סלטים סלטים שאפשר להכין בשבת

חיה4

משתמש מקצוען
שלום,

אשמח לקבל מתכונים לסלטים שאפשר להכין בשבת עצמה עם הכנה מינימלית לפני שבת (כמו לנקות חסה לפני או רוטב קליל)
ואם זה יתאים לפסח (לא קטניות), בכלל אדיר.

אני למשל מכינה סלט ירקות רגיל: עגבניה, כרוב, מלפפון פלפל שמן זית ומלח בשבת.
אבל אולי יש רעיונות קצת יותר מקוריים :p
קשה לי עם ההכנה של הסלטים ושאר האוכל...

תודה מראש!
 

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
-סלט תפו"א עם ביצה קשה ומיונז
לפני שבת אני מבשלת ביצה, תפוחי אדמה שלמים וגזר. בשבת חותכת לקוביות ומערבבת עם מלח ומיונז. אפשר להוסיף גם קוביות מלפפון חמוץ.
- סלט נלסון - טבעות של מלפפון רגיל, מלפפון חמוץ וביצה קשה. מערבבים עם מיונז, טיפה חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור
- סלט פטריות וקשיו
פרוסות/קוביות פטריות טריות, טבעות בצל ירוק, חצאי קשיו/בוטנים
מערבבים רוטב - 4 כפות מיונז, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן, 2 כפות סוכר חום.
מערבבים לפני הסעודה.
- סלט עגבניות שרי
חצאי עגבניות שרי, טבעות בצל ירוק אפשרי פטרוזיליה קצוצה. אני לא אוהבת.
רוטב- שמן זית, חומץ, מלח, פלפל שחור גרוס
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
- סלט פטריות וקשיו
פרוסות/קוביות פטריות טריות, טבעות בצל ירוק, חצאי קשיו/בוטנים
מערבבים רוטב - 4 כפות מיונז, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן, 2 כפות סוכר חום.
מערבבים לפני הסעודה.
סלט טעים מאוד,
גם אני מכינה אותו בשבת,
אני מוסיפה גם: קוביות גמבה.
ברוטב- אני לא שמה שמן- יוצא כנראה יותר סמיך.
ועוד שינוי- לפי הכמויות ברוטב- אני מבינה שאת מכינה הרבה וכל שבת משתמשת במעט,
אני לא מכינה רוטב לפני שבת, לאחר החיתוך אני שמה בקערה: כפית סוכר חום, כפית מיונז וכפית סויה ומערבבת- יוצא אותו דבר.
- סלט עגבניות שרי
חצאי עגבניות שרי, טבעות בצל ירוק אפשרי פטרוזיליה קצוצה. אני לא אוהבת.
רוטב- שמן זית, חומץ, מלח, פלפל שחור גרוס
אפשר להוסיף טבעות זיתים.

ו- @אמא לשני מתוקים, תשארי עם המתכונים המקוריים שלך כי כל אחת הכי טעים לה מה שהיא עושה!!!!

עוד רעיון:
סלט אבוקדו- קוביות אבוקדו, בצל קצוץ (אסור לקצוץ מידי קטן- טוחן, אז תקצצו לפני שבת ותוסיפו מעט שמן או תקצצו גדול יותר, למי שאוהב - אפשר להוסיף מעט טבעות זיתים,
תיבול- מלח, שמן זית, פלפל שחור, מעט מיץ לימון.
להכין סמוך להגשה.
 

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ו- @אמא לשני מתוקים, תשארי עם המתכונים המקוריים שלך כי כל אחת הכי טעים לה מה שהיא עושה!!!!
בדרך כלל אני דווקא אוהבת רעיונות לגיוון.
בסלט שרי שכחתי לכתוב זיתים כי אני מורידה בכוונה. פשוט סלט זיתים ברסק זה סלט קבוע על השולחן שהילדים מחסלים. אני לא רוצה להוסיף עוד זיתים.
בנוגע לסלט פטריות. אכן, זה רוטב שמחזיק המון זמן. אני מכינה מראש כמות
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

גיפט

משתמש מקצוען
אז בדקתי וזה הגדרת עיסה רכה
ומותר ע״י שינוי בנתינת הנוזלים ובצורת הבחישה.
בקיצור שכל אחד ישאל את רבותיו
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
יש לי מגוון סלטים לשבת חלק רק טוחנת בפודפרוססור וחלק ממש בשבת:
תירס עם מלפפון חמוץ ומיונז
שרי עם שמיר ושומשום (בדוק)
סלט מלפפונים ובצל סגול עם תחמיץ או עם לימון אפשר גם שמיר
גזר מגורד עם פלפל ושום גבישי אם יש אז גם פטרוזיליה/ כוסברה/ פלפל חריף/ צ'ילי גרוס
גזר מגורד מתוק עם אננס
כרוב וגזר עם מיונז
חסה עם שרי או עם פטרות ונבטים
סלט שורשים: גזר קולורבי פלפלים שומר (אני משרה אותו לפני שבת)
אם תרצי יש עוד אני ממש אוהבת להכין ובחורף אין זמן לפני שבת להתקשקש אז אחרי הדלקת נרות ומנוחה קצרה אני מכינה את כל זה (יש ילד שאחראי על טחינה, השריה של חסלטים, ובפוד: מלפפונים ובצל, כרוב וגזר מגורד)
עריכה: נזכרתי שגם סלק אם קונים מוכן אז קוביות ותיבול ויש סלט ברגע
 
נערך לאחרונה ב:

יראת גאולה

משתמש מקצוען
סלטים ממוצרים בשימורים (אם לא פותחים בשבת, אפשר שניה לפתוח לפני שבת. רק לבדוק את נושא הסינון לפי הפסיקה שלכם, שלא יהיה בורר):
תירס עם מלפפון חמוץ, גמבה ומיונז.
תירס גמדי עגבניות שרי וזיתים
טונה

אני בד"כ לפני שבת שוטפת חסה, ובצל ירוק / סלרי אם יש,
מבשלת ביצים קשות, לפעמים גם תפו"א
אופה קוביות בטטה וקוביות חצילים.
מטגנת בצל (מוסיפה עוד בצל לאחד התבשילים שמתחיל בטיגון בצל)
לפעמים משרה בורגול במים רותחים ומסיימת את התיבול בשבת (סלרי, חמוציות, בצל ירוק, בצל מטוגן. בתיבול של לימון שמן זית ומלח).

ובשבת מכינה סלטים מגוונים:
חסה + בטטה + עגבניות שרי
עגבניות שרי נבטים ושום פרוס
אבוקדו וביצים (את האבוקדו חותכים לקוביות בשבת, או מרסקים בכף)
תפו"א וביצים או תפו"א עם אפונה וגזר
ביצים מרוסקות עם בצל מטוגן
את החצילים מתבלת כל פעם בסגנון אחר (שמן לימון וקצת סוכר, או רק שמן ומלח, או עם עשבי תיבול, או עם מלפפון חמוץ בצל וגמבה, או רוטב צ'ילי עם או בלי בטטות).
אם יש לי כרוב קצוץ - אפשר להכין מראש רוטב שנשמר במקרר לכמה שבתות, או מתבלת בשמן ומלח, או עם פיצוחים ותיבול של סוכר חומץ ושמן, או מיונז.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סלטים שמכינים אצלנו אחרי הדלקת נרות:
ארבע קעריות עם עגבניות שרי חצויות
באחת מוסיפים פרוסות זיתים ומתבלים בשמן זית וזעתר
בשניה מוסיפים בצל ירוק ומתבלים בשמן קנולה ומלח (בשביל מי שלא אוהב שמן זית) אפשר להוסיף גרעיני חמניות או צנוברים קלויים.
לשלישית מוסיפים שום חתוך לקוביות קטנות (חותכת לפני שבת מחשש טוחן) מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור
לרביעית מוסיפים עלי בזיליקום ואגוזי מלך קלויים - מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל

סלט כרוב - הכרוב קצוץ מערב שבת וכן כל רכיבי הסלט.
תוספות אפשריות -
שמיר קצוץ - התיבול: מיץ לימון, מלח, פלפל מעט מיונז.
בצל ירוק ותערובת פיצוחים (גפרורי שקדים, גרעיני חמניות, שומשום - הכל קלוי במחבת יבשה) וחמוציות.
התיבול: שמן, מלח, פלפל, מיץ לימון, מעט שום גבישי ומעט מתיקות (סוכר או תחליף) לחילופין אפשר להכין מטבל מ- שמן, סילאן ורוטב טריאקי בכמות של אחד לאחד.

סלט חסה:
חסה, עגבניות שרי, מלפפון, בצל סגול, נבטים, צנוניות - בקיצור מה שיש במקרר....
כשאין מטבל מוכן במקרר(בד"כ יש) אני מתבלת במיץ תפוזים, מיץ לימון, מלח פלפל.

עוד סלטים שהרכיבים שלהם מוכנים במקרר ומורכבים בשבת -
קוביות בטטה ובצל אפויים עם שמן ומלח - מתבלים בקצת רוטב צ'ילי ומוסיפים חצאי קשיו.
חציל קלוי מקוף שלם - מעליו מזלפים טחינה וטיפה סילאן
זעלוק - מכינה חציל ופלפלים קלויים, מוסיפה עיגולי בצל ירוק, או עלי פטרוזיליה/כוסברה, שום קצוץ, מתבלת במיץ לימון, מלח, פלפל. (זה לא המתכון המקורי של זעלוק, אלא עם שינויים לפי מה שמתאים לחיך שלנו)
גואקומלי - קוביות אבוקדו, קוביות עגבניה וקוביות בצל סגול - מתבלים במלח ומעט מיונז.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה