דרוש מתכון סלק וקולרבי, איך משתמשים בירקות האלו?

saralulu

משתמש מקצוען
לא קונה אותם אף פעם וקיבלתי בחינם כשהם במצב ממש טוב ואיכותי!
אשמח למתכונים טובים או איפה אפשר לשלב אותם בבישולים.
תודה רבה!
וד״א כותבים קולרבי או קולורבי?
 

saryk

משתמש מקצוען
אני חותכת לילדים מקלות קולורבי סתם כך, כנשנוש. כמו מקלות גמבה ומלפפון.
קולורבי מוחמץ- למי שאוהב חמוצים: מקלות קולורבי עם חומץ+מים (תלוי כמה חמוץ רוצים), מלח וסוכר.
סלט כרוב וגזר- ניתן להחליף את הקולורבי ולגרד במקום הכרוב.
ציפס קולורבי- גם נחמד.
 

נחמה של אמא

משתמש צעיר
סלט קולרבי גזר וסלק

מקלפים את הירקות במקלף גוליאן(מקלף שעושה רצועות ארוכות ודקות)
קוצצים דק עלי סלרי
לתיבול:
סילאן
מיץ לימון
טיפה מלח
מערבבים הכל ביחד

מומלץ לערבב עם הסלק רק קרוב להגשה כי הסלק צובע מאד את הירקות האחרים

בתאבון!!
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
קולורבי בתנור.
מקלפים. חותכים לפרסות. מטבלים במלח שמן פלפל שחור. אופים 180 מעלות עד לריכוך
אפשר גם סלק.
אפשר בטיבול להוסיף דבש וחומץ בלסמי. נותן טעם טעים ממש
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קולרבי טעים בכל צורה שתכיני אותו (בתנאי שהוא איכותי ולא סיבי)
אפשר לקלף ולחתוך לפרוסות, או לחתוך קוביות ולהוסיף לסלט ירקות
אפשר להוסיף למרק עוף או למרק ירקות - הוא משביח מאד את הטעם גם אם לא אוכלים אותו בעצמו
אפשר לטגן צ'יפסים
אפשר להכין אנטיפסטי בתנור (מקלות או פרוסות דקות, מעט שמן זית ומעט מלח ולאפות עד ריכוך חלקי)

סלק
אני אוהבת אותו רק מבושל אבל יש שאוהבים אותו חי.
יש הרבה מתכונים של סלטי סלק ברשת (חיים או מבושלים) כדאי לך לחפש.
 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
יש מרק קולרבי מדהים! ומפתיע מאד בטעמו
המליצו עליו כמה נשים ב"הפסקת אוכל"
והוא באמת מוצלח:

ויש גם בתגובות למטה המלצה לתיבול למי שלא רוצה להשתמש באבקת מרק
 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
יש מרק קולרבי מדהים! ומפתיע מאד בטעמו
המליצו עליו כמה נשים ב"הפסקת אוכל"
והוא באמת מוצלח:

ויש גם בתגובות למטה המלצה לתיבול למי שלא רוצה להשתמש באבקת מרק
לא אחזתי שאני בפורום הפסקת אוכל בעצמו...
 

תפארת ה.

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
סלט סלק אני עושה של מרלין איילון
מקלפים את הסלק, חותכים לרבעים ל)
מבשלים בסיר עם מים וקצת מלח לשעה-שעתיים
חותכים לקוביות
מוסיפים קוביות מבצל 1
שמן, מיץ לימון, סוכר וקצת מלח
אני אוהבת להוסיף חומץ ומים, ואז זה יותר כמו תחמיץ יותר.
וזהו
בתאבון
זה גם טעים וגם בריא
 

נחומ'לה

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
סלט ירוק טעיםםםם ועסיסי עם קולרבי

3 קולרבי
3 מלפפון
3 פלפל ירוק כהה
3 גבעולי בצל ירוק

חותכים את הירקות לגפרורים, ואת הבצל ירוק לטבעות. מערבבים.

מוסיפים חצי כוס סוכר, חצי כוס שמן, חצי כוס חומץ (אני שמתי קצת פחות) וכפית מלח.
מערבבים, מחכים עד שהירקות יוציאו המון מיץ, מוסיפים גרעיני חמניה ודלעת.

שימו לב: הסלט בהתחלה נראה 'יבש', צריך לתת לו זמן עד שהתיבול שלו מוציא מהירקות את כל הטוב שבהם...
יוצא כמות גדולה של סלט, אצלנו זה לא מספיק... אבל כמובן אפשר לעשות שליש כמות - ירק אחד מכל סוג.
 

שירוNET

משתמש רשום
יש גם סלט סלק מעולה עם סלק מבושל מגורד בפומפיה עם תפוחים חמוצים (גרנד) מגורדים גם.
מתבלים עם מיונז, מלח, פלפל, סןכר וכו'.
טעים טעים טעים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה