סקירת מערכות כן או לא?

מצב
הנושא נעול.

next

משתמש רשום
לא ידוע לי על רב שאומר ממש לעשות, אולי יש רבנים שמורים שאין בעיה לעשות
בכל אופן, אני בהריונות שלי בקשתי מדודתי הרבנית קולודצקי שתשאל את פי אביה מרן שר התורה והוא הורה בשום פנים ואופן לא לעשות.
כמה סיבות בדבר, גם כי יש לנו איסור לחקור אחר העתידות, ורק אם תבוא תועלת מבדיקת העתיד ע"י לקיחת תרופות וכדו' אפשר להתיר. ומאחר שבסקירת מערכות אין אפשרות להציל מומים שנראו א"כ אין להתיר כלל לעשות זאת ולחקור אחר העתידות.
מלבד זאת, עד שאדם יודע שיש מומים ח"ו אם יש, הרי שאם יש ח"ו מום יכולים ע"י תפילה לשנות הדבר כי זה בגדר נס נסתר, אך לאחר שהמום ידוע כבר השינוי המתבקש הוא בגדר נס גלוי ולבקש על ניסים גלויים זה דבר שזקוקים בו ליותר זכויות כידוע מלבקש על ניסים נסתרים.
וידוע, שמרן שליט"א נוזף במי שבא לבקש ברכה על עובר שנמצא בבעיה שנמצאה לאחר סריקת מערכות .
בהצלחה!

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ידועים כל הטיעונים נגד,
אבל מאז שמכרה שלי עשתה סקירה ובזכות זה עלו על בעיה שהיה צורך לטפל בה מייד עם הולדת התינוק, וזה הציל את חייו שהיה בלידה צוות ערוך ומוכן לטפל מיידית בבעיה.
אני החלטתי כן לעשות סקירה (מספיק את הסקירה השניה. אני עשיתי גם ראשונה, רק מתוך סקרנות...)

next

משתמש רשום
כל מקרה לגופו, ובודאי שלא באתי לפסוק או להורות הוראה, רק להציג את הצדדים היבשים.
כמובן שיש מקרים שההוראה שונה ולכן צריך תמיד לעשות שאלת רב.

אסתי

משתמש צעיר
זו שאלת רב.
יש מקרים שרבנים מתירים ויש מקרים שלא. תלוי במצב האישה ותלוי גם איזה רב שואלים.

בעבר, הסקירה היתה בעיקר בשביל הסקרנות או חלילה הפלה.
היום יש מקרים די נדירים שהסקירה מועילה (כמו שכתבה דודוס).
מצד שני, יש הרבה יותר מקרים שמגלים משהו חשוד בסקירה, מסתובבים עד הלידה בלחץ עצום, ואחר כך מתברר שאין שום בעיה.

בקיצור, שאלת רב קלאסית.

אלישבע72

משתמש רשום
אני שאלתי רב ואמר שכן ממליץ לעשות, כי לפעמים אפשר באמת להציל, כמו שכתבו על טיפול מיד אחרי הלידה, בלידה האחרונה אכן הפחידו אותי עם כמה דברים והחלטתי שפעם הבאה נשאל שוב.
בכ"א נראה לי שכשיש משהו ממש חריג אז רואים גם באולטראסאונד רגיל,
מה שחשוב זה לשאול רב ואז אנחנו יודעים שעשינו את הדבר הנכון בעז"ה

יחשבאף

משתמש מקצוען
לאחת הדודות שלי גילו בעיה בכליות לתינוק אחרי שהוא נולד ולכן מאז והלאה היא עשתה רק כדי לבדוק שהכל בסדר עם הכליות.

אמאשל2

משתמש מקצוען
הסקירת מערכות הראשונה באה לגלות מומים בעובר שיגרמו לאמא לעשות הפלה - ולכן יש רבנים שאוסרים לבצע את הבדיקה.
אבל הסקירה המאוחרת באה לגלות מומים בעובר שאפשר להתגבר עליהם - או בזמן ההריון - דרך האמא או מיד אחרי הלידה, כמו בעיות לבביות שמחכה רופא לב בחדר הלידה וכו.

לחמותי נולדה בת עם מום בלב שלא ידעו עליו קודם ועד שעלו על הבעיה כבר היה מאוחר מידי.
לעומת זאת בת דודתי ילדה ילד עם אותו מום בלב ובגלל שידעו עליו לפני חיכה בחדר הלידה רופא לב ילדים שטיפל בתינוק מיד עם הולדתו - ולאחר ימים בודדים הוא גם עבר ניתוח והיום הוא ככול הילדים...

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י next;1994127:
לא ידוע לי על רב שאומר ממש לעשות, אולי יש רבנים שמורים שאין בעיה לעשות
בכל אופן, אני בהריונות שלי בקשתי מדודתי הרבנית קולודצקי שתשאל את פי אביה מרן שר התורה והוא הורה בשום פנים ואופן לא לעשות.
כמה סיבות בדבר, גם כי יש לנו איסור לחקור אחר העתידות, ורק אם תבוא תועלת מבדיקת העתיד ע"י לקיחת תרופות וכדו' אפשר להתיר. ומאחר שבסקירת מערכות אין אפשרות להציל מומים שנראו א"כ אין להתיר כלל לעשות זאת ולחקור אחר העתידות.
מלבד זאת, עד שאדם יודע שיש מומים ח"ו אם יש, הרי שאם יש ח"ו מום יכולים ע"י תפילה לשנות הדבר כי זה בגדר נס נסתר, אך לאחר שהמום ידוע כבר השינוי המתבקש הוא בגדר נס גלוי ולבקש על ניסים גלויים זה דבר שזקוקים בו ליותר זכויות כידוע מלבקש על ניסים נסתרים.
וידוע, שמרן שליט"א נוזף במי שבא לבקש ברכה על עובר שנמצא בבעיה שנמצאה לאחר סריקת מערכות .
בהצלחה!

א. יש הרבה רבנים גדולים שאומרים שאין שום בעיה לעשות. ויש גם רבנים שמורים לעשות, במיוחד כשיש המלצת רופא.
ב. מי שחי בסוג של אמונה ובטחון אותו דורש מרן הרב קניבסקי שליט"א, שגם אוסר לחלוטין על כל טיפול פוריות מכל סוג שהוא מאותה סיבה, רק יחידים שהתנסו יכולים לעמוד בכך, ואין זה הוגן לדרוש כך מכל הציבור.
ג. יש לעתים סקירת מערכות שהיא מאוד חיונית גם להרגעת האשה, אבל יש פעמים שזה עושה גם חוסר רוגע. כל אשה לגופה וכל מקרה לגופו.

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י next;1994127:
כמה סיבות בדבר
סיבות אלו אמר מרן הגר"ח שליט"א? כי אם לא יש מה להשיב עליהן.

נכתב ע"י next;1994127:
כפי שכבר כתבו כאן, טענה זו היא טעות גמורה. ישנם מומים שאם נערכים לקראתם בחדר לידה אפשר להציל בס"ד את התינוק. מי שטוען אחרת אינו מכיר את המציאות הרפואית היום. יתכן שבעבר זה לא היה כך אבל היום זו המציאות.

נכתב ע"י next;1994127:
סברא יפה, אבל אם לא ידוע על מום לא תתפללו עליו. ומלבד זאת, הסקירה לא גורמת לכך שזה יהיה נס גלוי מכיון שמצוי גם שטועים, כך שגילוי מום בסה"כ אומר שיש סבירות ברמה מסויימת להימצאות המום, לא קביעת מציאות ודאית.

libermanar

משתמש צעיר
חייבת להגיב

ברור שהמחשבה הראשונה היא שזה דבר לפעמים מלחיץ. אולי מיותר
אבל לאחר שסביבי קרו כמה מקרים טרגיים בעקבות זה שלא עשו סקירה ולא ידעו על מום בלב- באמת נשבר הלב.
חברה קרובה שלי, סה"כ שבוע לפני הלידה, "במקרה" הלכה לעשות סקירת מערכות ממוקדת במעייני הישועה כי ראו הגדלה מסוימת של הכליה במהלך ההריון. וזאת היתה המלצה ללכת להסתכל שוב על הכליה.
היה שם רופא שבדק, ואז משמים החליט משום מה "לטייל" ולבדוק את הלב.
חברתי רואה שהרופא מתחיל "להתנשם", וקורא לעוד טכנאית, "את רואה את מה שאני רואה?"
חברה שלי קולטת שקורה משהו, מלא רופאים נכנסים לחדר...
מסתבר שלעובר כלי הדם הפוכים -הורידים והעורקים
לא אלאה אתכם בפרטים. הרב פירר הי"ו נכנס לתמונה, תוך ימים בודדים היא ילדה בלידה רגילה, בתל השומר -כפי שהרב פירר המליץ ללכץ על מנתח לב מסוים. מיד עבר צינתור שהציל את מצבו ומנע הדרדרות, ואחר כמה ימים נכנס לניתוח לתיקון המום
הילד בריא לגמרי, מפותח שמנמנן,
אם לא היו רואים את זה-הכל משמים שפה ראו, תוך כמה שעות הילד היה הולך, או במקרה אחר- נשאר עם פגיעה מוחית קשה..
יש לי עוד כמה סיפורים מסמרי שיער.
ןאגב ךמי שרוצה המלצה על רופא מקצועי והכי מרגיע בעולם בנושא סקירות אני יכולה להמליץ לה, הוא מקבל פרטי בבני ברק

בשורות טובות לכולנו!!!

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למה שלא תשאלו את הרב שאתם שואלים תמיד?
לא בוחרים רב לפי התשובות שלו...

במקרה סטנדרטי בד"כ אין סיבה לעשות,
אם יש איזה חשד או תורשה, רבנים ממליצים
אם מגלים בעיית לב, כליות
יש אפשרות לבחור ללדת בבית חולים שמתמחה בבעיה
ולהכין רופא מומחה לבעיה בחדר לידה, לבדוק מיד ולטפל טיפול מציל חיים.

אני יכולה להגיד לך שאני עשיתי פעם אחת,
היה לי CMV בתחילת הריון ולכן המליצו לי לעשות.
יצאתי משם יותר בלחץ מאשר קודם
למרות שהבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
ישבו איתי לפני זה, והסבירו לי את כל מה שהם לא יכולים לבדוק בסקירה
הרופא שביצע את הסקירה חזר על כל ההסבר שוב.
מה שהם בודקים זה שלמות כל האברים החיצוניים, גפיים, אצבעות, שפתיים
איברים פנימיים- מוח, לב, כליות.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בוודאי שאפשר לבדוק אצבעות וגם דברים יותר קטנים מזה. פשוט הסקירה הרגילה שממומנת ע"י הקופה לא מכילה את זה והרופא סוקר רק איברים עיקריים.

יש היום מומים שניתן לטפל בהם בהריון או מיד אחרי הלידה כך שהסקירה מצילה חיים ומי שלא חושב כך פשוט לא מכיר את המציאות הרפואית.

לגבי CMV- חשוב מאד מאד לעקוב ולבדוק. אם יש אינדיקציות שהילד נדבק (ואפשר לראות בסקירה פגיעות ח"ו) יש טיפול רפואי שככל שניתן סמוך ללידה ממזער פגיעות. אם לא עוקבים ומחכים לבדיקת שתן שאחרי הלידה זה מגיע רק אחרי שבועיים שיכולים להיות ההבדל בין ילד חרש לילד שומע, בין עוורון לילד רואה! הוירוס הזה ממשיך להזיק גם אחרי הלידה ואם לא יודעים עליו מראש מבזבזים זמן יקר אח"כ ומשלמים בפגיעה מתמשכת.

כך שצריך להיות "תמימים" גדולים כדי להאמין ולבטוח בלי לבדוק. זה מקביל ללא לחסן, לא לקחת אנטיביוטיקה ולא ללכת לרופאים בכלל. מי שמסוגל, ומסוגל להתמודד עם התוצאות (ילד פגוע יותר או תינוק שמת בגלל חוסר טיפול בזמן כי לא ידעו- דברים שקורים כל הזמן), אשריו. אני לא ברמת האמונה התמימה הזו ואם ה' נתן לנו כלים לעזור, אני מרגישה חובה להשתמש בהם.

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני שאלתי לפני 4 שנים את אחד מגדולי ישראל (את שמו אשמח לתת בפרטי) והוא אמר לי שבעבר הוא היה אומר לא חד משמעי, וכיום אין לו הנחיה ברורה בנושא.
אני עושה.

nc

משתמש סופר מקצוען
מי ששאל את ר' חיים עשה זאת לאחרונה?
יש שינויים מטאוריים בנושא. אני יודעת על בעיות בהן אפשר לטפל עוד לפני הלידה!! ע"פ ממצאי הסקירה הראשונה!!!

שלא לדבר על הסקירה השניה שפעמים רבות מצילת חיים ממש.
מכירה מקרה שלאחר הסקירה בה ראו ממצא לבבי הודיעו לאשה שהיא צריכה ללדת בניתוח וכן בבי"ח מסוים (ממש לא במעייני הישועה שלא יודעים ולא ערוכים לטפל בבעיות כאלה) ולאחר מכן התינוק עבר טיפול קצר והוא ב"ה בריא ושלם.
אילו היא היתה יולדת בלידה רגילה- התינוק היה מת במהלך הלידה, או רח"ל נשאר פגוע קשה מאד.

כמובן שכל אחד ישאל את רבותיו, יש השוללים אפילו בדיקות אולטראסאנוד.

שולחנית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ואל תשכחו שיש עשרות סיפורים שראו בעיה והילד נולד בריא ושלם וכן להיפך. שמעתי עשרות סיפורים כאלה....

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שולחנית;1994419:
ואל תשכחו שיש עשרות סיפורים שראו בעיה והילד נולד בריא ושלם וכן להיפך. שמעתי עשרות סיפורים כאלה....

תפרידו בין חשד ל"אגן כליות מורחב" שהסוקר אומר מראש שזה חשד בלבד ובסבירות גבוהה לא מעיד על כלום
לבין מום ממשי שניתן לראות.

כמו כן , עם ההתפתחות הטכנולוגית הבדיקה הולכת ונהיית יותר ויותר מדויקת, כך שסיפורים מלפני שנתיים-שלוש כבר לא אקטואליים.

יהודית0

משתמש רשום
מוצאת לנכון להביא את הסיפור הבא:
מבאי ביתו של אחד מגדולי ישראל בדור הקודם, בקש להקל עליו ורכש עבורו מכשיר פלאפון לעת הצורך תוך שהוא מפציר בו ומשדל.
המכשיר נקנה לבסוף והרב נשא אותו עמו. למחרת, ננעל הרב בחדרו, הרב חייג לאי מי ותוך כמה דקות הגיע מישהו לפתוח את הדלת הנעולה ולחלץ את הרב תוך שהוא מפטיר:"כמה נכון היה לרכוש לרב את הפלאפון, אם לא הפלאפון היה הרב נתקע בחדרו שעות ארוכות".
השיב הרב: "אם לא הפלאפון- לא הייתי נתקע"

רק ברכה

משתמש מקצוען
חייבת להגיב

ברור שהמחשבה הראשונה היא שזה דבר לפעמים מלחיץ. אולי מיותר
אבל לאחר שסביבי קרו כמה מקרים טרגיים בעקבות זה שלא עשו סקירה ולא ידעו על מום בלב- באמת נשבר הלב.
חברה קרובה שלי, סה"כ שבוע לפני הלידה, "במקרה" הלכה לעשות סקירת מערכות ממוקדת במעייני הישועה כי ראו הגדלה מסוימת של הכליה במהלך ההריון. וזאת היתה המלצה ללכת להסתכל שוב על הכליה.
היה שם רופא שבדק, ואז משמים החליט משום מה "לטייל" ולבדוק את הלב.
חברתי רואה שהרופא מתחיל "להתנשם", וקורא לעוד טכנאית, "את רואה את מה שאני רואה?"
חברה שלי קולטת שקורה משהו, מלא רופאים נכנסים לחדר...
מסתבר שלעובר כלי הדם הפוכים -הורידים והעורקים
לא אלאה אתכם בפרטים. הרב פירר הי"ו נכנס לתמונה, תוך ימים בודדים היא ילדה בלידה רגילה, בתל השומר -כפי שהרב פירר המליץ ללכץ על מנתח לב מסוים. מיד עבר צינתור שהציל את מצבו ומנע הדרדרות, ואחר כמה ימים נכנס לניתוח לתיקון המום
הילד בריא לגמרי, מפותח שמנמנן,
אם לא היו רואים את זה-הכל משמים שפה ראו, תוך כמה שעות הילד היה הולך, או במקרה אחר- נשאר עם פגיעה מוחית קשה..
יש לי עוד כמה סיפורים מסמרי שיער.
ןאגב ךמי שרוצה המלצה על רופא מקצועי והכי מרגיע בעולם בנושא סקירות אני יכולה להמליץ לה, הוא מקבל פרטי בבני ברק

בשורות טובות לכולנו!!!

סליחה עם ההקפצה
אפשר את שמו?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה