כן.
והנה ציטוט מתוך האתר של מכון כת"ר
שאלה:
נתקלתי בכתבה שמציינת אפיק חדש להשקעה שכותרתה כדלקמן:
"אלטשולר שחם ובלאקרוק, מגופי ניהול הכספים הגדולים בעולם, קיבלו את אישור רשות ניירות הערך להשיק 15 קרנות סל עוקבות אחרי מדדים עיקריים בעולם".
שאלתי היא האם השקעה בקרנות סל שכאלו, על מדדים בחו"ל ולא בארץ הן מותרות (לאור המאמר על המעבר מתעודות סל לקרנות סל בו הכרעתם שלא נוח הלכתית להשתמש בקרנות סל)?
תשובה:
שלום רב,
מותר להשקיע בקרנות סל העוקבות אחרי מדדי חו"ל.
השאלה נענתה ע"י הרב שלמה אישון
וכך גם סוברים רבני הבד"ץ
קרן לדוגמה מס' 1159250
לא.תודה.
אם אני בור ועם הארץ בנושאים אלו. ואני מעוניין להניח מאה אלף שקל עוקב למדד, אני פשוט פונה לאלטשולר שחם ובלאקרוק ואומר להם שאני מעוניין שישקיעו עבורי, וזה כל התהליך ?
כן יש אפשרות כזאת ע"י קרן סל שעוקבת אחרי זה@מקצועי בלבד
תודה רבה על התגובה המועילה מאוד.
רציתי לשאול עוד. בהנחה שאני מעוניין להקצות גם סכום קטן עבור השקעה בנפט. (אני יודע שזה מאוד מסוכן, ושקול להימור. אבל בכל אופן בסכום מסויים אני מעוניין לעשות את זה) האם יש ניירות ערך, שאני יכול לקנות דרכם, שיקחו את מחיר השוק של הנפט. (לא חברות שמיצרות, מזקקות וכדומה, אלא את שווי החבית נפט.)
האם דווקא פסגות או מיטב דש ?אפשרות ב. פונה לבית השקעות כמו פסגות או מיטב דש ומבקש לפתוח חשבון מסחר עצמאי בבורסה,
ואז כשיש לך כזה חשבון, אתה קונה שם נייר ערך שמספרו 1159250 בסכום שאתה מעוניין.
איזה שלבים עולים כסף?אפשרות א הכי פשוטה והכי יקרה.
אפשרות ב הכי זולה כשסכום ההשקעה הוא מעל 50,000 ש"ח.
אפשרות ג הכי זולה כשסכום ההשקעה הוא מתחת ל 50,000 ש"ח.
לא שידוע ליהאם דווקא פסגות או מיטב דש ?
אין אפשרות כזו באלטשולר?
פתיחת תיק לא עולה כסףאיזה שלבים עולים כסף?
פתיחת התיק עצמה או רק עמלת פעולות?
אם אתה רוצה "הכי " גלאט זו הרשימההאם יש דרך להשקיע במדד 500 של ארה"ב בדרך כשרה ? ואם כן איך.
אשמח לכל מידע.
@מקצועי בלבד @yyff @avim10
@אהרן2
מה?בנק פועלים- יש למישהו/מישהי מידע או הערכות מה קורה עם זה?
תודה.
אם אני בור ועם הארץ בנושאים אלו. ואני מעוניין להניח מאה אלף שקל עוקב למדד, אני פשוט פונה לאלטשולר שחם ובלאקרוק ואומר להם שאני מעוניין שישקיעו עבורי, וזה כל התהליך ?
לא.
אבל יש כמה דרכים פשוטות
אפשרות א. אתה פותח קופת גמל להשקעה בחברת מור ובוחר מסלול עוקב S&P 500 ומעביר להם את הכסף והם יעשו את זה בשבילך.
אפשרות ב. פונה לבית השקעות כמו פסגות או מיטב דש ומבקש לפתוח חשבון מסחר עצמאי בבורסה,
ואז כשיש לך כזה חשבון, אתה קונה שם נייר ערך שמספרו 1159250 בסכום שאתה מעוניין.
אפשרות ג. במקום לפתוח כזה חשבון מסחר עצמאי בבית השקעות, אז אפשר גם בבנק שלך לפתוח תיק ניירות ערך, ולקנות את אותו נייר ערך.
אפשרות א הכי פשוטה והכי יקרה.
אפשרות ב הכי זולה כשסכום ההשקעה הוא מעל 50,000 ש"ח.
אפשרות ג הכי זולה כשסכום ההשקעה הוא מתחת ל 50,000 ש"ח.
מה שהכי חשוב שתדע ותפעל לפי הכללים להשקעה נכונה ולא מסוכנת, וכתבתי אותם במאמרים שלי.
זה כמובן תלוי באיזה בנק מדובר.ניסינו לפתוח בבנק תיק השקעות, הם מחייבים בפגישה עם שני השותפים בחשבון, כאשר הסניף המנהל שלנו לא היה פתוח וצריך לגשת לסניף מרוחק, ויתרנו על זה.
כברוקר זר הם לכאורה טובים וזולים,מה לגבי פתיחת חשבון באינטראקטיב ישראל?
הבנתי שיש להם מסלול מעולה
דרך איזושהי עמות/קרן.. לא זוכרת כבר
בזמנו בררתי וזה מה שמצאתי.
ממש לא!@מקצועי בלבד אני מאמין שההמלצה שלך זה שמי שהוא לא בקי בכלל בענייני הון, אז שיפתח קופת גמל להשקעה באחת החברות והם ינהלו לו את הכסף, לא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: