עוגות מעוצבות

הכול טוב ולטובה!!

משתמש מקצוען
קרם פטיסייר מקורו בצרפת כמדומני הוא בעצם קרם וניל מבושל, נהדר למגוון מילויים
כאשר מוסיפים אותו לקצפת מוקפצת הוא נהפך לפטיסיירי- דיפלומט ויפה בזילוף.
הטעם שלו שווה את השלבים שלו (לא מסובך כלל)
את העוגיות אפשר להקפא בהחלט
לא ניסיתי להקפיא מזולף
יש לך מתכון לקרם פטיסייר?
 

Lilly

משתמש צעיר
1704699543257.png
 
נערך לאחרונה ב:

elishir

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בגלל שלא היה לי צבע מאכל טוב לשוקולד עשיתי את זה עם בצק סוכר
בתבנית סיליקון כמובן
 

Lilly

משתמש צעיר
מהמם!!!
יש מצב למתכון???
בכיף! הקינוח עוד יותר טעים ממה שהוא נראה :)
שימי לב, הכמויות במתכון ענקיות (יוצא לי בערך 80 חתיכות בגודל 2X5 ס"מ אז אפשר אולי לעשות חצי)

לבסיס:
300 גר' אגוזי לוז (3 כוסות) לקצוץ דק במעבד מזון
200 גר' שוקולד מריר
3 כפות שמן

למוס:
200 מ"ל חלב סויה (כוס פחות 3כפות)
200 מ"ל שמנת צמחית (מכל פחות 4כפות)
80 גרם חלמונים ( 4חלמונים)
40 גרם סוכר ( 3כפות)
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
500 מ"ל שמנת צמחית מוקצפת לקצפת רכה ( 2מכלים)
2כפות קפה מומסות ב 2כפות מים-לבחירה
6 גרם ג'לטין + 30 גרם מים (לבחירה בלבד! אם מגישים את הקינוח קפוא למחצה אין צורך להוסיף ג'לטין)

הכנה:
מכינים מסת גלטין:
מערבבים היטב הג'לטין עם המים ומניחים ל- 20דקות. מחממים במיקרוגל 30שניות ומערבבים שנית. מניחים בצד עד השימוש. הג'לטין מתקשה בטמפרטורת החדר וזה בסדר. משתמשים הג'לטין כשהוא במצב קשה.
מכינים את הבסיס:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמן ומוסיפים את האגוזים הטחונים . ממלאים בתבניות שקעים עד חצי מהגובה ומקפיאים.
מכינים את המוס:
בסיר בינוני מרתיחים את החלב עם 200מ"ל הקצפת הצמחית, (אם רוצים מוסיפים את הקפה).
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
יוצקים בזהירות את תערובת החלב והקצפת על החלמונים, בוחשים, מחזירים לסיר ומבשלים בבחישה מתמדת עד שטמפרטורת התערובת מגיעה ל-° .c85 אם אין מדחום מבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הקצוץ והג'לטין וטוחנים בבלנדר מקל לקרם חלק. מצננים מעט לטמפרטורת החדר ומקפלים בעדינות לשמנת המוקצפת.
מוציאים את התבנית מהמקפיא וממלאים את החצי הנותר במוס. מקפיאים לכמה שעות להתיצבות. ומוציאים מהתבנית.

אפשר לעצור כאן... או להוסיף את הזילוף מלמעלה:
לשמור את שארית המוס במקרר, לאחר שהקינוח מתקשה במקפיא, להוסיף למוס כף שמן ולערבב במיקסר כמה דקות לריכוך (המוס התיצב במקרר ואינו נוח לזילוף...). להכניס לשקית זילוף עם צנטר ולקשט (אני השתמשתי בצנטר עגול...והוספתי גם סוכריות ברונזה מלמעלה...).

לשמור את הקינוח סגור בהקפאה ולהוציא כחצי שעה לפני השימוש.
 

Lilly

משתמש צעיר
גם אני מקפיאה קרם פטיסייר באופן קבוע ונשמר כמו חדש. (אני מכינה כמות גדולה ומחלקת לקופסאות במקפיא וכל פעם מוציאה קופסא ומשתמשת).
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה