חלבי עוגות ומאפים חלביים מתוקים ומלוחים לשבועות

ARD

משתמש פעיל
פיציות במינימום זמן, עם מינימום חומרים
חבילת מלוואח.
מילוי:
רסק עגבניות וזיתים עם תיבול / גבינה עם אבקת מרק פטריות / כל מילוי שאת רוצה.

חוצים כל מלאווח.
יוצרים מכל חצי מלבן, ע"י שיטוח הקצוות העגולים.
מורחים מילוי על המלוואח. (לא שכבה עבה, ולא בקצוות)
מגלגלים לרוחב. (פס צר וארוך)
חותכים בעובי 2 ס"מ.
אופים ו -
אוכלים.
מנסיון - נחטף מהר!!!!
 

חן5

משתמש פעיל
ארשום רק רעיונות (זה קשה לרשום הרבה מתכונים..)

מתוקים:
בלינצ'ס עם מילוי קצפת וגבינה - אני אוהבת לזלף מעל סירופ שוקולד ושברי מקופלת
אלפחורס
עוגת גבינה אפויה עם תחתית של אוראו
עוקץ דבורה
עוגת ג'לי חלבית
עוגת קרמבו חלבית

מלוחים:
פיציות
פסטה חלבית (אפשר לגוון עם רטבים של שמנת פטריות, שמנת בטטה, שמנת פסטו)
תפו"א ובטטה מוקרם
קישים חלביים
רביולי
בצק עלים במילוי גבינות ופטריות/בטטה/בצל/ כל ירק שנראה לכם מתאים
פוקצ'ות
גבינות מצופות פירורי לחם - מטוגן כמובן מעל סלט
סיגרים במילוי גבינות

אני אשמח לקבל רעיונות למשהו פרווה שמתאים עם חלבי (לאורחים שפחות חובבים חלבי..)
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
ארשום רק רעיונות (זה קשה לרשום הרבה מתכונים..)

מתוקים:
בלינצ'ס עם מילוי קצפת וגבינה - אני אוהבת לזלף מעל סירופ שוקולד ושברי מקופלת
אלפחורס
עוגת גבינה אפויה עם תחתית של אוראו
עוקץ דבורה
עוגת ג'לי חלבית
עוגת קרמבו חלבית

מלוחים:
פיציות
פסטה חלבית (אפשר לגוון עם רטבים של שמנת פטריות, שמנת בטטה, שמנת פסטו)
תפו"א ובטטה מוקרם
קישים חלביים
רביולי
בצק עלים במילוי גבינות ופטריות/בטטה/בצל/ כל ירק שנראה לכם מתאים
פוקצ'ות
גבינות מצופות פירורי לחם - מטוגן כמובן מעל סלט
סיגרים במילוי גבינות

אני אשמח לקבל רעיונות למשהו פרווה שמתאים עם חלבי (לאורחים שפחות חובבים חלבי..)
מה שתרשמי תבוא עליך הברכה.
 

שמחה ד

משתמש רשום
מחפשת עוגה חלבית / גבינה להביא לחמותי לחג , מרשים וקל... , אם אפשר עם תמונה.
תודה!
 

חן5

משתמש פעיל
אלפחורס (מתכון ממש קל והכי טעים שאכלתי!)
180 גרת חמאה מומסת לערבב עם 100 גרם אבקת סוכר
להוסיף 3 חלמונים ולערבב טוב
להוסיף כוס וחצי קמח וכוס וחצי קורנפלור (אפשר במקום קורנפלור גם קמח תפו"א) ואבקת אפיה

מומלץ לרדד על נייר אפיה ולקרוץ עיגולים, הבצק עדין אז בעזרת הנייר אפיה להפוך את העיגול על היד ולהעביר לתבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 6-9 דקות.

עוגת גבינה אפויה
לחמם תנור ל240 מעלות ולהניח תבנית עם מים בתחתית בתנור
לבסיס:
עוגיות אוראו טחונות (אפשר להחליף בכל עוגיה חומה)
100 גרם חמאה מומסת
לערבב ביחד ולהדק לתחתית התבנית

לעוגת גבינה:
להפריד 6 ביצים ולהקציף את הלבן עם כוס סוכר
את הצהוב לערבב עם 750 גרם גבינה (אפשר גם להוסיף גביע של שמנת חמוצה- לא חובה)
4 כפות אינסטנט וניל, 4 כפות קורנפלור/קמח תפ"א
לאחד את הבלילה הלבנה לצהובה.
לשפוך מעל העוגיות
ולהוריד את המעלות של התנור ל160 ולאפות כשעה.

קצפת (לא חובה אבל מוסיף)
להקציף שמנת מתוקה עם כוס (חד"פ קר) חלב ו2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל

עוגת קרמבו ממש טובה

2 ביצים להקציף 3 דקות
להוסיף חצי כוס סוכר ולהקציף עוד 3 דקות
להוסיף רבע כוס שמן ורבע כוס מים לערבב
לערבב בכוס - חצי כוס קמח, 2 כפות קקאו וכפית אבקת אפיה - ולהוסיף לבלילה

לאפות 15 דקות ל170 מעלות

קצפת- להקציף שמנת מתוקה עם כוס (חד"פ קר) חלב ו2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל (אפשר גם להמיר לקצפת פרווה)
ציפוי- להמיס חבילת שוקולד עם ריץ


עוקץ דבורה
להמיס שלושת רבעי כוס חלב עם 50 גרם חמאה (או מרגרינה)
להוסיף: 3 ביצים, כוס וחצי קמח, כוס ושליש סוכר, אבקת אפיה - להכניס כל דבר בנפרד ולערבב
לאפות את העוגה ב150 מעלות לשעה (לבדוק באמצע שהיא אפויה) - בסוף להוסיף את הציפוי ולאפות עוד קצת.
כשהעוגה מתקררת לחתוך אותה באמצע ולשים קצפת (להקציף שמנת מתוקה עם כוס (חד"פ קר) חלב ו2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל)
ציפוי:
להמיס 1 כוס שקדים קצוצים או פרוסים, חצי כוס סוכר, 50 גרם חמאה או מרגרינה, כף חלב, כף תמצית וניל

@פיר אם תרצי עוד משהו תרשמי.
 

יאנגית

משתמש צעיר
תודה רבה
יש מישהי שיש לה תמונה של עוגת עוקץ דבורה, לא הבנתי מה הרעיון שלה ?
 

חן5

משתמש פעיל
@יאנגית
תמונה שמצאתי ברשת
1717416253717.png
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוגה קלה חלבית וטעימה
2.5 כוסות + 2 כפות קמח
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
200 גר' חמאה רכה
מערבבים את הכל חוץ מ2 כפות קמח, שמים 1/3 בצד ומוסיפים ל1/3 את שאר הקמח
מערבבים בקערה- קופסא גבינה לבנה, חצי כוס סוכר, 1 פודינג וניל/ שוקולד ושמנת מתוקה
את ה2/3 בצק שוטחים בתבנית בינונית
מעל שופכים את התערובת של המילוי, ומפזרים את הפירורי
אפיה עד להזהבה יפה
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
אלפחורס
(מתכון ממש קל והכי טעים שאכלתי!)

180 גרת חמאה מומסת לערבב עם 100 גרם אבקת סוכר
להוסיף 3 חלמונים ולערבב טוב
להוסיף כוס וחצי קמח וכוס וחצי קורנפלור (אפשר במקום קורנפלור גם קמח תפו"א) ואבקת אפיה

מומלץ לרדד על נייר אפיה ולקרוץ עיגולים, הבצק עדין אז בעזרת הנייר אפיה להפוך את העיגול על היד ולהעביר לתבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 6-9 דקות.

עוגת גבינה אפויה
לחמם תנור ל240 מעלות ולהניח תבנית עם מים בתחתית בתנור
לבסיס:
עוגיות אוראו טחונות (אפשר להחליף בכל עוגיה חומה)
100 גרם חמאה מומסת
לערבב ביחד ולהדק לתחתית התבנית

לעוגת גבינה:
להפריד 6 ביצים ולהקציף את הלבן עם כוס סוכר
את הצהוב לערבב עם 750 גרם גבינה (אפשר גם להוסיף גביע של שמנת חמוצה- לא חובה)
4 כפות אינסטנט וניל, 4 כפות קורנפלור/קמח תפ"א
לאחד את הבלילה הלבנה לצהובה.
לשפוך מעל העוגיות
ולהוריד את המעלות של התנור ל160 ולאפות כשעה.

קצפת (לא חובה אבל מוסיף)
להקציף שמנת מתוקה עם כוס (חד"פ קר) חלב ו2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל

עוגת קרמבו ממש טובה

2 ביצים להקציף 3 דקות
להוסיף חצי כוס סוכר ולהקציף עוד 3 דקות
להוסיף רבע כוס שמן ורבע כוס מים לערבב
לערבב בכוס - חצי כוס קמח, 2 כפות קקאו וכפית אבקת אפיה - ולהוסיף לבלילה

לאפות 15 דקות ל170 מעלות

קצפת- להקציף שמנת מתוקה עם כוס (חד"פ קר) חלב ו2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל (אפשר גם להמיר לקצפת פרווה)
ציפוי- להמיס חבילת שוקולד עם ריץ

עוקץ דבורה
להמיס שלושת רבעי כוס חלב עם 50 גרם חמאה (או מרגרינה)
להוסיף: 3 ביצים, כוס וחצי קמח, כוס ושליש סוכר, אבקת אפיה - להכניס כל דבר בנפרד ולערבב
לאפות את העוגה ב150 מעלות לשעה (לבדוק באמצע שהיא אפויה) - בסוף להוסיף את הציפוי ולאפות עוד קצת.
כשהעוגה מתקררת לחתוך אותה באמצע ולשים קצפת (
להקציף שמנת מתוקה עם כוס (חד"פ קר) חלב ו2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל)
ציפוי:
להמיס 1 כוס שקדים קצוצים או פרוסים, חצי כוס סוכר, 50 גרם חמאה או מרגרינה, כף חלב, כף תמצית וניל

@פיר אם תרצי עוד משהו תרשמי.
ישר כח.​
 

MP3+

משתמש פעיל
ארשום רק רעיונות (זה קשה לרשום הרבה מתכונים..)

מתוקים:
בלינצ'ס עם מילוי קצפת וגבינה - אני אוהבת לזלף מעל סירופ שוקולד ושברי מקופלת
אלפחורס
עוגת גבינה אפויה עם תחתית של אוראו
עוקץ דבורה
עוגת ג'לי חלבית
עוגת קרמבו חלבית

מלוחים:
פיציות
פסטה חלבית (אפשר לגוון עם רטבים של שמנת פטריות, שמנת בטטה, שמנת פסטו)
תפו"א ובטטה מוקרם
קישים חלביים
רביולי
בצק עלים במילוי גבינות ופטריות/בטטה/בצל/ כל ירק שנראה לכם מתאים
פוקצ'ות
גבינות מצופות פירורי לחם - מטוגן כמובן מעל סלט
סיגרים במילוי גבינות

אני אשמח לקבל רעיונות למשהו פרווה שמתאים עם חלבי (לאורחים שפחות חובבים חלבי..)
יש מצב למתכון של העוגת ג'לי?
או שזה רק רעיונות?
 

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מרק ברוקולי חלבי

50 גרם חמאה
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
1 שקית ברוקולי מופשר 800 גרם
5 כוסות מים
2 כפיות מלח
פלפל שחור
1 מיכל שמנת לבישול 15%
להגשה- שמנת חמוצה

ממיסים חמאה בסיר ומאדים בה את הבצל כ 5 דקות לריכוך.
מוסיפים מים ברוקולי מלח פלפל ומרתיחים.
מנמיכים ומבשלים רבע שעה או קצת יותר עד שהברוקולי והבצל רכים מאד.
מוסיפים שמנת לבישול. מביאים שוב לרתיחה ומכבים מיד.
טוחנים בבלנדר ידני.
מגישים עם כפית שמנת חמוצה בכל מנה
 

חן5

משתמש פעיל
יש מצב למתכון של העוגת ג'לי?
או שזה רק רעיונות?
עוגת ג'לי
להפריד 4 ביצים
את הלבן להקציף עם רבע כוס סוכר
את הצהוב לערבב עם חצי כוס סוכר, כוס קמח, אבקת אפיה, חצי כוס שמן וחצי כוס מים.
לאחד תערובות ולאפות כשעה על 150 מעלות.

קצפת- להקציף שמנת מתוקה עם כוס חלב ו 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
הכי טוב זה בשלב הזה להכניס את העוגה למקפיא כי צריך לשפוך על זה ג'לי כשהוא חם (אבל מודה שלפעמים אני לא עושה את זה)
כשהעוגה קפואה להכין ג'לי ולשפוך מעל.
בגלל שהג'לי מיימי בהתחלה, אני שופכת את הג'לי שהעוגה כבר במדף במקרר..
אפשר לשים פירות בין הקצפת לג'לי (אצלי הילדים פחות אוהבים)

העוגה ממש טעימה! ואולי זה נשמע קצת קשה אבל באמת שזה בקטנה..

וכל הרעיונות זה דברים שאני אוהבת חח אז זה מה שעלה לי לראש😜
 

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לזניה ברוקולי מעולה

9 עלי לזניה
1 חבילת ברוקולי מופשר וחתוך לפרחים קטנים
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
חצי סלסלה פטריות טריות פרוסות או חתוכות קטן, או 1 קופסת שימורי פטריות
מלח, פלפל

2 גביעי קוטג'
320 גרם גבינה צהובה מגורדת
400 גרם עגבניות מרוסקות
3 ביצים טרופות
רבע כוס פרורי לחם מוזהבים
מלח פלפל

עוד גבינה צהובה לבחירה, להמסה מעל הלזניה.

מחממים תנור חלבי ל 180 מעלות.
מטגנים בצל בשמן 5 דקות, מוסיפים פלפל, פטריות, מלח ופלפל. מבשלים לריכוך כרבע שעה. מוסיפים ברוקולי ומבשלים עוד דקה. מניחים בצד להתקררות קלה.
בקערה מערבבים גבינות, עגבניות, ביצים וכל השאר.
מסדרים בתבנית (אני שמה שתי תבניות חד פעמיות אחת בתוך השניה כדי שיהיה יציב) לפי הסדר:
מעט מתערובת הגבינות בתחתית התבנית
3 עלי לזניה
חצי מכמות הירקות
שליש מכמות הגבינות
3 עלי לזניה
חצי מכמות הירקות
שליש מכמות הגבינות
3 עלי לזניה
שליש מכמות הגבינות.

מכסים ואופים כ 45 דקות. מסירים כיסוי ומעלים את החום ל 200 מעלות. אופים עוד חצי שעה.
בדקות האחרונות אפשר לפזר גבינה צהובה מעל ולאפות כמה דקות להמסה.

מומלץ להכין יום לפני או לפחות כמה שעות לפני, לקרר ולחמם שוב לפני ההגשה. הקרור עוזר להתייצבות ולחיתוך ישר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה