בכיף! הקינוח עוד יותר טעים ממה שהוא נראה
שימי לב, הכמויות במתכון ענקיות (יוצא לי בערך 80 חתיכות בגודל 2X5 ס"מ אז אפשר אולי לעשות חצי)
לבסיס:
300 גר' אגוזי לוז (3 כוסות) לקצוץ דק במעבד מזון
200 גר' שוקולד מריר
3 כפות שמן
למוס:
200 מ"ל חלב סויה (כוס פחות 3כפות)
200 מ"ל שמנת צמחית (מכל פחות 4כפות)
80 גרם חלמונים ( 4חלמונים)
40 גרם סוכר ( 3כפות)
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
500 מ"ל שמנת צמחית מוקצפת לקצפת רכה ( 2מכלים)
2כפות קפה מומסות ב 2כפות מים-לבחירה
6 גרם ג'לטין + 30 גרם מים (לבחירה בלבד! אם מגישים את הקינוח קפוא למחצה אין צורך להוסיף ג'לטין)
הכנה:
מכינים מסת גלטין:
מערבבים היטב הג'לטין עם המים ומניחים ל- 20דקות. מחממים במיקרוגל 30שניות ומערבבים שנית. מניחים בצד עד השימוש. הג'לטין מתקשה בטמפרטורת החדר וזה בסדר. משתמשים הג'לטין כשהוא במצב קשה.
מכינים את הבסיס:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמן ומוסיפים את האגוזים הטחונים . ממלאים בתבניות שקעים עד חצי מהגובה ומקפיאים.
מכינים את המוס:
בסיר בינוני מרתיחים את החלב עם 200מ"ל הקצפת הצמחית, (אם רוצים מוסיפים את הקפה).
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
יוצקים בזהירות את תערובת החלב והקצפת על החלמונים, בוחשים, מחזירים לסיר ומבשלים בבחישה מתמדת עד שטמפרטורת התערובת מגיעה ל-° .c85 אם אין מדחום מבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הקצוץ והג'לטין וטוחנים בבלנדר מקל לקרם חלק. מצננים מעט לטמפרטורת החדר ומקפלים בעדינות לשמנת המוקצפת.
מוציאים את התבנית מהמקפיא וממלאים את החצי הנותר במוס. מקפיאים לכמה שעות להתיצבות. ומוציאים מהתבנית.
אפשר לעצור כאן... או להוסיף את הזילוף מלמעלה:
לשמור את שארית המוס במקרר, לאחר שהקינוח מתקשה במקפיא, להוסיף למוס כף שמן ולערבב במיקסר כמה דקות לריכוך (המוס התיצב במקרר ואינו נוח לזילוף...). להכניס לשקית זילוף עם צנטר ולקשט (אני השתמשתי בצנטר עגול...והוספתי גם סוכריות ברונזה מלמעלה...).
לשמור את הקינוח סגור בהקפאה ולהוציא כחצי שעה לפני השימוש.