דרוש מתכון סלמון עם קדאיף

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש לך מתכון מוצלח?
אשמח לקבל

(רק מעדכנת: לינקים לאתרי מתכונים לא עוזרים לי, אני חסומה)
 

יאיר אגוזי

משתמש צעיר
אני לא זוכר כרגע את המתכון.
אבל אנחנו מכינים קוביות פילה סלומון בכוסות נייר מעוצבות, ומעל קדאיף.
וזה אחד הדברים הטעימים.... מומלץ.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מקפיצה בתקווה...:rolleyes:
 

יש לך כנפי רוח

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי

@כבי800 בשבילך, לא ניסיתי​

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?​

לדג:​

6 רצועות פילה סלמון טרי
1 חבילה שערות קדאיף
מעט שמן זית להזלפה

למשרה:​

½ כוס רוטב סויה
¼ כוס דבש
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כפית שמן שומשום

לרוטב:​

1 כוס יין לבן יבש
¼ כוס רוטב סויה
1 כף דבש
1 כף סילאן
1 שן שום כתושה

להגשה:​

50 גרם פיסטוק חלבי טבעי קלוף
עלעלי מיקרו טימין (או אחרים לבחירתכם)

מכינים את הדג:​

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה, בקערה, ומשרים את הדג במשך 2-3 שעות, במקרר.
  2. מניחים את שערות הקדאיף הקפואות על צלחת, ומפשירים, מספר דקות, בטמפרטורת החדר.
  3. לוקחים קבוצה של שערות קדאיף ומגלגלים אותה סביב אחת מרצועות הדג, בחלקו האמצעי, כך ששני הקצוות שלו עדיין גלויים.
  4. מניחים את הדגים, העטופים, בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מזליפים או מרססים מעט שמן זית על הקדאיף. (אם יש לכם בקבוק תרסיס שניתן למלא בו שמן זית, ולרסס, אז עדיף)
  6. מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד להזהבה קלה של הקדאיף. גם הדג יהיה כבר מוכן בזמן הזה.

מכינים את הרוטב:​

  1. מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים במשך 3 דקות, ללא מכסה, תוך ערבוב לסירוגין.
  3. מצננים את הרוטב ושומרים בצנצנת סגורה במקרר עד להגשה.

להגשה:​

  1. קולים מעט את הפיסטוקים במחבת.
  2. מניחים רצועת דג עטופה בקדאיף על צלחת, מפזרים מעליה מעט פיסטוקים קלויים ועלעלים רעננים. מגישים לצד קערית קטנה עם רוטב.
  3. dsc_0234.jpg
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני שמה פסטו על הדג
ואז עוטפת בשערות קדאיף
ליגה !!!!!!
זה מה שעשיתי השבוע.
יצא טעים, אבל חיפשתי איכשהו מתכון קצת יותר מושקע ומורכב

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?​

לדג:​

6 רצועות פילה סלמון טרי
1 חבילה שערות קדאיף
מעט שמן זית להזלפה

למשרה:​

½ כוס רוטב סויה
¼ כוס דבש
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כפית שמן שומשום

לרוטב:​

1 כוס יין לבן יבש
¼ כוס רוטב סויה
1 כף דבש
1 כף סילאן
1 שן שום כתושה

להגשה:​

50 גרם פיסטוק חלבי טבעי קלוף
עלעלי מיקרו טימין (או אחרים לבחירתכם)

מכינים את הדג:​

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה, בקערה, ומשרים את הדג במשך 2-3 שעות, במקרר.
  2. מניחים את שערות הקדאיף הקפואות על צלחת, ומפשירים, מספר דקות, בטמפרטורת החדר.
  3. לוקחים קבוצה של שערות קדאיף ומגלגלים אותה סביב אחת מרצועות הדג, בחלקו האמצעי, כך ששני הקצוות שלו עדיין גלויים.
  4. מניחים את הדגים, העטופים, בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מזליפים או מרססים מעט שמן זית על הקדאיף. (אם יש לכם בקבוק תרסיס שניתן למלא בו שמן זית, ולרסס, אז עדיף)
  6. מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד להזהבה קלה של הקדאיף. גם הדג יהיה כבר מוכן בזמן הזה.

מכינים את הרוטב:​

  1. מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים במשך 3 דקות, ללא מכסה, תוך ערבוב לסירוגין.
  3. מצננים את הרוטב ושומרים בצנצנת סגורה במקרר עד להגשה.

להגשה:​

  1. קולים מעט את הפיסטוקים במחבת.
  2. מניחים רצועת דג עטופה בקדאיף על צלחת, מפזרים מעליה מעט פיסטוקים קלויים ועלעלים רעננים. מגישים לצד קערית קטנה עם רוטב.
נשמע מעניין
שומרת לי לפעם הבאה
תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  84  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה