טיול ונופש סקר חוף נפרד

פרלמן הני

משתמש מקצוען
בלת"ק
בשרתון הייתי בפסח (ביום של הנשים), ומצב הצניעות היה מזעזע בלי להתייחס בכלל לסביבות החוף אלא רק לחוף עצמו!
(מי שלא מפריע לה כי ממילא זה רק בנות אז שיערב ויבושם לה, אני יצאתי עם בחילות)
כל השנה המצב גרוע ביותר, במיוחד בלילות.
בימי בין הזמנים בגלל הכמות החרדית לא מבחינים בדמויות המסוכנים שמפרטלים שם.

צפורה לוי

משתמש מקצוען
דיווח טרי מחוף אשקלון. הפרידו את הגישה, והיא עכשיו רק של החוף הנפרד. החוף עצמו, עם מלתחות, שירותים ומקלחות סבירים מאד. ההפרדה בין החוף הזה לחופים מימינו ומשמאלו, עם ברזנט חצי קרוע, ובתוך הים, אולי 5 מטר וזהו. (אבל החופים שם לא היו מאויישים, אז לא היתה לזה משמעות)
היום הדגל היה שחור, הלכתי למציל להתעניין אם זה משהו מקומי (כפי שכתוב כאן) והוא אמר שעד אשדוד הכל דגל שחור. אז אין לי אומדן לגבי זה, ולגבי הגבלת הכניסה. למרות שהיה דגל שחור, לא היה מאד צפוף, גם לא ב-2 מטר הראשונים בהם הרשו לשהות. סה"כ נהננו יחסית.

sk1203

משתמש מקצוען
כל השנה המצב גרוע ביותר, במיוחד בלילות.
בימי בין הזמנים בגלל הכמות החרדית לא מבחינים בדמויות המסוכנים שמפרטלים שם.
דיברתי על מצב הנשים והבנות שבחוף.
לא על אנשים שרק מסתובבים ליד בנות שנראות איך שנראות...

musicismylove

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אז ככה:
שנים לא הייתי בחוף ים.
ביום חמישי החלטתי 'לקפוץ למים' (....) ועשיתי טעות פסיכית,
באתי לחוף באשדוד.

תשמעו, חוף מסריח, קטן, צפוף-צפוץ-צפוף, לא מתוחזק, אין צל, אין פיסת מים לטבול בה,
השרותים פיצי ומפטרלת שם מנקה ודואגת שיישאר מסריח איך שלא יהיה,
אין מקומות שפויים להתלבש בצניעות, בקיצור, גועל נפש זה לא מילה.

לא יודעת אם במקומות אחרים הגיוני יותר, שמעתי ששרתון עדיף.

דיאן

משתמש צעיר
נא להכניס חוות דעת על החופים הנפרדים

שרתון

ראשון לציון

בת ים

אשדוד

הרצלי

1. מבחינת צניעות
2. תברואה ותנאים שהרשות המקומית מעמידה
3. ימי וזמני צפיפות יתר וזמנים שיותר דליל ומרווח
4. נגישות וקשר תחבורתי מומלץ מאלעד/ממודיעין עילית/בני ברק
אשדוד מסייגת שהשנה עוד לא הייתי בו וזה לפי שנים קודמות
1. צניעות יחסית בסדר
2. השמשיות יחסית רחוקות מהים והחול חם, ככה שאו שמתמקמים על הים בחום או מתחת לשמשיה וצריכים ללכת בחול קצת,
רמת נקיון סבירה,
3. ימים- לא זוכרת אבל ממליצה לבוא על הבוקר כשהים עוד צונן ולא צפוף (פעם באנו בשעה חמש בבוקר והיה מדהים, אבל אי אפשר בשעה כזאת להכנס למים ממש כי אין מציל)
4. נגישות- באנו ברכב ויש חניון חינם צמוד לחוף הנפרד
אבל לדעתי הצפיפות הנוראית בחוף באשדוד היא בגלל החוצפה של המצילים שמצמצמים את הכניסה למים למסדרון צר, חסום בגדרות ודגלים, ישר מול העינים שלהם,
הבעיה המרכזית בחוף אשדוד:cautious:
יש לי הרגשה שזה קורה רק בחוף הנפרד והמצילים בחופים האחרים הרבה יותר מאפשרים

Esty Levy

משתמש פעיל
1000% שבת ים עדיף על אשדוד!
הייתי ביום חמישי בבת ים.וממש נהניתי.
ברור שיכול להיות יותר טוב, אבל בכללי - כיף.
האמת שאת המלתחות אפילו לא בדקתי, היה נראה עמוס ואין לי ענין להכנס לדוחס.
פשוט התלבשתי בפינה עם המגבת שכמיה הזו, מי שמכירה. היה קצת פאדיחות, הצגה לילדות וכו', אבל לא שמתי על אף אחד.
מבחינת צניעות, חוץ מזה שהמיצילים לבושים איך שהם לבושים ויש נשים שבטוחות שבים הן יכולות להתלבש איך שהן מתלבשות, היה ממש בסדר. הכניסה לחוף הנפרד היא נפרדת ולא רואים כלום בצדדים.
הים היה קצת עמוס, והיה דגל שחור ככה שלא יכולנו להכנס מדי עמוק ועדיין המים היו רדודים.
אז פשוט שחקנו עם הילדות בחול, אספנו מלא צדפים שהיו שם והתיישבנו באמצע המים, במקום שעדיין אפשר לשבת והגלים לא נכנסים לתוך העיניים.
בקיצור, אני ממליצה על בת ים.

ואגב, שמעתי שהחוף היחיד שאפשר לחזור ממנו נקיים הוא החוף בחיפה.
האם זה נכון?

סנץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
1. אשקלון הייתי שם כמה פעמים בשנים קודמות רשמית לא מרשים להכניס גלגלי ים ויש זמנים שגם אוכפים
2. לגבי שובר גלים לענ"ד כך הכיף ביפ זה הגלים אם רוצים לשחות אפשר ללכת לבריכה
3. אשדוד זה החוף הכי מלא ולכן אם יש אפשרות למקום אחר עדיף
4. לא הייתי בכל החופים הנפרדים אבל באלו שהיתי אשדוד בת-ים נתניה החוף הנפרד ממוקם בין שני חופים מעורבים כאשר רוב השטח הטוב לרחצה מוקצה לטובת החופים המעורבים וכנראה שגם בחרו להם את השטח הטוב שאין שם זרם חוזר (הכוונה שהמים שחוזרים חזרה מהחוף לים כאשר זה מגיע מכמה כיוונים זה יוצר את מה שנקרא זרם חוזר וזה ממש מסוכן להיכנס אילון כי הוא סוחף מאוד ואפילו לא מרגישים את הסחף אפשר לשחות כמה דקות ואתה לא זז קדימה כלל ואפילו זז אחורה) כנראה שזה גם הסיבה שהמקום מאוד מוגבל לכניסה וזה לא רק בחוף אשדוד אולי יש מקומות שזה קצת יותר גדול אבל בכלל אין להשוות לחופים הלא נפרדים.

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לגבי שרתון - מבחינת צניעות הדרך (ברכב) מלאה מראות שלא כדאי לראות. אמצע תל אביב על כל המשתמע בעיקר ברצועה של המון חופים ליד.
אחד המקומות הכי נוחים, מטופחים וממש מוצלחים. יש שביל גישה עד לים עצמו כך שאפילו לא חיבים לדרוך על החול! והמלתחות מאד קרובות לים ונקיות מאד יחסית לחופים אחרים. מהבחינה הזו זה ממש נעים.
מבחינת שובר גלים שהופך את רוב המים למאד שקטים, מינימום גל מדי פעם שגורם לאטרקצי'ה...
הי'ה די צפוף. רצועה צרה ומאד מפריע שהחוף הלא נפרד ממש קרוב ורואים הכל הכל הכל. אין תחושת חוף נפרד כמעט בכלל כי זה מאד קרוב חוץ מ'גדר' שעשוי'ה ממצופים כאלו ואיזה מרחק של כמה מטרים אבל לא מדי משמעותי. אין הפרדה של ברזנט או משהו כזה. צריכים לדעת זאת לפני שהולכים.

חוף אשדוד - לי אישית מאד קשה להגיע לשם, לא נעים לי להרגיש צפוף כי בים צריכים מרחב ושם אין!
חוף אשקלון - יחסית גישה קלה יש גם אוטובוסים והכניסה יכולה להיות נקי'ה יחסית. צריכים לזכור שזו עיר שיש בה לצערנו קצת מראות לא הולמים. יש מרחק מהריצוף וצריכים ללכת הרבה על החול כדי להגיע לים. יש מלתחות (מלוכלכות בבוץ כמעט כל הזמן וגם הגישה ללא ניקוז כך שיש שלולית גדולה מהברזים עד הכניסה למתלתחות והשירותים - הכל מלא בבוץ ברמה שמאד קשה להתעלם במיוחד לאיסטניסטיות) ויש מקלחונים פתוחים כך שלא ממש נוח להתארגן אחרי היציאה מהים.
יחסית ריק ונעים. יש שם מראות לא הולמים בתוך החוף אבל יש הרבה חרדים שבאים מכל הארץ כדי להנות מהחוף יחסית שקט ולפעמים קצת מרגישים צפיפות אבל לא מדי.
המצילים מרגישים מדי בנוח לפעמים להעיר נקודתית. לא משהו
אבל בסה"כ יותר נוח.

nech4

משתמש פעיל
דיווח טרי מחוף אשקלון. הפרידו את הגישה, והיא עכשיו רק של החוף הנפרד. החוף עצמו, עם מלתחות, שירותים ומקלחות סבירים מאד. ההפרדה בין החוף הזה לחופים מימינו ומשמאלו, עם ברזנט חצי קרוע, ובתוך הים, אולי 5 מטר וזהו. (אבל החופים שם לא היו מאויישים, אז לא היתה לזה משמעות)
היום הדגל היה שחור, הלכתי למציל להתעניין אם זה משהו מקומי (כפי שכתוב כאן) והוא אמר שעד אשדוד הכל דגל שחור. אז אין לי אומדן לגבי זה, ולגבי הגבלת הכניסה. למרות שהיה דגל שחור, לא היה מאד צפוף, גם לא ב-2 מטר הראשונים בהם הרשו לשהות. סה"כ נהננו יחסית.
אז כן. לא הייתה פעם שהגעתי לאשקלון והיה דגל שונה משחור. תמיד שחור, תמיד 2 מטר כניסה. אולי זו הסיבה שהוא כ"כ ריק ממתרחצים.
משום מה גיסי טוען שנתנו להיכנס יותר מ-2 מטר, אז או שהגברים החרדיים שמים יותר פס על המצילים או שהמצילים לא מתחילים איתם..

לגבי חוף ראשון לציון:
מבחינה תחבורתית
- קו 3 מהרכבת תוך 5 דק' שם.
מבחינת כשרות- כמו שכתבו על מלתחות סמוך לפתח היציאה שהוא בעצם שביל פתוח- מביך ומבייש. מה עוד שבאופן ממש פשוט אפשר להניח שער עם ברזנט שלא סגור עד הסוף שמאפשר כניסה ויציאה אבל גם חסימה מעיני עוברים ושבים. יש למי לפנות בעיריית ראשון לציון לשם כך? מישהו מכיר???
לגבי גברים- אני חושבת שזה ממש לא פשוט בעיקר מצד דרכי הגישה. זה חניון כללי וסמוך מאד מאד לחוף מעורב ולטיילת שוקקת. (מצד הרחצה בים- בעקרון השטח המוקצה לרחצה הוא רק משמאל לרצועת החוף, רחוק מאד מאד מהמחיצה שמפרידה בין החופים-ממש בקצה, כך שאין סיכוי לתערובת עם החוף הצמוד).
מבחינת החוויה- התאכזבתי. למרות שהיה דגל אדום הכניסה הייתה עד כ-6 מטר מהחוף, ולדברי מקומיות הבנתי שרוב הזמן זה כך בחוף הזה כי אין שם שובר גלים (אבל לא הסבירו למה בחוף הסמוך נתנו להיכנס לעומק).

ולגבי כל החופים הנפרדים:
א. בכל רצועות החוף שהייתי גם שטח הרחצה בפועל הינו כחמישית ואולי אף פחות משטח החוף, וגם הגבלת כניסה לעומק לרוב לא תואם כלל לחופים הסמוכים. אולי יש לזה הסבר מקצועי, אבל גם יש תחושה שזו מדיניות. יש מי שמסכים איתי?
ב. לא מצליחה להבין את חוסר האיזון בשטחים המוקצים לרחצה לחרדים. איפה הנציגים שלנו??? באמת אין מה לעשות עם זה???
אם מישהו ידע למי לפנות, אני מוכנה לבצע בפועל את הפניה.

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מה עם חיפה?

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עם חוף ראשון לציון?
מישהו היה שם השבוע שבוע שעבר ?
איך הוא?
שווה להגיע מירושלים?

קול שחל

משתמש רשום
אין לי מושג אם הטענות נכונות.
אבל בין אם כן ובין אם לא, יש טקטיקה פשוטה.
בטביעה הבאה שלא תהיה אבל כנראה שתהיה. לדברר שאין חופים מוכרזים לרחצה אז אנשים מסתכנים בחופים לא מוכרזים, והתוצאה היא שאנו משלמים בנפשות.
זו אולי דמגוגיה אבל זה עובד.
הייה רומאי ברומא.

שיר פורום

משתמש פעיל
הרצליה

1. מבחינת צניעות - המלתחות מחוץ לחוף!!! מה שאומר שמגיעים חצי לבושים היכן שיש גברים! מזעזע.
2. תברואה ותנאים שהרשות המקומית מעמידה - אין סככות בכלל אין מלתחות ושרותים בחוף. הכל בחוץ. גרוע מבחינתי.

musicismylove

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אין לי מושג אם הטענות נכונות.
אבל בין אם כן ובין אם לא, יש טקטיקה פשוטה.
בטביעה הבאה שלא תהיה אבל כנראה שתהיה. לדברר שאין חופים מוכרזים לרחצה אז אנשים מסתכנים בחופים לא מוכרזים, והתוצאה היא שאנו משלמים בנפשות.
זו אולי דמגוגיה אבל זה עובד.
הייה רומאי ברומא.
שד’ ישמור! לא תהיה!

ואגב הייתי בראשון בבת ים והיה מקסים
ממליצה

זמני בעולם

משתמש מקצוען
אשקלון, החוף הנפרד, יום שישי ערב ראש חודש אלול תשפב, השעה 15:00
אני יושב על החוף אחרי שהתפנקתי על הים הסוער (דגל אדום בוהק...), ומסתכל על המחיצות המפרידות בין החוף הנפרד לבין חופי המשפחות (מה שפחות), פשוט הזוי, אם זה הפרדה אני קוג'ל, המחיצה היא רק עד המים, וגם שם היא קרועה, והציבור שם מעבר פשוט שכח להתלבש, ואל תגידו לי להתרחק מהמחיצה, כי רצועת החוף לא גדולה, וכל עמישראל מגיע לבקר, ובמיוחד שהמציל הדרשן ביקש מכולם להתקרב לחוף.
חזרתי לכיוון המקלחות (הברז הזה ליד הקיוסק...), מלוכלך, מגעיל, צפוף.
בסדר אבל בסוף נהנינו, לא?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה