דרוש מידע סערת הסמינרים

מצב
הנושא נעול.

משה 05276

משתמש מקצוען
זאת פשוט המציאות. גדולי ישראל נלחמו מול מנהלי הסמינרים והמספר הזה נקבע כמינימום שהם חייבים לקבל.
ככה זה התקבע.
אני הייתי שמחה למצב שבו המוצא כלל לא משחק אלא רק הרמה הרוחנית והלימודית.
אני חותם על כל מילה שזה לא צריך להיות תלוי כמות אלא תלוי איכות
ועדיין חושב שהגיע הזמן שהספרדים ירימו לעצמם מוסדות
איכותיים שאנחנו האשכנזים נוכל רק לקנאות בהם

דיני

משתמש מקצוען
בסדר אם טיהרת את המילה גזענות לסגנון
אז זה הפירוש גם למה שהלה כתב
גזענות זה להתייחס לאדם רק על סמך מוצאו.
סגנון זה מכלול ההתנהגויות בחיים, הרבה פעמים קשור למוצא אבל ממש לא בהכרח.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
גזענות זה להתייחס לאדם רק על סמך מוצאו.
סגנון זה מכלול ההתנהגויות בחיים, הרבה פעמים קשור למוצא אבל ממש לא בהכרח.
אז זהו
שכל אשכנזי גזען לשיטת מי שחושב שזה התפיסה האשכנזית
יסביר לך שהגזענות מבוססת בגלל העניין של הסגנון
ומכיוון שיש אמת
בזה שהסגנון הספרדי שונה מהאשכנזי(לא נותן שום פרשנות מה טוב ומה רע אלא אני רק אומר את המציאות
כפי שהיא ואני מאמין שאף אחד לא מתווכח על עובדות ברורות)

אז האשכנזי ייצר מנגנון כזה שהוא מעוניין לשמר ברובו את הסגנון (גזענות בלע"ז)
האשכנזי

דיני

משתמש מקצוען
אז זהו
שכל אשכנזי גזען לשיטת מי שחושב שזה התפיסה האשכנזית
יסביר לך שהגזענות מבוססת בגלל העניין של הסגנון
ומכיוון שיש אמת
בזה שהסגנון הספרדי שונה מהאשכנזי(לא נותן שום פרשנות מה טוב ומה רע אלא אני רק אומר את המציאות
כפי שהיא ואני מאמין שאף אחד לא מתווכח על עובדות ברורות)

אז האשכנזי ייצר מנגנון כזה שהוא מעוניין לשמר ברובו את הסגנון (גזענות בלע"ז)
האשכנזי
יפה כתבת.
אולי העניין הוא מה אתה מכניס תחת ההגדרה: הבדלים בסגנון.
אם למשל מכניסים לשם הבדלים בסוג הדג שאוכלים בשבת, או במבטא, או במוזיקה או בכל דבר אחר שאין לו קשר לרמה רוחנית אז אני מסכימה שזה גזענות בלבוש נאה. ובהחלט כדאי להרחיב את המבט וללמוד דבר או שניים מהאחים שבאו מגולות אחרות.

אבל אם תחת הסגנון שאולי מושפע מהמוצא נכנסים הבדלים ברוחניות- במושגים, בדיבור, בהיכרות עם העולם הרחב וכדו' אז אולי זה כן לגיטימי לשמור מרחק, בתנאי שמחילים את אותם פרמטרים גם על אשכנזים.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
למה זה נח?
למה זה נח לכל הספרדיות ללכת ולרוץ כעניות בפתח ולחטוף את הגזענות הזאת שנה אחרי שנה?

למי זה נח?
ומה הוא מרוויח מכך?

נראה לי שהדבר הכי לגיטימי לכל אדם ששולט בקבוצה מסויימת
זה לייצר מערכת עצמאית שלא נשענת על מערכות של אחרים
אז מדוע פה לא??
@shimשימי לא מתאים לך להיות תמים..
זה ברור,
למי זה נוח...
א- נוח לאשכנזים - לאנשים מחמיא להיות אלו שרודפים אחריהם...
אלו שצריך להתחנן אליהם.. לשחר לפתחם וכו וכו..
גם באמת יש הרבה פעמים בעיה של בית פתוח יותר סגנון אחר וכד' - הבעיה קיימת בין אצל אשכנזים ובין אצל ספרדים...
אצל ספרדים הרבה יותר קל לסמינר להתנער ... עצם זה שהוא ספרדי - כבר עילה לאי קבלה.. תוסיף לזה איזשהוא פרמטר הכי קטן .. וזהו לא התקבלת...

ואז נשארת הבעיה רק עם אשכנזים פתוחים ...

למה זה נוח לספרדים?
תראה לי רב ספרדי אחד - שיש לו בעיה להכניס את משפחתו לסמינר אשכנזי הכי טוב...
תראה לי ח"כ אחד! שבנותיו לא התקבלו לאחד מהסמינרים המובילים,
(כולל שדרני רדיו שמזוהים .. וכולל משפחות מודרניות ממש -אבל קשורות חזק לאימפריה של ש"ס- ויכולות להיות מאז מאד שסניקיות - פרענקיות או כל כינוי גזעני אחר - שאני בתור אשכנזיה - דוחה אותי להתבטא בצורה הזו ...)

תסכים איתי שכיום , להתבטא בתור אריה מכלוף.. זה קצת פתטי ..., אממה יש אנשים ש-ב-א-מ-ת , ניזוקים מהגזענות שסוררת בחוץ,
מה הם עושים כשיש להם בעיה? הם לא ילכו לרב *****ביץ , **סקי, - וכל רב שנושא שם משפחה אשכנזי...
הרבה יותר קל יהיה להם לבכות לרב/לנציג הספרדי שניתקל במצוקה הזו יום יום.....
אבל מה שהם צריכים להבין - שהוא ניתקל בבעיה המון..
אבל עדיין הו לא יודע מה זה ילדה בוכה בבית, כי היא לא התקבלה בגלל שלצערה סבא רבה שלה נולד בבגדד או בצנעא...
אבל עצם זה שאנשים פונים אליו - והוא צריך לבקש בשבילם .. זה נותן לו מעמד טוב.. (אני לא חושבת שהוא באמת שמח שילדה X נשארה בבית, אבל בסופו של יום הצורך למעמד קיים..)

לו היה סמינר ש-כ-ל הרבנים היו שולחים אליו - מקצה לקצה,
כל ראשי הישיבות הספרדים - הבני תורה - מרביצי - או איך שלא יכנו את עצמם..
היו שולחים לסמינר הזה..
ולא שולחים לחדש /ישן /סניף /וולף...
ולא היתה בת ספרדיה אחת! שנשלחת לסמינר אשכנזי...
אם היתה באמת!!!! גאווה ספרדית אמיתית! והפסקה של מלכחי פינה ...
הכל היה נראה אחרת...

ולגבי אלו שכתבו , שהסבתא למדה במוסד אשכנזי וגם האמא ועכשיו רוצים שגם הבת..

תסלחו לי אבל סיפורי סבתא...
בוא נראה עם כל משפחת דרעי (לא משנה באמת השם אני מתכוונת משפחות חשובות ....)
כל משפחות טולדאנו, יוסף, בעדני, ועוד היו שולחות בגאווה את הבנות שלהן לא לחדש..
אלא לסמינר בנות יוסף!
והרמה הלימודית שם היתה הכי גבוה!!
והמגמות שם היו הכי הכי טובות!

האם הם גם היו מדברים ככה???
-בוודאות שלא!
אלא שהם לא מאמינים שתיתכן מציאות כזו!
כי כמה מפלגות יאבדו כמה מנדטים על זה!
כי כמה אנשים יאבדו את המשרות שלהם בגלל זה!

וגם לפני 40-50 שנה לא היה סמינר חסידי אחד!!!
ולמי שמאד רצה סמינר חסידי - בירושלים היה את הישן - שלמדו בו בנות חסידיות וליטאיות וספרדיות - יחד..
ובבני ברק - היה את שרנסקי שגם הוא כמו הישן היה עם טיפה יותר עם אורינטציה חסידית - וההנהלה למעלה היתה חסידית ... אבל למדו שם בעירבוביה בנות ליטאיות וחסידות וגם ספרדיות!!

היום אותן נשים שלמדו שם,
בנותיהן לומדות בגאווה!! בסמינרים חסידים רישמיים, כמו גור / ויזניץ /בעלזא ועוד ועוד...
ותנסו לשכנע את המשפחות הללו ללמוד בסמינר שלמדו בו הסבתא והאמא - והן לא ירצו!!

כי יש להם גב חזק! כי הם יודעים שהאדמו"ר שלהם , שולח לשם את בנותיו ונכדותיו....
למרות שאשתו של האדמו"ר או בנותיו למדו בשרנסקי (כמו בנותיו וכלותיו של האדמור מגור או כמו בנותיו של האדמו"ר מויזניץ...- שלמדו בזמנו בשרנסקי)
אבל יש להם גאווה, במה שהם! במי שהם מייצגים!
ולכן הם לעולם לא ישלחו את בנות שלהם ללמוד ביחד עם הליטאים....
ולכן כל החסידים שלהם - לומדים מהם...
וכל בחורה ליטאית לא תרצה ללמוד עם בחורה חסידית...

אני מסכימה עם מה שכתבה @דיני שבוודאות זה יוצר צמצום מסוים..
וחוסר בהכרה אמיתית של צדדים אחרים במפה של היהדות החרדית הכללית..
וזה אכן בהחלט חבל!!..(וזה מצחיק לומר שחסידים כן מכירים, כי תיקח בחורה חסידית קלאסית היא לא תדע על שם משפחה מסוים שהוא בוודאות מרוקאי לעומת שם משפחה אחר שהוא בוודאות תימני.. )
וזה בחלט הפסד גדול! וענק!(לא החוסר של איזה שם משפחה שייך לאיזה מוצא.. אלא חוסר בהיכרות עם עוד סגנונות טובים ומיוחדים)

א-ב-ל , ההפסד הזה ככל הנראה עדיף! על מאות בנות - בגיל ההתבגרות - שכפי שציינו כאן הוא גיל משפיע בותר..
שיושבות בוכיות בביתן! .. מתייבשות שם ימים וחודשים..
עד שסמינר אשכנזי כלשהוא "הסכים" ברוב טובו לפתוח את שעריו בפניהם -חודשים אחר תחילת שנת הלימודים.. שאולי אז הבת פחות תשפיע על בנות כיתתה..
או שנאלצו - לפחות בעיניהן לשלוח לסמינר "פחות" טוב ספרדי....

הערה: הדברים נכתבים מדם ליבי, לאחר שחברתי הטובה - ילדה ספרדיה מושלמת! בת למשפחה אברכית מאד!! , שחסרונה היחיד היה היות וסבא שלה נולד אי שם במרוקו , ואבא שלה היה "רק" אברך בן עליה אמיתי, שלא ידע ללקק לאנשים הנכונים.. כי הוא באמת ענה להגדרה של "תורתו אומנותו".
שנכנסה לסמינר אשכנזי בחנוכה!!!! (אחרי 4 חודשים בבית!)
אחרי שפנו לכל העסקונה הספרדית שקיימת במפה, ורק אחרי שרב אשכנזי (יחסית לא מוכר - בזמנו..)
לקח את המקרה לידיים שלו, והפסיק עם האקט המזעזע של החנופה לכל המערכת השסניקית...
היא הצליחה סוף סוף להיכנס לסמינר אשכנזי,
א-ב-ל את הביטחון העצמי שלה, ואת המצב הנפשי הירוד שלה..
כבר אף אחד לא הצליח לתקן....

מי יתן על כך את הדין???????

אני וביתי

משתמש מקצוען
הערה: הדברים נכתבים מדם ליבי, לאחר שחברתי הטובה - ילדה ספרדיה מושלמת! בת למשפחה אברכית מאד!! , שחסרונה היחיד היה היות וסבא שלה נולד אי שם במרוקו , ואבא שלה היה "רק" אברך בן עליה אמיתי, שלא ידע ללקק לאנשים הנכונים.. כי הוא באמת ענה להגדרה של "תורתו אומנותו".
אחרי שפנו לכל העסקונה הספרדית שקיימת במפה, ורק אחרי שרב אשכנזי (יחסית לא מוכר - בזמנו..)

אולי ההורים שיתעקשו?! לא מכיר את פרטי המקרה אבל בד"כ יש אפשרות שלסמינר אחר.
אני לא יודע מה נקרא געזנות מה שבטוח שבבתי כנסת ליטאים יש לדוגמא סידורים לכל הנוסחים מה שאין בבתי כנסת ספרדים וחסידים.
ככה גם במוסדות ברגע שאתה עם לב פתוח ומסכים לקבל אז תקבל את כולם. מה הפרוש אין מקום?! אתה געזן.
גם אשכנזים לא מתקבלים מי משמתעקש לפעמים מצליח לפעמים בוכה מי שמכופף את הראש לא חסר סמינרים אחרים.
הרי מה כולם טוענים למה לא ללכת לסמינרים ספרדים?! כי רוצים סמינר אשכנזי. לספרדים מותר לרצות סמינר אשכנזי ולאשכנזים אסור?
הפתרון הכי טוב שיפתחו לסמינרים הגדולים סניף ספרדי וכולם אוטמטי ירשמו לשם אבל זה גזענות ולכן עדיף להנציח את הבעיה העיקר שיראה יפה.

קרעפט

משתמש מקצוען
די עם הקומוניזם. ועדה, שיבוצים, תמריצים. כל שיטה יותר גרועה מהקודמת. שוק חופשי זה הכי בריא
שוק חופשי אני לא רואה
יש המון ריכוזיות בשוק הסמינרים
(ומחילה אם זה נשמע שהבנות הם סוג של מוצר)
ואגב יש הסכם עם המדינה לא לפתוח סמינרים קטנים (הטיעון הוא מחמת העדר גיוון מקצועות בקטנים) מה שבהכרח משמר את המצב הקיים
(וכמדומה שבהסכם הקואליציוני ניסו לשנות)

imagine

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אולי די כבר עם הכללות וגזענות על החסידים
לגמרי!
אני למדתי בסמינר סופר חסידי
ומתוך ארבעת החברות הכי טובות שלי
היו 2 מעדות המזרח!
וכל הכיתה ללא יוצאת מן הכלל השתתפה בכיף ב"חינה" והסתלסלה במרץ בשירי שבת מזרחיים
(ואיך אמרה לי המחנכת החסידית האשכנזית 10 דורות? הלוואי שכל הבנות החסידיות היו כמוהן!)
דרך אגב, גם ממרחק של זמן רב (לא נגלה בדיוק כמה;) מסתבר שהן נמנו על הבנות שגם הבתים שהן הקימו הן סופר איכותיים ושמורים, כאלו שגם היום הייתי שולחת את ילדיי ללמוד עם ילדיהם בלב שקט מבחינת הקו הרוחני שבבית, לעומת מה שלא הייתי עושה לגבי חלק מהבנות האשכנזיות)

אחותי למדה בסמינר אולטרה חסידי
ששייך לחסידות אולטרה שמרנית
והחברה הכי טובה שלה היא מעדות המזרח

לדעתי, אם כבר (אם כבר, לא שאני חושבת שזה חייב) בבית ספר יסודי אולי יותר יאתגר שילוב של עדות המזרח בבית ספר חסידי
למשל, בשנים הראשונות מתפללים בקול ואז זה יחייב את הבנות הספרדיות לשנות מנוסח התפילה המקובל בביתן, לעומת בסמינר שלמי אמור להפריע באיזה הברה החברה משתפכת לתוך בסידור כשרק שפתיה נעות...
ובכלל, בנות בגילאי סמינר כבר אמורות להיות בשלב התפתחותי שמאפשר ראייה רב ממדית וחשיבה בוגרת שיכולה לשים דגש ולהתעניין בעיקר באישיות עצמה ובהיבטים פנימיים ולא רק באלמנטים חיצוניים בולטים. כך שכובע האבא יכול להיות שונה, אבל הערכים והשאיפות- דומות. ובמקביל עם יכולת להמשיך להקפיד על כשרויות שונות ולהתחשב אחת בשניה בכך, תוך מציאת ההכשר המקובל על כולן.... בקיצור, כשכל אחת מסוגלת לשמור בגאווה על מסורת ומנהגים ייחודיים תוך כבוד לאלו של חברתה. מה שהנות צעירות מבחינה התפתחותית פחות מסוגלות אליו. וזה בסדר בשלב ההוא- תואם גיל, מה שאותי היה מתחיל להדאיג אם הבת שלי היתה מגלה חוסר בשלות לכך בגילאי העשרה התיכוניים והלאה...
זה לכאורה גם הבסיס לזוגיות תקינה ומאושרת, הלא כך? אז בעיני, חשוב מאד לוודא שהשריר הזה מפותח ושהבחורה לא נתקעת בשלב התפתחותי כלשהו...

מייק היקר

משתמש פעיל

מי יתן על כך את הדין????
ברור שההורים!!!
שבגאוותם שרצו דווקא סמינר אשכנזי השארו את ילדתם בבית 4 חודש
בושה תכסה פניהם
לא היה קורא כלום אם היו משפילים את כבודם והאגו המנופח שלהם
ושולחים לסמינר ספרדי

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה