טעימה ולא מכבידה.
פרוסה קטנה ממנה משאירה טעם של עוד....
נשמע מורכב, אבל האמת שהיא קלה להכנה
תבנית חד פעמית ענקית.
למה כל כך גדולה? כי הכנתי אותה לשמחה.
ובסוף שכחתי ממנה והיום תוך כדי סידור המקפיא גיליתי אותה. עצובה ופגועה.
לבסיס אגוזים:
3 כוסות קמח
1 כוס אגוזים טחונים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 ביצים
2 סוכר וניל
מים לפי הצורך [בערך 2-3 כפות]
למריחה על הבסיס:
1 כוס ריבת תות
לשכבת העוגה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1 כוס מים
1/2 כוס ריצ' גולמי
לזילוף על העוגה:
1/2 כוס ריבת תות חלקה
לציפוי:
1 כוס מחית תותים
1 כף אבקת ג'לי תות
200 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
לקישוט:
1/2 כוס אבקת סוכר
מעט מים
הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס. אם התערובת יבשה ופירורית מדי- מוסיפים מעט מים.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרודפת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות 15 דקות.
מקררים מעט
מורחים 1 כוס ריבת תות על שכבת הבסיס האפויה למחצה
מכינים את שכבת העוגה הבהירה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך כ-4 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות ההקצה ומוסיפים שמן.
מוסיפים נוזלים [מים וריצ'] לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.
מערבבים עד שהתערובת אחידה ללא גושי קמח
יוצקים מעל לבסיס עם ריבת התות.
מעבירים 1/2 כוס ריבת תות חלקה [ללא גושים] לשקית זילוף ומזלפים מעל לתערובת העוגה הבהירה. חלק מהריבה ישקע באפיה לתוך העוגה וזה בסדר
אופים ב 180 מעלות 20-25 דקות להתייצבות של העוגה.
מוציאים את העוגה ומקררים על השיש.
מכינים ציפוי:
שמים בקערה את רכיבי הציפוי וטוחנים במוט לתערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מדי- מוספים מעט מים לפי הצורך. התערובת צריכה להיות כזו שאפשר לצקת על העוגה ולשטח בקלות. בסמיכות דומה לזה של גנאש לא רותח. זה לא קרם.
מקשטים:
מערבבים אבקת סוכר עם מעט מים למרקם של רוטב סמיך.
מזלפים פסים על שכברת הציפוי.
מעבירים את העוגה להקפאה.
מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה
פרוסה קטנה ממנה משאירה טעם של עוד....
נשמע מורכב, אבל האמת שהיא קלה להכנה
תבנית חד פעמית ענקית.
למה כל כך גדולה? כי הכנתי אותה לשמחה.
ובסוף שכחתי ממנה והיום תוך כדי סידור המקפיא גיליתי אותה. עצובה ופגועה.
לבסיס אגוזים:
3 כוסות קמח
1 כוס אגוזים טחונים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 ביצים
2 סוכר וניל
מים לפי הצורך [בערך 2-3 כפות]
למריחה על הבסיס:
1 כוס ריבת תות
לשכבת העוגה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1 כוס מים
1/2 כוס ריצ' גולמי
לזילוף על העוגה:
1/2 כוס ריבת תות חלקה
לציפוי:
1 כוס מחית תותים
1 כף אבקת ג'לי תות
200 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
לקישוט:
1/2 כוס אבקת סוכר
מעט מים
הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס. אם התערובת יבשה ופירורית מדי- מוסיפים מעט מים.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרודפת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות 15 דקות.
מקררים מעט
מורחים 1 כוס ריבת תות על שכבת הבסיס האפויה למחצה
מכינים את שכבת העוגה הבהירה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך כ-4 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות ההקצה ומוסיפים שמן.
מוסיפים נוזלים [מים וריצ'] לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.
מערבבים עד שהתערובת אחידה ללא גושי קמח
יוצקים מעל לבסיס עם ריבת התות.
מעבירים 1/2 כוס ריבת תות חלקה [ללא גושים] לשקית זילוף ומזלפים מעל לתערובת העוגה הבהירה. חלק מהריבה ישקע באפיה לתוך העוגה וזה בסדר
אופים ב 180 מעלות 20-25 דקות להתייצבות של העוגה.
מוציאים את העוגה ומקררים על השיש.
מכינים ציפוי:
שמים בקערה את רכיבי הציפוי וטוחנים במוט לתערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מדי- מוספים מעט מים לפי הצורך. התערובת צריכה להיות כזו שאפשר לצקת על העוגה ולשטח בקלות. בסמיכות דומה לזה של גנאש לא רותח. זה לא קרם.
מקשטים:
מערבבים אבקת סוכר עם מעט מים למרקם של רוטב סמיך.
מזלפים פסים על שכברת הציפוי.
מעבירים את העוגה להקפאה.
מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה