סקר קצר בנושא איורים בספרי ילדים.

לבן

משתמש סופר מקצוען
עניתי על הסקר.

תודה, כי הוא ממש חשוב.

לאחרונה הבן שלי (5.5) חוזר שוב ושוב על השאלה איפה האמא בספר. וניכר שזה ממש מפריע לו ומתסכל ואפילו מטריד אותו.

בפרט כשהבת שלי מסתכלת בספר לתינוקות שהסיפור בו על 2 ילדים- אח ואחות.
הספר הוא ספר מדהים שמתחיל מהרגע הראשון של הילד- הולך לגינה, אוכל בננה, נולדה לו אחות, הולך לישון. ספר מקסים עם ציורים של גדי פולק. בכל הספר לא מופיע שום אזכור של האמא מלבד נרות שבת דולקים. והילד לא מפסיק לשאול "אבל איפה האמא? היא נפטרה?".

לדעתי המחיקה של האמא פוגעת במקום מאד רגיש. ספר לילדים מוכרח לדבר על קשר עם אמא, זה הבסיס של החיים של הילד. אין שום סיבה בעולם למחוק כל אזכור של אמא מספר מצויר, בפרט לא ספר שמיועד לילדים קטנים.

הספר האולי יחיד בציבור שלנו שנותן לזה מענה זה סיפורים מתוך הלב של אמא.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש גם את "מילים מרגישות"

בתנופה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לצערי לא הצלחתי לענות על הסקר.

יש לי בעיה רצינית עם ציורי נשים וחיות,
אבל אין לי את הבעיה הזו אם זה מופיע בצורה חיוביתעדינה ומתבקשת.

ספר לבנים שהאמא שם לא נראית כמו אחת מהשטעטאלע יפריע לי, אבל בנות משפחתי נהנו מאד מהספר לרזות זה קל עם הקומיקסים המרהיבים שם, למרות שכול הסצנות עם נשים.

קיצור,
זה לא שחור לבן.

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
למשל בספרים של אלי וגולד, הנשים מופיעות בצורה עדינה ומאופקת (יתכן ויש עוד ספרים, זה פשוט ה שעלה לי עכשיו)

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
הכל תלוי במראה, אני לא מכירה בתים שלא מכניסים את הספרים של אמא של לאה'לה עם הציורים של רות בייפוס, כי יש שם אמא.
יש הרבה ספרים שאני לא קונה כי הציורים מופרעים בקו חילוני צועק, ואין בהם אפילו ילדה בת 3.

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא מכירה מישהו משום מגזר, אפילו הקיצוני ביותר, שלא מכניס את "הספר המתוק הזה" "הספר החמוד הזה" "הספר החכם הזה" "פונפון חמודון" למרות שהם מלאים באימהות ובנשים מכל הזויות. וד"א, בתחילת דרכם, המפיץ הראשי ובלעדי של הספרים היה בעצמו חסיד תולדות אהרן "רעב אהרלאך" כמו שקוראים להם ועסק בהו"ל ובהפצה של ספרי קודש בלבד. הוא הפיץ אותם היטב ובגאוה רבה.

neom

משתמש מקצוען
יש גם את הקומיקס התורני של חלמיש עם הצייר דוד ביכמן. שמראה ש...גם בתקופות קדומות היו נשים. וכן, הן גם היו צנועות מאד!

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י אחת אחת 11;2275852:
הכל תלוי במראה, אני לא מכירה בתים שלא מכניסים את הספרים של אמא של לאה'לה עם הציורים של רות בייפוס, כי יש שם אמא.
בחיים שלי לא שמעתי על דברים כאלה. האשכול הזה זה פעם ראשונה שאני שומעת שלא מציירים אמא בספר.
אני מתחילה לחשוב שבאמת נפלתי מהירח.

cha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יעל א;2275981:
בחיים שלי לא שמעתי על דברים כאלה. האשכול הזה זה פעם ראשונה שאני שומעת שלא מציירים אמא בספר.

למה בספר הראשון שלי ראית אמא ? בספרים של מי ומה בעולמי ובכל הסדרות של טללים ראית אמא ? כולם משפחות חד הוריות... הילדים שלי תמיד באיזשהו גיל שואלים איפה האמא .

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לבן;2275626:
עניתי על הסקר.

תודה, כי הוא ממש חשוב.

לאחרונה הבן שלי (5.5) חוזר שוב ושוב על השאלה איפה האמא בספר. וניכר שזה ממש מפריע לו ומתסכל ואפילו מטריד אותו.

בפרט כשהבת שלי מסתכלת בספר לתינוקות שהסיפור בו על 2 ילדים- אח ואחות.
הספר הוא ספר מדהים שמתחיל מהרגע הראשון של הילד- הולך לגינה, אוכל בננה, נולדה לו אחות, הולך לישון. ספר מקסים עם ציורים של גדי פולק. בכל הספר לא מופיע שום אזכור של האמא מלבד נרות שבת דולקים. והילד לא מפסיק לשאול "אבל איפה האמא? היא נפטרה?".

לדעתי המחיקה של האמא פוגעת במקום מאד רגיש. ספר לילדים מוכרח לדבר על קשר עם אמא, זה הבסיס של החיים של הילד. אין שום סיבה בעולם למחוק כל אזכור של אמא מספר מצויר, בפרט לא ספר שמיועד לילדים קטנים.

הספר האולי יחיד בציבור שלנו שנותן לזה מענה זה סיפורים מתוך הלב של אמא.

אני מודה שלקח לי זמן רב לקלוט שאין שם נשים (ויותר מזה, השטרות שם הם דולרים ולא שקלים!) אם הייתי שמה לב לפני הקניה לא הייתי קונה.

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י יעל א;2275981:

נשמע שאין לך ספרי ילדים חרדיים בבית..
למשל בספר 'אמא מה זה' מופיעים רק אבא וסבא, אין אמא ואין אחיות.
בטח בדור הבא יהיה אסור להכניס את המילה 'אמא' אפילו בשם הספר...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ok;2276015:

זה לא קשור
כל עוד את בריאה בנפשך וחיה בעולם בריא ונורמלי ואת לא יודעת שיש מגמה כזאת מאוד יכול להיות שלא תשימי לב לזה. אני קלטתי את זה רק אחרי שאמרו לי. אותו הדבר לגבי ההימנעות מהמילה הריון. ש-נ-י-ם קראתי את יתד ולא שמתי לב שכותבים שם רק "התקופה שלפני לידה".

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י ok;2276015:
לא שמתי לב.... לא עלה על דעתי. טירוף.

חושם

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מזכיר לי מה שקראתי באחד העלונים שהיה כתוב שם "אמרו בני הבית לבעל הבית"... ואז היה כתוב "השיב בעל הבית לעומתה"
בהתחלה חשבתי שזה טעות אח"כ שמתי לב שזה לאורך כל העלון - האישה מכונה בשם "בני הבית"

גילה שם טוב

משתמש רשום
עד שקראתי את האשכול הזה לא שמתי לב (וגם הילדים שלי) שאין שום אמא בספר הראשון שלי !
אולי בגלל זה הילדים יותר אוהבים את אבא שלהם? לכו תדעו...

יש הרבה ספרים עם נשים,מה שמוזכר למעלה ויש גם את מעגל השנה במהדורה החדשה , נשים חמודות וצנועות.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י efrat1;2276088:

אולי כדי לצאת ידי חובת כל הדעות...
(יש כאלו שלא משתמשים בשקל, בגלל ההתנגדות לציונות)

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י GRN;2276209:
אולי כדי לצאת ידי חובת כל הדעות...
(יש כאלו שלא משתמשים בשקל, בגלל ההתנגדות לציונות)

משלמים במכולת בדולרים וברובלים?

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י GRN;2276031:
זה לא קשור
כל עוד את בריאה בנפשך וחיה בעולם בריא ונורמלי ואת לא יודעת שיש מגמה כזאת מאוד יכול להיות שלא תשימי לב לזה. אני קלטתי את זה רק אחרי שאמרו לי. אותו הדבר לגבי ההימנעות מהמילה הריון. ש-נ-י-ם קראתי את יתד ולא שמתי לב שכותבים שם רק "התקופה שלפני לידה".

לא קשור.
גם הילדים שלי תמיד שואלים 'אבל איפה האמא???'
מאד מפריע להם שאין אמא בספר.

(אגב, אני תמיד מצביעה להם על מקום עלום לצד הדף - 'היא פה, לא נכנסה לדף' :D)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה