דרוש מתכון עוגות - ללא אפיה

אמא של נועה

משתמש צעיר
מעניין אותך עוגת בסקוויטים עם חמאת בוטנים ושוקולד?
 

קבצים מצורפים

  • 20230205_171316.jpg
    20230205_171316.jpg
    1.7 MB · צפיות: 8

אמא של נועה

משתמש צעיר
אותי מענין!
אשמח למתכון.
חיתוכיות חמאת בוטנים:
לערבב בקערה:
200 גרם בסקויטים טחונים
6 כפות דבש
8 כפות למאת בוטנים
1/2 כוס שמן

לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמן

מזלפת חמאת בוטנים באלכסון ועוברת עם קיסם לכוון השני.
 

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
חיתוכיות חמאת בוטנים:
לערבב בקערה:
200 גרם בסקויטים טחונים
6 כפות דבש
8 כפות למאת בוטנים
1/2 כוס שמן

לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמן

מזלפת חמאת בוטנים באלכסון ועוברת עם קיסם לכוון השני.
הכנתי את זה פעם. התחסל מהר, יצא טעים מאד. אבל נורא מלכלך.
 

Chanae

משתמש מקצוען
יש את העוגה הזאת, מהאשכול המדורג של העוגות,
אני אוהבת להכין אותה עם בסקויטים במקום הטורט
בתבנית ח"פ בינונית, חצי כמות קרם.
את הבסקויטים אני טובלת ביין עם קפה.
יוצא מעדן
עוגת 6 שכבות @קאלישית
1535759-55ba69819289d28c9d409f8665e02e7c.jpg

החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)
 

*Chaya*

משתמש חדש
עוגת גבינה לוטוס ללא אפיה
 

צדי

משתמש פעיל
יש את העוגה הזאת, מהאשכול המדורג של העוגות,
אני אוהבת להכין אותה עם בסקויטים במקום הטורט
בתבנית ח"פ בינונית, חצי כמות קרם.
את הבסקויטים אני טובלת ביין עם קפה.
יוצא מעדן
אפשר מרשם
 

nech4

משתמש פעיל
חיתוכיות חמאת בוטנים:
לערבב בקערה:
200 גרם בסקויטים טחונים
6 כפות דבש
8 כפות למאת בוטנים
1/2 כוס שמן

לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמן

מזלפת חמאת בוטנים באלכסון ועוברת עם קיסם לכוון השני.
מתכון נהדר!
תמיד הכנתי עם מרגרינה
אז חוץ מהעובדה שהרבה יותר פשוט להכין
זה גם בריא יותר!

2 הערות:
א. את הציפוי הייתי מכינה גנאש (עם קצפת במקום שמן) כדי שיהיה קל יותר לחתוך.
השוקולד והשמן מתקשים מאד אחרי קירור.
ב. אחרי הקפאה קצרה- לחתוך ולהקפיא קוביות. להגיש כמה דק' אחרי הקפאה.

אפשרות לציפוי נוסף, פשוט אך מוצלח מאד (ברמה שיש כאלו שטוענים שהוא ה"שווה" בעוגה הזו.."

ממיסים בכוס:
1/3 כוס מים רותחים
5 כפות סוכר

מעבירים לסיר ומוסיפים:
100-250 גר' שוקולד (קוביות צמקאו או שוקולד מריר או שילוב)
2 כפיות קפה נמס

ממיסים על להבה נמוכה עם המי סוכר.
מוסיפים בסוף: 30-40 גר' מרגרינה.
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
אגב, כל המתכונים שמכילים חמאת בטנים אפשר להמיר בממרח עוגיות (לוטוס או חיקויים של מעולה וכדומה).
פתרון לאלרגים וגיוון למי שרוצה.
 

Chanae

משתמש מקצוען
הבאתי בהודעה הראשונה:
החומרים:
קרם:

1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:


מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)
 

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לטחון 2 חבילות אוראו להוסיף חלב לסדר במגש יפה-זה הבסיס.
להכין קצפת- אינסטנט פודינג, כוס חלב, ושמנת מתוקה ולשים מעל האוראו,
מעל להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה.
 

שמונקה

משתמש רשום
עוגת טעמי
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות טחינה
כוס חמאת בוטנים
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
250 גרם פתי בר מפורר
20-100 גרם אגוזים לבחירה
החומרים לגנאש
200 גרם שוקולד
1 ריץ
אופן ההכנה:
המיסי את חומרי הבסיס על הגז
הוסיפי את הפתי בר
העבירי את התערובת לתבנית בגודל בינוני גדול
שטחי בתבנית
הקפיאי
ומעל שפכי את הגנאש
 

שמונקה

משתמש רשום
חיתוכיות תמרים:
300 גרם פתי בר מפורר
חבילת ממרח תמרים
לשטוח על תבנית
מעל לשפוך גנאש- 200 גרם שוקולד 1 ריץ
 

A Good mom

משתמש צעיר

עוגה ללא אפייה​

רכיבים
תבנית אינגליש קייק חד פעמית
400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר

שכבת שוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן
⅔ כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה

שכבת שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר
⅔ כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה

לציפוי:
רבע כוס (50 מ”ל) שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
-מניחים בקערה את כל מרכיבי שכבת השוקולד המריר ובקערה שנייה את מרכיבי שכבת השוקולד הלבן. ממיסים בנפרד כל קערה במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
-מניחים מחצית מפירורי הביסקוויטים בכל קערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (200 גרם ביסקוויטים בכל קערה).
-יוצקים את תערובת השוקולד המריר בתחתית ומהדקים היטב לגובה אחיד בעזרת גב הכף. מעליה יוצקים את תערובת השוקולד הלבן ומהדקים.
-מכינים את הציפוי: מניחים בקערית שמנת מתוקה עם שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה.
-מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה. מוצאים וחותכים לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס”מ.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צז

א יי מָלָךְ תָּגֵל הָאָרֶץ יִשְׂמְחוּ אִיִּים רַבִּים:ב עָנָן וַעֲרָפֶל סְבִיבָיו צֶדֶק וּמִשְׁפָּט מְכוֹן כִּסְאוֹ:ג אֵשׁ לְפָנָיו תֵּלֵךְ וּתְלַהֵט סָבִיב צָרָיו:ד הֵאִירוּ בְרָקָיו תֵּבֵל רָאֲתָה וַתָּחֵל הָאָרֶץ:ה הָרִים כַּדּוֹנַג נָמַסּוּ מִלִּפְנֵי יי מִלִּפְנֵי אֲדוֹן כָּל הָאָרֶץ:ו הִגִּידוּ הַשָּׁמַיִם צִדְקוֹ וְרָאוּ כָל הָעַמִּים כְּבוֹדוֹ:ז יֵבֹשׁוּ כָּל עֹבְדֵי פֶסֶל הַמִּתְהַלְלִים בָּאֱלִילִים הִשְׁתַּחֲווּ לוֹ כָּל אֱלֹהִים:ח שָׁמְעָה וַתִּשְׂמַח צִיּוֹן וַתָּגֵלְנָה בְּנוֹת יְהוּדָה לְמַעַן מִשְׁפָּטֶיךָ יי:ט כִּי אַתָּה יי עֶלְיוֹן עַל כָּל הָאָרֶץ מְאֹד נַעֲלֵיתָ עַל כָּל אֱלֹהִים:י אֹהֲבֵי יי שִׂנְאוּ רָע שֹׁמֵר נַפְשׁוֹת חֲסִידָיו מִיַּד רְשָׁעִים יַצִּילֵם:יא אוֹר זָרֻעַ לַצַּדִּיק וּלְיִשְׁרֵי לֵב שִׂמְחָה:יב שִׂמְחוּ צַדִּיקִים בַּיהוָה וְהוֹדוּ לְזֵכֶר קָדְשׁוֹ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה