סקר- תמחור עבודות.

• פותח הנושא M.TS
  • פורסם בתאריך

M.TS

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מחירים.......
עבודת העריכה היא עבודה מדהימה! חשבתם על כך פעם? אנו מוציאים בסוף תוצרים שמשלבים גם קצב, גם עיצוב, גם דרמה, לפעמים גם הפעלה, ומשתדלים שיהיה גם הרבה ענין.<O:p</O:p
הלקוח מקבל עבודה מלאת צבעים, צלילים, תנועה, מלל, מסר ורגשות...<O:p</O:p
עבודה העריכה היא בהחלט גם עבודה קשה, שמפילה הרבה חללים בדרך. כאלו שלא שרדו את כל השגעונות הבלתי צפויים שיכולים לקרות רק באלפי פריימים שרצים לנו מול העיניים עם כל עבודה, ולחשוב, שצריך לסדר אותם באופן המתקבל על הדעת, לגזור מפה, לגזור משם, להאיץ פה להאט שם, לחבר אותם לפתיח מאלף, ולקשר אותם לסיום שישאיר את כולם עם פה פעור, בקיצור לא קל.<O:p</O:p
<O:p</O:p
אז עם העבודות שלנו חשובות כל כך, ועומדות מאחוריהן כל כך הרבה שעות עבודה, מחשבה, סבלנות... צריך להעריך אותן בהתאם.<O:p</O:p
אולי נחליט שמתחילים לעשות סדר במחירים, או לפחות לקבוע מחירים מינימליים.
אמנם העבודות משתנות בהתאם לרמה, ולשיקולים ספציפיים לכל עבודה<O:p</O:p
אבל שימו לב כאשר לוקחים לפי שעה המחירים די ברורים, אך כשמגיעים למחירים גלובליים (והרבה לקוחות מבקשים את זה) גרף המחירים עולה ויורד מעורך לעורך ללא כל הגיון.<O:p</O:p

חשבתי לערוך סקר לתועלת כולם.
(למי שיש רעיון נוסף לאופן עריכת הסקר, מוזמן!)<O:p</O:p
נחלק את זה לשלש רמות- (רמות עבודה ולא איכות עריכה, לא כולל צילום, כתיבה, תסריט)<O:p</O:p
1- עריכה בסיסית- סינון קטעי וידאו, חיתוכים, סדור לפי הקשר, קצב וכו'<O:p</O:p
2- עריכה מתקדמת- חבור צילומים ברמה גבוהה, שוטים קצרים, ממוקדים, כיתוב, אפקטים פה ושם.<O:p</O:p
3- עריכה ברמה גבוהה- מלאת אפקטים, בנייה של דברים (בדר"כ באפטר)
מה המחיר המינימלי שאת/ה גובה בכל רמה? לפי דקת עריכה או גולבלי ל5/10/60 דקות.

עצמאית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קודם כל - רעיון יפה!
אני נהנית ממנו בגלל שהיה לי ממש לפני שבוע סיפור עם לקוח שבקש עריכת (והפקת...) סרט מרשים ביותר לשיר, כולל עריכה ברמה גבוהה עם המון פרטים וכו'.. הוא לא דבר על מחיר בכלל וידעתי מנסיון איתו שהוא משלם בסוף. כשסיימתי, וזה היה ענין של יומים - שלושה, בערך 48 שעות כמעט ברצף מוחלט... החלטתי לקחת לפי שעות כי הרגשתי שעבדתי רציני. יצא לו 1400 ש"ח לעריכת סרט של 5.5 דקות! לפי 70 ש"ח לשעה. זה המחיר שלקחתי למרות שאני יודעת שהמחיר נע בין 80 ל- 130 ש"ח לשעה. כשאני מחלקת את זה לפי דקות, זה יוצא בערך 250 ש"ח לדקת סרט.
הוא התפלא מאד! ממש לא תכנן את המחיר הזה (אבל שילם - אל תדאגו!)
כמה הייתי אמורה לקחת? יש לכם מחיר אחר לסרט הזה?!
(לקחתי עוד משהו על ההפקה, שלקחה לי המון שעות לפני העריכה)

חניתה

משתמש רשום
עיצוב גרפי
בשוק העריכה (וכנראה שלא רק שם...) קורה דבר אבסורדי-
ככל שהלקוח יותר קטן, הוא משוכנע שבמאת השקלית אותם השקיע, הוא קנה את העורך יחד עם המצגת.

בעוד, מנסיוני, כשאני מתעסקת עם לקוחות 'שמנים'
הם מתייחסים בצורה עניינית ומכבדת, ומעבר לכך חושבים פעמיים לפני כל דרישה ושינוי
למרות שמשלמים טוב, טוב. מוזר לא? [מה דעתכם?]
ולצורך הסקר:
בעבודות קטנות הלוקחות בין שעה או חלק ממנה עד חמש שעות
130 ש"ח לשעה
מעבר לכך גלובאלי:
130 ש"ח לדקה ערוכה
בד"כ יוצא משתלם, יש דקות של ראיון פשוט ויש דקות של אפטר מסובכות,
לעבודות הכוללות אנימציה:
200 ש"ח לדקה ערוכה,
[לא מידי שווה את העבודה, ]

אשמח לקבל תגובות

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בשוק העריכה (וכנראה שלא רק שם...) קורה דבר אבסורדי-
ככל שהלקוח יותר קטן, הוא משוכנע שבמאת השקלית אותם השקיע, הוא קנה את העורך יחד עם המצגת.
ברור. כי היום זה מאד נחמד שיש בכל מסיבת בת מצוה בבית מצגת.
וההורים לארג'ים מוכנים להשקיע 300 ש"ח במצגת...
הם מתכננים תוכנית לשעה באירוע..
מביאים את כל האלבום המשפחתי ועוד כמה תמונות מימי קוקוס.. (כמובן הכל צריך סריקה)
ולא מבינים מדוע את מפנה אותם לשכנה שלהם שאתמול התחילה ללמוד מובי מייקר שתעשה להם את המצגת..
לקוח רציני שרוצה למכור מוצר או כל דבר אחר, יודע ששווה ההשקעה בשביל המוצר או מה שלא יהיה.
ולכן מוכן לשלם את המחיר שתדרשי וידע להעריך את העבודה,

lyzer

משתמש צעיר
לדעתי המחיר צריך להיות בין 100-150ש"ח לדקה מוכנה.
ברוב המקרים זה מסתדר, כי גם אם בתחילת המצגת יש איזה פתיח מושקע, יכול להיות לעומתו בהמשך - הרצאה של 10 דקות שלא צריך לגוע בה.
בכל מקרה צריך לעשות ברור צפיות עם הלקוח לאיזה רמה הוא מתכוון להגיע,
אם זו אחת שרוצה מצגת פשוטה רק לחבר כמה קטעים, או משהו קטן אחר- אז ע"פ רוב אני עושה לה לפי שעות, או נותנת לה מחיר זול יותר לכל דקה מוכנה.
לעומת זאת יכולים לבקש משהו יותר מושקע, כמו פתיח לסדרה וכד' - אז המחיר הרבה יותר גבוה.
אבל ברוב המקרים זה הסטנדרט שדיברתי עליו בהתחלה.

ויזואלית

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לפי הדברים של 100-150 לדקה מוכנה זה יוצא 825 ש"ח לסרט שסטרוש לקחה 1400 !!!
זה נראה לך הגיוני הפער?

חניתה

משתמש רשום
עיצוב גרפי
פערים הם דבר הגיוני להפליא,
על עבודה שאת לוקחת לצורך הדוגמא 2000 ש"ח
יקח מישהו אחר 400
וחברו 10,000
אני בטוחה שאפילו את בעצמך, כמוני וכמו עשרות עורכות
לא מרוויחה תמיד אותו סכום לשעה, בכל עבודה
מה אתם אומרים?

ויזואלית

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
שהמקצוע הזה בלתי הגיוני בעליל!!
ושתמיד עדיף לקחת גלובלי או לפי שעת עבודה כי ככה זה הכי משתלם!

orechet

משתמש רשום
אבל שימו לב כאשר לוקחים לפי שעה המחירים די ברורים, אך כשמגיעים למחירים גלובליים (והרבה לקוחות מבקשים את זה) גרף המחירים עולה ויורד מעורך לעורך ללא כל הגיון.<O:p</O:p

אני לוקחת לפי 100-150 לשעת עבודה, תלוי בלקוח, בדחיפות, בלוח הזמנים ובסוג העבודה. לפעמים כשזה ממש ברגע האחרון אני מגיעה ל200 ש"ח לשעת עבודה. (זה צריך לכלול את הבייביסיטר, הארוחות המוכנות והנופש שאחרי הטירוף... וכמובן את הפסיכולוג שיחזיר אותי לשפיות אחרי ההתמוטטות.;))

ואז הלקוח אומר שהוא רוצה לדעת כמה זה יצא לו. אז אני מסכמת איתו בדיוק מה העבודה. מבקשת לראות את הטקסט. כותבת את זה כדי שלא יהיו שינויים מרחיקי לכת אח"כ. ונותנת לו מחיר לפי הערכתי כמה שעות שזה יצא לי. מוסיפה שעתיים לפחות ספייר.

הלקוח מקבל מחיר לדוג' 2000 ש"ח על סקיצה + שינויים לא מהותיים. + 100 ש"ח לכל שעה נוספת של עבודה.

למחיר לפי דקת סרט אני לוקחת 150-250 לדקה ערוכה תלוי לפי הרמה הנדרשת.<O:p</O:p

ASUS

משתמש צעיר
תקחו כמה שתקחו, תמיד יהיה את המתלמדת החדשה שתערוך מצגת ב200 ש"ח
או את זאת שמחפשת לעשות סטאז' ואחר כך יגידו לכן "גנבות" לא יודע למה בציבור בן אדם שמבקש מחיר הגיוני אומרים עליו "גנב" ועל בן אדם שעושה עבודה במחיר יותר זול מהבלאי של הציוד שלו, אומרים מחיר הגיוני... איפה ההיגיון הבריא?

ASUS

משתמש צעיר
לדעתי צריך להיות מחיר גלובאלי עם סייגים של כמות זמן עבודה יחס ללחץ לכמה זמן הסרט צריך להיות מוכן, ועוד כמה פרמטרים שמשנים, כי אם באים אליכם ונותנים לכם זמן לשנה שלימה, תמיד תמצאו את החצי שעה פה ואת העשר דקות פה כדי לעבוד על זה וכמו שאומרים לעשות את זה בקטנה..
שיהיה חומר למחשבה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה