עוגות/עוגיות עוגה בהירה וגבוהה.

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אשמח למתכון קל וטעים.
תודה.
 

פלמונה

משתמש פעיל

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יש את המתכון של עוגת וניל של אפרת ליכטנשטט, הוא מעולה!

תוכלי להעתיק? זה לא ממש נפתח לי.
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תוכלי להעתיק? זה לא ממש נפתח לי.





עוגת וניל רכה שילדים אוהבים​

לתבנית בקוטר 26-24 ס״מ

4.55 from 20 votes
vanilla_cake_002txt-300x200.jpg

מה צריך?​

  • ▢3 ביצים מידה L
  • ▢¾ כוס סוכר 150 גרם
  • ▢½ כוס שמן 120 מ״ל
  • ▢1 כוס חלב מכל סוג, גם טבעוני
  • ▢½1 כוסות קמח 210 גרם
  • ▢½1 כפיות אבקת אפייה
  • ▢¼ כפית מלח
  • ▢3 כפות אינסטנט פודינג וניל ששש זה הטריק, אל תגלו
  • ▢תוספות (לבחור אחד מהם או אפאחד)
  • ▢½ כוס שוקולד צ׳יפס (מעורבבים עם כף קמח)
  • ▢½1 כוסות פירות יער קפואים (לא להפשיר אותם) או טריים
  • ▢¼ כוס סוכריות לעוגה הילדים שלכם יאהבו אתכם

לציפוי גנאש שוקולד לבן​

  • ▢200 גרם שוקולד לבן
  • ▢60 מ״ל שמנת מתוקה

לציפוי גנאש שוקולד חלב​

  • ▢200 גרם שוקולד חלב
  • ▢80 מ״ל שמנת מתוקה

לציפוי גנאש שוקולד מריר​

  • ▢או 200 גרם שוקולד מריר
  • ▢עם 100 מ״ל שמנת מתוקה או קרם קוקוס

לזיגוג (כבר ציינתי שזה הציפוי המועדף עלי? אבל הוא פחות פוטוגני...)​

  • ▢100 גרם אבקת סוכר
  • ▢2-4 כפות חלב/מיץ לימון/מיץ תפוזים

הוראות הכנה​


  • מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו (אם אין לכם טורבו זה גם בסדר) ומשמנים היטב את התבנית.

  • בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.

  • מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד. (את השלב הזה אפשר גם במיקסר, בעייני זה מיותר)

  • מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ואינסטנט פודינג.

  • טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.

  • מוסיפים את התוספות שרוצים (ואפשר גם ככה נטורל) ומערבבים קלות.

  • מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים כ 20-40 דקות, תלוי בקוטר התבנית או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

  • מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמקשטים בגנאש או זיגוג.

גנאש שוקולד לבן/חלב:​


  • בקערה המתאימה למיקרוגל שמים שוקולד ושמנת וממיסים בפולסים קצרים עם ערבוב טוב בין חימום לחימום. תוך דקה אמור להיות גנאש חלק.

  • מצננים מעט את הגנאש לפני שמוזגים אותו על העוגה, ומיד מפזרים סוכריות אם רוצים.

  • אם הגנאש כבר קר ולא נוזלי, מחממים שוב כמה שניות במיקרו.

גנאש שוקולד מריר:​


  • בקערה בינונית שמים את השוקולד.

  • בקלחת קטנה שמים שמנת ומביאים לסף רתיחה.

  • מוזגים את השמנת על השוקולד וממתינים כדקה. טורפים היטב את השוקולד והשמנת לגנאש אחיד.

  • מצננים מעט לטמפרטורה שנוח למזוג. אם הגנאש מתקרר מדי מחממים 10 שניות במיקרוגל.

זיגוג:​


  • בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר ומוסיפים 2-1 כפות מהחלב.

  • טורפים עם מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי - נוזלי אך לא מדי. הוסיפו עוד חלב רק כמה טיפות בכל פעם וערבו היטב בין לבין. ובכל מקרה אם הזיגוג עדיין לא נוזלי מספיק הוסיפו כף מהנוזל.

  • מוזגים את הציפוי על העוגה, ומיד מפזרים סוכריות אם רוצים. כעבור כמה דקות הציפוי מתגבש והופך ליציב.

הערות​

שומרים 24 שעות בטמפרטורת החדר ומעבר לכך במקרר.

משתמשים בכוסות מדידה סטנדרטיות או במשקל כן? :)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין, יוצא מעולה

לגירסה בוגרת יותר אפשר להוסיף כפית קינמון ואגוזי פקאן קצוצים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה