דרוש מידע עובדת סוציאלית או פסיכולוגית מומחית

מצב
הנושא נעול.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
שלא תעזי להיות פזיזה אל תפני בשום אופן לשום גורם לפני ברור ואימות שאכן יש אלימות
ממש ממש לא נכון.
מפניה לייעוץ אצל גורם מקצועי לא יקרה שום נזק.
מהיסוס - בהחלט עלול להיות שכן.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא מכירה את המקרה, רק כללית אכתוב שהייתי נזהרת מאלו שאין להם ספק. בפרט שעוד לא נפגשו עם הנוגעים בדבר (אם הבנתי אותך נכון). וגם פגישה עם אותם שאין להם ספק לא תעזור, כי הם קבעו כבר אבחון מראש.
יש מצבים שהם שחור על גבי לבן, ואין בהם ספקות יותר מדי...
ואם זה הסיפור, אז איש מקצוע יכול לזהות מרחוק.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
יש עו"ס חרדית שמומחית בנושא וגרה בזכרון יעקב.
עוזר לך?
איך אפשר להעביר לך פרטים?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ממש ממש נכון כמו שמבררים לפני ניתוח וכו' על האיש מקצוע.

לברר אינפורמציה לא נקרה היסוס.
????
לא הבנתי את הקשר.
לברר על איש מקצוע טוב - בוודאי ובוודאי.
אבל לא חייבים 'להיות בטוחים שיש אלימות' לפני שפונים לעזרה. מספיק שיש סיבה להתחבט.

מרחבית

משתמש מקצוען
יש מצבים שהם שחור על גבי לבן, ואין בהם ספקות יותר מדי...
ואם זה הסיפור, אז איש מקצוע יכול לזהות מרחוק.
איש מקצוע לא יכול לזהות מרחוק אלימות פסיכולוגית נפשית כשאפילו לא דבר עם הנוגעים בדבר, אלא רק שמע סיפורים ממישהו שלישי!
אפשר לחשוש, זה כן. אך לאבחן מרחוק 'ללא ספק' - זה לא מקצועי ומראה לרוב על שטחיות או על יהירות מסוכנת.
איש מקצוע רחוק מלהיות נביא או יודע כל. אנשים שנורא בטוחים בעצמם עושים הרבה רושם, בכל תחום, אך אל לנו ליפול במלכודת הזו. דווקא מי שרוצה לבחון דברים יותר לעומק, יותר יסודי, ולא ממהר לזרוק מסקנות - הוא הרבה יותר אמין.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
ועוד משהו כללי: להגדרות יש את התועלת שלהן, הן עוזרות לאבחון.
אך מי שבאמת רוצה להבין מה קורה לבני אדם שמולו, צריך לדעת גם להתעלם מהגדרות ולהיכנס פנימה, להבין את המהות של מה שקורה. וזה חייב להיעשות מול האנשים המדוברים בכבוד ובענווה ובנכונות להקשיב ממקום נקי, ולא עם מסקנות מראש.

ייתכן כמה אנשים שיענו להגדרה 'אלימות פסיכולוגית' או כל הגדרה אחרת. ואצל כל אחד יהיו גורמים שונים למצב, התבטאות שונה, וגם דרך טיפול שונה.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
@מרחבית את מכירה מקרוב את התחום הנ"ל?
מענין אותי על סמך מה את אומרת שאי אפשר לאבחן מרחוק (ז"א, בלי לשבת עם הזוג המדובר)

(סליחה על העיכוב, לא הייתי במחשב עד עכשיו..)

כי מבדיקה שלי, ו - וואו אני כמה חודשים בענין הזה - יש תסמינים אחידים לאלימות הזו
ממה שאני בררתי במקרים האלו אין כ"כ מה לאבחן את בני הזוג - קודם כל כי לרוב הם לא יהיו מוכנים ללכת לאבחון בכלל
ושנית - זה דפוסים שרק בני המשפחה הקרובה יכולים לזהות
מבחינת כל השאר הכל מושלם , ואפילו מעבר
ולא שאני החלטית שיש במקרה הנ"ל אלימות כזו, לכן צריך לשבת עם איש מקצוע לוודא.
אבל עד עכשיו לא שמעתי משום גורם (והתייעצתי עם המון) שאי אפשר לאבחן בוודאות אם הזוג לא נמצא בפגישה.
לא מחפשת לאבחן בעיה נפשית שזה ודאי רק בשיחות וטיפול, אלא דפוס התנהגות אלים.

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
צריכה בבקשה פרטים של מישהי כזאת
מומחית ממש
שמתמחית באלימות במשפחה - אלימות פסיכולוגית נפשית (ולא פיזית)
(או מישהו , לא משנה)
אבל מישהו שאתם מכירים שהוא מומחה, ממש מומחה
שלא יטאטא שום נקודה מתחת לשטיח
יתייחס לכל פרט ופרט
ומבין בתחום, בקיצרר
לא משנה לי באיזה אזור אבל עדיפות בצפון

יעזור לך עובדת סוציאלית בצפון, אבל לא דווקא עם התמחות בתחום של אלימות במשפחה?
עובדת בפועל ביעוץ ובטיפול למשפחה וכן בטיפול קוגניטיבי התנהגותי למבוגרים וילדים. יש לה קליניקה בקריות, בגלבוע ובאיזור משגב.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
יעזור לך עובדת סוציאלית בצפון, אבל לא דווקא עם התמחות בתחום של אלימות במשפחה?
עובדת בפועל ביעוץ ובטיפול למשפחה וכן בטיפול קוגניטיבי התנהגותי למבוגרים וילדים. יש לה קליניקה בקריות, בגלבוע ובאיזור משגב.

תודה
לא אני חייבת רק עם התמחות וידע בנושא הנ"ל.
תודה שוב!!

ב.כ

משתמש מקצוען
סליחה עלשאני נותנת את ההוראה פותחת הנושא פשוט לא חשה בטוב ומבקשת לסגור את הנושא הענין נמצא כבר בטיפול
מי שיכול לנעול את הנושא יעזור מאד

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה