סלטים שמכינים אצלנו אחרי הדלקת נרות:
ארבע קעריות עם עגבניות שרי חצויות
באחת מוסיפים פרוסות זיתים ומתבלים בשמן זית וזעתר
בשניה מוסיפים בצל ירוק ומתבלים בשמן קנולה ומלח (בשביל מי שלא אוהב שמן זית) אפשר להוסיף גרעיני חמניות או צנוברים קלויים.
לשלישית מוסיפים שום חתוך לקוביות קטנות (חותכת לפני שבת מחשש טוחן) מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור
לרביעית מוסיפים עלי בזיליקום ואגוזי מלך קלויים - מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל
סלט כרוב - הכרוב קצוץ מערב שבת וכן כל רכיבי הסלט.
תוספות אפשריות -
שמיר קצוץ - התיבול: מיץ לימון, מלח, פלפל מעט מיונז.
בצל ירוק ותערובת פיצוחים (גפרורי שקדים, גרעיני חמניות, שומשום - הכל קלוי במחבת יבשה) וחמוציות.
התיבול: שמן, מלח, פלפל, מיץ לימון, מעט שום גבישי ומעט מתיקות (סוכר או תחליף) לחילופין אפשר להכין מטבל מ- שמן, סילאן ורוטב טריאקי בכמות של אחד לאחד.
סלט חסה:
חסה, עגבניות שרי, מלפפון, בצל סגול, נבטים, צנוניות - בקיצור מה שיש במקרר....
כשאין מטבל מוכן במקרר(בד"כ יש) אני מתבלת במיץ תפוזים, מיץ לימון, מלח פלפל.
עוד סלטים שהרכיבים שלהם מוכנים במקרר ומורכבים בשבת -
קוביות בטטה ובצל אפויים עם שמן ומלח - מתבלים בקצת רוטב צ'ילי ומוסיפים חצאי קשיו.
חציל קלוי מקוף שלם - מעליו מזלפים טחינה וטיפה סילאן
זעלוק - מכינה חציל ופלפלים קלויים, מוסיפה עיגולי בצל ירוק, או עלי פטרוזיליה/כוסברה, שום קצוץ, מתבלת במיץ לימון, מלח, פלפל. (זה לא המתכון המקורי של זעלוק, אלא עם שינויים לפי מה שמתאים לחיך שלנו)
גואקומלי - קוביות אבוקדו, קוביות עגבניה וקוביות בצל סגול - מתבלים במלח ומעט מיונז.