מאפים עוגת שמרים שאי אפשר לסרב לה

(:Leah

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
וודאי.
אי אפשר להגביר את היבשים ובד בבד להפחית נוזלים.
לא הפחתתי מהמים, שמתי חצי כוס, כמו שכתוב במתכון.. וגם הבנתי שככה יוצא מרקם טוב -
אני שמתי כוס שלימה קמח מצה
וסה"כ חצי כוס מים
יצא לי מילוי סמיך ומוצלח!!
את גם כתבת ששמת כוס שלימה של קמח מצה, כמה מים שמת? כוס? (בסוף הוספתי עוד חצי כוס, אז סה"כ זה כוס מים וכוס קמח מצה)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לא הפחתתי מהמים, שמתי חצי כוס, כמו שכתוב במתכון.. וגם הבנתי שככה יוצא מרקם טוב -

את גם כתבת ששמת כוס שלימה של קמח מצה, כמה מים שמת? כוס? (בסוף הוספתי עוד חצי כוס, אז סה"כ זה כוס מים וכוס קמח מצה)
אופסס
לא זכרתי את המתכון...
חשבתי הפחתת מים מהמתכון.
מעניין על המרקם שיצא לך, הכנתי את המתכון ממש הרבה פעמים ויצא קרם למריחה.
 

(:Leah

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אופסס
לא זכרתי את המתכון...
חשבתי הפחתת מים מהמתכון.
מעניין על המרקם שיצא לך, הכנתי את המתכון ממש הרבה פעמים ויצא קרם למריחה.
שמת חצי כוס מים, כוס קמח מצה וגם פודינג?
 

י.י.ד.ש.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני שמתי כוס שלימה קמח מצה
וסה"כ חצי כוס מים
יצא לי מילוי סמיך ומוצלח!!
את גם כתבת ששמת כוס שלימה של קמח מצה, כמה מים שמת? כוס? (בסוף הוספתי עוד חצי כוס, אז סה"כ זה כוס מים וכוס קמח מצה)
כתבתי ששמתי חצי כוס מים
אבל יצא לי כמות לא מספיקה לכל הפסים, אולי אני אנסה פעם הבאה לשים כוס שלימה מים
 

(:Leah

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
כתבתי ששמתי חצי כוס מים
אבל יצא לי כמות לא מספיקה לכל הפסים, אולי אני אנסה פעם הבאה לשים כוס שלימה מים
האמת התכונתי לשאול @הרי זהב, את באמת כתבת במפורש...
אני פחדתי שלא יספיק לי ל8 פסים, אז התקמצנתי ובסוף נשאר... צריך לדעת לחלק את זה מראש פחות או יותר
 

שניצל קריספ

משתמש רשום
קופצת על המתכון...
אם אין לי פודינג וניל, זה קריטי?
מה יכולה לשים במקום?
נורא באלי להכין עכשיו...
 

dinaday

משתמש פעיל
עוגת שמרים מעולה וקלה לתפעול
זה מתכון מעולה לעוגת שמרים עסיסית
קלה להכנה, לא מצריכה התפחה והיא פשוט ליגת על
אז בעקבות איזה אשכול ז"ל באישון לילה שבו העליתי תמונה של העוגות שמרים
מעלה כאן לטובת כולם את המתכון בשינויים קלים מהמקור בצרוף תמונה
@הרי זהב - גם בשבילך
בקובץ המצורף - המתכון ללא שינויים שמופיעים כאן!

המתכון הבסיסי הורד מפרוג הוא של
מבית היוצר:
"ליגה אחת מעל
0548454983

התון תודות על המתכון המעולה!!!

מתכון לעוגת שמרים + טיפים

צפה בקובץ המצורף 842164
הבצק
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
4\3 1 כוסות מים פושרים
3 ביצים
1/2כפית מלח
2\1 1 כוסות שמן

המילוי:
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס קקאו (כדאי לנפות את הקקאו לפני)
2 כוסות סוכר
2\1 כוס מים
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה
סירופ:
כדאי לעשות את הסירופ בתחילת העבודה כדי שיתקרר
למרוח על העוגה כשהיא עדיין רותחת
2\1 כוס מים רותחים
2\1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :מערבבים את כל החומרים של הבצק עד שנהיה בצק רך ונוח לעבודה
לא צריך להמתין שיתפח , עובדים מיד .
מחלקים את הבצק ל 8 ומרדדת עלה ושמה מילוי ושוב עושה את אותה פעולה -

מכינה 8 פסים (מקסימום 6 בתבנית שיהיה לאן לתפוח)
חותכת עם חותכן לפרוסות עבות
ומכניסה לתנור להתפחה של כ-20 דקות על חום נמוך (40-50)
מגבירה את התנור לחום גבוה ואופה עד לצבע חום יפה (יש לשים לב שהתחתית נאפתה מספיק. אם לא להנמיך ולתת עוד קצת אפיה.

כשמובן- מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ בכמות די נדיבה
זה מוסיף טעם ויופי!

בהצלחה!
נראה נהדר וממש מתאים לי לנסות.
רק שאלה בבקשה-
מה מידת הכוס ברכיבי הבצק?
חשוב לי לשמור על היחס בין הקמח לבין המים והשמן, ויש הבדל גדול אם מדובר בכוס מדידה 240 או חד פעמית 180 או אחרת, תודה.
 

נימה

משתמש חדש
עוגת שמרים מעולה וקלה לתפעול
זה מתכון מעולה לעוגת שמרים עסיסית
קלה להכנה, לא מצריכה התפחה והיא פשוט ליגת על
אז בעקבות איזה אשכול ז"ל באישון לילה שבו העליתי תמונה של העוגות שמרים
מעלה כאן לטובת כולם את המתכון בשינויים קלים מהמקור בצרוף תמונה
@הרי זהב - גם בשבילך
בקובץ המצורף - המתכון ללא שינויים שמופיעים כאן!

המתכון הבסיסי הורד מפרוג הוא של
מבית היוצר:
"ליגה אחת מעל
0548454983

התון תודות על המתכון המעולה!!!

מתכון לעוגת שמרים + טיפים

צפה בקובץ המצורף 842164
הבצק
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
4\3 1 כוסות מים פושרים
3 ביצים
1/2כפית מלח
2\1 1 כוסות שמן

המילוי:
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס קקאו (כדאי לנפות את הקקאו לפני)
2 כוסות סוכר
2\1 כוס מים
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה
סירופ:
כדאי לעשות את הסירופ בתחילת העבודה כדי שיתקרר
למרוח על העוגה כשהיא עדיין רותחת
2\1 כוס מים רותחים
2\1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :מערבבים את כל החומרים של הבצק עד שנהיה בצק רך ונוח לעבודה
לא צריך להמתין שיתפח , עובדים מיד .
מחלקים את הבצק ל 8 ומרדדת עלה ושמה מילוי ושוב עושה את אותה פעולה -

מכינה 8 פסים (מקסימום 6 בתבנית שיהיה לאן לתפוח)
חותכת עם חותכן לפרוסות עבות
ומכניסה לתנור להתפחה של כ-20 דקות על חום נמוך (40-50)
מגבירה את התנור לחום גבוה ואופה עד לצבע חום יפה (יש לשים לב שהתחתית נאפתה מספיק. אם לא להנמיך ולתת עוד קצת אפיה.

כשמובן- מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ בכמות די נדיבה
זה מוסיף טעם ויופי!

בהצלחה!
באמת נראה טעים תודה וצום קל
 

מעגלת פינות

משתמש פעיל
הכנתי היום את העוגה והיא מושלמתתת
נחטפה בסיום הצום
בקושי הספקתי להחביא חלק...
חשוב לי לשמור על היחס בין הקמח לבין המים והשמן, ויש הבדל גדול אם מדובר בכוס מדידה 240 או חד פעמית 180 או אחרת, תודה.
הכנתי בכוס חד פעמית רגילה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה