מידע שימושי עונשים לילדים

מצב
הנושא נעול.

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
במילה אחת-עונש
עונש זה ראש בקיר- הרבצת אז לא תקבל דמי כיס השבוע.
מה הקשר??
כשילד מקבל תוצאה טבעית שקשורה למעשה שלו, הרבה יותר קל לו להבין מה נדרש ממנו ומה הוא מפסיד בהגיון אם הוא לא ממושמע. גם ילד בן 3 יכול להבין את זה.
המעלה של זה גם שזה לא מביא מתח וכעס בין ההורה לילד כי לפעמים בעקבות עונש לילד יכול להיות תחושה של כעס הלב שמופנה כלפיו.
כשעושים תוצאה טבעית, אין שום כעס, זה משוואה פשוטה שמגיעה לילד. יש כאן כלל של הבית.
"בבית שלנו לא זורקים אוכל על הרצפה. אם אני רואה שאתה זורק אני צריכה לשמור את הצלחת שלך בצד עד שאני יראה שאתה למדת איך אוכלים יפה"
זה הכי פשוט.
והכי לא מגיע מתוך כעס אלא כמסקנה למעשה.

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ירידת הדורות הדראסטית שינתה את העולם בקיצוניות מטורללת - אין סטירות, העונש הכי חמור זה לא לצאת לטיול לצפון עם כל המשפחה.
אני חושבת שילד יעדיף סטירה , חזקה ככל שתהיה, ולא עונש של 'לא לצאת לטיול עם כל המשפחה.. ' (לא מדברת על זה שהורים מאיימים ולא מסוגלים לקיים, ובצדק...)

שלומי ברגר

משתמש פעיל
כמי שעובד עם נוער עם קשיי התנהגות, אני מאד מזדהה עם הדרך של סיבה ותוצאה.
הילד מבין ככה הכי טוב מה דרוש ממנו לשפר, ובמינימום נזק לחיים ולשמחה שלו.
וכשעושים את זה ברוגע וישוב הדעת תוך הקשבה ואהבה לילד (זה לא סותר שעושים את זה בהחלטיות ועקביות) הוא מסתכל עליך כאוהב, ישר, אמין, ענייני, והילד ירגיש ממש בטוח ונעים לידך, ויודע שתהיה לצידו כשאח/חבר אחר יעשו לו משהו לא בסדר.

שלומי ברגר

משתמש פעיל
כמי שעובד עם נוער עם קשיי התנהגות, אני מאד מזדהה עם הדרך של סיבה ותוצאה.
הילד מבין ככה הכי טוב מה דרוש ממנו לשפר, ובמינימום נזק לחיים ולשמחה שלו.
וכשעושים את זה ברוגע וישוב הדעת תוך הקשבה ואהבה לילד (זה לא סותר שעושים את זה בהחלטיות ועקביות) הוא מסתכל עליך כאוהב, ישר, אמין, ענייני, והילד ירגיש ממש בטוח ונעים לידך, ויודע שתהיה לצידו כשאח/חבר אחר יעשו לו משהו לא בסדר.
ואני חייב לציין מניסיון של הרבה סוגי ילדים מהרבה סוגי בתים,
ההורים ש"מרחמים" ולא עושים לילד את קצת האי נעימות לשקף סיבה ותוצאה (כמובן שברוגע ואהבה ומדתיות) - בסוף גם הם ובעיקר הילד סובלים! חוץ מזה שהילד לא מסתכל על זה כאהבה אלא כחולשה ורפיסות שפוגעת בביטחון העצמי של הילד -שיש לו הורים כאלו חלשים!

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
ואני חייב לציין מניסיון של הרבה סוגי ילדים מהרבה סוגי בתים,
ההורים ש"מרחמים" ולא עושים לילד את קצת האי נעימות לשקף סיבה ותוצאה (כמובן שברוגע ואהבה ומדתיות) - בסוף גם הם ובעיקר הילד סובלים! חוץ מזה שהילד לא מסתכל על זה כאהבה אלא כחולשה ורפיסות שפוגעת בביטחון העצמי של הילד -שיש לו הורים כאלו חלשים!
כבר אמר זאת החכם מכל אדם
משלי פרק כט
יַסֵּ֣ר בִּ֭נְךָ וִֽינִיחֶ֑ךָ וְיִתֵּ֖ן מַעֲדַנִּ֣ים לְנַפְשֶֽׁךָ:

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ירידת הדורות הדראסטית שינתה את העולם בקיצוניות מטורללת - אין סטירות
בימינו ב"ה יש מודעות גדולה לחנך ילד מתוך כבוד לילד בלי להשפיל אותו עם סטירה בפנים
ויש מודעות שילד הוא בדיוק כמונו המבוגרים, גם הוא בנ"א שצריך את הכבוד הבסיסי הזה
ושיש עוד דרכים מצוינות לחנך בצורה יעילה יותר.

לא כל מה שהיה פעם זה באמת נכון
פעם אנשים פחות חשבו על הדברים האלה
ופחות היה שיח פתוח ואישי עם הילד כמו שב"ה יש היום.

הודיה 482

משתמש מקצוען
ללמוד איך לחנך ילדים. נקודה.
וכמה שיותר מוקדם ככה יותר טוב.
ואני מדברת גם על עצמי כמובן.
הרצאות בחינוך, ספרים, הנחיות הורים.
אלה שאומרים: "אף אחד לא יגיד לי איך לחנך את הילד שלי.." וכו'
עושים הכי הרבה טעויות ואח"כ שואלים את עצמם "במה טעינו?"
לי יש ילדה אחת שהיא בת שנה + וקניתי ספר של רב שאני מעריכה את ההשקפות שלו (עוד מגיל 17 הייתי שומעת אותו נותן הרצאות על חינוך ילדים ) כמובן שאני חייבת לרענן כל פעם מחדש וללמוד.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש הנחיות הורים נפלאות למי שהסתבך.
אוכל להמליץ בפרטי

הודיה 482

משתמש מקצוען
זה היה על הילדים שיהיו לך או על עצמך?:D
אתה יכול לצחוק.
אבל יש לי ידע הרבה יותר מהורים שיש להם כמה ילדים.
זה עיניין אותי אותי תמיד. והייתי בוגרת יותר.
לא מזמן התיעצה איתי חברה על הבן שלה. היא היתה חסרת אונים.
המלצתי לה על ספר לחינוך ילדים ועזרתי לה להזמין אותו.
היא לא חרדית היא דתיה שעלתה מחו"ל ועברית- זה לא השפת אם שלה אמרה שבטח יקח לה מלא זמן לקרוא..
אחרי שבוע בדיוק היא לא הפסיקה לברך אותי ואמרה שהיא גומרת את הספר וזה כ"כ עזר לה.

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
ממליצה לקרוא את הספר פרקי חינוך לגיל הילדות - עפ"י הרב יעקובזון עונש זה אנטי חינוכי בעיקרון ורק אם אין בררה וניסו את כל האופציות אפשר , אבל עדיין לזכור שזה לא חינוכי בכלל לתת עונש לילד ויש גיל שהילד לא מבין בכלל
על מה העונש. לילדים עד גיל 5-6 אין מושג של זמן. להעניש ילד כשאבא יבוא נספר לו ואז אבא נותן את העונש הם לא זוכרים בכלל על מה זה מבחינתם זה היה לפני שנה...... אם נותנים עונש זה מיידי ומידתי לפי הגיל
וכמובן שזה רק כעס הפנים ולא כעס הלב

טוב מאוד

משתמש מקצוען
אני לא חושבת שעונש זה מילה נכונה.
יש תוצאה טבעית למעשים שלנו ואת זה ילד יכול להבין וזה גם עוזר לו להבא לכוון את המעשים שלו.
לדוגמא- אם אתה מרביץ לאחותך זה לא נעים לה ולא תוכל להמשיך לשחק פה בחדר.
- אתה מקשקש על השולחן במקום על הדף. ילדים גדולים לא מלכלכים סתם את השולחן, אם אני יראה שאתה לא מצליח, חבל אני לא יוכל להביא לך את הצבעים.
ואצלינו מי שמקשקש על הקיר או על השולחן במקום על הדף,
אני מביאה לו ספוג פלא או סמרטוט והוא מנקה.
בפעם הבאה הוא חושב פעמיים אם לקשקש על הקיר או השולחן

אלי קאופמן

משתמש חדש
בתי בת 11 התבקשה לחזור בזמן ואירחה ביקשתי ממנה שתיכנס לחדרה ואחשוב על עונש היא יצאה
מה הייתם עושים?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה