קניתי שלושה מהספרים (חוברות??) האלה (בישול בריא, מתכונים נבחרים ועוגות)אני עושה הרבה מתכונים קלים מהאתר "10 דקות" והבנתי שאפשר גם לקנות ספרים של כל המתכונים שם
יש לי אותו ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה ממנו,שמעתי שהספר ׳איתך במטבח׳ של אביגיל מייזליק ממש מוצלח!
אחרי שלושים שנה של עבודה בתחום הבישול – עשר שנים של עבודה בפועל כטבחית ולאחר מכן כשפית, במסעדות, מלונות וקיטרינג ולאחר מכן עשרים שנה של כתיבת מתכונים, קורסים וסדנאות לנשים, הוראה מקצועית לשפיות בקמפוס הקולינארי ויותר מעשרים ספרי בישול שהוצאתי – הגיע הזמן לעשות משהו עם כל זה. עם כל הידע והנסיון שהצטברו, עם האהבה והגישה שפיתחתי לנושא האוכל ועם הרצון לרכז את הכל במקום אחד. כך נולד האתר היפהפה הזה, כך גם נולדו הקורסים המקצועיים שהכנתי בכיף גדול – בהם אני מעבירה את כל הידע הזה באופן חי ומלא טיפים, שיטות, גישות, והסברים מאד מדויקים על כל תחומי המטבח מתוך רצון להעניק לכל מי שיצפה בקורס את הידע החשוב הזה, את השמחה, את הטעם הטוב, את הפעולות המדויקות והנכונות. זה ממש כאן, בלשונית הסמוכה, תכנסו, תבקרו, תרשמו – זה שווה!
ואז… רחלי התחתנה. רחלי בתי השניה שהיתה תמיד יד ימיני במטבח ואהבה כל כך להכין עוגות ועוגיות ולעזור – פתאום מצאה את עצמה טבחית במשרה מלאה לה ולבעלה. והיא כל הזמן התקשרה עם שאלות, בקשות, התיעצויות… וזה אחרי שנים שהיא איתי במטבח. כך נולד הרעיון לספר החדש – איתך במטבח.
הספר הזה דרש ממני עבודה אחרת מכל מה שעשיתי עד היום. הוא היה הרבה יותר מאשר רק כתיבה ובחירה של מתכונים יפים ומוצלחים במיוחד. המטרה כאן היתה בעצם לקחת את כל הידע הרב שיושב לי בראש כשאומרים לי למשל פסטה – אני יכולה עכשיו ברגע זה לתת הרצאה של שעה וחצי על פסטה, ועדין לא בטוח שאספיק להקיף את כל מה שיש להגיד על זה. או בשר טחון, או חצילים. בספר הזה ניסיתי לרכז יחד את כל ההרצאה הזו לשיטה מובנית, ברורה ומאירה שבה כל חומר גלם יקבל הסברים מדויקים ככל האפשר, טיפים, מידע חשוב, שיטות עבודה.
בנוסף על כך – היה לי חשוב להדגים איך מכל מתכון שהוא – ניתן לצאת לעוד הרבה מתכונים אחרים. איך בשינוי קל – אפשר לשנות את המנה למשהו אחר לגמרי.
כמו בתמונה הזו למשל – רצועות עוף אפויות בתנור – כאשר שינוי קל ברוטב – הופך אותן למנה חדשה לגמרי. וזה היה אתגרי! מעולם לא צילמתי כל כך הרבה מנות בתמונה אחת, העבודה היתה אדירה וגם החשיבה מאחורי כל תמונה. איך נצלם אותה? איך למשל מצלמים חמישה סוגים שונים של פירה ושעדין זה יראה יפה?
ככה:
ואיך מצלמים שש פשטידות שונות שבכל אחת ירק אחר? פשוט מחברים אותם לפאי אחד:
זה דרש ממני ומהצלמות שליוו אותי – שושי סירקיס ושושי גרינוולד – המון יצירתיות, המון השקעה וימי צילום ארוכיםםםםםםםםם. גם הכתיבה של הספר היתה אתגרית במיוחד ודרשה ממני כל כך הרבה השקעה, כשאני מנסה לרכז בצורה מסודרת את כל המידע הזה למשהו שגם לא יהיה עמוס מידי ועדין יהיה קל ופשוט לחפש מתכון ולבשל אותו. כאן התגייסה הגרפיקאית המוכשרת – נעמי מילר – ועשתה עבודה ממש מקצועית שהפכה את הספר ליפהפה, קליל ומהמם.
אבל כשאני מחזיקה את הספר ביד, ורואה איך כל ההשקעה הזו הפכה למוצר שעושה לי לחייך, כשאני מתחילה לקבל מכתבים מאנשים שקנו אותו ונהנו ונתרמו – הכל שווה.
אז הפעם רציתי לשתף אתכם באחד המתכונים האהובים עלי מתוך הספר. קצת להראות תמונות מאחורי הקלעים – איך מכינים מנה כזו מורכבת – וכמובן לתת את המתכון הפשוט והנהדר הזה.
כן, זה היה אתגרי, אבל שווה את זה לגמרי!
סלמון צלוי בציפוי צבעוני
קל/מהיר הכנה/בריא/פרווה
שיטות העבודה במטבח מבוססות פעמים רבות על עיקרון בישולי מסוים, שברגע שמבינים אותו ניתן לגוון בעזרתו לאינספור כיוונים, וכך לתת לדמיון ולטעם האישי ליצור מנות חדשות בכל פעם. סלמון אפוי בתנור עם ציפוי שנותן לו את טעמו המיוחד – זו מנה שדורשת מעט מאד הכנה. פשוט תבחרו את הציפוי הרצוי, שימו אותו על הדג שלכם וכעבור עשרים דקות הוא כבר יצא מהתנור, ריחני, עשיר ומשמח.
מידע חשוב: דגים מתאימים מאד לשיטה זו של אפיה בציפוי הנותן להם את הטעם והריח, מכיוון שהם דורשים זמן בישול קצר יחסית, 15-20 ד’. אין גבול לציפויים השונים שניתן לשים על הדג ועל פי רוב מדובר בשיטת הכנה קלה ומהירה מאד. פרט לסלמון, למעשה כמעט כל פילה של דג נקי ללא עצמות יוכל להתאים לשיטת הכנה זו. אם רוצים לאפות פילה דג עם עור, חשוב שהעור יהיה מופנה כלפי מטה, כך שהציפוי יהיה ישירות על בשר הדג, והעור יוכל להזהיב קלות תוך כדי אפיה. באותה צורה בדיוק ניתן להכין גם חזה עוף, שאף הוא דורש זמן אפיה קצר ביותר.
זמן אפיה: 15-20 ד’ 8 מנות דג
8 מנות פילה סלמון
2 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן או מים
מלח ופלפל
לציפוי פירורי לחם מתובל:
כוס פירורי לחם
3 שיני שום
4 כפות פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ
כפית גדושה חרדל דיז’ון
לציפוי רוטב חרדל:
2 כפות מיונז
כף גדושה חרדל דיז’ון
כפית חומץ בלסמי או רגיל
חצי כפית סוכר
לציפוי פפריקה ושום:
כף פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
לציפוי פסטו תימני:
4 כפות כוסברה
כפית חוואיג’ למרק
4 שיני שום
4 כפות שמן זית
לציפוי אסייתי:
4 כפות רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות
כפית סילאן
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
לציפוי ירקות:
פלפל אדום חתוך לרצועות
בצל קטן פרוס לעיגולים
כפית פפריקה
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את פרוסות הסלמון בתבנית בינונית, יוצקים פנימה יין או מים ושמן זית. מתבלים את הדגים במלח ופלפל. בוחרים את אחד מהציפויים שמצאו חן בעיניכם, מערבבים את כל החומרים ומורחים או מפזרים על הדגים בצורה אחידה. מעבירים לתנור ל-15-20 ד’, עד להזהבה. מוציאים ומגישים חם.
למה את פחות מרוצה מהקינוחים?יש לי אותו ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה ממנו,
פחות מהדברים של הקינוחים שבו אבל ממילא זה רק כמה בודדים,
כל ההקדמה של הספר זה על איזה סירים ודברים למטבח לקנות ומה מומלץ,
איזה חומרי גלם משתמשים,
אחר כך יש מתכון למשל של פסטה ומה קורה אם נשאר פסטה אז איך הופכים את זה למשהו חדש
או בישלת את X ככה תעשי אותו לקציצה אם נשאר ליום למחרת
דברים כאלו.
ממליצה בחום
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: