אמא שלי מכינה סלט מבושל של בצל, פלפלים ועגבניות.
היא מגישה אותו קר עם החלה
חם על הדג או כתיבול על העוף.
והוא טעים ממש!
התחשק לי משהו דומה, אבל שונה.
ואיכשהו נחה עלי קריזה לחומוס וזיתים בסלט הזה.
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
מעט שמן
מלח
1 כוס זיתים מגולענים
1 כוס גרעיני חומוס מבושלים
חופן כוסברה קצוצה
מאדים בצל, פלפל ועגבניה בשמן
מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית. מערבבים מדי פעם
הירקות יפרישו נוזלים. מבשלים עד שכמעט נגמרו הנוזלים ואז מוסיפים זיתים, חומוס ומלח. מבשלים עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים התאדו.
מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוה. מערבבים.
בסוד אגלה שחלק גדול מהסלט התחסל בעודו חם.....
היא מגישה אותו קר עם החלה
חם על הדג או כתיבול על העוף.
והוא טעים ממש!
התחשק לי משהו דומה, אבל שונה.
ואיכשהו נחה עלי קריזה לחומוס וזיתים בסלט הזה.
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
מעט שמן
מלח
1 כוס זיתים מגולענים
1 כוס גרעיני חומוס מבושלים
חופן כוסברה קצוצה
מאדים בצל, פלפל ועגבניה בשמן
מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית. מערבבים מדי פעם
הירקות יפרישו נוזלים. מבשלים עד שכמעט נגמרו הנוזלים ואז מוסיפים זיתים, חומוס ומלח. מבשלים עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים התאדו.
מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוה. מערבבים.
בסוד אגלה שחלק גדול מהסלט התחסל בעודו חם.....