יואל ארלנגר - קקטוס
אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתכון מעניין שהמצאתי ביום שישי ויצא מאוד מוצלח.
מוצרים:
1 ק"ג סלמון משובח, פרוס לפרוסות עבות ויפות
1 פחית קרם קוקוס
2 כפות פסטו
1 ראש שום מפורק לשיניים
10 - 15 עלי בזיליקום
רבע כוס שמן זית (או לפי העין..)
15 עגבניות שרי, עם חריץ קטן בקצה
מיץ משני לימונים (עדיף ליים)
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כפית צ'ילי גרוס
(אופציונלי:
קמצוץ זעפרן
כמה עלי קפיר ליים
עלי מרווה)
הכנה:
בבלנדר מוט טוחנים את שיני השום, עם תכולת פחית של קרם קוקוס
בסוטז' רחב מחממים שמן זית, ומוסיפים את העגבניות לטיגון קליל
מוסיפים את קרם הקוקוס עם שיני השום, את הפסטו, ואת מיץ הלימון (והמרווה והקפיר ליים), מביאים לרתיחה .
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וצ'ילי גרוס (וזעפרן)
מוסיפים את הדגים, מבשלים למשך כמה דקות עד שהדג מוכן
לקראת סוף הבישול מוסיפים עלי בזיליקום, עוד קצת שמן זית, ומגישים עם חלה טעימה לטבילה ברוטב.
ניתן להסמיך מעט את הרוטב עם קורנפלור.
אני הכנתי בערב שבת עד כחצי בישול, והשארתי על הפלטה עד הסעודה
כמות השומן הגבוהה עוזרת לדג להישאר עסיסי
מומלץ להזהיר את מי שאוכל - העגבניות לוהטות מבפנים, אם יש לכם ילדים קטנים, עדיף לחתוך מראש.
מוצרים:
1 ק"ג סלמון משובח, פרוס לפרוסות עבות ויפות
1 פחית קרם קוקוס
2 כפות פסטו
1 ראש שום מפורק לשיניים
10 - 15 עלי בזיליקום
רבע כוס שמן זית (או לפי העין..)
15 עגבניות שרי, עם חריץ קטן בקצה
מיץ משני לימונים (עדיף ליים)
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כפית צ'ילי גרוס
(אופציונלי:
קמצוץ זעפרן
כמה עלי קפיר ליים
עלי מרווה)
הכנה:
בבלנדר מוט טוחנים את שיני השום, עם תכולת פחית של קרם קוקוס
בסוטז' רחב מחממים שמן זית, ומוסיפים את העגבניות לטיגון קליל
מוסיפים את קרם הקוקוס עם שיני השום, את הפסטו, ואת מיץ הלימון (והמרווה והקפיר ליים), מביאים לרתיחה .
מתבלים את הרוטב במלח פלפל וצ'ילי גרוס (וזעפרן)
מוסיפים את הדגים, מבשלים למשך כמה דקות עד שהדג מוכן
לקראת סוף הבישול מוסיפים עלי בזיליקום, עוד קצת שמן זית, ומגישים עם חלה טעימה לטבילה ברוטב.
ניתן להסמיך מעט את הרוטב עם קורנפלור.
אני הכנתי בערב שבת עד כחצי בישול, והשארתי על הפלטה עד הסעודה
כמות השומן הגבוהה עוזרת לדג להישאר עסיסי
מומלץ להזהיר את מי שאוכל - העגבניות לוהטות מבפנים, אם יש לכם ילדים קטנים, עדיף לחתוך מראש.