התייעצות עד כמה השתנינו בחמש השנים האחרונות?

איש פנינים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לסיכום אם יורשה,
אפשר להגדיר את התהליך שעובר על כל העולם,
וגם בציבור שלנו, אלא שיותר לאט. במילה אחת:
חומריות. העדפת החומר על פני הרוח.
וכן. ככל שעובר הזמן,
אנו שוקעים יותר ויותר.
השתכללות הטכנולוגיה, התעסקות אובססבית באופנה,
דירות, רכבים, נופשים. הכל עלה רמה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לסיכום אם יורשה,
אפשר להגדיר את התהליך שעובר על כל העולם,
וגם בציבור שלנו, אלא שיותר לאט. במילה אחת:
חומריות. העדפת החומר על פני הרוח.
וכן. ככל שעובר הזמן,
אנו שוקעים יותר ויותר.
השתכללות הטכנולוגיה, התעסקות אובססבית באופנה,
דירות, רכבים, נופשים. הכל עלה רמה.
אני לא בטוחה שזו הגדרה טובה לתהליך שעובר העולם.
כי במקביל לצריכה בשטף מטורף, יש גם מגמות של מינימליזם וחזרה לטבע, שבאות לידי ביטוי באלף ואחת צורות -
החל מגינון אורגני במרפסת ומחזור מים אפורים,
דרך חינוך ביתי,
צמצום צריכה מבחירה
ועוד כל מיני.

עורכים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
אכן, מי שמסתובב בצדדים מזהה ירידה עקבית.
אבל עמוק בתוך בתי המדרשות, הישיבות הטובות, הקהילות החזקות, ניתן לנשום אויר פסגות, מושגים של פעם, לא מחשבים ובודאי שלא סרטים, לא פריצות ולא רכבים. תורה בטהרתה, נקיה וזכה. הלואי עלי!

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אני לא בטוחה שזו הגדרה טובה לתהליך שעובר העולם.
כי במקביל לצריכה בשטף מטורף, יש גם מגמות של מינימליזם וחזרה לטבע, שבאות לידי ביטוי באלף ואחת צורות -
החל מגינון אורגני במרפסת ומחזור מים אפורים,
דרך חינוך ביתי,
צמצום צריכה מבחירה
ועוד כל מיני.
לכאורה המגמות הללו צוברות תאוצה בגלל הצריכה הגוברת והולכת של החומריות, ולא למרות זאת או לצד זאת.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אבל עמוק בתוך בתי המדרשות, הישיבות הטובות, הקהילות החזקות, ניתן לנשום אויר פסגות, מושגים של פעם, לא מחשבים ובודאי שלא סרטים, לא פריצות ולא רכבים. תורה בטהרתה, נקיה וזכה. הלואי עלי!
הנושא הזה מסועף.

עורכים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
היום הצמחוניות והטבעוניות מקובלת יותר מלשמור מצוות.
לפני זמן מה, שמעתי שדרית [בלי שמות] המספרת סיפור. וזה לשונה [כמעט] - שבת בבוקר, יצאתי (רח"ל) עם בעלי למסעדה, הזמנו אנטריקוט עסיסי, במחילה מן הצמחונים....
ואני לא הבנתי... יש הרבה יותר שומרי שבת מצמחונים, בלי השוואה בכלל, למה מן הצמחונים ביקשת סליחה על חוסר רגישות, ולא משומרי השבת?!

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לפני זמן מה, שמעתי שדרית [בלי שמות] המספרת סיפור. וזה לשונה [כמעט] - שבת בבוקר, יצאתי (רח"ל) עם בעלי למסעדה, הזמנו אנטריקוט עסיסי, במחילה מן הצמחונים....
ואני לא הבנתי... יש הרבה יותר שומרי שבת מצמחונים, בלי השוואה בכלל, למה מן הצמחונים ביקשת סליחה על חוסר רגישות, ולא משומרי השבת?!
לצערי, השאלה הזו קצת תמוהה. התופעה הזו לא חדשה, והיא קיימת בישראל מאז היותו לעם. :( (ע"ע "קברות התאווה" למשל)

הכהן הגדול

משתמש פעיל
בלי לכתוב שמות של ישיבות
אבל בכמה ישיבות לא מסתובבים מחשבים
אצל הגיל המבוגר??
אין לי מושג מה הגיל שלכם אבל בישיבות היום יש בעיות חמורות בנושא העישון וד"ל

חד משמעית

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
שומרי השבת הם לא הסביבה הקרובה שלה, צמחונים יש יותר במקומות חילוניים.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זה כבר קשור לכותרת 'עד כמה השתנתה החברה הישראלית' וכו',
פחות לנושא האשכול.

עורכים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
לפני מספר ימים היה דיון בקול ברמה, על עריכת מסיבות פרטיות והזמנת שפים לארועים חרדים.
בדרך כלל מוצאים עילה תורנית לבליינות הזו, סיום, ברית, או סעודת אמנים... זו אכן סעודת אמנים, אמני בידור וקולינריה, וגם סוג של סעודת המנים... סעודתו של אחשורוש...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לפני מספר ימים היה דיון בקול ברמה, על עריכת מסיבות פרטיות והזמנת שפים לארועים חרדים.
בדרך כלל מוצאים עילה תורנית לבליינות הזו, סיום, ברית, או סעודת אמנים... זו אכן סעודת אמנים, אמני בידור וקולינריה, וגם סוג של סעודת המנים... סעודתו של אחשורוש...
אני מצטרפת לביקורת על עצם הדברים, ויש לי ביקורת משל עצמי על הסגנון.
אז לכן לא עשיתי לייק.

חד משמעית

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
מאד מטריד לראות תופעות שהיו עד לאחרונה מקובלות רק מעבר לחומות ופתאום מתחילים לראות אותם בשולי המחנה בזליגה איטית פנימה.
לדוגמא המושג של הצעת נישואין בכריעת ברך וכו'

עורכים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
מאד מטריד לראות תופעות שהיו עד לאחרונה מקובלות רק מעבר לחומות ופתאום מתחילים לראות אותם בשולי המחנה בזליגה איטית פנימה.
לא יודע למה, אבל הצטמררתי כשהדגשתי את הטשטוש. פשוט הזוי!

הכהן הגדול

משתמש פעיל
זה סיפטום זה לא באמת הבעייה

שלוש ארבע ו... אקשן!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא יודע למה, אבל הצטמררתי כשהדגשתי את הטשטוש. פשוט הזוי!
כמו ששאלה פותחת האשכול במילים אחרות-
האם בעוד כמה שנים זה יראה מוזר למישהו??? (בוודאי שלא יצמרר----)

הכהן הגדול

משתמש פעיל

עורכים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
נראה לי אצל החילונים והגויים זה עבר מן העולם כבר מזמן, לא?
אז רק החרדים החליטו שזה מתאים להם עכשיו? רעיון הזוי
לא שמעתי שזה עבר.
נכון שזה גדל, וצריך עוד המון הפתעות ברקע, אבל הטקס עצמו נשאר דומה...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה