הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
כללים למשתתפים באשכול עדכונים זה:
• אשכול זה מיועד לדיווחים בלבד, עדכונים מהנעשה במלחמה, חדשות נקיות ומוסמכות.​
• האשכול אינו מיועד לדיונים, ציטוטים, בדיחות, פרשנויות, כתבות, תמונות, סרטונים, קבצים כלשהם, בקשות תפילה ותהילים (מלבד הפרק היומי), בקשות עזרה וחסד, סיפורי גבורה וניסים, בקשות מקור לדיווחים, שאלות ובירורים על דיווחים. כמו כן, אין להעלות ידיעות ושמועות אודות אירועים מיוחדים שאין עליהן מקור מוסמך, כמו נפילת חייל בקרב, שחרור חטופים, להקת כטב"מים לדימונה וכדו'. וכמובן שאין לכתוב הודעות הנוגדות את הצנזורה, או מכילות תוכן שאינו ראוי לאתר פרוג, או מכיל תוכן קשה לקריאה.​
• דירוג חיובי: נתקלתם בידיעה מרעישה, ציון דרך במלחמה, דרגו אותה בצד שמאל, וכך יוכלו לצפות בה בקלות בסינון ע"פ דירוג.
• דירוג שלילי: נתקלתם בהודעה כפולה? דרגו אותה במינוס, וכך תעזרו לנו לאתר בקלות הודעות כפולות ומיותרות. תודה מראש!

יש לקרוא כללים אלו היטב, משתמש שיעבור על הכללים - יאבד את הרשאת הכתיבה בפורום מיידית ללא אזהרה •
חדש!!! הפרק היומי של אשכול העדכונים, באשכול נפרד, הצטרפו אלינו, כל יום פרק, להצלחת כלל ישראל!
  • אשכול נספח שבועי לדיונים והרחבות + הסקר השבועי - בנספח בלבד.​
  • כללים חדשים בהרחבה - חובת קריאה - כאן.​
  • אשכול תפילות - כאן.​
  • הפרק היומי - כאן.​
  • תיעוד מהמלחמה באשכול הייעודי בלבד - כאן.​
  • רץ ברשת - חחחרבות ברזל - כאן.​
  • הודעות צבע אדום - כאן.​
  • שמות הנרצחים - כאן.​
  • הודעות פוליטיות הקשורות למלחמה - כאן.​
  • רוצים לקבל הרשאה בפורום חדשות ועדכונים?! לחצו כאן.​
  • חמ"ל פרוגיסטי לבקשות עזרה סיוע ומידע - כאן.​

אנו כאן בפרוג מתפללים לשובם לשלום של החטופים והחיילים, להחלמתם המהירה של הפצועים, ליבנו עם הנופלים ומשפחותיהם, ומייחלים יחד עם כל בית ישראל לביאת משיח צדקנו במהרה, אמן.
לבקשת רבים נצרף פה בל"נ מידי יום פרק תהילים בהודעה נעוצה, עצרו לרגע מהדיווחים ונקרא יחד את הפרק היומי!
• קראתם, סמנו חיובי להודעה זו. כך נספור כמה משתמשים השתתפו בקריאה •
(אנא, אל תדרגו חיובי/שלילי הודעה זו מלבד סימון לאמירת התהילים)

מתגעגע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ויצ'יאן טמטונג הוא עובד תאילנדי שנחטף מדירתו בקיבוץ כפר עזה ב-7 באוקטובר, ושוחרר מהשבי אחרי 51 יום. בריאיון לחדשות 12, הוא סיפר על הימים הנוראים בשבי, ההתעללות שעבר והיחס לחטופות הישראליות.
"המחבלים גררו אותי בכוח, היכו אותי בנשק ובבעיטות ולקחו אותי למנהרה יחד עם עוד קבוצת חטופים ישראלים", שחזר טמטונג. "בשבועיים הראשונים סבלתי ממיגרנה ונראיתי כמו משוגע. דיברתי לעצמי והלכתי הלוך ושוב, עד שמחבלי חמאס אמרו לי להפסיק". "בדרך כלל ניחמנו זה את זה, החזקנו ידיים, אחזנו זה בכתפו של זה. מאחר שאני לא יודע לדבר עברית, היו ימים שהחטופים באו אליי ועשו תנועות ידיים, אמרו לי להמשיך להילחם. בשלב מסוים הגיעו המחבלים עם מצלמות ותיעדו את החטופים. הם הקליטו סרטון ביום העשירי, אני זוכר את זה. היה נראה שהם אמרו לאחד החטופים מה להגיד בסרטון, ואז הוא דיבר קצת. הוא כמעט בכה, אני לא בטוח על מה הם דיברו".
לאחר 41 יום הם עברו למנהרה אחרת יחד עם חטופות ישראליות. "הן נראו מאוד מותשות. הן היו צריכות לעצור אחרי הליכה קצרה, ואז שוב לעצור. פני הנשים היו מכוסים בחיג'אב". טמטונג העביר את שמות החטופים שהיו איתו. הוא זוכר כל אחד ואחת מהן: "בסוף הם קראו לי ואמרו 'אתה, טון, לך הביתה, תאילנד'. ככה אמרו לי". 23 תושבי תאילנד כבר שוחררו, שמונה עדיין בשבי והוא מצפה לשחרורם.​

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
הותרו לפרסום שמותיהם של שני חללי צה"ל:

רס״ר (מיל׳) יוסף אבנר דורן בן 26, מירושלים, נפל אתמול בקרב בצפון רצועת עזה.
רס״ל (מיל׳) שלו זלצמן בן 24, מרמת ישי, נפל אתמול בקרב בדרום רצועת עזה.

בנוסף, לוחם (מיל׳) ביחידת הניוד המבצעי מחטיבת המרום, נפצע באורח קשה אתמול בקרב בצפון רצועת עזה. כמו כן, קצין ושלושה לוחמים במילואים בגדוד 6623, עוצבת ׳חוד החנית׳ (55), נפצעו באורח קשה אתמול בקרב בדרום רצועת עזה.

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
בכירים בממשל האמריקני שוקלים באופן אקטיבי תקיפות נגד החות'ים בתימן, בעקבות הזינוק בהיקף המתקפות שלהם נגד ספינות בים האדום. כך אומרים שני גורמים אמריקניים ל"פוליטיקו", זאת למרות שעד כה ארה"ב נמנעה מכך על מנת שלא לפתוח במלחמה מול איראן, אך בשל איום החות'ים על הכלכלה העולמית, קירבה ארה"ב נושאת מטוסים לאזור.

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
כוחות צה"ל פועלים מאז הלילה במחנה הפליטים נור א-שמס שבאזור טול כרם, ובמהלך הפעילות כלי טיס תקפו מספר פעמים חוליות מחבלים שפתחו באש והשליכו מטענים לעבר הכוחות. לפחות ארבעה מחבלים חוסלו על ידי כטב"ם

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
אבי יששכרוף לענת דוידוב ואודי סגל ב׳רדיו 103׳ - ״בעיני הלחץ הציבורי הישראלי לא מוביל את הצד השני לחשוב 'אולי נלך לפשרה', להיפך זה מקשיח עמדות. חמאס אומרים שלא ילכו למו״מ לפני שהמערכה תעצר - יש פה צד שני אכזרי ומניפולטיבי מאוד. מה שעובד מול חמאס זה כח, ואם זה לא עובד, אז עוד יותר בכוח״.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
ח"כ אלמוג כהן לבצלאל קאהן בקול חי נגד רונן צור: "מטה המשפחות מפספס את הנקודה. אסור שרונן צור ינהל את המאבק החשוב שאמור להיות א-פוליטי. זה מעלה את המחיר ופוגע באפשרות לעשות עסקה. סינואר מכיר אותנו ועוקב. יש לי חברים בשבי. במלחמה אסור לחשוב מהבטן".

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
אבו עלי:
איו"ש: הרוגים פלסטינים בפעילות צה"ל בטול כרםהפלסטינים מדווחים שכוחות צה"ל פועלים במחנה הפליטים נור שמס בטולכרם מזה 9 שעות לצד פעילות גם במחנה הפליטים טולכרם.
ע"פ דיווחי הפלסטינים כלי טיס ישראלי תקף לפחות פעמיים בתוך מחנה הפליטים נור שמס (בפעם הראשונה ללא נפגעים) מה שגרם למותם של לפחות 3 פעילים צבאיים (ע"פ מקורות פלסטינים לא רשמיים יש שמות של 4 הרוגים בנור שמס). מעבר לכך מת מפצעיו אחד הפעילים הצבאיים שנפצע בג'נין במהלך פעילות צה"ל שם לפני ימים אחדים (מה שמעלה את סך ההרוגים בפעילות הנרחבת של צה"ל בג'נין במבצע האחרון ל 13).

דסיג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מועצה איזורית גליל עליון: בדקות האחרונות בוצע ירי נ"ט לעבר סאסא. דווח על פגיעה במבנה ציבורי. אין נפגעים באירוע.

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תחקיר ענק של ה"ניו יורק טיימס" חושף כי המוסד השיג ב-2018 שורה ארוכה של מסמכים סודיים שמוכיחים מהיכן מגיעים הכספים של החמאס, בשווי מאות מיליוני דולרים - אך ממשלת נתניהו לא עשתה דבר בנושא • אף אחת מהחברות שהוזכרו במסמכים לא עמדה בפני סנקציות מצד ארה"ב או ישראל

now14

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יוסי יהושוע:

אחרי מחנה הפליטים בג׳נין בצה״ל עוברים לטפל במחנה הפליטים נור א-שאמס שבטול כרם. הלילה שתי תקיפות מהאויר של חוליות מחבלים. מספר מבוקשים נעצרו ואותרו אמצעי לחימה.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עשרות משפחות חללי צה"ל במלחמה לנתניהו "יש לכם מנדט להילחם, אין לכם מנדט לעצור באמצע! זו צוואת הנופלים וזו חובתנו למען החיים"*

שורת משפחות חללי צה"ל מפורום גבורה - פורום משפחות הנופלים, אשר נפלו במלחמת חרבות הברזל פונות לרה"מ ולחברי הממשלה וקוראות שלא לעצור את הלחימה עד להשגת יעדי המלחמה. לדברי המשפחות רק לחימה נחושה תביא להכרעת החמאס ולהחזרת החטופים. לדברי המשפחות "העם חזק ורוחו איתנה, האזרחים והחיילים הגיבורים נחושים להגיע לניצחון מוחלט - עד להשלמת היעדים לא נוכל לשבת בשקט".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
סקר חדש על מתקפת חמאס ב 7.10:

- 57% מתושבי רצועת עזה חושבים שמתקפת חמאס על ישראל הייתה נכונה.

- 37% מתחרטים על המתקפה.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר :

בחודשיים האחרונים פתחנו מאות כיתות כוננות חדשות בכל רחבי הארץ, חימשנו עשרות אלפי אזרחים זכאים בנשק אישי. אנחנו פועלים כל העת להקים את המשמר הלאומי - בשביל שלא יהיה חלילה שוב אובדן שליטה.

ביטאון האויב 'הארץ': "מימשנו באדיקות את מדיניות בן גביר, היא מובילה לאובדן שליטה".

צר לי לאכזב את ביטאון האויב - כשפקיד מקיים את מדיניות השר זה לא נקרא אובדן שליטה. זה נקרא שליטה! אובדן שליטה זה מה שהיה פה ב-7.10.

אתם תמשיכו לכתוב- אני אמשיך לתקן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  61  פעמים

לוח מודעות

למעלה