אז לכאורה עדיף לקנות את הנייר דרך קרן השתלמות? אז תכלס, איזה אופציות מבין מה שהצעת יותר פשוטה/זולה ואיך עושים את זה בפועל? דרך איזה חברה מומלץ?
קרן השתלמות מתאימה לעצמאים, או לשכירים שהמעסיק מפקיד עבורם .
אם אתם עצמאיים, אפשר לנצל את האפשרות ולהנות מהטבת המס.
המעלות - יש פטור ממס רווחי הון 0.25% במשיכת הכסף .
החסרונות - דמי הניהול יחסית גבוהים .
ולכן, אם ההשקעה היא לטווח של פחות מ30 שנה והתוכנית היא למשוך את כל הכסף בסיום , שווה לכאורה להשקיע דרך קרן השתלמות, אם יש את האופציה.
אבל אחרי 20/30 שנה , דמי הניהול "אוכלים" את ההטבה של המס, כלומר, הסכום העודף שנשלם על קרן השתלמות יעלה יותר מהכסף שנחסוך במס. ולכן לפעמים זול יותר לפתוח חשבון מסחר פשוט דרך בית השקעות (מיטב דש/ פסגות וכו')
ולקנות משם את הנירות הרצויים.
עוד חסרון גדול לדעתי - קרנות ההשתלמות שקיימות עכשיו בשוק במסלולים כשרים , הן רק יקרות מאדד (של מור 0.8%)
וגם לא עוקבות אחרי כל העולם.
וגם המנוהלות שאינן כשרות כרגע, אם יקבלו הכשר - עוקבות רק אחרי סנופי.
לכן, אישית הייתי משקיעה דרך בית השקעות פרטי , ומרוויחה פיזור נכון בכל העולם, דמי ניהול זולים שבסופו של דבר שווים כמו הטבת המס או יותר.
במחיר של מור, אני מאמינה שדמי הניהול שווים ל15 -20 שנים של השקעה , או אפילו פחות. ולכן כנראה שבכל אופציה עדיף להשקיע דרך בית השקעות, ואם יש קרן השתלמות מהמעסיק - אפשר להעביר אותה לIRA (ניהול אישי) באותו בית השקעות ולנהל ביחד.
לגבי פשטות, פעם כמעט כל השקעה בבית השקעות היתה מסובכת.
כיום , יש נירות ישראליים טובים של בלאקרוק, וזה הכי פשוט שאפשר לפתוח חשבון.
לקנות 3 נירות ולאזן לפי אקסל מוכן מראש (יש לי אחד כזה), זה רק נראה מסובך, אבל ממש פשוט.
כך שאני לא מוצאת כבר יתרון במסלול מנוהל.