סעודת שבת בבוקר

שרית ו

משתמש מקצוען
כבר כמה שבועות שאני שוברת את הראש כל פעם מחדש-
מה להכין לסעודת שבת??

נמאס כבר מהמושט היבש, הצ'לונט והשניצלים.

מה אתן מכינות? ואיך עושים שלא יהיה יבש מדי בלי רוטב?
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אני מכינה סלמון, בליל שבת מגישה חם ובבוקר קר, וגם כך זה ממש טעים.
המתכון:

מרפדים תבנית בבצל מטוגן ושום קצוץ
על פרוסות הדג משני הצדדים סוחטים מעט לימון, מפזרים פפריקה מתוקה חריפה, אבקת שום ומרק בצל, ומניחים בתבנית
מלמעלה אפשר כוסברה או פטרוזיליה
מוסיפים כרבע כוס מים ואופים כ20 דקות.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דגים - סלמון, מבושל ברוטב חמוץ מתוק, מוגש קר - עסיסי, ישר מתוך הרוטב (כי לא צריך חימום)
בשר - טשולנט + פסטרמה ביתית / קציצות / קציץ / שניצלים ממולאים
כמובן כבד וביצה (קצוץ / חתיכות)
קוגלים - אני מגוונת כל פעם סוג אחר של פשטידת איטריות (משעמם קוגל ירושלמי באופן קבוע, ובכ"ז זומרים על ה'מסורת' של קוגל איטריות...)
 

שרית ו

משתמש מקצוען
דגים - סלמון, מבושל ברוטב חמוץ מתוק, מוגש קר - עסיסי, ישר מתוך הרוטב (כי לא צריך חימום)
בשר - טשולנט + פסטרמה ביתית / קציצות / קציץ / שניצלים ממולאים
כמובן כבד וביצה (קצוץ / חתיכות)
קוגלים - אני מגוונת כל פעם סוג אחר של פשטידת איטריות (משעמם קוגל ירושלמי באופן קבוע, ובכ"ז זומרים על ה'מסורת' של קוגל איטריות...)

קציצות בלי רוטב?
לא יבש לכם?

ומה זה פסטרה ביתית? נשמע מעניין
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קציצות בלי רוטב?
לא יבש לכם?

ומה זה פסטרה ביתית? נשמע מעניין

לקטנים מטביעים את הקציצות בטשולנט
הגדולים - מלכתחילה אוכלים דברים אחרים :)

בכלל - הטשולנט אצלי הוא כמו צלי בקר
משתמשת בבקר איכותי מאד (ולא בכזה שמיועד לחמין) ומוסיפה בעיקר תפוחי אדמה ומעט גריסים
יותר קל לבטן אחרי שבת, והטעם הרבה יותר עשיר
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש עוד רעיונות לדגים חמים ובלי רוטב?
פילה סלמון ברוטב חרדל וסילאן (עם שום כתוש)
מצפה כל חתיכה ברוטב ובנוסף אופה עם רוטב מעורב במעט מים בתבנית
כשמתקרר - מעבירה את החתיכות לתבנית אחרת - ללא הרוטב (מסדרת כך כבר ביום שישי)
מחממת 'קומה שניה' בפלטה, כשסגור היטב בנייר כסף
נשאר עסיסי
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
יש עוד רעיונות לדגים חמים ובלי רוטב?
שניצל - אפשר מסול ואפשר ממושט.

מסול מכינים כמו שניצל רגיל
או מצפים רק בקמח וביצה - שתי האופציות טעימות.

מושט חותכים כל מנה לארבע חתיכות.
מכינים כמו שניצל רגיל רק בביצה מוסיפים חרדל ובפרורי לחם זעתר.
 

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לא אוהבים אצלינו טשולנט אז:

מנה ראשונה:
ממרח כבד, סלט ביצים עם בצל, סלטים חיים.

מנה שנייה שאריות מהלילה. לדוגמה:
פאי רועים
קציצות מטוגנות
סטייקים עוף
עוף מוקפץ
פשטידות מכל הסוגים
ירקות מאודים
ירקות בתנור (אנטיפסטי)
תפו"א אפוי
אורז
בורגול
 

פרג

משתמש מקצוען
אפשר במקום שניצל להכין בצק עלים עם פסטרמה:
מורחים מעט חרדל וטשופ על בצק עלים. מסדרים פרוסות פסטרמה- אפשר משני הסוגים.
מגלגלים לרולדה. חותכים פרוסות- רק סימנן ואופים.
מחממים על הסיר בשבת בבקר.
על אותו עיקרון אפשר למלא בבשר טחון ולחמם על הפלטה בבקר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה