כללי סקריפט חדש לאינדיזיין - “בֶּרֶך"

א. י. ג.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
את ה"מילת המשך" עשית ידנית?

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
צורת הדף - עדכון 0.6

אפשר לעשות "בּרך לבּרך"!!!

1) בוחרים בשלש תיבות טקסט:
Screen Shot 2018-03-14 at 15.08.42.png

2) ולוחצים על "החל ברך לברך"...
Screen Shot 2018-03-14 at 15.09.11.png

מצורף סרטון הדגמה

קבצים מצורפים

• ברך הדרכה 4.mp4
    12.8 MB · צפיות: 68

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
לכבוד כל המעמדים היקרים!!!

ברגשי שמחה אנו מציעים לפניכם היום את התוסף החדש לאינדיזיין - צורת הדף - שכשמו כן הוא, עושה אוטומציה לסידור המסגרות לעימוד המורכב, שבעבר היה מאוד מסובך [אם אפשרי בכלל] לעשות באינדיזיין.

מי שרוצה להשיג את התוסף - ישלח מייל ל:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
ונחזור אליכם בהקדם.

נ.ב. מי שיקנה את התוסף - יקבל כל העדכונים בחינם ישר למייל שלו [ואם המחיר יעלה בגלל הוספת פונקציות, יוכל לשלם רק ההפרש]!

הצלחה רבה!

[כשהאתר של בית אלף (@איתמר נתן) יהיה באויר, יהיה אפשר לקנות אותו משם בעז"ה].

נערך לאחרונה ב:

GOLDRING

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הרעיון והביצוע נפלא. מה שחסר עוד בעיקר זה קישורים, דהיינו שהסקריפט יבדוק לפי סגנונות תו האם הפירושים של משנה א נמצאים על משנה א והפירושים של משנה ב על משנה ב, ויתריע במידה וחסר קישורים.
אני מקווה שכוונתי ברורה....

צורת הדף

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
כנ"ל, הרעיון והביצוע נפלא.
אך למעשה, אינדיזיין זוחל איום ונורא כשיש כמה דפים עם טקסט אחד בלי אנטרים, דוגמת הרע"ב ותיו"ט. כל כמה שמתקדמים לסיום הסטורי הוא זז יותר מהר.
האם זה אצל כולם?

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
הרעיון והביצוע נפלא. מה שחסר עוד בעיקר זה קישורים, דהיינו שהסקריפט יבדוק לפי סגנונות תו האם הפירושים של משנה א נמצאים על משנה א והפירושים של משנה ב על משנה ב, ויתריע במידה וחסר קישורים.
אני מקווה שכוונתי ברורה....
עובדים על זה.

רוצים שהסקריפט רק יתריע?!

אם כן, זה די פשוט...

חשבתי שבתג הסקריפט מוסיף ומחסיר אוטומטי לפי הקישורים!

GOLDRING

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עובדים על זה.

רוצים שהסקריפט רק יתריע?!

אם כן, זה די פשוט...

חשבתי שבתג הסקריפט מוסיף ומחסיר אוטומטי לפי הקישורים!

זה משהו בסיסי. גם תג באופן הרגיל לא מעמדת באופן אוטמטי, אלא שיש סקריפטים שעוזרים לעמד באופן חצי אוטמטי. ואני חושב שבאינדזיין יהיה יותר קל לבנות שזה יהיה כמעט לגמרי אוטמטי...

האמת שאם רוצים שזה יהיה משהו טוב באמת יש כאן עוד הרבה עבודה, ואני ינסה להסביר על רגל אחת:
הדוגמאות שעשית בינתיים הם על 2 או 3 טקסטים. באלו המצב יחסית פשוט. הבעיה המרכזית היא כאשר יש הרבה יותר טקסטים ואז מתחיל בלאגן גדול...
הטקסטים התחתונים תלויים בכמות שנכנסת בטקסטים העליונים וכן להיפך, ובינתיים אצלך אין קשר ביניהם בכלל....
כמו"כ אתה לא פותר את בעיית הכותרות של הטקסטים התחתונים...
וכמובן להכל צריך להיות קישורים לטקסט המרכזי....

כדי לפתור את כל העניין, אני יסביר בקיצור איך זה בעקרון עובד בתג [ומסתבר שבגלל הקיצור אני אשכח כמה דברים]. כמובן שאפשר לבנות כזה דבר באינדזיין ,
אבל זה הרבה יותר מסובך ....:

1) בתחילת העבודה מגדירים כמה מסגרות יש, מה המקום שלהם בעמוד, מה האורך והרוחב הבסיסי שלהם [ומה קורה במקרה שאין הטקסט שצמוד אליהם], מה הכותרת שלהם, ומה הטקסט המרכזי.

2) לאחר מכן לפני פתיחת עמוד חדש [הזרמה לעמוד חדש...] יש חלונית נפרדת שבה המשתמש מסמן בכל פעם איזה טקסטים הוא רוצה להכניס בעמוד הבא [כי לא בכל עמוד יש את כל הטקסטים] ואז תג מסדרת את הטקסטים לפי ההגדרות הבסיסיות שהוזכרו לעיל

3) המשתמש מתחיל לעמד, ותג מראה כל הזמן האם כבר נכנסו כל הקישורים של כל הטקסטים או לא.. [ועבור זה יש סקריפטים שממש עוזרים לעשות זאת כמעט אוטמטי].

4) המשתמש יכול בלחיצת כפתור להוסיף ברך או ברך על ברך במידת הצורך, או לבטל ברך, למשוך את הטקסטים למטה וכו'..

5) כאן מגיע משהו מסובך הרבה יותר [שלדעתי עבור אינדזייין כמעט בלתי אפשרי.... בעיקר בגלל מהירות התוכנה והסיבוכיות שלה...] כאשר המשתמש מחליט שהטקסטים העליונים צריכים יותר מקום הוא מושך אותם למטה, ואז כל הטקסטים התחתונים ביחד עם הכותרות שלהם יורדים באופן אוטמטי יותר למטה....

כל זה בקיצור נמרץ, ומסתבר ששכחתי עוד כמה עניינים חשובים....

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
5 אפשרי עם דחיית טקסט או עם Gap Tool

hamefoar

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כמעט כל הרעיון של הסקריפט הוא לא להשתמש בדחיית טקסט שהרי גם ברך אפשר לעשות כך
נכון. כל דבר לא יכול להימדד אם זה 'אפשרי' או 'לא אפשרי', אלא האם יש היתכנות שה'אפשרי' יתבצע בטכניקה המתאימה. וכפי שכתבת, שמתיחת המסגרת הראשית, תדחוף את המסגרות שתחתיו, ולא שתגרום להם להישאר במקומם ורק להשתלט על השטח שבתוכם ולדחות בו את הטקסט, או בצורה אחרת מסוג זה.
וכמובן שאלת השאלות, כמה זמן יקח לתוכנה לבצע כזה דבר. למשל בתג, זו פעולה שמתבצעת רגע כמימרא ממתיחת המסגרת. וה'רגע כמימרא' הזה קורה כמה וכמה פעמים בכל עמוד ועמוד, עד שאתה מגיע לכמות המתאימה של הטקסט שצריך להיות בעמוד. וזה מכפיל את עצמו מאות אלפי פעמים ויותר בכל ספר.
מאידך אינדיזיין בפעולות פשוטות יותר נותנת לך להמתין עד שהפעולה גומרת להתבצע ומשחררת אותך להמשיך הלאה לעבוד בקובץ.

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
מאידך אינדיזיין בפעולות פשוטות יותר נותנת לך להמתין עד שהפעולה גומרת להתבצע ומשחררת אותך להמשיך הלאה לעבוד בקובץ.
אך למעשה, אינדיזיין זוחל איום ונורא כשיש כמה דפים עם טקסט אחד בלי אנטרים, דוגמת הרע"ב ותיו"ט. כל כמה שמתקדמים לסיום הסטורי הוא זז יותר מהר.

ראשית - בגירסת CC 2018 השתפר מאוד מהירות התוכנה.

בכל אופן, הסיבה שאינדיזיין עובד לאט הוא בגלל שהוא מראה לך התצוגה הסופי בזמן אמת, וממילא לכל שינוי קטן התוכנה צריך לחשב ולהציג את כל הספר מחדש... מאידך בתג זה לא ככה [כפי שהבנתי מהרב דניאל ווייסמאן בכנס המעמדים].
יש פתרון לזה בסקריפטינג, שאפשר להגיד לאינדיזיין שלא יעדכן את התצוגה עד שסיים את פעולות הסקריפט, וככה עשיתי עם הסקריפט "צורת הדף" הנ"ל, וממילא זה עובד במהירות בזק [בנסיונות שלי]...

hamefoar

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
זה כלפי סקריפט ברך שאכן מפליא באופן תפעולו. אבל אני דיברתי כלפי הזזת מסגרת באופן שגרירת הקו התחתון של המסגרת תדחוף את כל המסגרות שתחתיה אוטומטית. כזה דבר לכאורה לא שייך באינדיזיין שיעשה באופן של תג, ושהמהירות תהיה זהה.

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
זה כלפי סקריפט ברך שאכן מפליא באופן תפעולו. אבל אני דיברתי כלפי הזזת מסגרת באופן שגרירת הקו התחתון של המסגרת תדחוף את כל המסגרות שתחתיה אוטומטית. כזה דבר לכאורה לא שייך באינדיזיין שיעשה באופן של תג, ושהמהירות תהיה זהה.
אם הסקריפט תעמד את כל הספר לבד, והוא יראה לך תוצאה אחר כל העימוד, זה גם יכול להיות מהיר...

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
סקריפט חינמי שממהר את אינדיזיין!

איך זה עובד?
זה משנה את כל ההגדרות של אינדיזיין לההגדרות הכי פחות מכבידות על התוכנה, לדוגמא התצוגה הכי נמוכה, ובחלונית העמודים לא יהיה תצוגה קטן של העמוד וכו'.

זה מאוד שימושי אם עובדים על ספר מרובה עמודים, ויותר חשוב מהירות העבודה מאשר התצוגה הכי יפה...

כדי לשחזר את ההגדרות הישנות, פשוט מפעילים את הסקריפט שוב!

[הסקריפט הזה לא שלי, רק תרגמתי אותו לעברית]

קבצים מצורפים

• ‎⁨למהר את אינדיזיין⁩.jsxbin.zip
    KB 2.2 · צפיות: 104

hamefoar

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כדי לשחזר את ההגדרות הישנות, פשוט מפעילים את הסקריפט שוב!
הוא זוכר את ההגדרות הישנות שלי ומחזיר אותם, או שהוא מחזיר להגדרות הסטנדרטיות שמוגדרים בסקריפט?

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
הוא זוכר את ההגדרות הישנות שלי ומחזיר אותם, או שהוא מחזיר להגדרות הסטנדרטיות שמוגדרים בסקריפט?
הוא זוכר את ההגדרות הישנות שלך, ומחזיר אותם!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה