אם רוצים שהילדים יראו נביטה מהירה אז הכי מהר זה גרעיני שעועית על מצע של צמר גפן
גם העגבניות מוציאות עלים ירוקים יחסית מהר
חייבים לייחד להם את השיש במטבח או אפשר על סורגי החלון? כי את השיש אני אוהבת מה יותר פנוי
אם רוצים שהילדים יראו נביטה מהירה אז הכי מהר זה גרעיני שעועית על מצע של צמר גפן
גם העגבניות מוציאות עלים ירוקים יחסית מהר
אני יכולה להגיד לך על עגבניות רגילות :מי יכולה לתת לי הדרכה מדויקת?
איזו אדמה צריך?
בתוך מה לשים?
אילו גרעינים הכי מומלץ לשתול?
כמה זמן כל דבר צומח?
יש לי אדמהאני יכולה להגיד לך על עגבניות רגילות :
קנינו במשתלה.
שמו לנו בתוך עציץ (צריך משהו בגודל סביר, לא הקטנים , שיהיה מקום )כמובן עם חור קטן.
אדמה טובה ,
קומפוסט,
למטה טוף - לא חובה, אבל טוב לניקוז.
אמרו לנו לשים במקום שטוף שמש, ולהשקות פעם ביומיים.
בינתיים מתאקלם.
תגובה מושקעת!גידלתי ומגדלת עגבניות, תירס, תפו"א,תותים, גזר, מלון, חמניות, מלפפון, צנון ואני בטח שוכחת משהו.
תפו"א ותות הם גידולים חורפיים, מלבדם כולם קיציים.
זו פעילות מחברת, מחנכת ומלמדת (הלכות התלויות בארץ, בוטניקה) מאין כמוה אבל היא דורשת השקעה ועקביות. בגדול, אצלי, זו אחריות שלי אבל אני מאוד אוהבת את זה כך שלא קשה לי. הייתי רוצה, כאקט חינוכי, להעביר את אחריות הגידול לילדים, בינתיים ללא הצלחה.
הדרך הקצרה היא לקנות שתיל קטן במשתלה(סטרטר), חוסך כמה שבועות מהגידול ולא יקר.
הדרך הארוכה והטובה היא לגדל מזרעים.
חבילת זרעים עולה 7-10 ש"ח, תלוי איפה קונים ועדיף להתחלק עם מישהו כי אין מה לעשות עם חבילה שלמה באדנית והטריות שלהם פגה כך שבשנה הבאה ינבטו פחות טוב.
אנסה לתת כמה טיפים שטרם נאמרו פה אבל בגדול יש אינסוף מידע ברשת:
ממלאים כלי באדמה.עד קרוב לשפתו העליונה.
האדמה: עדיף אדמת שתילה קנויה אלה אם כן אתם מכירים את האדמה שלכם ויודעים שהיא טובה. אפשר גם לערבב.
הכלי: ניתן להשתמש בפחי פלסטיק מאיקאה ב6 שח או כל כלי אחר. חשוב לחורר כמה חורים בתחתית כי בלי ניקוז יהיה ריקבון. אפשר כמובן להשתמש באדניות אבל אדנית פלסטיק ממוצעת אינה עמוקה כל כך ועדיף יותר. כלי עמוק יותר נותן לשרשים מקום להתפתח והתאיידות המים נמוכה יותר כך שמשפיע מאוד על בריאות וחוזק הצמח מה שישפיע על הגודל והכמות של התנובה.
הזריעה: צרו מספר גומות בכלי בעומק סנטימטר והכניסו לכל גומה 2-3 זרעים. כסו באדמה והשקו. לרוב הזרעי בשקיות יש קרוב ל100 אחוז נביטה אז אל תזרו סתם.
הגידול הראשוני: מומלץ בשבועיים הראשונים לפחות לגדל במקום מוגן על אדן החלון ולהשקות בתכיפות. זה השלב הכי קריטי בגידול והוא שלב של אל חזור. זרע שבקע ואז התייבש מת לנצח. אפשר אפילו להכניס את הכלי לתוך שקית פלסטיק שקופה כדי למנוע התאידות ולשמור על הלחות, כך יצרתם חממה ביתית.
הנביטה: שונה מזרע לזרע אבל בגדול בגידולים קיציים יקח שבוע עד שבועיים עד שינבטו עלעלים. הקפידו על השקיה סדירה וחשיפה לשמש. בלי שמש אין פריחה ואין פרי.
הדילול: כאשר הצמח מגיע לגובה של 5-10 ס"מ יש לבצע פעולת דילול. אין עניין לחוס על הצמחים החמודים משתי סיבות: נעילת שורשים- צמחים שגדלים סמוכים מדי יסבכו את השורשים שלהם אחד בשני והתוצאה היא חנק לפחות לאחד. סיבה שניה- כל צמח צריך מרווח מחיה וכמות מסויימת של אדמה כדי להתפתח. אם תשאירו הרבה תקבלו כלום. אפשר להוציא בעדינות רבה מהאדמה ולהעביר לכלי אחר ואפשר פשוט לקטום את הגבעול. בפח איקאה בקוטר של 30 ס"ם הייתי משאירה בשלב ראשון את חמשת השתילים שנראים הכי גבוהים ובריאים ובשלב הבא כשהם כבר בטוחים וגדולים מדללת עוד שתים או שלוש.
הגידול: בערך חודשיים, לעיתים פחות, עד לשלב הפרח ועוד כחודש עד הפרי הבשל. כל הירקות יעדיפו שמש חלקית עד מלאה והשקיה סדירה. אין צורך להדלות עגביות שרי, ניתן לגדל כעציץ נשפך. מלפפונים ומלונים נחשבים למשתרעים וצריך לשים לב לכך בדיני כלאיים. תות לא מומלץ מזרעים. גזר, תפו"א וצנון פחות חוויתים כי הגידול מוסתר באדמה. תירס צומח לגובה של שתי מטר ודורש אדמה עמוקה יותר, חמניות תלוי בזן.
זה נשמע מורכב אבל זה רק בגלל שניסיתי להנחות בדרך בטוחה.
אפשר גם לזרוק עגבניה רקובה ליד ביוב מטפטף ולחזור כעבור חודשיים. ראיתי כמה פעמים שזה עובד.
מקליפות תפוחי אדמה יוצאים לך תפוחי אדמה?תפוחי אדמה הכי קל שיש.
רק צריך חלקת אדמה וסבלנו.
כל קליפות תפוחי האדמה שאני מקלפת ילדי אחראים לטמון אותם באדמה ואנחנו משקים.
אחרי כמה ימים מתחילים לבצבץ עלים ירוקים והם גודלים וגודלים..
אפשר לכסות את העלים באדמה ואז יצמחו עוד תפוחי אדמה ושוב יבצבצו עלים ירוקים..
התהליך עד שמוכנים באדמה לוקח בערך 4 חודשים.
כאשר הגבעול קמל ומתיבש למרות שמשקים סימן שזה מוכן.
ואז זה מדהים.
לחפור ולהוציא מלא תפוחי אדמה
לעשר בברכה ולבשל או לטגן..
אנחנו תמיד מחכים לזה
מקליפות תפוחי אדמה יוצאים לך תפוחי אדמה?
איך אפשר לשמור מציפורים?רק תשמרו טוב טוב מציפורים.
איזה אכזבה היתה לנו שעד שגדלו העגבניות ונהיו אדומות, ציפורים הגיעו ואכלו אותן...
הייתי משוכנעת שהילדים קטפו וביקשתי מהם שוב ושוב לחכות שהעגבניות יהיו בשלות לגמרי, ולא הבנתי למה הן ממשיכות להעלם... ועד שקלטנו היה מאוחר מידי ):
מקליפות תפוחי אדמה אפילו ללא הנבטים יוצאים תפוחי אדמה .מקליפות תפוחי אדמה יוצאים לך תפוחי אדמה?
טוב, מבטיחה לנסות...מהנביטות הקטנות שעל הקליפות
אני מניחה שהגבת לי.
מעניין אותי מאוד,
גם אדמה קשה מתאימה לגידול ירקות?
שנה שעברה זרענו גרעיני מילון, לא צמח מזה כלום (כמה עלים שנבלו)
השנה פתאום צצו במקום הזה המון עלים שנראים כמו של המילון. נחכה ונראה, אולי יצמח שם משהו...
יש בטמבור.אני מניחה שהגבת לי.
מה זה ואיפה קונים?
גידלתי ומגדלת עגבניות, תירס, תפו"א,תותים, גזר, מלון, חמניות, מלפפון, צנון ואני בטח שוכחת משהו.
תפו"א ותות הם גידולים חורפיים, מלבדם כולם קיציים.
זו פעילות מחברת, מחנכת ומלמדת (הלכות התלויות בארץ, בוטניקה) מאין כמוה אבל היא דורשת השקעה ועקביות. בגדול, אצלי, זו אחריות שלי אבל אני מאוד אוהבת את זה כך שלא קשה לי. הייתי רוצה, כאקט חינוכי, .
זו רשת ייעודית לציפורים, או סוג רשת חתולים כזו?יש בטמבור.
קונים רשת ומסובבים או מניחים סביב הצמח באופן שציפורים לא יכולות לגשת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: