שאלה סתימת חור בשיש (של הכייריים)

ללי ללוי

משתמש פעיל
המוכר צודק!
לאחי יש חד פאזי וא"א להדליק 4 להבות גבוהות!
לפעמים לוקח להם פי 3 זמן בישול, גם סתם להרתיח מים לפסטה כש-4 להבות דולקות

ברוכה תהיי

משתמש מקצוען
לחברה שלי יש 4 לא התלת פאזי והיא גם חששה מהעוצמה, וב"ה ממש מרוצה, כבר כמה שנים. נראה לי של חברת בוש

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
הבדל שרוב הכיריים דורשות תלת פאזי, אמרלי מוכר לי שחד פאזי א"א להשתמש בכולם בעוצמה גבוהה, מבחינה של חשמל אני לא מבין מה ההגיון שזה יהיה כך
יש עוצמת זרם מקסימלי שהמעגל החשמלי מסוגל לספק. כמה, זה כבר תלוי לכמה אמפר מוגבל הלוח.
כיריים אינדוקציה בעוצמה גבוהה צורכות זרם גבוה.
כשכל ה"להבות" יושבות על אותו מעגל, זה יכול להיות יותר ממה שהמעגל מסוגל לספק. כמו להפעיל מכונת כביסה, מיבש, תנור ומזגן בבת אחת על אותו שקע.
בתלת פאזי יש בעצם שלושה מעגלים נפרדים שכל אחד מהם מסוגל לספק בנפרד את הזרם המקסימלי. בדרך כלל גם כשיש תלת פאזי בבית כל מעגל מחובר לפאזה אחת, אבל עבור מכשירים כבדים (כמו אינדוקציה ולפעמים גם מזגן) עושים שקע מיוחד שמחובר לשלושת המעגלים. ככה כל להבה יכולה לשבת על פאזה אחרת ולא להתנגש.
מה צורך יותר חשמל - אינדוקציה או קרמיות?
איך יכול להיות שמציעים לי אינדוקציה, הבנתי שזה הרבה יותר חשמל?
מה ההבדל בין תלת פאזי לחד פאזי? באיכות הבישול? בחוזק הלהבה? במחיר?
בעיקרון אינדוקציה היא צרכנית כבדה של חשמל בבת אחת, אבל בסך הכל היא נחשבת חסכונית כי פחות או יותר 100% מהאנרגיה הולכת לחימום הסיר, ולא מתבזבזת אנרגיה על חימום הסביבה.
כיריים שמיועדות לחד פאזי לפעמים העוצמה הגבוהה שלהן פחות גבוהה מאלו שמיועדות לתלת, וגם בלי קשר יש הבדלים בזה בין סוגים שונים של כיריים. אבל זה בגדול ההבדל בין להרתיח סיר בכלום זמן, לבין להרתיח סיר בקצת זמן... אם יש 2000 וואט זה כבר מכובד בהחלט.
בעוצמות הנמוכות לא אמור להיות הבדל בין חד פאזי לתלת פאזי (למרות שיכולים להיות הבדלי איכות בלי קשר).

פשוש

משתמש מקצוען
אולי כבר עדיף לי לחבר את הבית לגז? ולקנות כיריים גז?

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
המוכר צודק!
לאחי יש חד פאזי וא"א להדליק 4 להבות גבוהות!
לפעמים לוקח להם פי 3 זמן בישול, גם סתם להרתיח מים לפסטה כש-4 להבות דולקות
גם באינדוקציה תלת פאזית לא ניתן להדליק את כל ארבעת הלהבות בו זמנית על הרתחה,
לכל 2 להבות באינדוקציה יש זרם מירבי שהוא יכול לאפשר בו זמנית.
וביררתי את זה מול שירות הלקוחות של אלקטרלוקס, זה גם כתוב במפרט הטכני שמשומה לא טרחתי לקרוא.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אולי תתחברו לגז ותעשו כיריים גז
גם ככה עדיף שלא יסחב לכם חשמל בזמני עומס

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
פעם שמעתי שבאינודקציה אמנם לוקח הרבה חשמל אבל מבשל בחצי זמן?

לעצם ההחלפה לתלא פאזי ייתכן ואתם יכולים לברר אצל חשמלאי או אצל חברת חשמל האם יש לכם אפשרות לכך.

לגבי שקע אולי צריך גם להחליף?

ארי62

משתמש פעיל
יש עוצמת זרם מקסימלי שהמעגל החשמלי מסוגל לספק. כמה, זה כבר תלוי לכמה אמפר מוגבל הלוח.
ואם עקפת אותו הפיוז יקפוץ.
ואם הם מספקים כיריים מתוכננות ומהונדסות לחד פאזי אז הם אמורים לוודא שהם יעבדו כראוי בחד פאזי.
אני חושב שהאמת היא שאנשים קונים כיריים לתלת פאזי ומחברים לפאזה אחת, ואזיש להם בעיות.(כי התלת עובד על יותר וולט)

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
ואם עקפת אותו הפיוז יקפוץ.
ואם הם מספקים כיריים מתוכננות ומהונדסות לחד פאזי אז הם אמורים לוודא שהם יעבדו כראוי בחד פאזי.
אני חושב שהאמת היא שאנשים קונים כיריים לתלת פאזי ומחברים לפאזה אחת, ואזיש להם בעיות.(כי התלת עובד על יותר וולט)
צריך לבדוק שהכיריים מתאימות למה שיש בלוח, כמובן.
יש כיריים שאפשר להגביל את צריכת החשמל שלהן ככה שהן פשוט לא יעלו מעל זרם מסוים גם אם תנסה להפעיל.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
לצערי יש לי 25 בלבד אמפר בדירה
25 אנפר זה מעט ...

או שתגדילו חשמל בחברת החשמל [זה סיפור יקר, הדורש שינוי מערכת החשמל בכל הדירה].
או שעדיף כיריים של גז.

ב25A עדיף לא להעמיס על החשמל בדירה.
כדי שהחשמל לא יקפוץ כל הזמן.

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת מה הצורה של המטבח וכו',
אבל יש אפשרות להחליף חלק מהמשטח מהנקודת חיבור במידה ויש חיבור באזור או להוסיף חיבור....

פשוש

משתמש מקצוען
אחרי כל הבירורים אין לנו אפשרות של גז
והאפשרות היחידה זה רק כיריים קרמיות של שני להבות
מישהו יודע האם אפשר בכלל לשים
כיריים של שני להבות על חור של 4 זה בכלל יחזיק?

תודה לכולם על התגובות

מירי קוגלמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת איך לא חשבתי על הרעיון הזה לבד
דיברתי והוא אמר שזה בסדר
תודה רבה לכולם
תבדקי מולו גם לגבי סתימת החור
מאמינה שהוא כבר נתקל בדבר כזה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה