סליחה על הבורות- מה זה טאבלט?

• פותח הנושא TK
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תגידו, מה ההבדל בין מחשב נייד לטאבלט?

רמה פלוס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אין הבדל.
יש הבדל אחד בלבד-טאבלט זה נייד בעל מסך מגע ללא מקלדת פיזית, ולנייד רגיל יש מקלדת פיזית.

כמובן, יש אין ספור הבדלים בין מערכות הפעלה למינהם, חומרה, זיכרון עבודה ואיחסון..
אבל במהותם, טאבלט/נייד, היינו הך.

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לגבי הגישה לאינטרנט זה אותו הדבר כמו נייד או שזה שונה?

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
להבנתי הוא מתכון אם זה גולש דרך WIFI או גלישה סלולרית.

(זה WIFI, נכון?)

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רמה פלוס;1382367:
מה אתה מתכווין 'גישה'?
נראה לי שהבנתי את הרעיון
תודה רבה עזרתם לי מאוד

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יונה יונה;1382372:
להבנתי הוא מתכון אם זה גולש דרך WIFI או גלישה סלולרית.

(זה WIFI, נכון?)

אוי אין לי מושג מה זה WIFI:confused:
הכונה שלי היתה אם זה כמו האיפונים למיניהם שמחוברים לאינטרנט כל הזמן? או שזה כמו הניידים שרק אם מחברים אותם

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י TK;1382376:
אוי אין לי מושג מה זה WIFI:confused:
הכונה שלי היתה אם זה כמו האיפונים למיניהם שמחוברים לאינטרנט כל הזמן? או שזה כמו הניידים שרק אם מחברים אותם

בעיקרון בד"כ מחברים לטאבלט נטסטיק, שזה בא כמו חיבור של USB לטאבלט ויש בו כרטיס סים עם חב' גלישה של רשת סלולרית מסוימת (שאת בוחרת בה סלקום, פלאפון, אורנג' הוט וכו')
ואז את יכולה לגלוש.

במקרה ואין לך אפשרות או רצון לרכוש חב' גלישה כזו (שבסלקום, אגב עולה 49 ש"ח ל-5 ג' גלישה)
את יכולה להתחבר לרשת WIFI שהיא רשת אלחוטית חינמית, שכמובן את אמורה לדאוג לתשתית שלה אצלך.
שם את לא מוגבלת בנפח גלישה או במחיר.
אגב על רשת זו מדובר כשאת רואה על אוטובוסים של אגד למשל פרסומת ש"ניתן לגלוש בחינם באוטובוס זה"

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;1382393:
בעיקרון בד"כ מחברים לטאבלט נטסטיק, שזה בא כמו חיבור של USB לטאבלט ויש בו כרטיס סים עם חב' גלישה של רשת סלולרית מסוימת (שאת בוחרת בה סלקום, פלאפון, אורנג' הוט וכו')
ואז את יכולה לגלוש.

במקרה ואין לך אפשרות או רצון לרכוש חב' גלישה כזו (שבסלקום, אגב עולה 49 ש"ח ל-5 ג' גלישה)
את יכולה להתחבר לרשת WIFI שהיא רשת אלחוטית חינמית, שכמובן את אמורה לדאוג לתשתית שלה אצלך.
אגב על רשת זו מדובר כשאת רואה על אוטובוסים של אגד למשל פרסומת ש"ניתן לגלוש בחינם באוטובוס זה"

הבנתי עכשיו
אבל בעצם גם במחשבים הניידים אפשר לגלוש דרך הWIFI
נכון?

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אכן

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
אם כבר עלה הנושא:
יש אפשרות לעבוד על תוכנת 'וורד' בטאבלט? וכן ההפעלה כמו בויינדוס? תיקיות וכו'
וכן האם אפשר לבצע בה חסימה כמו במחשב נייד? אם אני מבינה מדברי שושיה החסימה היא על הנסטיק? או שחייב אפשרות לגלישה ללא חסימה.

אסתר10

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ישנה חברה עם אישור מוועד הרבנים שמוכרת טאבלטים כשרים
אגב, לדעתי טאבלט יותר נוח ממחשב נייד...
הכל עניין של הסתגלות...

g2035

משתמש פעיל
D I G I T A L
אגב, היה פעם חברה בשם 'טבלה' או משהו דומה שמכרו טבלטים באישור ועד הרבנים לעניני תקשורת.

למישהו יש פרטים או טלפון שלהם?

רמה פלוס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;1382393:
ואז את יכולה לגלוש.

במחילה מכבודך, שושיה, אני חושש שאת קצת מערבבת בין טאבלט ללפטופ..
נטסטיק ממש לא מיועד לטאבלטים, הוא פשוט לא יעבוד עליהם.. [אא"כ משתמשים עם כבל OTG, וגם זה מסופקני אם זה יעבוד. אני משער שע"י רוב המכשירים לא תהיה תמיכה להתקן].
בכדי שיהיה רשת בטאבלט, ישנם שני אופציות, או טאבלט בעל קישורית wifi [קיים בכל טאבלט ללא יוצא מן הכלל], ואז גולשים על השכנים... או טאבלט בעל יציאת 3G מובנית [מייקר את מחיר המכשיר], דהיינו סים. עליו שמים תוכנית גלישה. יש בהוט מובייל sim data שמיועד בדיוק לזה, המחירים הם: 3GB ב-39 ש"ח, ו5GB ב-45 ש"ח.
כמובן, בכדי שה-wifi יעבוד לא צריך תשתית אצלך, אלא אצל השכן..
נכתב ע"י שעת סיפור;1382456:
אם כבר עלה הנושא:
יש אפשרות לעבוד על תוכנת 'וורד' בטאבלט? וכן ההפעלה כמו בויינדוס? תיקיות וכו'
וכן האם אפשר לבצע בה חסימה כמו במחשב נייד? אם אני מבינה מדברי שושיה החסימה היא על הנסטיק? או שחייב אפשרות לגלישה ללא חסימה.
יש וורד של מייקרוסופט, הן באנדרואיד הן בios, אבל הוא כמובן ללא כל היכולות שיש לוורד שבווינדוס. אבל זה דיי מספק את הסחורה.
בעניין החסימה, ישנם כמה וכמה אופציות...
נכתב ע"י אסתר10;1382463:
ישנה חברה עם אישור מוועד הרבנים שמוכרת טאבלטים כשרים
אגב, לדעתי טאבלט יותר נוח ממחשב נייד...
הכל עניין של הסתגלות...
כל טאבלט אפשר להכשיר, לא צריך לשלם סתם על סמרטוטי עבודה מחיר מפולפל..

בעניין נוחות, לא נכון להכליל ולומר שטאבלט נוח יותר מנייד.
תלוי מה השימוש, אם השימוש הוא הקלדה, פשוט וברור שמחשב נייד נוח יותר. מה שכן, ישנה אופצייה של מקלדת בלוטוס. כך נהנים גם מנוחות של טאבלט, וגם ממקלדת פיזית.
אם המכשיר מיועד לשאר דברים, יתכן שטאבלט יהיה נוח יותר [וגם יעיל יותר...].
נכתב ע"י פקאן;1382501:
למה? מאיזו בחינה?
שכחתי להוסיף סמיילי..

• תודה
Reactions: ו8

נתנאל10

משתמש רשום
אבל אם כבר, חייבים להכשיר כמו שצריך, אצל מומחה.
לא לסמוך על דברים פשוטים שאפשר לפרוץ בקלות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה