כללי ספר אודות עיצוב לוגואים ומיתוג

חיים בניסטי

מהמשתמשים המובילים!
המשתמש נחסם
שלום לכולם!

ב״ה ישנו תכנון לכתוב ספר אודות עיצוב לוגואים ומיתוג.
מכיוון שכתיבת ספר זו מטלה ומשימה מורכבת ומאתגרת,
החלטתי לפני כן לעשות סקר התעניינות בין משתמשי הפורום.

הספר יכלול חמישה פרקים:
1. פרק העוסק כולו במהות הלוגואים, למה הם קיימים וכיצד הם מועילים לגוף אותו הם מייצגים, מה הופך לוגו ללוגו טוב, לוגואים מצליחים של חברות ענק בהווה ובהיסטוריה ומה הגורם לכך, מעט על מיתוג ויצירתיות ותוכן עיוני נוסף.

2. פרק העוסק בשלב יצירת הלוגו, הכנת הקרקע והבריף, החשיבה על הרעיון, איור סקיצה והמעבר למחשב, כללי יסוד בעיצוב לוגואים וסגנונות לוגואים שונים.

3. פרק העוסק בתהליך התקשורתי עם הלקוח, תמחור, פרזנטציה, שאלון אפיון, מקרים חריגים, תשלומים וקבלות ונושאים נוספים.

4. הפרק יעסוק בנו המעצבים, כיצד להתמודד נכון עם עבודה מהבית, כיצד ליצור מיתוג עצמי, אתר אישי, עבודות עם חברים ובני משפחה, ציוד טכנולוגי מומלץ ועוד.

5. הפרק ירכז מקבץ טיפים ששווים זהב בכל הנושאים המדוברים לעיל.

נכון שיש לי עוד מה ללמוד, אבל זה נכון לגבי כל אחד ובכל זמן.
הידע והניסיון שצבורים כבר עכשיו, יכולים לעזור למעצבים אחרים המעוניינים להצליח בתחום.

כל הערה או הארה יתקבלו בברכה!
מדובר ברעיון ראשוני כך שהוא ניתן לליטוש בעזרתכם.

הסקר הנו אנונימי, כך שתרגישו חופשיים לענות כרצונכם!

אראה לנכון להדגיש שככל הנראה הספר יהיה דיגיטלי ואינטרקטיבי, במהדורה הראשונה לפחות. כמובן שניתן יהיה להדפיסו באופן עצמאי בסכום יחסית זעום בכל בית דפוס.

יום טוב לכולם!

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אם אתם תעמדו מאחרי הספר, נשמח מאד!!!!!

חיים בניסטי

מהמשתמשים המובילים!
המשתמש נחסם
נכתב ע"י sara100;1976406:
אם אתם תעמדו מאחרי הספר, נשמח מאד!!!!!

תודה רבה!

בע״ה אני אהיה אחראי על כתיבת ועריכת הספר, וישנו רעיון לשלב עיצובי לוגואים של משתמשי הפורום שיהיו מעוניינים להשתתף ביצירת הספר.

דאבל אימפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אולי להרשל'ה יהיה מה לתרום לעניין, שווה לשאול אותו...(כלומר בטוח יש לו מה לתת אבל לא בטוח שזה מתאים ;))

PG-עיצוב בטעם יוקרתי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רעיון אדיר!!

ואם זה אתם אז בכלל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל הכבוד
:):):):):):):):):):)

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
רעיון גאוני
כל הכבוד

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שרואים את התוצאות מהתובנות שלך
ברור שרוצים!!!!

אהרן ליברמן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מחכה כבר בכליון עינים
רק תדאג שייצא כל שנתיים מהודרה חדשה כי העולם לא נשאר כמו שהוא ומתקדם

שררר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
רעיון מדהים , אני הראשונה שקונה אי"ה
צריך את החידושים הללו
יישר כח ענק !!!!

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
בכל מקרה, בהבנת הלוגו יש בסיס מסויים שלא אמור להשתנות. על הבסיס הזה אפשר לשנות ולגוון לפי האופנה.
יש קלאסיקות רבי מכר שנכונים ויפים לכל זמן ולכל גיל. למה? כי הם קלאסיים לגמרי, ולמרות שהם מתארים תקופה ספציפית - האמיתות בהם נכונים לכל תקופה.

חיים בניסטי

מהמשתמשים המובילים!
המשתמש נחסם
תודה רבה לכל המגיבים על שהקדשתם מזמנכם להגיב תגובות מחזקות ויקרות!
תודה רבה לכל המצביעים בסקר! מעריך זאת מאוד!

נכתב ע"י דאבל אימפקט;1976431:
אולי להרשל'ה יהיה מה לתרום לעניין, שווה לשאול אותו...(כלומר בטוח יש לו מה לתת אבל לא בטוח שזה מתאים ;))

תהיו בטוחים שאעדכן אותו ביוזמה, ובע"ה מקווה שהוא יהיה חלק אינטגרלי ממנה! :)

נכתב ע"י אהרן ליברמן;1976631:
מחכה כבר בכליון עינים
רק תדאג שייצא כל שנתיים מהודרה חדשה כי העולם לא נשאר כמו שהוא ומתקדם

ללא ספק, צודק לחלוטין, אכן זה התכנון בע"ה.

נכתב ע"י שררר;1976685:
רעיון מדהים , אני הראשונה שקונה אי"ה
צריך את החידושים הללו
יישר כח ענק !!!!

תודה רבה!

נכתב ע"י א-ירושלמית;1976700:
בכל מקרה, בהבנת הלוגו יש בסיס מסויים שלא אמור להשתנות. על הבסיס הזה אפשר לשנות ולגוון לפי האופנה.
יש קלאסיקות רבי מכר שנכונים ויפים לכל זמן ולכל גיל. למה? כי הם קלאסיים לגמרי, ולמרות שהם מתארים תקופה ספציפית - האמיתות בהם נכונים לכל תקופה.

לא יכלת להגדיר את זה יותר טוב.
בדיוק בדיוק זו מטרת הספר והתכנים שהוא יכיל.
אחלה מילים לשיווק! ;)

אלון חקשורי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
רוץ על זה חיים אחי היקר..... רק תותח כמוך יכול לגשת לזה...

..........................

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני לא קשור לתחום בכלללללל
אבל רבותי, תראו באיזה בנאדם מדובר, רק התחיל להתמקצע בתחום וכבר רוצה להעניק
מתורתו לאחרים, כמה אתם מכירים כאלו?
אני כבר עליתי על טוב ליבו עוד בהיותי איתו בקורס
שהיה בהצלחה לכולם, תחת המטריה שלו, בע"ה בודאי תצליחו!

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
חיים היקר והמוכשר

אני ידבר איתך מכיון של עורך ספרים.

העלית 5 נקודות שהספר שלך ידבר עליו.

והייתי מגדיר את תכלית הספר, הספר שידבר על הכל על גרפיקה וחיי הגרפיקאים, מה לא כלל התפריט, רעיון, ניתוח העבר, ההוה, ההיסטוריה, דרך החשיבה, דרך הפעולה, מא' עד ת', התמחור, ההצגה לפני הלקוח, וכו' וכו'.

בקיצר על הכללללל, ואף על הכפיות סוכר המומלצת בקפה הרביעי כשנתקעים ללא השראה בסקיצה ה 9, ועל הרגשות והחיים בצל הלוגאים.

ובמלים אחרות לתמצת את כל הדיונים של האשכולות כאן, ולהקדים תרופה למכה, ולמצות את כל ההיבטים שעובר על הגרפיקאים, דרך פעולתם, רגשותיהם, המשברים וכו'.

אזי ההמלצה שלי אל תשכח מהמשפט הבא - 'תפסת מרובה לא תפסת'.

אני מבין את התשוקה לא לפספס שום דיון או בעיה או הצעה, [איזה כייף לראות את הלוגאים שלך לא מוותרים על שום פרט], אבל זהו פרוייקט אדיר מיימדים.

הייתי מציע להתחיל במשהו קטן ולהמשיך לאט לאט, להתמקד בהתחלה בנקודות התבונה של מאחורי הלוגאים מה צריך שיהיה בו. אח"כ על הדרך אייך עושים לוגאים טובים, אח"כ ספר כללי לכל המקצועות [בשיתוף עוד מקצועות] על הדרך להציג לשווק את העסק. וכרך ב, ההתנהלות האישית והחוזית והטקטיט בין הלקוח לנותן השירות.

ואח"כ על ההיבטים שבין עבודה חוסר השראה תקיעות, לחץ ומשפחה וכו'. זה נושא נדרש.

תוך כדי... תפתח קובץ של רעיונות והמלצות בסיס לחומר העתיד, נופל רעיון מקשקש לשם. ולהתמקד בעיקר בהתחלה בנקודה הראשונה שהתחלת לעבוד אתה.

נ.ב. אל תשכח לקחת את אברמי אתך, שגם יתבל את הספר שלך בדמויות שלו ובעיקר בהומור המיוחד שלו.

תעלה ותצליח

ShBracha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אותי יהיה קשה לשכנע לקנות
אבל אם הספר יעבור עריכה לשונית, זה מעלה את הסיכויים

חיים בניסטי

מהמשתמשים המובילים!
המשתמש נחסם
תודה רבה תמר, אלון ואביחי!

יוסף - מעריך מאוד את התגובה המפורטת והמחכימה, אך לא ירדתי לסוף דעתך. אתה מציע שאכתוב לכל פרק ספר בנפרד?
בעיקרון, זה פרוייקט שאולי לקחת שנה ואולי יותר. אני לא ממהר לשום מקום, אלא ההפך - מדובר בספר שאעבור עליו בערך 2000 פעם ואתן למעצבים גדולים בתחום המיתוג לעבור עליו ולהעיר את הערותיהם.
לא מדובר בקונטרס או בסדרת מאמרים, אלא בספר - פשוטו כמשמעו! :)
בנוסף, לאף אחד אין באמת זמן לקרוא תיאוריות שלא קשורות לשום דבר, ולכן הספר הולך להיות ענייני ומעשי לחלוטין, ולמרות שיהיה מרובה עמודים - אני בטוח שחמשת הנושאים יוכלו להיכנס שם לפי הסדר ולקבל יחס אישי ומדויק.

אני מעדיף להעניק ספר ענייני ומעשי של 100 עמודים - מאשר ספר שרובו תיאוריות וטקסטים משעממים של 400 עמודים.

ברכה - במהדורה הראשונה לפחות, כמובן שהספר יעבור עריכה לשונית! על ידי :)

חשוב לי שתבינו חברים יקרים,
אני לא מעוניין לשבת שנה שלמה על פרויקט אדיר ממדים של כתיבת ספר בכדי להרוויח כסף. בשביל זה ב"ה מספיק לי הסטודיו שלי. אני לא מחפש הרפתקאות ולי ב"ה יש את הידע שאני מעוניין להעביר.

אם כן, בשורה התחתונה אני פשוט מעוניין שכל מעצב לוגואים בפרוג בפרט ובארץ בכלל - יידע את המקצוע, יידע מה הוא עושה בכל שלב ויהיה בטוח ביצירות שלו, כי זו הדרך הכי אמינה ומהירה ליצירת מעגל רחב של לקוחות מרוצים והצלחה בעסק.

תודה שוב לכולם!

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
שים לב שיש כאלו ספרים, בעולם המקביל...(חוברת שנתית בעובי של כ-200 דפים)
אולי יהיו לך לעזר.
בכ"א - אני מצטרפת לכל מילת עידוד שנאמרה פה - זה ספר חשוב מאד (את החוברות הנ"ל אי אפשר להכניס הביתה , וד"ל)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה