שלשת האורגנים (איך שאני מבין מדף מכירת הכרטיסים) זה קורג PA4, ימהה ג'ינוס וקורג קרונוס.
קרונוס הוא לא אריינג'ר (לא מנגן מקצבים). הוא כלי לעיבודים ויצירת מוזיקה הכי מתקדם שיש, משולב עם סינטיסייזר ומתאים גם לבמה, והוא מאד ישן. כבר לא מייצרים דגמים חדשים מהסוג כנראה, כי עושים דברים כאלה בעיקר במחשב.
אם כבר כוללים גם קלידים כאלה תמוה הבחירה בו דווקא, קלידים לא אריינג'רים יש עוד הרבה חוץ ממנו, ויותר חדשים ומגניבים.
מה עם נורד (הכלי שמשמש את הקלידנים המקצועים ביותר בלהקות של הזמרים הגדולים בעולם), ימהה מונטז', רולנד סדרת הFA (תחנות עבודה), או ג'ונו (סינטיסייזר), או JD-XA (סינטיסייזר אנלוגי) V-COMBO (לבמה) ועוד..
נראה לי בעיקר מה שהוא מציג שם זה את הפרוייקט דגימות שלו, לכן מן הסתם הוא מעדיף להשקיע בכלים שיש אותם הכי הרבה בשוק האירועים והחתונות שזה קורג וימהה..
לענ"ד הנורד לא נועד להכנסת דגימות אליו אלא מה שטוב בו זה הפסנתרים והצלילים האחרים שמשתמשים בהם בהופעות כאלה, והנורד הוא מספר 1 בתחום מבחינת איכות..
ברולנד פעם הfantom - G תפס חזק אבל היום הוא כבר כמעט ירד לגמרי כי הקלידנים מעדיפים לדגום אותו ולשים בכלי שיתן גם מקצבים וגם עוד דברים, השימוש בו לא היה בדיוק למטרה שלשמה הוא יוצר..
הרולנד fa עוד לא תפס חזק, אחיה כהן משתמש בכזה, ואני לא חושב שהוא מחפש מה להוסיף, כי רולנד מצויינים בפסנתרים שלהם ובבאסים וכו' ובעולם החרדי מעדיפים את הכלים שהם כלי קיבול גדול וטוב להמון דגימות שיהיה אפשר לשחק,
ולכן מסתמא לגבי הקרונוס, אם כבר מומחים לענייני קורג אז בטח קרונוס זה לא הכי קשה, ויש הרבה שמחזיקים אותו, באולפנים וכו'
ביד שניה יש אותו הרבה ובזול, אז רובא דעלמא לא בטוח ירוצו לקנות את הסינטים החדשים והיקרים, ולכן מסתמא לא ישקיעו בהפקת דגימות לקצת דברים