חלבי עוגת גבינה ללא אפיה

יחשבאף

משתמש מקצוען
מחפשת בנרות עוגת גבינה טעימה ללא אפיה כי התנור הפסחי שלי בשרי...
יש לי שמנת מתוקה וגבינה לבנה, ואוכלים שרויה.
אודה לעזרתכן.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את הקרם אפשר להכין ללא אפיה אבל הבסיס דורש אפיה או לפחות עוגיות קנויות מרוסקות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש לי עוגיות כך שזו לא הבעיה.
אוקיי
כדי שהקרם יהיה יציב הוא צריך:
1. ניקוז נוזלים - לסנן את הגבינה כשלש שעות.
2. להקציף את השמנת כשהיא קרה מאד
3. נותן טעם- סוכר וניל אם את משתמשת
4. מייצב וסופח נוזלים- כדאי. את משתמשת בפודינג וניל?
ואז אוכל להפנות אותך למתכון :)
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אוקיי
כדי שהקרם יהיה יציב הוא צריך:
1. ניקוז נוזלים - לסנן את הגבינה כשלש שעות.
2. להקציף את השמנת כשהיא קרה מאד
3. נותן טעם- סוכר וניל אם את משתמשת
4. מייצב וסופח נוזלים- כדאי. את משתמשת בפודינג וניל?
ואז אוכל להפנות אותך למתכון :)
תודה.
התשובה היא כן גם לגבי סוכר הוניל וגם לגבי הפודינג...
אשמח מאוד למתכון
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה.
התשובה היא כן גם לגבי סוכר הוניל וגם לגבי הפודינג...
אשמח מאוד למתכון

חומרים:
לבסיס

150 גר' עוגיות וניל כשל"פ טחונות דק.
100 גר' חמאה.
לקרם
600 גרם גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חפיסת פודינג וניל
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה
שלב מקדים- סינון

בבד חיתול או מגבת דקה ללא ריח מרכך כביסה מניחים את הגבינה.
קושרים מעל ברז הכיור החלבי ומסננים במשך 3-4 שעות.
לאחר הסינון שוקלים 400 גרם גבינה ומערבבים עם חצי כוס סוכר.
טועמים ובודקים שזה לא חמוץ מדי.

במקפיא שמים את השמנת המתוקה לשנת יופי של 10 דקות ומתחילים להכין את הבסיס:

להכנת הבסיס:
ממיסים את החמאה בסיר או מחבת קטנה על אש נמוכה.
שופכים פנימה את העוגיות ומערבבים לתערובת במרקם של חול רטוב.
מעבירים לתבנית ומהדקים. אני מיישרת באמצעות כוס זכוכית.
מניחים במקפיא.

לבינתיים מכינים את הקרם:
בקערת מיקסר או הקצפה מניחים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף.
לאחר כשלושים שניות מוסיפים את הפודינג בכמה פעימות עד לקבלת קצפת יציבה
מאטים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת הגבינה. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתאחדת.
יוצקים מעל הבסיס , עוטפים היטב ומקררים לפחות שש שעות ורצוי לילה.

זה רק נראה ארוך כי יש לי נטיה לפשט ולהסביר.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
@shira bira יקרה!
הכנתי עכשיו את העוגה והיא נראית מעולה וממש ממש קלה להכנה.
מה אפשר לשים למעלה כדי שיראה יותר מרשים וישדרג את העוגה?
תודה רבה גדולה מאוד!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira יקרה!
הכנתי עכשיו את העוגה והיא נראית מעולה וממש ממש קלה להכנה.
מה אפשר לשים למעלה כדי שיראה יותר מרשים וישדרג את העוגה?
תודה רבה גדולה מאוד!!!
אני לא יודעת במה אתם משתמשים בפסח אבל אפשר לפזר תלתלי שוקולד חלב ו/או שוקולד לבן (מריר פחות יתאים), פירורי עוגיות, אגוזים או שקדים מקורמלים, או להגיש עם פירות חתוכים.
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
תלוי במתכון.

כמו המתכון שהבאת כאן קודם


חומרים:
לבסיס

150 גר' עוגיות וניל כשל"פ טחונות דק.
100 גר' חמאה.
לקרם
600 גרם גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חפיסת פודינג וניל
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה
שלב מקדים- סינון

בבד חיתול או מגבת דקה ללא ריח מרכך כביסה מניחים את הגבינה.
קושרים מעל ברז הכיור החלבי ומסננים במשך 3-4 שעות.
לאחר הסינון שוקלים 400 גרם גבינה ומערבבים עם חצי כוס סוכר.
טועמים ובודקים שזה לא חמוץ מדי.

במקפיא שמים את השמנת המתוקה לשנת יופי של 10 דקות ומתחילים להכין את הבסיס:

להכנת הבסיס:
ממיסים את החמאה בסיר או מחבת קטנה על אש נמוכה.
שופכים פנימה את העוגיות ומערבבים לתערובת במרקם של חול רטוב.
מעבירים לתבנית ומהדקים. אני מיישרת באמצעות כוס זכוכית.
מניחים במקפיא.

לבינתיים מכינים את הקרם:
בקערת מיקסר או הקצפה מניחים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף.
לאחר כשלושים שניות מוסיפים את הפודינג בכמה פעימות עד לקבלת קצפת יציבה
מאטים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת הגבינה. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתאחדת.
יוצקים מעל הבסיס , עוטפים היטב ומקררים לפחות שש שעות ורצוי לילה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמו המתכון שהבאת כאן קודם
כדי שהקרם יהיה יציב הוא צריך:
1. ניקוז נוזלים - לסנן את הגבינה כשלש שעות.
2. להקציף את השמנת כשהיא קרה מאד (עם שתי כפות אבקת סוכר כתחליף).
3. לגבינה יש להוסיף נותן טעם- סוכר וניל אם את משתמשת .
ולקרר לפחות שש שעות.

אם את רוצה לייצב עוד יותר יש מתכון שפרסמה הניקית גלבוע שכולל בישול קל של קמח תפוחי אדמה כדי שהוא ישמש כמייצב. (רק אחרי שמבשלים אותו אפשר להשתמש בו כמייצב).
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
כדי שהקרם יהיה יציב הוא צריך:
1. ניקוז נוזלים - לסנן את הגבינה כשלש שעות.
2. להקציף את השמנת כשהיא קרה מאד
3. נותן טעם- סוכר וניל אם את משתמשת .
ולקרר לפחות שש שעות.

אם את רוצה לייצב עוד יותר יש מתכון שפרסמה הניקית גלבוע שכולל בישול קל של קמח תפוחי אדמה כדי שהוא ישמש כמייצב. (רק אחרי שמבשלים אותו אפשר להשתמש בו כמייצב).


תודה צדיקה!!!!!!
הולכת בששון להכין.....
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
רגע
שימי לב שערכתי את ההודעה
ושימי לב להוסיף אבקת סוכר בעת הקצפת השמנת
וסוכר וניל לגבינה לפני שאת מאחדת ביניהן.


שירה בירה,
יצאה עוגה מהממת.

התחתית אפיתי עוגיות תפו"א פשוטות ופוררתי אותן ואז הוספתי חמאה.
הקצפתי שמנת עם אבקת סוכר
הוספתי גבינה ושמנת חמוצה ומלא סוכר וניל בשביל הטעם
שמתי חצי מהתערובת ככה
וחצי ערבבתי עם שוקולד מומס
יצא מווווווווושלם
(בעיקר מוווו, כי לא משנה מי אכלה הכי הרבה ;) )


תודה על כל הטיפים!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה