מידע שימושי עבודה בחול המועד

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
שלום לכולם ,

יש לי שאלה שאני רוצה לשאול אותכם אבל בבקשה לא לענות לי שאין ברכה בכסף או משהו כזה.
השאלה שלי יש כאן חשבות שכר או אפילו נשים שעובדות בדברים שיש לזה משמעות לתאריכי הביצוע ?
סתומרת שנגיד קבוע בתאריכים 7-10 חייבים לסיים / להגיש דוח למעמ / לסגור משכורות - משהו שלא ניתן לעשות בימים אחרים .
מה אתם/ן עושים בחול המועד , במיוחד עם מדובר בעבודה של הרבה שעות ,
יש דרך לא לעבוד ? יש דרך לעצור את זה ? מה אפשר לעשות ? איך אתן עם הילדים במצבים כאלה??

בנוסף יש כאן נשים עם משפחות שעובדות מחוץ לעיר המגורים שלכם ועובדות 9 שעות ?
איך אתם מסתדרות עם הילדים ? חיי משפחה ? זה בר ביצוע ??
אשמח מאוד לשמוע תשובות - זה חשוב לי.
תודה

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
שלום לכולם ,

יש לי שאלה שאני רוצה לשאול אותכם אבל בבקשה לא לענות לי שאין ברכה בכסף או משהו כזה.
השאלה שלי יש כאן חשבות שכר או אפילו נשים שעובדות בדברים שיש לזה משמעות לתאריכי הביצוע ?
סתומרת שנגיד קבוע בתאריכים 7-10 חייבים לסיים / להגיש דוח למעמ / לסגור משכורות - משהו שלא ניתן לעשות בימים אחרים .
מה אתם/ן עושים בחול המועד , במיוחד עם מדובר בעבודה של הרבה שעות ,
יש דרך לא לעבוד ? יש דרך לעצור את זה ? מה אפשר לעשות ? איך אתן עם הילדים במצבים כאלה??

בנוסף יש כאן נשים עם משפחות שעובדות מחוץ לעיר המגורים שלכם ועובדות 9 שעות ?
איך אתם מסתדרות עם הילדים ? חיי משפחה ? זה בר ביצוע ??
אשמח מאוד לשמוע תשובות - זה חשוב לי.
תודה
מכירה נשים שעובדות בעבודות שאי אפשר לעצור אותן למשך שבוע ולכן חייבות לעבוד גם בחוה"מ.
בדרך כלל הן לא עובדות בכל הימים אלא רק חלק, לדעתי זה ממש קשה לצאת מאוירת החג בבית לעזוב את המשפחה החוגגת וללכת לעבוד.
אם את שואלת את זה כי את מתלבטת לגבי עבודה שאלו התנאים שלה חשוב שתדעי על מה את הולכת שלא תהיינה הפתעות.
כמובן להיוועץ הילכתית ולהבין עם עצמך האם נפשית את מסוגלת לעמוד בזה כמו שאמרתי זה לא קל.
לשאלותייך- זה בר ביצוע? בהחלט כן, האם זה קל? לא ממש... אבל לפעמים זו מציאות החיים וד' נותן כח!
תצליחי בכל החלטה שתעשי בכל מקרה :)

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
מכירה נשים שעובדות בעבודות שאי אפשר לעצור אותן למשך שבוע ולכן חייבות לעבוד גם בחוה"מ.
בדרך כלל הן לא עובדות בכל הימים אלא רק חלק, לדעתי זה ממש קשה לצאת מאוירת החג בבית לעזוב את המשפחה החוגגת וללכת לעבוד.
אם את שואלת את זה כי את מתלבטת לגבי עבודה שאלו התנאים שלה חשוב שתדעי על מה את הולכת שלא תהיינה הפתעות.
כמובן להיוועץ הילכתית ולהבין עם עצמך האם נפשית את מסוגלת לעמוד בזה כמו שאמרתי זה לא קל.
לשאלותייך- זה בר ביצוע? בהחלט כן, האם זה קל? לא ממש... אבל לפעמים זו מציאות החיים וד' נותן כח!
תצליחי בכל החלטה שתעשי בכל מקרה :)
האמתי שאני נמצאת בסטאטוס הזה , זה העבודה שלי ולא כולם מבינים את זה ולכן אני רוצה לקבל מידע מאנשים נוספים לראות אם אני המוזרה היחידה או שקיימת מציאות כזאתי..

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
האמתי שאני נמצאת בסטאטוס הזה , זה העבודה שלי ולא כולם מבינים את זה ולכן אני רוצה לקבל מידע מאנשים נוספים לראות אם אני המוזרה היחידה או שקיימת מציאות כזאתי..
מוזר מה שאת אומרת, אני מכירה כמה נשים בסביבה שלי שעובדות בחוה"מ...
מאמינה שאם תסתכלי קצת סביב תגלי שאת לא היחידה, אולי הן פשוט לא עושות מזה עניין ולא חושבות לדבר אתך על זה.

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוזר מה שאת אומרת, אני מכירה כמה נשים בסביבה שלי שעובדות בחוה"מ...
מאמינה שאם תסתכלי קצת סביב תגלי שאת לא היחידה, אולי הן פשוט לא עושות מזה עניין ולא חושבות לדבר אתך על זה.
אני מכירה את הרעיון אבל בסביבה שלי אף אחת לא עובדת בחוהמ, נכון לעד עכשיו....
יש כאלה שנמצאות בסביבה כזו!
ואני כוללת אחיות, גיסות משתי הצדדים במשפחות ברוכות וכל השכנות שלי...

נערה יהודיה

משתמש מקצוען
אני מתכוונת ששנה שעברה בחול המועד סוכות עבדתי עד לשעה 20:00
אצלי בגלל העומס אני לא יודעת אם יתאפשר לעבוד חצי יום (6 שעות) אלא יום מלא,
וכן זה מעודד לשמוע שאת לא היחידה כזאתי..

רק ברכה

משתמש מקצוען
הי

קחי בחשבון שיש המון תחומים שבחול המועד לא נעצרים
כדוגמת: סופר, קופח, בנקים וכדו

לגבי מס השעות תראי איך את יכולה לסכם מראש על מס שעות מסוים
ואם את עובדת בתחום החשבונאות בדרך כלל יש דחיה של תשלום אם יוצא בחגים (כך זכור לי)

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני מכירה את הרעיון אבל בסביבה שלי אף אחת לא עובדת בחוהמ, נכון לעד עכשיו....
יש כאלה שנמצאות בסביבה כזו!
ואני כוללת אחיות, גיסות משתי הצדדים במשפחות ברוכות וכל השכנות שלי...
ממש מפתיע.
כ"כ הרבה נשים עובדות בחול המועד מאילוץ.
שירותי לקוחות למיניהן, מזכירויות למינין ועוד ועוד

פפרר

משתמש מקצוען
בהנה"ח לא רואה סיבה לעבוד בחול המועד
לא מחשיבים ברשות המיסים את ימי חול המועד לימי עבודה
וממילא דוחים משמעותית את תאריכי הדיווח
לדוגמא החודש המע"מ נדחה מה 15.09 ל 05.10

איילת חן

משתמש רשום
גם אני עבדתי לפני מס' שנים בחול המועד (משכורות):
*אם יש אפשרות לעבוד פחות שעות זה מעולה, הייתי יוצאת לפנות בוקר, וחוזרת כשעדיין יום.
*אצלנו היו גם עובדות מהציבור הכללי, הן עשו יותר עבודה בימים אלה ואנחנו עשינו יותר עבודה כשהן היו בחו"ל למשל.
*לבדוק אפשרות של עבודה מהבית (בעבר היה פחות נפוץ אבל מאז הקורונה...)
*במקום העבודה הנוכחי שלי, לא עובדים בחול המועד ומודיעים מראש לעובדים שהמשכורת תועבר על בסיס חודש קודם, ובחודש הבא יעשו את כל ההתחשבנות (בד"כ פערים לא מהותיים).
המון המון הצלחה!! פרנסה ברווח ובקלות!

ציפוש tzipi

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה עם הימי חופשה?
אני לא לקחתי בכלל ימי חופשה בחופש, שומרת את כולם לחול המועד
זאת זכותך לקחת חופש על חשבונך...

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אצלינו דרשו להגיע לפחות בחלק מהימים אז בדרך כלל נתתי יום אחד ( הסתדרנו כל הבנות שכל אחת תתן יום אחד ככה שהצוות יהיה פעיל ויהיה גיבוי)
אני לא רואה בזה משהו מוזר
יש הרבה שמחייבים אותם לעבוד, זה לא מתוך רצון ואין מה לעשות.
באותו יום אין יציאות מיוחדות עם המשפחה או יציאות לקראת אחרי צהריים ערב
תרגישי בנוח

רחל כהן 052

משתמש פעיל
תתפלאו לשמוע,
אני עובדת בתחום החינוך המיוחד בגנים (לא מורכב) והגן שלי עובד בחול המועד ומחיבים את הצוות לעבוד!
ולא מדובר בסביבה חילונית שאז אולי היה אפשר לומר משו, אלא בעיר חרדית למהדין ומוסד חרדי למהדרין!

פפרר

משתמש מקצוען
בהנה"ח לא רואה סיבה לעבוד בחול המועד
לא מחשיבים ברשות המיסים את ימי חול המועד לימי עבודה
וממילא דוחים משמעותית את תאריכי הדיווח
לדוגמא החודש המע"מ נדחה מה 15.09 ל 05.10
אגב
יש מצב שאני יבוא לעבודה יום אחד בחול המועד מרצוני מפאת העומס שמחכה לי אחרי החג
אני יודעת שאין ברכה בכסף וכו'
אבל אני לא עושה את זה בשביל התשלום אלא מחוסר ברירה
קשה לי לבלות בחול המועד בידיעה שאני בשקט שלפני הסערה

שולי איטח

משתמש מקצוען
אני חשבת שכר של עובדי הוראה
ספטמבר הוא החודש הראשון, חודש קשה יותר בו שינויים וחדשים וכו
אין אפשרות לחשב על בסיס חודש קודם
מנסים ומשתדלים מה שאפשר קודם(למשל עכשיו) אבל לא תמיד זה הולך ותלוי מתי נופל החגים

יצא לי הרבה פעמים לעבוד בחול המועד נכון זה לא קל אבל יכולתי לבחור את השעות כי הרבה עבודה אפשרי לעבוד מהבית
אז עבדתי בלילות בבקרים המוקדמים וכד

ובכל המשפחה מסביב והשכנים נראה שאני היחידה שעובדת , אבל זה מובן ולא מסתכלים על זה מוזר

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תתפלאו לשמוע,
אני עובדת בתחום החינוך המיוחד בגנים (לא מורכב) והגן שלי עובד בחול המועד ומחיבים את הצוות לעבוד!
ולא מדובר בסביבה חילונית שאז אולי היה אפשר לומר משו, אלא בעיר חרדית למהדין ומוסד חרדי למהדרין!

גני חנמ עובדים יומיים בחול המועד,
בדכ שואלים את ההורים מראש מי שולח ולפי זה מתכננים כמה צוות יהיו,
לרוב לא כל הילדים באים ולא צריך את כל הצוות.

אולי מעניין אותך גם...