דרוש מידע סקר: במה אתם מעסיקים את ילדיכם בימי שישי קיציים ארווווכים? ? ?

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אצלינו חוזרים מהלימודים
אוכלים ארוחת צהרים משביעה ולא קבועה.
מתקלחים ומתארגנים לשבת.
נכנסים למיטה לשעת מנוחה, לא מקפידה עליהם שירדמו אבל חייב להיות שקט, ממילא מי שצורך שינה נרדם ומי שלא קורא בשקט במיטה.
כשקמים חטיף ומקרן...
משתדלת להדליק לפני הזמן. לקראת הדלקה''נ מושיבים את הילדים סביב השולחן, והם לומדים, קוראים תהילים וכדו' וכך גם משתתפים בהדלקה''נ.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
שולחת חבורה עם מטעמי שבת לסבתא בעיר סמוכה.
- נוסעים לבושים לשבת בלי להתלכלך נורא.
- נמצאים 15 דקות לא מזיקות אצל הסבתא.
- מחזירים מטעמים מהסבתא אלינו.
- נרגעים.
- מתארגנים לשבת.

הזמן עבר סביר.

@לבן קו התחבורה מהעיר והדרך לסבתא עמוס אדם.

מי שזה מתאים לו ולסבתות שלו, שיאמץ.
(לא לכל סבתא זה מתאים, הסבתות שלנו מזמינות את זה)

מעצב

משתמש צעיר
רק מציינת שפלג מנחה, הוא לא פשוט מבחינה הלכתית.
שכל אחד יעשה כהוראת רבו.
זה פשוט מאוד מבחינה הלכתית ויש הרבה מקומות בעולם שנוהגים כך הרבה שנים זה שו"ע מפורש שהזמן הכי מוקדם שאפשר לקבל שבת זה מפלג המנחה שהוא שעה ורבע לפני השקיעה (זמניות או שוות תלוי לפי המנהג) גם ידוע מהרבה צדיקים שנהגו כך בכל הדורות לכתחילה
ורק האשה צריכה לזכור להדליק נרות בבית עוד לפני שהבעל אומר ברכו בבית הכנסת (אחרת יש בעיה קצת שהיא תדליק כשהוא כבר קיבל שבת דבסתמא מקבל בשביל כל הבית שלו - הוראת ר' העניך פאדווא זצוק"ל רבה של לונדון)

דייזי

משתמש פעיל
למעויינים-בשיכון ה בבני ברק יש כמה מנייני פלג קבועים.

ענינית

משתמש פעיל
ספרים, ספרים, ספרים.
דואגת שיהיו ערימות מהספריה ויש שקט תעשייתי
הקטנים- זה הזמן להוציא פליימוביל ומגנטים באחת הפינות של הבית, לא מפריע וזה עומד כל השבת (רק לתכנן ולבנות לוח יום שישי)

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אצלינו כל שישי בקיץ:
מהרגע שחוזרים מתארגנים לבריכה- בחצר.
עד 4-4.30 ואז מקלחות וכבר מגיעה שבת...

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ספציפית לא התכוונתי לפלג הרגיל (שמתפללים לפני הזמן)
אצלנו- מדליקים נרות, ומתישבים לסעודה (לפני שקיעה, ולפני זמן תפילת ערבית- לכן הבעיה של תפילה מוקדמת לא קיימת פה). בזמן הרגיל שכולם מתפללים ערבית- אנחנו מסיימים ובעלי הולך להתפלל כרגיל...
גם האופציה הזו עומדת בסימן שאלה הלכתי

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
זה פשוט מאוד מבחינה הלכתית ויש הרבה מקומות בעולם שנוהגים כך הרבה שנים זה שו"ע מפורש שהזמן הכי מוקדם שאפשר לקבל שבת זה מפלג המנחה שהוא שעה ורבע לפני השקיעה (זמניות או שוות תלוי לפי המנהג) גם ידוע מהרבה צדיקים שנהגו כך בכל הדורות לכתחילה
ורק האשה צריכה לזכור להדליק נרות בבית עוד לפני שהבעל אומר ברכו בבית הכנסת (אחרת יש בעיה קצת שהיא תדליק כשהוא כבר קיבל שבת דבסתמא מקבל בשביל כל הבית שלו - הוראת ר' העניך פאדווא זצוק"ל רבה של לונדון)

פשוט לך.
פחות פשוט לר' אלישיב ולר' שלמה זלמן אוירבך.
לכן כתבתי שכל אחד יעשה כמו שמורה לו רבו, ומיותר להכנס פה לדיונים הלכתיים.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אשמח לקבל רעיונות נוספים,
הילדים שלי הם בגילאי גן,
ו"הגן חיות" בעיר שלנו לא כל כך מרתק את ילדיי. (כמה אפשר להסתכל על ציור של ג'ירפה בכניסה ל"פארק החי" ב"ב).

וכך - בימי שישי הארוכים מרגיש לנו שאנחנו עסוקים במרדף אינסופי לנסות לשמר את הבית
במצב נורמלי עד כניסת השבת.

חגית קרמר

בניית אתרים פופולריים
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
באמת צריך להקים "מרכז תעסוקה" לילדים בוגרים שלא רוצים לנח לפני שבת?
הם יכולים לעזור, לסדר, לנקות, לשמור על הקטנים, לקרוא ספר, ל...

למה שהם לא יהיו שותפים בהכנות לשבת?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וכך - בימי שישי הארוכים מרגיש לנו שאנחנו עסוקים במרדף אינסופי לנסות לשמר את הבית
במצב נורמלי עד כניסת השבת.
התלבטתי אם לכתוב. כי זה לא מענה ישיר לשאלה שנשאלה. אבל בעקבות המשפט הזה אולי כן יעזור.
יעל זלץ מציעה לנצל את שישי בבקר לדברים שאינם בישול וארגון הבית לשבת. אלא למה שעושים בחורף במוצאש קרי מה שלא מספיקים כל השבוע.
מי שזה חשוב לו אפשר בעיני גם לנצל למנוחה. או כל נצול ראוי אחר.
ב12 במקביל להגעת הילדים מתחילים (או ממשיכים מי שמבשל חלק מראש) לבשל וב4 מארגנים את הבית. שוטפים את המטבח וכו'. בצורה הזו אפשר לשלב חלק מהילדים במשימות. אפשר לתת להם לאכול שוב ושוב וחוסכים לפחות פעמיים מיותרות של ארגון המטבח וגם מתחים.

הרעיון להביא את הילדים לבית מאורגן פיקס ואז לחשוב מה לעשות איתם הוא באמת אולי קצת פחות נכון לחלק מהמשפחות.
(ולא צריך להגיד לי שזה לא מתאים לכולם, ודאי. אבל יש כאלה שזה יכול לעזור להם בצורה כלשהי ולכן אני כותבת)

שולי איטח

משתמש מקצוען
התלבטתי אם לכתוב. כי זה לא מענה ישיר לשאלה שנשאלה. אבל בעקבות המשפט הזה אולי כן יעזור.
יעל זלץ מציעה לנצל את שישי בבקר לדברים שאינם בישול וארגון הבית לשבת. אלא למה שעושים בחורף במוצאש קרי מה שלא מספיקים כל השבוע.
מי שזה חשוב לו אפשר בעיני גם לנצל למנוחה. או כל נצול ראוי אחר.
ב12 במקביל להגעת הילדים מתחילים (או ממשיכים מי שמבשל חלק מראש) לבשל וב4 מארגנים את הבית. שוטפים את המטבח וכו'. בצורה הזו אפשר לשלב חלק מהילדים במשימות. אפשר לתת להם לאכול שוב ושוב וחוסכים לפחות פעמיים מיותרות של ארגון המטבח וגם מתחים.

הרעיון להביא את הילדים לבית מאורגן פיקס ואז לחשוב מה לעשות איתם הוא באמת אולי קצת פחות נכון לחלק מהמשפחות.
(ולא צריך להגיד לי שזה לא מתאים לכולם, ודאי. אבל יש כאלה שזה יכול לעזור להם בצורה כלשהי ולכן אני כותבת)

מסכימה עם כל מילה
יש לי ב"ה ילדים מלאי מרץ ואין מצב כל יום שישי שישבו עם ספר/מקרן מנוחה וכו
אז למדתי שהבית לא חייב להיות פיקס מהצהריים עד כניסת שבת
אילו שיכולים אפשר לשתף בהכנות כמו עוגות/כדורי שוקולד
אחרי שהבית שטוף ונקי מצידי שישחקו כמו כל יום ואפילו חברים מוזמנים בשמחה רבה זה רק תורם לתעסוקה ויש לי שקט ופנאי לעשות מה שצריך
ואז לפני שבת ממש מסדרים וגם אם נשאר משחקים לא קרה אסון
יצירות מלאכות וכו זה בדיוק הזמן של יום שישי כזה ארוך אני מרשה בחדרי הילדים לעשות הכל ואז מטאטאים חצי שעה לשבת ואם נשאר קצת לכלום מנקים נקודתית
בדר"כ אנחנו מנסים לחגוג בשבת ימי הולדת/סיומים /כל מיני ימים מיוחדים אז חלק מהמלאכות זה לעשות שלטים ובלונים ולקשט בהם את הסלון לקראת שבת לחתן או כלת החגיגה

חייבת לציין שיש לי גם בנות בגילאי העשרה שעוזרות ומפשרות ביצירות ובמשחקים כך שזה בודאי יותר קל

חנה תהילה

משתמש מקצוען
שלי קטנטנטים.
לוקחים אותם בשישי אחרי הלימודים לטיול בדכ פארק רחוק / סבתא /גן חיות וכו'
השאלה אחרת: איך אתם מעסיקים אותם כל השבת?

מימונית

משתמש פעיל
אצלינו זה הזמן לטיולים.

אני מתייחסת לשבת כאילו היא שבת חורפית שנכנסת ב 4:00
מה שאומר שבשעה 12:00 אני אחרי בישולים, ושטיפת רצפה במטבח, ושולחן ערוך.
מה שנשאר זה לקלח את הילדים ולארגן קצת את בית.
איך שהם חוזרים מבית הספר, אנחנו אוספים מיטלטלינו ויוצאים לטיול.
גן חיות זה המקום המועדף, אבל גם גינות מיוחדות, מקומות ליסוע באופנים, לפעמים נוסעים לסבתא לבקר (סבתא שלנו מאד מאורגנת וימי שישי אצלה בדרך כלל ממש שקטים ומשעממים).
ככה אנחנו חוזרים בערך ב 5:00, הבית מאורגן, אף אחד לא הפך אותו, הם מתקלחים, מתארגנים ונכנסת שבת יפה ורגועה.
אה, והם גם עייפים, אז איך שנגמרת הסעודה הם נופלים פה שדודים אחד אחרי השני....

לפעמים כשאנחנו לא מספיקים ליסוע, אחד מאיתנו מוציא אותם לסיבוב ארוך בשכונה, לגינות קצת יותר רחוקות, וכד'.
והשני נשאר לגמור את ההכנות.
על זה גדלתי וזה מושלם

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה