זה מפרוג,
אני לא זוכרת של מי (העתקתי בלי שם ), אשמח שמי שזה שלה תציין
הכנתי והיא היתה מקסימה וטעימה במיוחד!
עוגת שכבות מעולה וקלה
כמות: תבנית בגודל 33*27
חומרים
לקומה ראשונה (בראוניז):
3/4 כוס שמן
150 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
3 ביצים
3/4 כוס קמח
1 כף גדושה קקאו
1/4 כפית מלח
לקומה שניה (בלונדיז):
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
מכינים את תערובת הבראוניז לקומה הראשונה:
ממיסים שמן ושוקולד במיקרוגל. טורפים פנימה שני סוגי סוכר וביצים.
מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פני השטח. מעבירים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את תערובת הבלונדיז.
מכינים את תערובת הבלונדיז לקומה השנייה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים שמן עם שני סוגי סוכר, ביצה ותמצית וניל.
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מקררים קצת, מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס. (שלא יימס)
מרכיבים ואופים:
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה כפות גדושות מתערובת הבלונדיז בצפיפות, לכיסוי כל פני השטח של הבראוניז.
אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר, או בטמפ' החדר (אם רוצים מרקם רך יותר של שתי השכבות).
צפה בקובץ המצורף 323374
המתכון המקורי של קארין גורן