סלטים סלט עגבניות שרי עצבני כמו של האולמות

אבידובי

משתמש מקצוען
כמה זמן את מטגנת את השקדים והחמוציות?

אני רוצה לשבת את האורז אם אחמם על פלטה (כמובן קומה שניה) אחרי הדחיסה לתבנית זה יצא טוב?
יוצא מצוין אחרי חימום בפלטה

אני מטגנת יחד כ-10 דקות מקלות/פרוסות שקדים, חמוציות, בצל מיובש, קצת סוכר חום וקצת שמן
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
תוסיפו לאורז אבקת מרק. לא צריך הרבה.
משדרג מאוד.
אצלנו זה השדרוג הקבוע לאורז של יום שישי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שנים אכלתי רק בסמטי
עד שגיליתי את הפרסי
הרבה יותר רך וטעים ומלא בטעם!
המתכון הנל יוצא אחד אחד!
כל אחד וטעמו הוא.
כאן פרסי לא עובר גרון.
אחרי ששנים אכלנו אותו ועברנו לבסמטי.
ענין של טעם.

העיקר שכל אחד אוהב מה שהוא מכין :)
 

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
כל אחד וטעמו הוא.
כאן פרסי לא עובר גרון.
אחרי ששנים אכלנו אותו ועברנו לבסמטי.
ענין של טעם.

העיקר שכל אחד אוהב מה שהוא מכין :)
אני ראיתי משהו הפוך שכל אחד צריך שינוי איפה שהוא
כתבתי ששנים אכלתם פרסי
והיא שנים אכלה בסמטי
כנראה שהשינוי הוא המבורך
 

שפירא - ישראל

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
הבסמטי הרבה יותר בריא משאר הסוגים...
הוא נחשב ליותר חלבוני, עשיר ביותר סיבים תזונתיים ובעל אינדקס גליקמי נמוך יותר משאר הסוגים.
לשיקולכם...
 
נערך לאחרונה ב:

יהודית גרוס

משתמש חדש
אצלינו רק בסמטי.
יוצא אחד אחד ממש....

כנראה ענין של הרגל סוג האורז
אני אוהבת דווקא אורז יסמין .
לכל כוס אורז :
2 כוסות מים רותחים
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
לבשל על אש נמוכה ללא מכסה כשכבר כמעט מוכן לכבות (למרות שיש קצת עדיין מים )
לכסות במגבת .(סופג את הנוזלים ).
אין צורך לטגן !
יוצא אורז מושלם !
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני אוהבת דווקא אורז יסמין .
לכל כוס אורז :
2 כוסות מים רותחים
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
לבשל על אש נמוכה ללא מכסה כשכבר כמעט מוכן לכבות (למרות שיש קצת עדיין מים )
לכסות במגבת .(סופג את הנוזלים ).
אין צורך לטגן !
יוצא אורז מושלם !
כמו שכתבתי---- כל אחת ומה שהיא אוהבת.
כמספר בלוטות הטעם שבבני האדם, כך מספר הדעות :)
 

טאלי

משתמש מקצוען
אפשר פירוט?
וגם מתכון לבטטות
תודה
מניסיון
תטגן את האורז לפני הבישול (ממש בקטנה לטגן , העניין שכל האורז יהיה מצופה בשמן)
לא שוחה ,ברמה של 2 כפות שמנ"ז
ותשים עלה דפנה .
כמובן מלח פלפל(עדיף 3-4 עיגולים של אנגלי) לפי הטעם+ הוראות בישול של היצרן על האורז
בקיצור
שמן ,ועלה דפנה
 

יבר

משתמש מקצוען
עברתם מעגבניות לאורז אז אוסיף מנסיוני :
אורז בסמטי - לחמין.
יוצא אחד אחד (בשקית רשת לבישול)
אורז לבן "סתם" - יסמין.
לשטוף את האורז היטב.
להשרות בקערה עם מי ברז בשפע.
להחליף את המים כל כמה דקות.
בהתחלה הם יהיו לבנים מהעמילן שבאורז שהוא זה שגורם לאורז להיות דביק.
משטיפה לשטיפה המים יהיו צלולים יותר.
כל המרבה (בשטיפות) הרי זה משובח.
ואז לסנן את האורז ולהניח במסננת לייבוש.
ומכאן, כל אחת תבשל כנסיונה.

(אני שמה על כל כוס אורז 1 ו3/4 כוס מים רותחים, כפית מחוקה מלח לבישול, 2-3 כפות שמן, קורט קטן סוכר (כן!).
מטגנת קודם את האורז 2-3 דק' תוך כדי ערבוב. מוסיפה מים ומלח. מביאה לרתיחה במכסה פתוח 2 דק'. מכסה ומבשלת 20 דק' על אש קטנטנה.
לשדרוג - להשתמש בסיר יציקה.
לכסות את הסיר בניר אפיה , עליו ניר כסף, עליו את מכסה הסיר.)
 

אמא של נועה

משתמש צעיר
אני אוהבת דווקא אורז יסמין .
לכל כוס אורז :
2 כוסות מים רותחים
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
לבשל על אש נמוכה ללא מכסה כשכבר כמעט מוכן לכבות (למרות שיש קצת עדיין מים )
לכסות במגבת .(סופג את הנוזלים ).
אין צורך לטגן !
יוצא אורז מושלם !
אני מוסיפה מים פושרים ולא רותחים.
כך הבישול איטי יותר וכפועל יוצא- האורז רך יותר אפילו האורז הבסמטי...
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  85  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה