עוגות/עוגיות עוגת תפוזים גבוהה רכה וטעימה

גולגול

משתמש רשום
סוף סוף , אחרי הרבה נפילות (!), היא הצליחה לי.. אז פרגנתי לכם חתיכה (תרתי משמע!)
מה אומרים?
עוגת תפוזים גבוהה ורכה:

1700220182393.jpg
 

chely

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נפילות ותפילות!
נראה מגרה ממש, יש מתכון?
 

גולגול

משתמש רשום
המתכון מובא מתכון של אתר "עדיקוש"

עוגת תפוזים גבוהה ורכה ( תבנית סיר פלא בקוטר 26 ):

6 ביצים L מופרדות ( 6 חלמונים + 6 חלבונים )
300 גרם סוכר
225 גרם קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
180 מ"ל מיץ תפוזים
120 מ"ל שמן קנולה

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 160 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).
בקערה גדולה מערבבים: חלמונים ושמן ושליש מהסוכר (100 גרם) .
אח"כ מוסיפים חצי מכמות הקמח וחצי מכמות המיץ תפוזים, מערבבים היטב. מוסיפים מה שנותר מהקמח והמיץ תפוזים לסרוגין, ואבקת אפייה. מערבבים היטב שלא יהיו גושים כלל.

מקציפים במהירות גבוהה בקערה נפרדת את החלבונים ותוך כדי מוסיפים את הסוכר (200 גרם) עד לקצב יציב.

מעבירים 1/3 מקציפת החלבונים לקערת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול, כל פעם מוסיפים 1/3 מהחלבונים לחלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עד לתערובת חלקה.

מעבירים לתבנית לא משומנת (!) מוזגים את הבלילה 3/4 מגובה התבנית, אם נשארה לכם עוד בלילה תאפו בתבנית נוספת.
מכניסים לאפייה כשעה ו-10 דקות.

הערות: לא לפתוח את התנור בזמן האפיה (לבדיקה אם מוכן , אז כעבור שעה לבדוק).
כאשר העוגה זהובה וקפיצית למגע היא מוכנה.
מוציאים את העוגה מהתנור, אם יש לכם סיר פלא אז מיד לאחר ההוצאה הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים. מחכים לצינון כ- 3 שעות ואפשר גם לילה.

בהצלחה ובתאבון



המתכון מובא מתכון של אתר "עדיקוש" הזכויות שמורות לה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
אני מציעה לאפות בחום נמןך לא 180 פחות ויותר זמן.
המתכון מובא מתכון של אתר "עדיקוש"

עוגת תפוזים גבוהה ורכה ( תבנית סיר פלא בקוטר 26 ):

6 ביצים L מופרדות ( 6 חלמונים + 6 חלבונים )
300 גרם סוכר
225 גרם קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
180 מ"ל מיץ תפוזים
120 מ"ל שמן קנולה

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 160 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).
בקערה גדולה מערבבים: חלמונים ושמן ושליש מהסוכר (100 גרם) .
אח"כ מוסיפים חצי מכמות הקמח וחצי מכמות המיץ תפוזים, מערבבים היטב. מוסיפים מה שנותר מהקמח והמיץ תפוזים לסרוגין, ואבקת אפייה. מערבבים היטב שלא יהיו גושים כלל.

מקציפים במהירות גבוהה בקערה נפרדת את החלבונים ותוך כדי מוסיפים את הסוכר (200 גרם) עד לקצב יציב.

מעבירים 1/3 מקציפת החלבונים לקערת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול, כל פעם מוסיפים 1/3 מהחלבונים לחלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עד לתערובת חלקה.

מעבירים לתבנית לא משומנת (!) מוזגים את הבלילה 3/4 מגובה התבנית, אם נשארה לכם עוד בלילה תאפו בתבנית נוספת.
מכניסים לאפייה כשעה ו-10 דקות.

הערות: לא לפתוח את התנור בזמן האפיה (לבדיקה אם מוכן , אז כעבור שעה לבדוק).
כאשר העוגה זהובה וקפיצית למגע היא מוכנה.
מוציאים את העוגה מהתנור, אם יש לכם סיר פלא אז מיד לאחר ההוצאה הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים. מחכים לצינון כ- 3 שעות ואפשר גם לילה.

בהצלחה ובתאבון



המתכון מובא מתכון של אתר "עדיקוש" הזכויות שמורות לה.
אולי אפשר את המתכון בכוסות ולא בגרמים? תודהרבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה