עזרה בתמחור

• פותח הנושא בי
  • פורסם בתאריך

בי

משתמש צעיר
איך מתמחרים ציורי קומיקס?
לפי עמוד? לפי ציור? לפי שעה?
כמה בערך לוקחים? (צבעוני/ש"ל)
האם יש הבדל בין מחיר איור לספר ומחיר לעיתון?

לפני שאתם שואלים: אני לא מתחילה וגם לא בשורה הראשונה ממש, פרווה.

תודה על כל תשובה. (גם על חלק מהשאלות)

Danbarlev

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני אישית לוקח לפי עמוד
ונראה לי שזה מתחיל ב100 דולר בערך ,ואלאה לפי הכשרון שלך
אני יודע על ציירים שלוקחים 300 דולר
אני לא מבדיל למי אני מצייר המחיר קבוע וגם הרמה ז"א שאי אפשר לדרוש רמה נמוכה בזול יותר
מקווה שעזרתי!

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
התמחור הוא בד"כ לפי עמוד, כמה לוקחים?-תלוי למי.
בעיתונות משלמים בד"כ פחות, כי בעקרון זה מיועד לשימוש חד פעמי של העיתון ואח"כ הזכויות נשארות של היוצר, פלוס העובדה שזו עבודה קבועה/ מתמשכת.
חוץ מאולי אי אלו עיתונים, או ציירים מקצועיים שהעיתונים משלמים להם כראוי, אם משלמים בעיתון 500 ש"ח לעמוד זה נקרא יפה.
בפרטי? מישהו רשם כאן פעם משהו כמו 100-130 ש"ח לריבוע קומיקס., בערך 1000 ש"ח לדף. אבל את זה אף פעם לא ניסיתי.
הצלחות!

אלף

משתמש מקצוען
ההבדל בין ציור לעיתון או לספר הוא אכן באם בציור לעיתון נשארות הזכויות בידייך ואת יכולה להרוויח עליהם שוב במכירת ספרים שאז המחיר הוא פחות מאשר מחיר לספר. והמחירים כנ"ל בערך.

Danbarlev

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י לו יצוייר;400908:
בעיתונות משלמים בד"כ פחות, כי בעקרון זה מיועד לשימוש חד פעמי של העיתון ואח"כ הזכויות נשארות של היוצר, פלוס העובדה שזו עבודה קבועה/ מתמשכת.
חוץ מאולי אי אלו עיתונים, או ציירים מקצועיים שהעיתונים משלמים להם כראוי, אם משלמים בעיתון 500 ש"ח לעמוד זה נקרא יפה.
בפרטי? מישהו רשם כאן פעם משהו כמו 100-130 ש"ח לריבוע קומיקס., בערך 1000 ש"ח לדף. אבל את זה אף פעם לא ניסיתי.
הצלחות!
500 זה יפה מאוד
כשאני התחלתי אף אחד לא הציעה לי יותר מ350 ש"ח
אם יציעו 500 לעמוד אפי לספר,בתור עבודה ראשונה זה מצויין

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י Danbarlev;400980:
500 זה יפה מאוד
כשאני התחלתי אף אחד לא הציעה לי יותר מ350 ש"ח
אם יציעו 500 לעמוד אפי לספר,בתור עבודה ראשונה זה מצויין
בהחלט. גם אני התחלתי במחיר כזה. ואני גם לא מקבלת 500 לעמוד קומיקס כיום. מבירורים שערכתי, במקומות שמשלמים בסדר- 500 זה נקרא יפה.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם היו משלמים לי 500 שח לעמוד בכל עיתון-
הייתי הרבה יותר עשירה והרבה פחות עסוקה...

המחירים שציינתם פה, אגב, כוללים כתיבה של הסיפור או לא?

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
כתבתי לך, לא משלמים לי 500, בכלל לא, אבל למי שכן- זה כולל כתיבה, בהחלט.

בי

משתמש צעיר
ז"א ש-350 ש"ח לא כולל כתיבה?
אם כן, כמה לוקחים על התוכן בנפרד?

ותודה לכל העוזרים והמסייעים

yoavvan

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אמורים לשלם מחיר הוגן! הגיע הזמן להתאגד!

נכתב ע"י RacheliArt;400997:
אם היו משלמים לי 500 שח לעמוד בכל עיתון-
הייתי הרבה יותר עשירה והרבה פחות עסוקה...

המחירים שציינתם פה, אגב, כוללים כתיבה של הסיפור או לא?

אני יודע על יוצרי קומיקס שמחתימים אותם שהזכויות עוברות לעיתון תמורת פחות מ-300 ש"ח!

yoavvan

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לפי זה יכולנו להיות עשירים!

נכתב ע"י לו יצוייר;400908:
הצלחות!

כ-30,000 ש"ח לספר בן 60 עמוד... הייתי חותם על זה!

אלף

משתמש מקצוען
ציירים יקרים. יש לנו בעיה. אנחנו לא יודעים לדרוש תשלום הוגן על עבודותינו. נכון. יש עיתונים שמשלמים מעט אבל יש עיתונים שמכבדים את עצמם ומשלמים מחיר הוגן אם נדע לעמוד על זכויותינו ולא ניתן שינצלו אותנו נקבל בסופו של דבר מחיר הוגן, גם אם נגיע לפשרה היא לא תהיה ברצפה. אני מקבלת 500 כולל כתיבה והזכויות אצלי אבל שמעתי על עיתון שמשלם 700 שקל לציור בלבד, לא יודעת למי הזכויות. ושמעתי גם על עיתון שמשלם 300 דולר לעמוד על כתיבה וציור והזכויות לצייר והסופר.
כדאי מאוד לעשות חשבון כמה זמן אורך פרק אחד ולא להסכים עם תשלום של 15 שקל לשעה...
לי אורך פרק של 8 קוביות בערך 10 שעות. לא כולל כתיבה.

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אני מדברת רק על ציור שזה התחום שלי ולא כתיבה על פחות מ800 שקל לעמוד לעבודה מזדמנת לא הייתי מסכימה בהתחשב בעובדה שעמוד אורך 10 שעות לי בכל אופ,ן ולעבודה קבועה בהתחשב בנתון שזה עיתון מכובד שיביא פרסומת הייתי יורדת ל700-650 והייתי מרגישה ששלמתי הרבה לפרסום. ולעבודה שהיא כוללת פחות מ10 עמודים לא הייתי לוקחת פחות מ1000
ותאמינו לי שזה לא יקר!! שיקלול של שעות עבודה, תחזוק מחשב וכל השאר זה מינימום.
נראה לי שאף אחד לא רוצה העיקר לעבוד ובלי להרויח ו80 ש"ח לשעה אחרי 7 שנות נסיון זה ממש מחיר סביר, צאו וראו כמה לוקחת גרפיקאית שנדרש פחות ידע וכשרון ויש יותר היצע המחיר הממוצע הוא 100 לשעה אז החשבון פשוט...

yoavvan

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני כנראה עבדתי תמיד עם האנשים הלא נכונים ובמקומות הלא נכונים... איזה מספרים רצים כאן. באיזה עיתון משלמים 650 ש"ח לעמוד קומיקס? מחר אני עובד אצלם

Danbarlev

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
גם אני,הלוואי עלי מחירים כאלה!!!!
אלף כנראה צודקת צריך להתעקש!

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
לא צריך להתעקש חייבים להתעקש! מתוך ידיעה ברורה שזה באמת לא שווה פחות

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
העובדה שיש ציירות בשוק שלוקחות 150 ש"ח לעמוד קומיקס (בממוצע),
ולא משנה - גם אם הזכויות נשארות אצלן,
זה מה שגורם לאלו שנתקלים אתנו לשאול בתמיהה:
מה?????
600 ש"ח לעמוד?!
(מובן להם שאת מתכוונת שכתיבה, עיצוב ועימוד וויתור על הזכויות כלולים במחיר, ועדיין זה מוגזם)
זה בלתי אפשרי. את ממש לא במחירי השוק הסטנדרטיים...
אז אנא ציירת יקרה,
אם אינך:
בת 16,
בעלת כשרון בינוני ומטה,
מתחילה ירוקה מאד,
קחי מחיר הוגן.
בשבילנו, וגם את תרוויחי...

בתודה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט נ'

קה נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי:קו נִשְׁבַּעְתִּי וָאֲקַיֵּמָה לִשְׁמֹר מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קז נַעֲנֵיתִי עַד מְאֹד יי חַיֵּנִי כִדְבָרֶךָ:קח נִדְבוֹת פִּי רְצֵה נָא יי וּמִשְׁפָּטֶיךָ לַמְּדֵנִי:קט נַפְשִׁי בְכַפִּי תָמִיד וְתוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קי נָתְנוּ רְשָׁעִים פַּח לִי וּמִפִּקּוּדֶיךָ לֹא תָעִיתִי:קיא נָחַלְתִּי עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם כִּי שְׂשׂוֹן לִבִּי הֵמָּה:קיב נָטִיתִי לִבִּי לַעֲשׂוֹת חֻקֶּיךָ לְעוֹלָם עֵקֶב:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה