עוגת שכבות שוקולד-אגוזים ללא גלוטן-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
במסגרת נסיון, רק נסיון, לסדר ארון במטבח [לא אל תשאלו למה הוא בלאגן...לא תקבלו תשובה. אני גם תוהה], נתקלתי בחבילה של קמח מולינו שקניתי ככל הנראה אז, כשהיתה לי בבית נטולת גלוטן אחת.
הנחתי את שקית הקמח על השיש כשאני עדיין לא יודעת מה לעשות איתה.
סיימתי לסדר, בכאילו כמובן, את הארון ונפניתי לקמח.
חייגתי לחברה טובה שיש לה צליאקים בבית, חשבתי להציע לה את הקמח. במתנה.
היא לא ענתה.
אז לא.
איך אומרים? זב"ש.

אבל מה כן?
הקמח על השיש מולי.
לארון אני מחליטה שהוא לא חוזר.
אם יחזור- נמצא אותו שוב מי יודע מתי.
אולי בערב פסח
אבל זה המון זמן
2 אדרים וחורף ארוך, וסוכר, ודגני בוקר, וקרקרים ועוגיות קנויות, ועוד כל מיני שדחפתי שם לארון...
אז לא.
זו לא אופציה.
לארון הוא לא חוזר ויהי מה.

ואז,
נדלקה לי נורה בראש.
נזכרתי.

השבת אני אמורה לפגוש חברה שיש לה בת צליאקית.
יופי.
אכין לה עוגה.

עכשיו תבאנה כל האימהות לצליאקים ותגדנה- "נו, כולה עוגה. ביג דיל. אנחנו עושות את זה כל הזמן".

אז נכון.
אלופות!

אבל אני, סתם אישה פשוטה כזו.
שאין אצלה צליאקים בבית ב"ה
ובקושי יודעת מאיזה צד להחזיק בשקית הקמח ללא גלוטן.
ובטח לא יודעת איך הוא מתנהג במגע עם חומרים אחרים. למדתי קצת...אבל קצת. וזהו.
אז בכל זאת, תנו לי איזה כפיים קטנות.
בשביל ההרגשה שלי.

עכשיו הייתי צריכה להחליט איזו עוגה אני מכינה.
או יותר נכון- איזו עוגה אני מנסה להכין
סוג של ניסוי טבע במעבדה שאת תוצאותיו לא יכולתי לצפות מראש.

האמת-
הניסוי הצליח.
יצאה עוגה יפה, גבוהה, ו- מקווה שטעימה, לא טעמתי.
אבל יש מישהו שעשה לה "טועמיה".
וברח מהמטבח עם עוד פרוסה ביד.
אממה- הוא ברך מזונות כי מה לנו ולעוגות שהכל בבית, כשללא גלוטן ההיא כבר לא כאן.
לא נעים.

"שוב היא מקשקשת. מה התכל'ס"?

עוגה. אמרתי כבר. לא?
"אמרת אבל תראי אותה כבר"

טוב טוב.
IMG_0276_800x600.jpg



IMG_0278_800x600.jpg


"ומתכון אפשר?"

אה. צריך?

"כן. יש כלל כזה. המנהלות קבעו, לא אנחנו".

מה שתגידו. אנסה לדבר על זה עם המנהלות, קשוחות אלו, אבל בינתיים כדי שלא אחרוג מהכללים ולא תבוא מנהלת ותמחק לי את האשכול...


עוגת אגוזים ושוקולד

תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיים

לבסיס:
2 כוסות קמח מולינו, או כל קמח אחר ללא גלוטן, משאירה לאימהות האלופות שמבינות בזה הרבה יותר טוב ממני
1 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
1 כפית אבקת אפיה

לשכבת השוקולד, שאין בה שוקולד :) :
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1/2 כוס קקאו
1.5 כוסות קמח מולינו, או תחליף אחר

לפיזור למעלה:
1/2 כוס אגוזים טחונים

לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מערבבים את רכיבי הבסיס בקערת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה לא פירורית. כזו שניתן בקלות לשטח בתבנית.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

מקציפים, עם וו של בחושות, במשך כ-2 דקות את רכיב שכבת השוקולד עד שמתקבלת תערובת מעט נוזלית. יוצקים על השכבה הראשונה ומשטחים.
מפזרים אגוזים טחונים

אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות. עד שהשכבה העליונה מתייצבת אבל לא מתייבשת. היא צריכה להיות מעט קפיצית למגע.

מקררים.

לציפוי:
ממיסים שוקולד עם שמן ומורחים על העוגה לאחר שהתקררה.
מעבירים להקפאה להתקשות של השוקולד
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.

IMG_0276_800x600.jpg


IMG_0279_800x600.jpg


הערה:
הבסיס אמור לצאת גבוה יותר.
"מה זה אומר, למה לך יצא נמוך?"

אהמ---
זה מה שקורה כשמפעילים תנור על תכנית לא נכונה בטעות. החלק התחתון נשרף לי והייתי צריכה לחתוך ממנו את החלק השרוף.
אבל זה כבר לא מתאים לאשכול הזה אלא לאשכול אחר, בחכמת נשים.....

"אה".


שו"ת:
1. אפשר עם קמח רגיל? כן. למה לא בעצם?
2. אפשר בלי שכבת הציפוי? בוודאי. התלבטתי אם להוסיף אותי. ונכנעתי לשוקולד
3. חייבים אגוזים? לא ניסיתי בלי. נראה לי חשוב למרקם.
4. הבסיס מתפורר? לי הוא לא התפורר, כפי שנתן לראות בתמונות
5. הטעם השרוף של התחתית מעניק משהו לעוגה? אולי. תנסו להפעיל על תכנית לא נכונה. סתם....
6. אפשר לוותר על האגוזים למעלה, כלומר לא לפזר על העוגה לפני האפיה? אפשר.
7. אפשר להמיר לשקדים? אין סיבה שלא. לטעמי אגוזים טעים יותר.
8. לא נראה לי.
9. אולי
10. הלוואי וידעתי....
 

נחמדת

משתמש מקצוען
במסגרת נסיון, רק נסיון, לסדר ארון במטבח [לא אל תשאלו למה הוא בלאגן...לא תקבלו תשובה. אני גם תוהה], נתקלתי בחבילה של קמח מולינו שקניתי ככל הנראה אז, כשהיתה לי בבית נטול גלוטן אחת.
הנחתי את הקמח על השיש כשאני עדיין לא יודעת מה לעשות איתה.
סימתי לסדר, בכאילו כמובן את הארון ונפניתי לקמח.
חייגתי לחברה טובה שיש לה צליאקים בבית, חשבתי להציע לה את הקמח. במתנה.
היא לא ענתה.
אז לא.
איך אומרים? זב"ש.

אבל מה כן?
הרמח על השיש מולי.
לארון אני מחלטה שהוא לא חוזר.
אם יחזור- נמצא אותו שוב מי יודע מתי.
אולי בערב פסח
אבל זה המון זמן
2 אדרים וחורף ארוך, וסוכר, ודגני בוקר, וקרקרים ועוגיות קנויות, ועוד כל מיני שדחפתי שם לארון...
אז לא.
זו לא אופציה.
לארון הוא לא חוזר ויהי מה.

ואז,
נדלקה לי נורה בראש.
נזכרתי.

השבת אני אמורה לפגוש חברה שיש לה בת צליאקית.
יופי.
אכין לה עוגה.

עכשיו תבאנה כל האימהות לצליאקים ותגדנה- "נו, כולה עוגה. ביג דיל. אנחנו עושות את זה כל הזמן".

אז נכון.
אלופות!

אבל אני, סתם אישה פשוטה כזו.
שאין אצלה צליאקים בבית ב"ה
ובקושי יודעת מאיזה צד להחזיק בשקית הקמח ללא גלוטן.
ובטח לא יודעת איך הוא מתנהג במגע עם חומרים אחרים. למדתי קצת...אבל קצת. וזהו.
אז בכל זאת, תנו לי איזה כפיים קטנות.
בשביל ההרגשה שלי.

עכשיו הייתי צריכה להחליט איזו עוגה אני מכינה.
או יותר נכון- איזו עוגה אני מנסה להכין
סוג של נסוי טבע שאת תוצאותיו לא יכולתי לצפות מראש.

האמת-
הניסוי הצליח.
יצאה עוגה יפה, גבוהה, ו- מקווה שטעימה, לא טעמתי.
אבל יש מישהו שעשה לה "טועמיה".
וברח מהמטבח עם עוד פרוסה ביד.
אממה- הוא ברך מזונות כי מה לנו ולעוגות שהכל בבית, כשללא גלוטן ההיא כבר לא כאן.
לא נעים.

"שוב היא מקשקשת. מה התכל'ס"?

עוגה. אמרתי כבר. לא?
"אמרת אבל תראי אותה כבר"

טוב טוב.
צפה בקובץ המצורף 1027326


צפה בקובץ המצורף 1027328

"ומתכון אפשר?"

אה. צריך?

"כן. יש כלל כזה. המנהלות קבעו, לא אנחנו".

מה שתגידו. אנסה לדבר עם זה עם המנהלות, קשוחות אלו, אבל בינתיים כדי שלא אחרוג מהכללים ולא תבוא מנהלת ותמחק לי את האשכול...


עוגת אגוזים ושוקולד

תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיים

לבסיס:
2 כוסות קמח מולינו, או כל קמח אחר ללא גלוטן, משאירה לאימהות האלופות שמבינות בזה הרבה יותר טוב ממני
1 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
1 כפית אבקת אפיה

לשכבת השוקולד, שאין בה שוקולד

:
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1/2 כוס קקאו
1.5 כוסות קמח מולינו, או תחליף אחר

לפיזור למעלה:
1/2 כוס אגוזים טחונים

לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מערבבים את רכיבי הבסיס בקערת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה לא פירורית. כזו שניתן בקלות לשטח בתבנית.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

מקציפים, עם וו של בחושות, במשך כ-2 דקות את רכיב שכבת השוקולד עד שמתקבלת תערובת מעט נוזלית. יוצקים על השכבה הראשונה ומשטחים.
מפזרים אגוזים טחונים

אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות. עד שהשכבה העליונה מתייצבת אבל לא מתייבשת. היא צריכה להיות מעט קפיצית למגע.

מקררים.

לציפוי:
ממיסים שוקולד עם שמן ומורחים על העוגה לאחר שהתקררה.
מעבירים להקפאה להתקשות של השוקולד
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.

צפה בקובץ המצורף 1027332

צפה בקובץ המצורף 1027333

הערה:
הבסיס אמור לצאת גבוה יותר.
"מה זה אומר, למה לך יצא נמוך?"

אהמ---
זה מה שקורה כשמפעילים תנור על תכנית לא נכונה בטעות. החלק התחתון נשרף לי והייתי צריכה לחתוך ממנו את החלק השרוף.
אבל זה כבר לא מתאים לאשכול הזה אלא לאשכול אחר, בחכמת נשים.....

"אה".


שו"ת:
1. אפשר עם קמח רגיל? כן. למה לא בעצם?
2. אפשר בלי שכבת הציפוי? בוודאי. התלבטתי אם להוסיף אותי. ונכנעתי לשוקולד
3. חייבים אגוזים? לא ניסיתי בלי. נראה לי חשוב למרקם.
4. הבסיס מתפורר? לי הוא לא התפורר, כפי שנתן לראות בתמונות
5. הטעם השרוף של התחתית מעניק משהו לעוגה? אולי. תנסו להפעיל על תכנית לא נכונה. סתם....
6. אפשר לוותר על האגוזים למעלה, כלומר לא לפזר על העוגה לפני האפיה? אפשר.
7. אפשר להמיר לשקדים? אין סיבה שלא. לטעמי אגוזים טעים יותר.
8. לא נראה לי.
9. אולי
10. הלוואי וידעתי...
תודה ענקית! נראה מגרה ממש ויכול לעזור לנו מאד!
הערת אגב, אם זה היה חבילת קמח מולינו כחול ככל הנראה ברכתו מזונות. זהו קמח שמכיל יותר מ50% קמח חיטה אמיתי, כמובן ללא הרכיב של הגלוטן.

לא פוסקת, רק לתשומת לב ושכל אחד יבדוק לעצמו.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה ענקית! נראה מגרה ממש ויכול לעזור לנו מאד!
הערת אגב, אם זה היה חבילת קמח מולינו כחול ככל הנראה ברכתו מזונות. זהו קמח שמכיל יותר מ50% קמח חיטה אמיתי, כמובן ללא הרכיב של הגלוטן.

לא פוסקת, רק לתשומת לב ושכל אחד יבדוק לעצמו.
לא כחול
ירוק.
 

zahav1

משתמש מקצוען
אין מילים.
יש מצב שנחביא לך בארון עוד כמה חבילות בכדי שתעניקי חנו עוד מתכונים? ;)
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה ענקית! נראה מגרה ממש ויכול לעזור לנו מאד!
הערת אגב, אם זה היה חבילת קמח מולינו כחול ככל הנראה ברכתו מזונות. זהו קמח שמכיל יותר מ50% קמח חיטה אמיתי, כמובן ללא הרכיב של הגלוטן.
לא קשור בכלל לאשכול...
למה יוצא לכם פונט אחר???? (נתקלתי בזה בעוד כמה מקומות בפורום היום)
 

~מירי לוריא ~

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אז בכל זאת, תנו לי איזה כפיים קטנות.
קטנות?
לאשה שמכינה עוגה לבת של חברה כי היא נפגשת איתה בשבת?!?!
מחיאות סוערות מגיע לך!
חברה מהממת ומפנקת

אהה.. וגם העוגה נראית משהו!
 
D

Deleted 66182

אורח
אפשר שנפגש שבת הבאה? (-:
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ללא גלוטן - לא ממש קשור אלי ב"ה
אבל לא מוותרת לקרא את הפוסטים שלך, אז נכנסתי.

העוגה נראית אמיתית ממש. לא כמו "עוגה של פסח"
 

מגדלור

משתמש מקצוען
במסגרת נסיון, רק נסיון, לסדר ארון במטבח [לא אל תשאלו למה הוא בלאגן...לא תקבלו תשובה. אני גם תוהה], נתקלתי בחבילה של קמח מולינו שקניתי ככל הנראה אז, כשהיתה לי בבית נטולת גלוטן אחת.
הנחתי את שקית הקמח על השיש כשאני עדיין לא יודעת מה לעשות איתה.
סיימתי לסדר, בכאילו כמובן, את הארון ונפניתי לקמח.
חייגתי לחברה טובה שיש לה צליאקים בבית, חשבתי להציע לה את הקמח. במתנה.
היא לא ענתה.
אז לא.
איך אומרים? זב"ש.

אבל מה כן?
הקמח על השיש מולי.
לארון אני מחליטה שהוא לא חוזר.
אם יחזור- נמצא אותו שוב מי יודע מתי.
אולי בערב פסח
אבל זה המון זמן
2 אדרים וחורף ארוך, וסוכר, ודגני בוקר, וקרקרים ועוגיות קנויות, ועוד כל מיני שדחפתי שם לארון...
אז לא.
זו לא אופציה.
לארון הוא לא חוזר ויהי מה.

ואז,
נדלקה לי נורה בראש.
נזכרתי.

השבת אני אמורה לפגוש חברה שיש לה בת צליאקית.
יופי.
אכין לה עוגה.

עכשיו תבאנה כל האימהות לצליאקים ותגדנה- "נו, כולה עוגה. ביג דיל. אנחנו עושות את זה כל הזמן".

אז נכון.
אלופות!

אבל אני, סתם אישה פשוטה כזו.
שאין אצלה צליאקים בבית ב"ה
ובקושי יודעת מאיזה צד להחזיק בשקית הקמח ללא גלוטן.
ובטח לא יודעת איך הוא מתנהג במגע עם חומרים אחרים. למדתי קצת...אבל קצת. וזהו.
אז בכל זאת, תנו לי איזה כפיים קטנות.
בשביל ההרגשה שלי.

עכשיו הייתי צריכה להחליט איזו עוגה אני מכינה.
או יותר נכון- איזו עוגה אני מנסה להכין
סוג של ניסוי טבע במעבדה שאת תוצאותיו לא יכולתי לצפות מראש.

האמת-
הניסוי הצליח.
יצאה עוגה יפה, גבוהה, ו- מקווה שטעימה, לא טעמתי.
אבל יש מישהו שעשה לה "טועמיה".
וברח מהמטבח עם עוד פרוסה ביד.
אממה- הוא ברך מזונות כי מה לנו ולעוגות שהכל בבית, כשללא גלוטן ההיא כבר לא כאן.
לא נעים.

"שוב היא מקשקשת. מה התכל'ס"?

עוגה. אמרתי כבר. לא?
"אמרת אבל תראי אותה כבר"

טוב טוב.
צפה בקובץ המצורף 1027326


צפה בקובץ המצורף 1027328

"ומתכון אפשר?"

אה. צריך?

"כן. יש כלל כזה. המנהלות קבעו, לא אנחנו".

מה שתגידו. אנסה לדבר על זה עם המנהלות, קשוחות אלו, אבל בינתיים כדי שלא אחרוג מהכללים ולא תבוא מנהלת ותמחק לי את האשכול...


עוגת אגוזים ושוקולד

תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיים

לבסיס:
2 כוסות קמח מולינו, או כל קמח אחר ללא גלוטן, משאירה לאימהות האלופות שמבינות בזה הרבה יותר טוב ממני
1 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
1 כפית אבקת אפיה

לשכבת השוקולד, שאין בה שוקולד :) :
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1/2 כוס קקאו
1.5 כוסות קמח מולינו, או תחליף אחר

לפיזור למעלה:
1/2 כוס אגוזים טחונים

לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מערבבים את רכיבי הבסיס בקערת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה לא פירורית. כזו שניתן בקלות לשטח בתבנית.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

מקציפים, עם וו של בחושות, במשך כ-2 דקות את רכיב שכבת השוקולד עד שמתקבלת תערובת מעט נוזלית. יוצקים על השכבה הראשונה ומשטחים.
מפזרים אגוזים טחונים

אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות. עד שהשכבה העליונה מתייצבת אבל לא מתייבשת. היא צריכה להיות מעט קפיצית למגע.

מקררים.

לציפוי:
ממיסים שוקולד עם שמן ומורחים על העוגה לאחר שהתקררה.
מעבירים להקפאה להתקשות של השוקולד
פורסים בסכין חדה ולא משוננת.

צפה בקובץ המצורף 1027332

צפה בקובץ המצורף 1027333

הערה:
הבסיס אמור לצאת גבוה יותר.
"מה זה אומר, למה לך יצא נמוך?"

אהמ---
זה מה שקורה כשמפעילים תנור על תכנית לא נכונה בטעות. החלק התחתון נשרף לי והייתי צריכה לחתוך ממנו את החלק השרוף.
אבל זה כבר לא מתאים לאשכול הזה אלא לאשכול אחר, בחכמת נשים.....

"אה".


שו"ת:
1. אפשר עם קמח רגיל? כן. למה לא בעצם?
2. אפשר בלי שכבת הציפוי? בוודאי. התלבטתי אם להוסיף אותי. ונכנעתי לשוקולד
3. חייבים אגוזים? לא ניסיתי בלי. נראה לי חשוב למרקם.
4. הבסיס מתפורר? לי הוא לא התפורר, כפי שנתן לראות בתמונות
5. הטעם השרוף של התחתית מעניק משהו לעוגה? אולי. תנסו להפעיל על תכנית לא נכונה. סתם....
6. אפשר לוותר על האגוזים למעלה, כלומר לא לפזר על העוגה לפני האפיה? אפשר.
7. אפשר להמיר לשקדים? אין סיבה שלא. לטעמי אגוזים טעים יותר.
8. לא נראה לי.
9. אולי
10. הלוואי וידעתי....
יאווו רק ראיתי את הכותרת התרגשתי :)
ולקרוא את הפוסט פלוס התמונה בכלל היה מושלם
אני רצההה להכין לשבת ..
תודה רבה !!!!
 

המקל והגזר

משתמש מקצוען
וואו,
מחיאות כפיים סוערות

ולמה?
כי לי כן יש ציליאקי כבר כמעט 8 שנים ב"ה
וב"ה מצליחות לי עוגות טעימות
אבל עדיין תמיד זה נסיון וטעייה

ולהצליח ככה בשלוף - זה אליפות!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תשמעו מה היה לי עם העוגה הזו בשבת
כאמור, הכנתי אותה לבת של חברה שלי שהיא צליאקית והייתי אצה השבת יחד.

הבאתי לה מזה וגם מחטיף פצפוצים שהיה לי במקפיא
נתתי לילדה 2 קופסות ביום שישי
והיא שמרה לשבת בבוקר.

בשבת בלילה חלמתי שהילדה באה אלי בבוקר ואמרה לי שהעוגה היתה ממש מגעילה והיא זרקה הכל לפח.
קמתי מבועתת
באמת.
הלכתי לחפש אותה
מצאתי אותה יושבת על כיסא ונוגסת בפרוסת עוגה.
רווח לי.

ולא, היא לא ויתרה אפילו לא על פרוסה אחת לאחים הלא צליאקיים שלה.
"יש להם כאן [במקום שהיינו] מספיק עוגות שהם יכולים לאכול ואני לא"

צודקת!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה