוא MPEG2 לDVD של שעת גלם לוקח לי בערך כ15 דקות.. וכמובן שלא בשביל זה קניתי את הכרטיס שגם כך יקר מאוד..
אני חייב לציין שאת הפלאגינים החיצוניים התקנתי לפני התקנת הכרטיס והדריברים שלו, וכמו כן אני עובד על קבצי MXF-P2 של פנסוניק (אם זה בכלל משנה...)
מפרט המחשב לצורך העניין:
* מעבד אינטל מרובע ליבות q9550
*4 ג'יגה זיכרון ddr2
*לוח ASUS P5Q
*ATI 4650
*ווינדוס XP
*וכמובן 3 דיסקים קשיחים(אחד למערכת ו2 לעבודה)
אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי ולהאיר את עיני

ואקום

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י yosale;340869:
שלום
התקנתי במחשב כרטיס עריכה של מטרוקס RTX2 LE עם פרמייר CS3 ועם דריברים מגירסה 3.6 מתאימים.
עד כאן הכל בסדר.. כשאני משתמש באפקטים של מטרוקס או בהילוך איטי.. אני רואה תצוגה בזמן אמת בלי בעיות
אולם באפקטים חיצוניים כמו PRODAD או הוליווד וכדומה, ובמעברים אפילו של הפרמייר עצמו..אני לא רואה בזמן אמת, כלומר אני חייב לרנדר..
מה גם שייצוא MPEG2 לDVD של שעת גלם לוקח לי בערך כ15 דקות.. וכמובן שלא בשביל זה קניתי את הכרטיס שגם כך יקר מאוד..
אני חייב לציין שאת הפלאגינים החיצוניים התקנתי לפני התקנת הכרטיס והדריברים שלו, וכמו כן אני עובד על קבצי MXF-P2 של פנסוניק (אם זה בכלל משנה...)
מפרט המחשב לצורך העניין:
* מעבד אינטל מרובע ליבות q9550
*4 ג'יגה זיכרון ddr2
*לוח ASUS P5Q
*ATI 4650
*ווינדוס XP
*וכמובן 3 דיסקים קשיחים(אחד למערכת ו2 לעבודה)
אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי ולהאיר את עיני

בשביל לקבל תוצאה מהירה בעיבוד כדאי לך לברר על מעבדים מסוג i7 של אינטל ולוח אם שמתאים ל64 ביט וגם אז תדע: אקספי (בעברית) לא יודע לנצל יותר מ1 GB לעבודה.
ככה אמר לי מומחה. אז אולי תנסה במקום להחליף מחשב- לעבור למערכת הפעלה 7 (יש גרסת בטא פרופשיונל) זה גם עובד גם לאט כי באופן כללי פלאגינים כאלה שלא נתמכים במטרוקס- עובדים לאט!!!(וכאן זה כבר תלוי במחשב - כי אצלי- בלי כרטיס עריכה תוך 7.5 דקות הסרט בחוץ. מקסימום עוד דקה!!)

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אז ככה, א. יש לך מחשב מעולה אינך צריך לשדרג לi7' התוצאה לא תהיה מאוד משמעותית.
ב. אקספי מנצל 3.4 ג'יגה אז הכל בסדר.
ג.יציאה לדיודיי זה MPEG2 וזה דחיסה מסויימת לכן זה לוקח טיפה זמן, יותר מאשר יציאה ל DV או AVI לא דחוס במילים אחרות.
לדעתי כדאי להתקין הכל מחדש ורק אחרי התקנת המטרוקס להתקין את הפלאגינים.

ואקום

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
באקספי באנגלית הוא מנצל את כל הזירון- לא בעברית !!
אבל אבדוק שוב. יתכן שאיני יודעת מספיק.

דובי

משתמש רשום
הפקות ואירועים
אני חושב

1-סרט של שעה ב15 דקות אני לא חושב שזה מאוד לאט
2- אני גם חושב ש מעבד של i7 יותר טוב לעיבוד/רינדור/יצוא של וידאו!
3---4 גיגה זיכרון לXP - בטוח שכולם עובדים???? (כמו המורה לפרמייאר הנ"ל)
4-תסתכל בזמן היצוא - כל המעבדים עובדים?
(5- אם תכתוב מה הפרמטרים של הקובצים שאתה עובד אליהם- יהיה לי יותר מידע)
(יתכן שההגדרות של הפרוייקט הם לא כמו הוידאו)?

6- אני אישית חושב שאדובי עשו את גרסאות הפרמייאר האחרונים (גרסה 3 ו 4 )
"נורא כבדים" ו"זוללי זיכרון" =(כמו וויזתא לגבי XP) האם אני צודק??

mp2

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
המטרוקס יש לו דברים מובנים, בכל מה שכתב הוא עובד מהר, מה שקורה כשהוא מתחיל להפגש עם אפקטים חיצוניים הוא עובד קשה, יש לרוב הוא מראה אותם ברילטיים אבל מצריך רינדור, לפעמים קשה לו גם ברילטיים, מה שלוקח הרבה זמן בייצוא, תבדוק איך אתה מייצא, אולי אתה מייצא לא דרך הכרטיס, והאם כשמייצאים לא דרך הכרטיס הוא גם עובד לאט, מה שנקרא קודם תשלול בעיות.

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
קודם כל תודה על היחס והתשובות
א. לגבי הקבצים שאיתם אני עובד: MXF - P2 שמצולמים ממצלמה של פנסוניק מהדור החדש.. קבצים קצת יותר כבדים מAVI אך לא באופן קריטי.. ברייל טיים אני רואה הכל חלק
ב. גם מעברים מובנים של הפרמייר עצמו-לפעמים אני רואה ברילטיים טוב ולפעמים הם מצריכים רינדור...דבר קצת מוזר לא?..
ג. את הייצוא אני עושה דרך מטרוקס מדיה אנקודר ולא בדרך הרגילה.. אולם עשיתי בדיקה וייצאתי סרט של שעה עם מעט מאוד אפקטים חיצוניים(אולי 5 דקות בזמן כולל).. ולקח לי כ15 דקות לשעה.. לאחר מכן ייצאתי את אותו הסרט בדרך הרגילה ולא דרך המטרוקס ולקח לי כמה דקות יותר
חשוב לציין שההתקנה של הכרטיס נראת בסדר גמור.. הדרייברים עובדים, הכרטיס מראה לי זמן אמת של הילוך איטי ואפקטים של מטרוקס בלי בעיה.. הבעיה היא שוב באפקטים חיצוניים, מעברים וייצוא לMPEG2
קשה לי להאמין כי כך זה אמור להיות שהרי מטרוקס טוענים שעם הכרטיס זמן הייצוא לשעה הוא בערך כ7 וחצי דקות (לא פי 2).. והרי מי לא עובד עם פלאגינים חיצוניים? עם הפרמייר עצמו אין הרבה מה לעשות..

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מורה לפרמיר;341595:
באקספי באנגלית הוא מנצל את כל הזירון- לא בעברית !!
אבל אבדוק שוב. יתכן שאיני יודעת מספיק.

אין מצב בשום צורה שאקס פי בעברית מנצל 1 ג'יגה. וכטכנאי שמסתובב פה ושם באתרי טכנאות מקצועיים, מעולם לא שמעתי שאמור להיות הבדל בין השניים.

נכתב ע"י דובי;341681:
1-סרט של שעה ב15 דקות אני לא חושב שזה מאוד לאט
כשמוציאים וידאו לא דחוס זה יכול להיות שזה דווקא כן נקרא לאט...
2- אני גם חושב ש מעבד של i7 יותר טוב לעיבוד/רינדור/יצוא של וידאו!
במעבד של יוסל'ה 9550 יש 12 מגה של קש ממורי, שזה 4 מגה יותר מ I7, ולכן אני לא בטוח שההפרש גדול בהרבה, לטובת ה I7,
3---4 גיגה זיכרון לXP - בטוח שכולם עובדים???? (כמו המורה לפרמייאר הנ"ל)
4-תסתכל בזמן היצוא - כל המעבדים עובדים?
(5- אם תכתוב מה הפרמטרים של הקובצים שאתה עובד אליהם- יהיה לי יותר מידע)
(יתכן שההגדרות של הפרוייקט הם לא כמו הוידאו)?

6- אני אישית חושב שאדובי עשו את גרסאות הפרמייאר האחרונים (גרסה 3 ו 4 )
"נורא כבדים" ו"זוללי זיכרון" =(כמו וויזתא לגבי XP) האם אני צודק??

נכתב ע"י yosale;341768:
קודם כל תודה על היחס והתשובות
א. לגבי הקבצים שאיתם אני עובד: MXF - P2 שמצולמים ממצלמה של פנסוניק מהדור החדש.. קבצים קצת יותר כבדים מAVI אך לא באופן קריטי.. ברייל טיים אני רואה הכל חלק
ב. גם מעברים מובנים של הפרמייר עצמו-לפעמים אני רואה ברילטיים טוב ולפעמים הם מצריכים רינדור...דבר קצת מוזר לא?..
ג. את הייצוא אני עושה דרך מטרוקס מדיה אנקודר ולא בדרך הרגילה.. אולם עשיתי בדיקה וייצאתי סרט של שעה עם מעט מאוד אפקטים חיצוניים(אולי 5 דקות בזמן כולל).. ולקח לי כ15 דקות לשעה.. לאחר מכן ייצאתי את אותו הסרט בדרך הרגילה ולא דרך המטרוקס ולקח לי כמה דקות יותר
חשוב לציין שההתקנה של הכרטיס נראת בסדר גמור.. הדרייברים עובדים, הכרטיס מראה לי זמן אמת של הילוך איטי ואפקטים של מטרוקס בלי בעיה.. הבעיה היא שוב באפקטים חיצוניים, מעברים וייצוא לMPEG2
קשה לי להאמין כי כך זה אמור להיות שהרי מטרוקס טוענים שעם הכרטיס זמן הייצוא לשעה הוא בערך כ7 וחצי דקות (לא פי 2).. והרי מי לא עובד עם פלאגינים חיצוניים? עם הפרמייר עצמו אין הרבה מה לעשות..

נו, אז לגבי מה שמטרוקס אומרים, פשוט תרים טלפון לתמיכה או שתברר באתר שלהם למה אצלך זה לא ככה.
לגבי הסיפור עם הפלאגינים החיצוניים, יש מצב שזה פשוט עובד בצורה אחרת הרינדור ובגלל זה מטרוקס לא "אוכל" את זה טוב.

שבת שלום.

ASUS

משתמש צעיר
תראה, בו נתחיל בכך שמטרוקס מאוד מפונקים, אם המחשב שלך לא 100% תומך בכרטיס, לא יעזור לך כלום, מספיק אפילו כרטיס מסך שידפוק את כל העסק, בו נמשיך, שלHD כן כדאי מעבד I7 ונמשיך בכך גם שמטרוקס לאורך כל הדורות לא היה אמור לתת הוליווד FX בזמן אמת, ובנוגע לאפקטים של הפרמיר, חלק הוא כן וחלק לא, אם אתה רוצה זמן אמת באפקטים של הוליווד FX תעבור לכרטיס של קנופוס, ושים כרטיס מסך עוצמתי

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לגבי ההבדל בין מעבדי I7 לQ9550 יש על זה ויכוח בעולם המחשבים משום שלמעבד I7 יש ניצול יותר טוב של זיכרון וכן עובד גם על 1600 MHZ אם רוצים, מה שאין כן בQ,
אך לעומת זה בQ9550 הקש ממורי שזה הדבר הכי חשוב במעבד הוא יותר ב-4 מגה מאשר ב-I7 , ולכן הוא יותר יקר גם (לפחות כך בחו"ל), לידעתכם ההבדל בין ה"סלרון" לאינטל מתבטא בדרך כלל בקש ממורי.
ולכן עם מעבד כזה אין מה לרוץ עכשיו ל I7, ועדיף לחכות שיהיה שווה להשקיע ,גם אם יש עדיפות טיפה ל I7.

ASUS

משתמש צעיר
פופקו, ההבדל בין הסלרון לאינטל החשוב הנוסף הוא היכולת לשים שתי מעבדים בלוח אחד, למרות שיש היום לוחות שמאפשרים שתי סלרונים, דבר נוסף לI7 פקודות חכמות יותר, גם אם הקש ממורי שלו נמוך יותר אבל הוא חכם יותר, זה מבחינתי זה כמו שתגיד לי אני רוצה לחשב כמה זה 1+1+1+1 זה הרבה פעולות המעבד יכול להיות מהיר ולהגיד שהתשובה 4, אבל אם המעבד יותר חכם, כי שמו לו פקודות חוסכות זמן אז הוא יעשה 4X1 ואז גם אם הוא חושב יותר לאט הוא יענה יותר מהר שהתשובה 4 הבינות?

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
הבינותי, א. לגבי הסלרון אני מדבר עוד על ההבדל שהיה בינהם כשהם נוצרו. לא היום.
ב. אנחנו לא מתווכחים על הנושא כיוון שזה נושא שהוא עצמו לא ברור במאה אחוז בפורומים ידועי שם בעולם, אז חבל"ז. מב שכן חשוב זה שלדעתי עם ההבדל לא גדול כל כך וזה וודאי נכון, אין מה לרוץ לקנות מעבד חדש אלא אם כן יש כסף בשפע.

MediaSchool

משתמש רשום
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י ASUS;342084:
תראה, בו נתחיל בכך שמטרוקס מאוד מפונקים, אם המחשב שלך לא 100% תומך בכרטיס, לא יעזור לך כלום, מספיק אפילו כרטיס מסך שידפוק את כל העסק, בו נמשיך, שלHD כן כדאי מעבד I7 ונמשיך בכך גם שמטרוקס לאורך כל הדורות לא היה אמור לתת הוליווד FX בזמן אמת, ובנוגע לאפקטים של הפרמיר, חלק הוא כן וחלק לא, אם אתה רוצה זמן אמת באפקטים של הוליווד FX תעבור לכרטיס של קנופוס, ושים כרטיס מסך עוצמתי

אני עובד עם מטרוקס כ-10 שנים. כרטיס טוב מאוד ומהיר, אבל הוא לא נותן ריל טיים עם רוב פלגינים חיצונים. לכן משכתב אסוס קודם נכון מאוד.

לגבי 64 ביט כבר כתבתי שזה כדאי מאוד עם CS4. אדובי כותבית שפראמייאר CS4 עם 64 ביט מוסיף עד 220% מהירות. פראמייר CS5 יעבוד רק ב64 ביט מערכת.

לגבי מעבד חדיש זה גם יותר חשוב לגירסאות אחרנות של תוכנות. בדרך כלל כל יצרנים גדולים של תוכנות מולטימדיה משתדלים לנצל רוב אפשרוייות (פונקצייות חדשות) של מעבד חדש. על זה יש הרבה טסטים ברשת בהרבה אתרים ופורומים.

לפי שכתב yosale מחשב שלו עם מטרוקס בסדר גמור. לגבי פלגינים חיצונים אין לו אופצייה אחרת חוץ מרנדור.

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
למיטב הבנתי עם 64 ביט המערכת תרוץ מהר יותר. מכיוון שכרגע אני עובד עם פרמייר cs3 עם ווינדוס xp 32 ביט, אני שוקל לעבור לcs4 אולם בשום אופן לא על ויסטא
האפשרות שנותרה היא ווינדוס 7
השאלה היא:
א. האם למטרוקס יש דרייברים שתומכים בווינדוס 7..
ב. האם כל הפלאגינים (הוליווד, prodad, red geaint וכדומה) תומכים בווינדוס 7
ג. האם המפרט שלי מספיק חזק לפרמייר cs4:
מעבד אינטל מרובע ליבות q9550
לוח asus p5q
כ. מסך ati 4650
אני מפחד לשבת יום שלם על פירמוט והתקנה ובסוף לגלות שהמחשב זז לאט יותר מהפרמייר הקודם..
תודה על העזרה

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לי יש ווינדוס 7 והפלאגינים שהזכרת עובדים לי.
האם המחשב שלך חזק בשביל CS4?
אתה צוחק בטח...
המחשב שלך יוצר אחרי ש CS4 הגיעה לשוק, התקנתי פעם CS4 למחשב ששוה 30 אחוז משלך וזה עבד בסדר.
בקיצור השקעת מלא כסף על המחשב לך ותנצל אותו.
לגבי ה-64 ביט, אני לא ניסיתי אותו מכיוון שיש לי גם תוכנות ישנות שאני משתמש ואני חושש מה יקרה, ואני חייב אותם.
שיהיה בהצלחה בכל אופן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה