פוליטי עדכונים פוליטיים

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
דפנה ליאל: לקראת אישור תקציב המדינה, רה״מ נתניהו מגביר את הלחץ על שרי ׳הליכוד׳ להתפטר מתפקידם כך שבמקומם ייכנסו חברי כנסת אחרים במסגרת החוק הנורבגי.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ החליט לפרסם צו להפחתת הבלו על הדלק באופן שיבטל את עליית מחירי הדלק.
הצו ייכנס לתוקפו בתוך כ-48 שעות ומחיר הדלק יוזל באופן מיידי למחירו לאחר ההוזלה הקודמת עליה החליט שר האוצר סמוטריץ׳ לפני כחודש .

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
השטח בליכוד מתחמם...

פעיל הליכוד בקמפיין: "ביבי אל תעשה מאיתנו צחוק"​

חבר מרכז הליכוד, מאיר כהן שיזם קמפיין נגד ראש הממשלה נתניהו מבהיר: "זו יוזמה פרטית שלי ואף אחד לא מאחוריי". הוא מעביר מסר לנתניהו: "הפעם אני לא ארוץ אחריו ולא אצביע ליכוד"​

a0f8b9a7e2af2f2a7bb2.jpg
בישיבת ממשלה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
פעיל הליכוד וחבר מרכז במפלגה, מאיר כהן מפרסם בימים האחרונים כרזות בעיתונים הגדולים במדינה, נגד יו"ר מפלגתו, ראש הממשלה בנימין נתניהו. בכרזות נכתב בין היתר, "ביבי הבטחת? תקיים! אמסלם זוכר?".
כהן מסביר בשיחה עם 'חדשות 12' על מניעיו וטוען: "זו יוזמה פרטית שלי ואף אחד לא מאחוריי. חושבים שיש מישהו מאחוריי, אבל אני בן אדם פרטי לחלוטין שהערך העליון שלו בחיים מאז ומתמיד זו מדינת ישראל".
הוא מגדיר את עצמו כ'ביביסט גאה' אבל מבהיר שהוא אינו "פנאט בלי מחשבה עם הראש בקיר. אני בא ואומר: ׳ביבי, אני שלך, אבל אתה לא תעשה מאיתנו צחוק׳. אתה תקיים את כל ההבטחות שלך".
לשאלה האם הוא לא מאמין שנתניהו יקיים את הבטחותיו הוא משיב: "אני לא יודע. למען הסר ספק אני בא ואומר לו - אנחנו לא שכירי חרב. אנחנו נחותים משכירי חרב, עושים את העבודה, לא מקבלים על זה כלום ואף אחד לא שם עלינו אחר-כך".
כהן מוסיף ואומר: "לא ייתכן שהשכבות החלשות תמיד סובלות. לא ייתכן שהעשירים שיש להם לוביסטים וקשרים יודעים לקבל את מה שהם צריכים. המסכנים שהם הצבא שלו לא מקבלים את המינימום שהוא הבטיח, הם לא ביקשו. הוא הבטיח הקפאה של המשכנתאות - תקפיא, הוא הבטיח ביטחון אישי - תטפל. הוא הבטיח הקפאה של מחירי הארנונה - תטפל".
"אתה לעגת ללפיד, לבנט והליצנים שם על יוקר המחיה - תטפל. דיברת על מחירי הדיור שהם נקודה כואבת - תטפל. הבטחת חוק חינוך חינם מ-0-3 - תטפל. הבטחת הורדה של מחירי החשמל, הדלק והמים - תטפל. הבטחת הגדלה של נקודות הזיכוי והורדת מס הכנסה - תטפל. אל תטפל ותחשוב יום אחרי ששכחנו. הפעם אנחנו לא שוכחים לך".
כהן מסביר את תזמון הקמפיין: "במשך 4 מערכות בחירות נתניהו לא הצליח להרכיב ממשלה והפעם יצאנו בכל הכוח, עלינו בצפון תל אביב, ברחביה ובקיסריה. עלינו עם הרגליים שלנו 100 פעמים כדי להוריד זקנים שלא רצו להצביע לו, אמרו שאתה ׳שקרן׳ והתחננו אליהם שיצביעו לו. הצלחנו להביא אותם לקלפי. אז מה אנחנו? סמרטוטים? יום אחרי אנחנו צריכים ללכת הביתה. אז אל תוציא אותנו טמבלים ושקרנים, תטפל בהם. הם לא ביקשו ממך כלום, אתה הבטחת".
לדבריו, "אם מתוך 100 הבטחות, הוא יקיים 10 ובגלל הקמפיין הזה, הוא יקיים עוד 4 - זה השכר שלי בעולם הזה. זה מה שיגרום לי הכי אושר בעולם".
פעיל הליכוד טוען שהוא לא ימשיך ללכת אחרי נתניהו בכל מצב: "אין מצב. אני לא סופר אותו ולא סופר אף אחד. יש לי את הראש שלי, אף אחד לא יקנה אותי בכלום ואני אגיד כל מה שאני חושב. הפעם אני לא ארוץ אחריו ולא אצביע ליכוד. אין יותר. ולא רק אני, זה צבא שלם של אנשים. נמאס - אין יותר, ביבי לא ידאג יותר לביבי. הוא ידאג לעם ישראל ולשכבות החלשות".
כהן חושף כי, "יש פה עוד משהו סמוי שזו הייתה כוונתי. לא ייתכן שכל איש ציבור יקבל את הבמה בטלוויזיה, ברדיו, בעיתון - ידבר גבוהות והבטחות, ודקה אחרי הוא בעצמו שכח. נגמר. נזכיר לכם כל מה שאמרתם. הם כבר לא מפחדים כי הם יודעים שכולם שוכחים את זה דקה אחרי״.
הוא התייחס בשיחה לעובדה שח"כ אמסלם לא קיבל שום תפקיד: "לעגו לאמסלם שהוא מדבר עם הידיים, אבל הוא האינטליגנט הכי גדול מכל 120 חברי הכנסת. אל תברחו מהמהות, תתייחסו לנושאים שהוא מדבר עליהם ולא איך הוא אומר אותם. להביא בוחרים זה בסדר, אבל כשמרכיבים ממשלה זה כבר לא בסדר?".
הוא הבטיח כי יעשה את כל המאמצים הנדרשים על מנת שאמסלם יקבל תפקיד: "לא אישן ולא אשקוט עד שהעוול יתוקן. לא יכול לסבול את העיוותים ואת חוסר הצדק. זה שהוא מנסה לעשות משטר ושלטון מלכותי - זה לא יעזור לו. בבן הפרזיט שלו יאיר, נטפל אחר-כך ונלמד אותו איך מתנהגים. אבל אני מאוד דואג שפרזיט שהוא במקרה הבן של ראש הממשלה משפיע עליו".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ימין על מלא...

הנזיפה החריגה של שר החוץ בשגריר האיחוד האירופי בישראל​

שר החוץ אלי כהן נפגש בשבוע שעבר עם שגריר האיחוד האירופי בישראל לפגישה שהוגדרה על-ידי גורמים דיפלומטיים כמתוחה ונוקבת. במהלך השיחה כהן אמר לשגריר: "ישראל דורשת נחרצות מהאיחוד להפסיק להעביר כספים אירופיים עבור גופים פוליטיים פלסטינים"​

b901410d45ab05390a3f.jpg
השר אלי כהן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
שר החוץ אלי כהן נפגש בשבוע שעבר עם שגריר האיחוד האירופי בישראל. בתום הפגישה יצאו הודעות לקוניות שגרתיות אך מתברר כי הפגישה הוגדרה על ידי גורמים דיפלומטיים כמתוחה ונוקבת.
על פי דיווח ב'חדשות 13', שר החוץ כהן אמר במהלך השיחה לשגריר האיחוד האירופי בישראל את הדברים הבאים: "ישראל דורשת נחרצות מהאיחוד להפסיק להעביר כספים אירופיים עבור גופים פוליטיים פלסטינים, שרק מלבים את האש. אתם מתנהלים בצורה מוטה וחד-צדדית בכל הקשור לסכסוך הישראלי פלסטיני".
שר החוץ ציין באופן פרטני גם את ראש הנציגות של האיחוד האירופי ברמאללה, שלטענת ישראל חורג מגבולות הקודים הדיפלומטיים.
בנוסף, השר כהן העלה בשיחה גם את סיור השגרירים בהר הבית שיזמה האיחוד לפני כמה ימים - ללא כל תיאום עם ישראל. כל הצעדים הללו לא מקובלים על ישראל – והמסר הועבר באותה שיחה. יצוין כי הטון הנוקשה והתקיף של ישראל מול האיחוד האירופי מצביע בהרבה מובנים על שינוי מדיניות מהממשלה הקודמת.
בחדרי חרדים

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ימין על מלא...

ההוראה החדשה של שר החינוך שמקוממת את המנהלים​

"אין לאף גורם פוליטי להיכנס לשטח מוסדות החינוך ללא אישור של לשכת השר". כך בהוראה חדשה שיצאה מלשכת שר החינוך יואב קיש אל מנהלי בתי הספר בישראל שמתקוממים בתגובה נגד ההוראה: "העיתוי של המכתב מאוד ברור"​

adf67e7c1b69d302a1ec.jpg
בכנסת | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
לשכת שר החינוך הפיצה מכתב למנהלי מחוזות במשרד החינוך, לפיו הם נדרשים לעדכן את לשכת השר אם גורמים פוליטיים פונים אליהם. כך מפרסם כתב החינוך לירן כוג'הינוף ב'כאן חדשות'. עוד צוין במכתב ששלח ראש מטה שר החינוך כי אין לאף גורם פוליטי להיכנס לשטח מוסדות החינוך ללא אישור של לשכת השר.
מנהל בית ספר בתל אביב התקומם נגד ההוראה החדשה ואמר ל'כאן חדשות': "מעולם לא היה צריך לבקש אישור מאף אחד להכניס פוליטיקאי לבית הספר. נראה שבלשכת השר מבוהלים המחאה נגד המערכת המשפטית הגיע לבתי הספר". מנהל בית ספר ותיק מאזור השרון התקומם גם הוא והוסיף: "אין נוהל כזה ומעולם לא היה. העיתוי של המכתב מאוד ברור".
במשרד החינוך מסבירים בתגובה את הרציונל שעומד מאחורי שליחת ההוראה: "תפקידינו הינו בראש ובראשונה לשמור, להגן ולקדם את כלל ילדי ישראל. אף הורה במדינת ישראל לא מוכן ואינו רוצה שפוליטיקאים מימין או משמאל ייכנסו לבית ספר או לגנים של ילדינו ללא אישור מראש. הודעת ראש מטה השר נועדה לתזכר בדבר הדין הקיים, על מנת למנוע הפיכת מוסדות החינוך לזירה פוליטית מימין ומשמאל ועל מנת לשמור על התדמית הציבורית הניטראלית של מוסדות החינוך ועובדיהם, כראוי. הדבר היחיד אשר עומד לנגד עינינו הוא טובתם וקידומם של כלל ילדי ישראל".
c0c7ac650a79dccec3bd.jpg
שר החינוך יואב קיש. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת.
משרד החינוך הפיץ בשבוע שעבר תזכורות של חוזר מנכ"ל למנהלי בתי ספר בנוגע לאיסור לארגן התכנסויות והפגנות פוליטיות בשעות הלימודים. במכתב שנשלח למנהלים נכתב כי "לאחרונה הובאו לפתחנו מספר אירועים בהם עובדי הוראה, מכל קצוות הקשת הפוליטית, ארגנו הפגנות ו/או השמיעו התבטאויות פוליטיות קיצוניות אשר חורגות מגבולות חופש הביטוי. אף נתקלנו במצבים בהם עובדי הוראה עודדו ו/או הובילו להתכנסויות והפגנות בשעות הלימודים, תוך פרסום מכתבים בשם בית הספר".
במכתב הם הוסיפו: "יש להבחין בין חינוך לתודעה ולמעורבות פוליטית-חברתית ואזרחית, שהוא מותר ואף רצוי, ובין הטפה לתפיסה פוליטית-מפלגתית מסוימת, שהוא פסול ואסור על-פי החוק". בסיכום המכתב צויין: "לא נותיר ולא נאפשר להפוך את מוסדות החינוך לזירת התגוששות פוליטית. בהתאם לחוזרי המנכ"ל והדין יש לשמר את גבולותיו של שיח ממלכתי, ענייני ומכבד גם בהנתן מחלוקת ואי הסכמה פוליטית".
סגן יו"ר הכנסת ח"כ משה טור פז מ'יש עתיד' הגיב לפרסום ותהה בטוויטר: "יואב, ממה אתה מפחד? מדי שבוע אני מגיע לשטח, מבקר בבתי ספר, משוחח עם הצוותים החינוכיים ושומע את התלמידים. כך טיפלתי בשיבוצים חסרים ובתוספת שעות מול הרשות המקומית. במקום למנוע ממני ומאחרים לשמוע את התלמידים, אתה מוזמן להצטרף אליי בביקורים הבאים. בטוח תלמד משהו".
בחדרי חרדים

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
׳ישראל היום׳ בפרסום ראשון: תוכנית השר שלמה קרעי נחשפת! התאגיד לא ייסגר בינתיים: לפי התוכנית שיכריז קרעי במסיבת עיתונאים ביום שלישי הבא, חטיבת החדשות הכוללת את שידורי האקטואליה של ׳כאן 11׳ ואת תחנת הרדיו רשת ב׳ תקוצץ באופן דרמטי ומשמעותי מאוד, תקציבי ההפקות יישארו בכאן אבל הוא גם יצטמצם דרמטי.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
חזקי ברוך: ‏בקרוב קמפיין אגרסיבי על הראש של שרי הליכוד שלא מתפטרים.
שותפים בו חברי מרכז הליכוד, ראשי קבוצות וראשי רשויות מכל הארץ.
חזקי ברוך: המועמדים ברשימת הליכוד שרוצים להיכנס לכנסת במסגרת הנורווגי מציעים דיל לשרים:
מי שיתפטר נתמוך בו בפריימריז. הם גם מבטיחים ׳לזכור׳ את השרים שלא יתפטרו.

י.צ

משתמש פעיל
ראשי מפלגות הקואליציה מסרו בתגובה להודעת היועמ"שית כי ראש הממשלה לא יוכל לעסוק ברפורמה המשפטית כי "אנחנו דוחים על הסף את מכתבה של היועצת המשפטית לממשלה. פנייתה היא ניסיון השתקה בניגוד מוחלט למנדט החד-משמעי שקיבלנו מאזרחי ישראל בבחירות"

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
(כל רגע)
בלום ב'משפחה': מי שרואה בבן גביר פופוליסט שרכב על הגל והגיע למשרה ללא תוכניות עבודה - טועה. במשרד לבט"פ וגם במשטרה, שבה הביטו עליו מלכתחילה בעין עקומה, מדברים על שר שעובד מסביב לשעון וזמין לכל שיחה
עוד מבלום ב'משפחה': יחסיו של בן גביר עם המפכ"ל החלו ברגל שמאל (של קובי שבתאי) והשתפרו משמעותית. יש יותר הסכמות בין השר למפכ"ל מאשר מחלוקות.
.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
דיווח רשמי בסודאן: הגנרל בורהאן נפגש עם שר החוץ הישראלי אלי כהן ודן עמו בדרכים לכינון יחסים בין המדינות.
הסקופים: אומר ועושה! אל מול הטענות ע"כ שהתקשורת בישראל "מגויסת" - רה"מ נתניהו משתף היום ראיון שני שלו מהשבוע האחרון בתקשורת זרה (CNN ו-פוקס ניוז).
השר וסרלאוף על הסדרת ההתיישבות הצעירה: "בחודש הקרוב אנחנו מתכוונים להעביר החלטת ממשלה של הסדרת ישובים מסויימים כסנונית ראשונה".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יניר קוזין: נתניהו בפריז. שגרירת ישראל בצרפת יעל גרמן שהודיעה על התפטרותה וצפויה לסיים את תפקידה באופן רשמי באמצע החודש, לא הגיעה לשדה התעופה לקבל את פניו של רה״מ כנהוג.
ח"כ בועז ביסמוט: ‏עד כמה שאני זוכר יעל גרמן לא נסעה לפריז כתיירת בטיסת צ׳רטר - אלא כנציגה רשמית של מדינת ישראל. אם היא לא מסוגלת לכבד את תוצאות הבחירות הדמוקרטיות שהיו בישראל, שתתפוס את טיסת הצ׳רטר הראשונה ושתחזור מיד ארצה.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בסקר חדש בערוץ 14 גוש הימין נותר ללא שינוי...
לפי סקר המנדטים של ׳ערוץ 14׳ - גוש הימין על 64 מנדטים.

סקר מנדטים חדש של ׳דיירקט פולס׳ ב׳ערוץ 14׳, אילו הבחירות היו מתקיימות כיום: ׳הליכוד׳ 30. ׳יש עתיד׳ 24. ש״ס 12. ׳המחנה הממלכתי׳ 12. יהדוה״ת 8. ׳עוצמה יהודית׳ 8. ׳הציונות הדתית׳ 6. ׳ישראל ביתנו׳ 6. ערבים 5. רע״מ 5 ו׳העבודה׳ 4.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
סקר מנדטים חדש ב׳אולפן שישי׳ ב׳ערוץ 12׳: אילו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום - ׳הליכוד׳ 30. ׳יש עתיד׳ 24. ׳הציונות הדתית ועוצמה יהודית׳ 14. ׳המחנה הממלכתי׳ 14. ש״ס 11. יהדוה״ת 7. ׳ישראל ביתנו׳ 6. ערבים 5. רע״מ 5 ו׳מרצ׳ 4. מפלגת ׳העבודה׳ לא עוברת את אחוז החסימה.:p
עוד בסקר: 44% מהנשאלים (אופוזיציה- 8%, קואליציה- 76%) חושבים שמעמדה המדיני של ישראל בעולם התחזק מאז מינוי נתניהו כרה"מ. 83% חושבים שכיום המדינה משוסעת יותר.
סקר 'דיירקט פולס' ב'ערוץ 14': 49% חושבים שבתקופה האחרונה ישראל הולכת לכיוון חיובי. 45% חושבים שסכנת מלחמה נגד ישראל בתקופה הקרובה ממשית יותר.
ישראל כהן: ‏חודש שלם מטיפים לנו שציבור הימין כבר מזמן חזר בו מההצבעה לנתניהו ויריב לוין, לפיד מוכן להישבע על זה שאם רק היו יודעים על הרפורמה המשפטית היו מצביעים למפלגה אחרת, ואז מגיע סקר ׳אולפן שישי׳ ומלמד שנתניהו היה נבחר שוב גם אחרי כל ההפגנות, המחאות והמכתבים.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
גורם בליכוד לקרני ב'ידיעות': אחד השרים קיבל הצעה לדיל פוליטי מאחד המועמדים הנורווגים - תתפטר מהכנסת, ובתמורה תקבל ממני 2,000 קולות בפריימריז.
שר בכיר בליכוד לקרני ב'ידיעות' על פשר הסירוב להתפטר בנורווגי: "נתניהו סופר את הקול שלנו רק בכנסת - לא בממשלה".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
פרסום ראשון בערוץ 7: הרב יוסף שלוש, רבה של דרום השרון, ימונה לחבר מועצת הרבנות הראשית, במקומו של הרב שמעון אליטוב זצ"ל. הרב שלוש ייכנס לחבר המועצה, מפני שבבחירות האחרונות למועצת הרבנות הראשית היה בעל הנקודות הרבות ביותר בבחירות מבין אלו שלא נבחרו.
׳כאן 11׳: בסביבת רה״מ נתניהו גוברת ההערכה כי פרויקט שיפוץ המעון בבלפור יושבת לחלוטין, לאחר שצוותים של משרד ראש הממשלה, עיריית ירושלים ומשרד האוצר ביקרו במבנה וגילו שהוא הוחרב כמעט לחלוטין מבפנים.
מוטי קסטל: המדינה הגישה לבג"צ בקשת ארכה לקראת דיון שאמור להתקיים בסוף החודש בעניין 'הכותל הרפורמי - עזרת ישראל', ובו היא צריכה למסור את עמדתה המעודכנת בנושא.
דפנה ליאל: בניסיון לפתור את הפלונטר, נתניהו ינסה לפייס את דודי אמסלם לפני עלייתו של חוק דרעי להצבעה. השניים צפויים להפגש מחר.
עוד מדפנה ליאל: במקביל מנסה נתניהו לשכנע את לוין להסכים למינויו של אמסלם לתפקיד שר במשרד המשפטים ולא מן הנמנע שתתקיים גם פגישה משולשת בניסיון להסדיר את סוגיית הסמכויות.
השר איתמר בן גביר לגלסנר ב׳קול ברמה׳: ״עם הזמן אני מגלה עוד ועוד דברים שמחייבים שינוי וטיפול מהשורש כדי שתהיה לנו משטרה חזקה. בכל מקרה הייתי לוקח את המשרד לביטחון לאומי. המדיניות שלי היא להגיע לשטח ולשמוע את התושבים. המסר לשוטרים הוא ברור - יש כאן שר שבא לעבוד, גם אם זה ייקח יותר מחודש וחודשיים״.
׳ישראל היום׳: פרטים נוספים על האולטימטום שהציב דודי אמסלם - הוא דורש סמכויות במשרד המשפטים ואת תפקיד השר המקשר בין הכנסת לממשלה, לוין מסרב. המשמעות ברורה - אמסלם ייהפך למבקר חריף ותקיף של הממשלה מספסלי הכנסת.
׳ערוץ 14׳: דודי אמסלם הוציא כעת הודעת הכחשה גורפת לפרסום ב׳ישראל היום׳ - ״בנוגע לפרסומים ודיווחים כאלה ואחרים של כתב זה או אחר, נחזור ונדגיש - לא היו דברים מעולם, לא דובים ולא יער! הודעות רשמיות, אם וכאשר, יצאו מהלשכה״.
אתר ׳סרוגים׳: ח״כים במפלגת ׳העבודה׳ מבקרים את היו״ר מיכאלי בשיחות סגורות: ״היא נותנת הנחיות לעשות פיליבסטר ומדיניות אפס קיזוזים ואז אנחנו מגלים שהיא משאירה אותנו לישון במשכן ונעלמת. אנחנו טוחנים עבודה בועדות והיא לא מגיעה לשם בכלל״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
סאגת מעון ראה"מ מסתבכת:

הסוף למעון בבלפור? משרד רה"מ בוחן: עצירת השיפוץ ומכירת הבית​

בסביבת נתניהו בוחנים את קידום פרוייקט "שירה" להקמת משרד ומעון לרה"מ בקריית הממשלה בירושלים. בימים הקרובים יתקיים דיון בנושא, שבו תגובש עמדה שתובא לאישור נתניהו והממשלה. במקביל, נעשים מאמצים למציאת פתרון מגורים זמני למשפחת נתניהו, שמתגוררת כעת ברחוב עזה בעיר​

cbc2f741a4ad64b86384.jpg
הכניסה למעון בבלפור, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
משרד ראש הממשלה בוחן מהלך לעצירת שיפוץ המעון ברחוב בלפור בירושלים, ואת הוצאתו למכירה. בכירים במשרד אומרים כי הנטייה היא שלא להתקדם בשיפוץ, להוציא את הנכס למכירה, ובמקביל לקדם את פרוייקט "שירה" להקמת משרד ומעון חדש לראש הממשלה בקרית הממשלה - בין בניין משרד ראש הממשלה הנוכחי לבין בניין משרד הפנים.

בימים הקרובים צפוי להתקיים דיון במשרד בנושא זה כדי לגבש עמדה שתובא לאישורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולאחר מכן לאישור הממשלה.

כיום, מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור - שננטש על ידי נתניהו ביולי 2021 - מפורק לגמרי, ויחלפו לפחות שנתיים עד להשלמת השיפוצים במקום, בעלות של עשרות מיליוני שקלים. תוכניות השיפוץ במקום עוד לא אושרו והשיפוצים טרם החלו, ואנשים שביקרו בו אמרו שהבית הרוס לגמרי, וכל מה שנותר זה קליפה. הקירות והמדרגות נהרסו. "המקום נראה כמו חורבה - אין חשמל, מים, קירות ורצפה. למה עשו את זה? ייקח שנים וסכומי עתק לשפץ. צריך לבדוק מה לעזאזל עשו שם במשך שנתיים", אמר גורם בכיר במשרד.

נתניהו הטיל על מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי לרכז את הטיפול בנושא ולבחון אם אפשר להאיץ את שיפוץ המעון, ולסיימו בתוך חצי שנה. בדיקה העלתה שהדבר אינו אפשרי מאחר שכל הנכס נהרס, וייקח כאמור לפחות שנתיים לסיים את השיפוצים שטרם החלו, וממילא הם מאוד מורכבים משום שמדובר בנכס לשימור.

העלות המקורית של שיפוץ הבית עמדה על 120 מיליון שקלים. אולם, בזמן כהונת יאיר לפיד כראש הממשלה "רידדו" את העלות באופן משמעותי והורידו אותה ל-40 מיליון שקלים. גורמים בלשכת ראש הממשלה שעסקו בנושא באותה תקופה אמרו כי ההחלטה לרידוד התוכנית נבעה מתוך הנחה שבמעון לא ניתן יהיה לגור לאורך זמן כי הוא גורם לפקקים בעיר ומצריך חסימות כבישים פעמיים ביום. לפני עזיבת לפיד את המשרד ועדת ההיגוי לשיפוץ בלפור גיבשה תוכניות לאישור שיפוץ הבית, כולל תקציב שכאמור טרם אושר על ידי משרדו של נתניהו.

אחד הכיוונים שנבחנים במשרד - ונראה שלשם מנכ"ל המשרד מוביל - הוא כאמור לא להתקדם בשיפוץ של המעון, אלא להוציא אותו למכירה שתניב למדינה עשרות מיליוני שקלים (לפי הערכות בין 50 ל-80 מיליון). במקביל, המשרד יקדם את פרוייקט "שירה", שהחליף את פרוייקט "אלמוג", להקמת מבנה חדש למשרד ראש הממשלה ומעון ראש הממשלה באזור קריית הממשלה והכניסה החדשה לירושלים.

בפרוייקט "אלמוג" הושקעו 25 שנות עבודה ותקציב של 1.6 מיליארד שקלים. הפרוייקט הוקפא לאחר שלשב"כ נודע שבסמיכות למתחם אלמוג נבנית רכבת קלה ו-12 מגדלים רבי קומות שיוצרים בעיות אבטחתיות חמורות. באוקטובר 2018 הוחלט להקפיא את הפרוייקט ומאז נשקלת הקמתו במקום חלופי, שדורש תכנון אדריכלי המותאם למקום החדש, וכך נולד פרוייקט "שירה". בעקבות ההקפאה נאלצה המדינה להשקיע עוד 75 מיליון שקלים במיגון מעון ומשרד ראש הממשלה הישנים, לא כולל השיפוצים הנוכחיים בבלפור.

המיקום שנבחר להקמת פרוייקט "שירה" הוא כאמור הרחבה שבין בניין משרד ראש הממשלה לבניין משרד הפנים. בזמן ממשלת בנט הייתה סחבת בבחינתו, והוא לא הובא לדיון בפניו, ולאישור הקבינט. ללא אישור של ראש הממשלה והחלטת ממשלה לא ניתן להמשיך בהליכי התכנון שלו - מדובר בפרוייקט בעלות של מאות מיליוני שקלים עם היבטים ביטחוניים מורכבים. לפי הערכות, עלות הקמתו יכולה להגיע לכמיליארד שקלים. הפרוייקט הועבר בעבר לטיפול משרד האדריכלים "קימל אשכולות", שהכין בדיקת היתכנות ועובד על תב"ע (תוכנית בניין ערים).

לפי הערכות גורמים במשרד ראש הממשלה, אם יוחלט לאשר את פרוייקט "שירה" יחלפו כשש שנים עד סיומו. מצב זה יחייב לקבל החלטה לגבי מגוריו של נתניהו עד אז. כיום הוא מתגורר בביתו הפרטי ברחוב עזה, שמשמש בפועל כמעון ראש הממשלה. רחוב עזה הוא אחד מצירי התנועה המרכזיים בשכונת רחביה, ובכל פעם ששיירת נתניהו יוצאת או חוזרת נגרמים שיבושי תנועה קשים ברחוב. גורמים המעורים בנושא אמרו שנתניהו ביקש להישאר ברחוב כדי לחסוך עלויות למדינה. ניתן היה לשכור עבורו בניין או כמה חדרים במלון, אבל העלויות היו גדולות הרבה יותר. אילו יחליטו לבחור באופציית פרוייקט "שירה", לא בטוח שהוא יוכל להמשיך לגור בביתו הפרטי ברחוב עזה לאורך שנים רבות. חסרון נוסף של הבית הוא שאי אפשר לארח בו.

ynet

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ח״כ ⁦ דני דנון ⁩ ב׳רדיו 103׳ על היותו חבר כנסת מן המניין: ״בזמן חלוקת התפקידים התאכזבתי, אבל עכשיו אני מעדיף שיש לי חופש פעולה״.
אנה ברסקי: ‏אחרי פגישה של שעתיים אמש סוגיית אמסלם לא נפתרה, אך התקדמה. נתניהו, אמסלם ולוין קבעו ״להיפגש לפגישת ההמשך״.
'זמן ישראל': הכנסת ה-25 הושבעה לפני שלושה חודשים וכבר הוקמו בה 25 ועדות - המספר הגבוה ביותר בתולדות המשכן.
דפנה ליאל: התקדמות נרשמה הלילה בסוגיית אמסלם ועדיין סוגיית הסמכויות המדויקות שיקבל עוד לא נסגרה סופית.
חבר הכנסת משה ארבל מש"ס ברשת ב': המס על השתיה המתוקה יבוטל.
יקי אדמקר על התקרית הלילה במליאת הכנסת: אני לא מחסידיו הגדולים של עופר כסיף וסולד מרוב נאומיו בכנסת אבל ההתנהלות של ואטורי היא חרפה ומביישת אותו ואת תפקידו כסגן היו"ר. סתימת פיות ממש. אין שום איסור לקרוא למרי אזרחי במסגרת החוק וגם אם זה לא נוח - אתה לא מוריד מישהו מהדוכן בגלל זה.
אנה ברסקי: במסגרת תוכנית ׳מחליפים מבט׳ הוחלף שר הדתות מיכאל מלכיאלי בשניים מחברי התוכנית אשר שימשו בתפקיד השר במשך כמה שעות, בין היתר שמעו השר מלכיאלי והמנכ״ל יהודה אבידן על הבעיות של בעלי הצרכים המיוחדים ובעלי המוגבלויות.
גורמים בליכוד לעמיאל ירחי: ״נתניהו עובד קשה כדי לפתור את העניין, היממה הקרובה קריטית לפתרון המשבר עם אמסלם״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
תם המשבר! לשכת נתניהו מפרסמת כעת: דודי אמסלם יתמנה לשר במשרד המשפטים, שר לשת״פ אזורי והשר המקשר בין הממשלה לכנסת.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ימין על מלא...

למרות הדרישה האמריקנית: ההחלטה הדרמטית של הקואליציה בעניין חומש​

הקואליציה מתכוונת להעלות בשבוע הקרוב את החוק שאמור להסדיר את היישוב חומש. הצעת החוק תעלה כבר ביום ראשון הקרוב להצבעה בוועדת שרים לחקיקה​

e242ebf7aac5847fe86d.jpg
החיילים מחרימים את הלוחות בחומש | צילום: ישיבת חומש
ברקע הדרישות האמריקניות להפסקת הפיתוח והבנייה של ההתיישבות ביהודה ושומרון, בקואליציה לא מתכוונים להיעתר לדרישות. על פי דיווחים בכלי התקשורת בישראל, הקואליציה מתכוונת להעלות בשבוע הקרוב את החוק שאמור להסדיר את היישוב חומש שפונה בהתנתקות להצבעה.
בישיבת הממשלה שהתקיימה השבוע העלתה השרה למשימות לאומיות אורית סטרוק, את הדחיפות לקדם את נושא הסדרת חומש בעקבות לוחות הזמנים שהציב בג"ץ לקבלת תשובה מהמדינה מדוע הישיבה במקום לא תפונה.
שר המשפטים יריב לוין עדכן בתגובה לדברים כי הצעת החוק בעניין תעלה כבר ביום ראשון הקרוב להצבעה בוועדת שרים לחקיקה וביום רביעי הבא היא תעלה במליאת הכנסת להצבעה בקריאה טרומית. לוין גם התחייב שהחוק יקודם בעדיפות גבוהה וגם ראש הממשלה בנימין נתניהו, אישר שאכן כך.
שמואל וונדי מנכ"ל ישיבת חומש הוסיף "שמחים שהצעת החוק, עולה כבר בשבוע הבא, זו בשורה משמחת ומרגשת, אנו מודים לכל העוסקים בסוגייה ולראשי הקואליציה שהם עומדים בהבטחותם. אין צודק מזה, אין נכון מזה ואין מוסרי מזה, חייבים להסיר את החרפה של חוק ההתנתקות מספר החוקים של מדינת ישראל, ובע"ה אנחנו בדרך לשם בקרוב".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ועדת הפנים בראשות ח״כ יעקב אשר מתכנסת כעת כדי לקדם לקריאה שניה ושלישית את הצעד החקיקתי הראשון בדרך לפטור מויזה. החוק יאפשר העברת מידע מקדים לאמריקאים על נוסעים בטרם טיסתם, כחלק מתנאי הסף לפטור מויזה. ח״כ אשר: ״אני רואה כחובה לא לעכב את העניין ולהוציא זאת לפועל כמה שיותר מהר״.
חכם וקאהן ב'קול חי': הרבה אנשים, כולל רבים בציבור החרדי, שמחים הבוקר על כניסתו של דודי אמסלם לממשלה. הוא הנציג הלא חרדי שתמיד הגן על לומדי התורה.
ערב השבעתו לכנסת: צבי סוכות (הציונות הדתית) ביקר הלילה בקבר יוסף יחד עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן.
סגה״ש מקלב חושף אצל אדמקר וכהן ב׳קול ברמה׳: ״יהיה שינוי בשוק הסלולר ויהיו כמה ועדות רבנים, העקרונות של הנדל לא יהיו כאן. אף אחד לא יחנך את הציבור שלנו״.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה