נכון.תודה לך!
זהו חלק מהתסמינים קימים אצלה אבל מכאן ועד לאבחן את זה כסקרלטינה, נראה לי שהדרך ארוכה...
סקרלטינה היא לא בדיוק סוג של דלקת גרון אלא סיבוך מערכתי של דלקת גרון. החיידק הוא זהה בדיוק והתוצאות במשטח גם זהות. היא תסמין של סקרלטינה. כלומר כאשר יש סקרלטינה יופיע גם אודם וסימני דלקת בגרון.סקרלטינה זה סוג מסוים של דלקת גרון, במשטח גרון רואים אם מדובר בסטרפ או בסקרלטינה.
הטיפול הוא טיפול אנטיביוטי כמו בחידק הסטרפטוקוקוס כך שזה לא ממש משנה.
אחרי שהמחלה עוברת ישנם קילופי עור בקצות האצבעות ולפעמים זהו הסימן היחיד לכך שזו היתה סקרלטינה ולא דלקת גרון רגילה
סקרלטינה היא לא בדיוק סוג של דלקת גרון אלא סיבוך מערכתי של דלקת גרון. החיידק הוא זהה בדיוק והתוצאות במשטח גם זהות. היא תסמין של סקרלטינה. כלומר כאשר יש סקרלטינה יופיע גם אודם וסימני דלקת בגרון.
הגורם למחלה הוא חיידק מסוג סטרפטוקוקוס A או נכון יותר חשיפה לרעלן שמפריש החיידק הזה. הרעלן מופרש למחזור הדם ופוגע ברקמת העור. החיידק הזה הוא הגורם לדלקת גרון ובמקרים רבים השנית מתפתחת לאחר מקרה של דלקת גרון.
לרוב [כמעט תמיד] זו מחלה חד פעמית מכיון שבמהלך ההתמודדות עם המחלה המערכת החיסונית מפתחת נוגדנים כנגד הרעלן.
שילוב תשובה חיובית של משטח גרון + פריחה הם אינדיקציה לסקרלטינה.הה לנו במהלך השנים עם שתי בנות שלי סקרלטינה (בתקופות שונות), ובהחלט אבחנו את זה בעזרת משטח. לא זוכרת מה היה בתשובה, אבל ידענו בוודאות שזה סקרלטינה. נראה לי שיש בדיקה מיוחדת לזה.
הני, אפשר שאלה?שילוב תשובה חיובית של משטח גרון + פריחה הם אינדיקציה לסקרלטינה.
כנראה שהיתה פריחה בגוף וגם המשטח יצא חיובי ולכן האבחון היה ודאי כסקרלטינה.
בשני המשטחים ימצאו חיידקי GABHS [סוג של סטרפטקוק]
אין לך מוקד אחיות או משהו כזה בקופ"ח?הני, אפשר שאלה?
קבעתי כמובן תור לרופאה למחר אבל בינתיים...
לבת השבע חום מיום שישי (גבוה. בלי השפעת נובימול נע בין 38.6 ל-39.9)
ומאתמול בבוקר התחילה פריחה שהולכת ומסלימה. גב בטן גפיים פנים צוואר....
אתמול בבוקר(ראשון) ביקרנו אצל רופאה שקבעה שזה לא אבעבועות ושלחה לבדיקת דם ומשטח גרון. הילדה מתלוננת עך כאבי גרון ובטן(מתאים לסקרלטינה)
זה נשמע כמו סקרלטינה, אבל-
משטח שלקחה הרופאה בראשון בבוקר כתוב לי בתוצאות שלילי לסטרפ. A
חוצמיזה, ביתי השניה אלרגית למוקסיפן. והרופאה רשמה מוקסיפן ונתתי כבר אתמול, ז''א קיבלה 2 מנות כפול 2 ימים עד כה.
איך אדע שהפריחה שהולכת ומחמירה משעה לשעה זו לא אלרגיה למוקסיפן אלא התפתחות של הסקרלטינה?
מדדי דלקת גבוהים בבדיקות דם...צפה בקובץ המצורף 1180545
יש במכבי אבל לא רציתי להתייעץ איתם. כי הם בד''כ שולחים למיון, בפרט אם אספר על פריחה במקביל לנטילת מוקסיפן.אין לך מוקד אחיות או משהו כזה בקופ"ח?
כנראה לא כתבתי ברור, אחותה אלרגית ולא היא. אבל בגלל אחותה היה לי בראש מחשבה שזוהי תרופה שיש אלרגים אליה.איך באמת נותנים מוקסיפן לילדה שאלרגית לזה?
לא נשמע בעייתי?
לא שינוי דרמטי מהרגיל.איך הלשון שלה נראית?
רגיל ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: