המטבח של סימא
משתמש מקצוען
שילוב של תחילת חורף וראש חודש זה הזמן להתחיל להכניס חורף למטבח
אחד יותר לכבוד ראש חודש
שני יותר לכבוד בא החורף.
כבד עם פטריות ובצל מטוגן על פירה תפוח"א:
כבד טרי יפה צלוי (הכי טוב על מנגל חשמלי שזה יעודו)
מטגנים הרבה בצל ושום ומוסיפים פטריות טריות מעט מים וא. מרק פטריות או עוף וקצת סוכר חום
מקפיצים פנימה את הכבד עד שהרוטב נהיה סמיך.
במקביל מבשלים במי מלח תפוח"א חתוכים לרבעים
מוסיפים לסיר בצל לבן חתוך לרבעים ומלח, כשרך מסננים ומוסיפים קצת מיונז זה נותן טעם קרמי לפירה
עוד מלח אם צריך ופלפל לבן.
משטחים בצלחת פירה ומעל תלולית גבוה של כבד
מרק עדשים סמיך וטעים ליום חורפי:
משרים 2 כוסות עדשים ירוקות לפחות 12 שעות במי ברז
בסיר גדול:
מטגנים בצל ושום, מוסיפם ירקות:
גזר
תפוח אדמה
קישוא
בטטה
מכניסים את העדשים ומטגנים קצת הכל ביחד
תבלינים:
כמון
מלח
א. מרק עוף
פלפל שחור
1 כף רסק עגבניות
מוסיפים מים
מכניסים למעלה צרור פטרוזליה קשור בחוט
מבשלים עד שהעדשים רקים לגמרי אבל לא מתפוררים.
אחד יותר לכבוד ראש חודש
שני יותר לכבוד בא החורף.
כבד עם פטריות ובצל מטוגן על פירה תפוח"א:
כבד טרי יפה צלוי (הכי טוב על מנגל חשמלי שזה יעודו)
מטגנים הרבה בצל ושום ומוסיפים פטריות טריות מעט מים וא. מרק פטריות או עוף וקצת סוכר חום
מקפיצים פנימה את הכבד עד שהרוטב נהיה סמיך.
במקביל מבשלים במי מלח תפוח"א חתוכים לרבעים
מוסיפים לסיר בצל לבן חתוך לרבעים ומלח, כשרך מסננים ומוסיפים קצת מיונז זה נותן טעם קרמי לפירה
עוד מלח אם צריך ופלפל לבן.
משטחים בצלחת פירה ומעל תלולית גבוה של כבד
מרק עדשים סמיך וטעים ליום חורפי:
משרים 2 כוסות עדשים ירוקות לפחות 12 שעות במי ברז
בסיר גדול:
מטגנים בצל ושום, מוסיפם ירקות:
גזר
תפוח אדמה
קישוא
בטטה
מכניסים את העדשים ומטגנים קצת הכל ביחד
תבלינים:
כמון
מלח
א. מרק עוף
פלפל שחור
1 כף רסק עגבניות
מוסיפים מים
מכניסים למעלה צרור פטרוזליה קשור בחוט
מבשלים עד שהעדשים רקים לגמרי אבל לא מתפוררים.