דיון סיר לחץ- מה מומלץ ומה צריך לדעת?

להגשים חיים

משתמש צעיר
אין לי נסיון בכלל עם סיר לחץ,
קונה בעיקר לבישול ארבעס שיהיה מספיק נימוח.

אשמח לשמוע מבעלות נסיון,
מה מומלץ לקנות (גודל/ חברה?)
וכן, מה צריך לדעת לפני השימוש?

@ה. בקר אשמח לתגובתך!
 

חרישאי

משתמש מקצוען
בשביל בישול ארבעס נימוחים אין צורך בסיר לחץ
אני מכינה כל שבוע בסיר רגיל ויוצא נימוח מאוד
רק להוסיף למים כפית סודה לשתיה
גם אני מצטרף להנ”ל, ובכ”ז ממליץ על סיר לחץ, יעיל למרקים בשרים ועוד. יום אחד גם לי יהיה
 

חרישאי

משתמש מקצוען
אני שם בין גדושה למחוקה על קילו קילו וחצי של ארבעס ענק.
ארבעס יותר קטן מתפרק מהר ומאבד צורה, חשוב להקפיד על הענק
 

המורה המנהלת

משתמש רשום
סיר לחץ הוא מעולה
מזרז את האוכל גם בשרי .מבושל תוך חצי שעה ויש ארוחה
הגודל הוא בהתאם לכמות הבישול וגודל המשפחה .
הגדול של 9 ליטר קחי בחשבון מקום בארון.
השימוש נח מאוד .
העקרונות הם :
מכניסה את האוכל בפנים סוגרת
משאירה פקק פתוח ופקק הביטחון נפל ללמטה
מדליקה אש גדול ומרתיחה .ברגע שמתחיל להרעיש סימן שרתח ואז את סוגרת את הפקק ונהיה שקט
לאחר מכן צ'יק צ'אק ירתח שוב ויתחיל להרעיש והפקק ביטחון יעלה .
מנמיכה את הלהבה (שהלהבה תהיה בתאם לגודל הסיר)
ומכאן מתחיל הבישול.עוף בערך חצי שעה .בשר 40 דק עד שעה
ארבעס גם כן בערך 40 דק ואולי אפילו שעה לנימוכות מושלמת .
מכבה את האש שהסיר ירגע .
ולאאאאאאאאאאאאא פותחת את הסיר עד שהפקק ביטחון נפל למטה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ה'

לג הוֹרֵנִי יי דֶּרֶךְ חֻקֶּיךָ וְאֶצְּרֶנָּה עֵקֶב:לד הֲבִינֵנִי וְאֶצְּרָה תוֹרָתֶךָ וְאֶשְׁמְרֶנָּה בְכָל לֵב:לה הַדְרִיכֵנִי בִּנְתִיב מִצְוֹתֶיךָ כִּי בוֹ חָפָצְתִּי:לו הַט לִבִּי אֶל עֵדְוֹתֶיךָ וְאַל אֶל בָּצַע:לז הַעֲבֵר עֵינַי מֵרְאוֹת שָׁוְא בִּדְרָכֶךָ חַיֵּנִי:לח הָקֵם לְעַבְדְּךָ אִמְרָתֶךָ אֲשֶׁר לְיִרְאָתֶךָ:לט הַעֲבֵר חֶרְפָּתִי אֲשֶׁר יָגֹרְתִּי כִּי מִשְׁפָּטֶיךָ טוֹבִים:מ הִנֵּה תָּאַבְתִּי לְפִקֻּדֶיךָ בְּצִדְקָתְךָ חַיֵּנִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה